Mayanın ılık suda bekletilip yoğrulmasıyla şekil aldığı onlarca güzel ekmekten biri de bazlama! Tavada pişmesi, çoğu zaman oklavayla açılmaya bile gerek olmaması sayesinde, fırından gidip ekmek almak kolaydır evde bazlama tarifi denemesi. Taze taze kahvaltılarda yendiği gibi bayatlayınca da birçok tarife konuk olur. Hoş bayatlamasına fırsat kalmadan hemen yenir, tükenir orası ayrı…
Alt zemini bazlama ile olan iskenderler, bazlama arasına konan tavuk ve et kavurmalar inanılmaz leziz olur. Çok başvurulan pratik başka bir tarifi ise bazlama pizza ve bazlama tosttur. Bu tarifleri isterseniz pakette satılan hazır bazlamalar, isterseniz de ev yapımı bazlamalar ile deneyebilirsiniz.
Bazma ile ne yapılır ve bazlama nasıl yapılır sorusunun birçok karşılığını bulacağınız listesi ise hemen burada! Bazlamaya doymalık bu listeye herkesi davet ediyoruz.
Bazlamayla birbirinden nefis tarifler yapmaya geçmeden önce dilerseniz bazlamaları hazır almayıp evde yapabileceğiniz bir tarifiyle başlayalım. Fırında pişirmeye gerek duyulmayan ve un, su, maya gibi basit malzemelerden oluşan tarifi ile evde bazlama yapımı için buraya bakabilirsiniz.
Bazlama pizza tam Türk ve İtalyan Mutfağı karışımı bir lezzet! Tabanı bizden tam bir Anadolu tarifi, sosu malzemeleriyle ise İtalyan esintisi tarifi var. Evde hamur yoğurmadan, hazır bazlamalar ile hazırlayacağınız pratik tarifine ise buradan ulaşabilirsiniz.
Tavada yapılan bazlamaların çok pratik bir tarifine listenin başında yer verdik. Peki, ev yapımı bazlama tost makinesinde de pişer mi? Çok leziz ve pratikçe pişebildiğinin kanıtı tost makinesinde bazlama tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Bazlamadan yapılan tarif çeşitleri arasında üzerine leziz köftelerin dizildiği, salçalı ve ayrıca hazırlanan yoğurtlu sosu ile nefis bir tarif var. Evde varsa bayat bazlamaları değerlendirebileceğiniz veya taze bazlamayla da yapabileceğiniz güzellikte bir özelliğe sahip! Bazlama ile yapılan tariflerden köfteli bayat ekmek kebabı tarifi için tıklayınız.
Şimdi size evde hazırlayıp ister ofise götürebileceğiniz, isterseniz de beslenme çantalarına koyabileceğiniz bir tarif verelim. Hamurunda diğer tariflerden farklı olarak irmik içeren bu mini bazlamaları çok ama çok leziz bulacaksınız. Sonrasında dilediğiniz malzeme ile mini sandviçlere çevirebileceğiniz bu sandviçlerde ton balığı ve mısır kullanabilirsiniz.
Bazlama ekmeği ile yapılan tariflerden başka bir pizza tarifine geçtik. Ketçap, baharatlar ve sarımsakla hazırlanan sosun bazlamalara sürüldükten sonra pizza malzemeleriyle süslenmesi kalıyor geriye! Kaşarın eridikten sonra sündüğü mis gibi görüntüsüyle pratik pizza tarifi için tıklayınız.
Bazlama nasıl yenir? sorusunun onlarca lezzeti arasında bazlamanın bir de patatesli harçla yenebileceğinin tarifi var. Patatesli bazlama yapımı için buraya göz atabilirsiniz.
Bazlama çeşitlerinden içine lor ve taze soğan eklenen leziz mi leziz bir bazlama tarifi! Oklavayla açılan bazlamaların iç harcını koyduktan sonra oklavayla tekrar düzlenmesi ile yapabileceğiniz bu tarif için sizi mutfaklara davet edebiliriz.
Bazlama ile yapılacak tariflerden tost ekmeğiyle yapılan tostlara kıyasla epey leziz olan bir tarife geçiyoruz. Sucuk, kaşar, salça, domates dilediğiniz malzeme ile şölene dönüşebilecek lezzette bazlama tost tarifi için tıklayınız.
Patates ve yeşilliklerin iç harca değil direk bazlama hamuruna dahil olduğu leziz bir tarifine listede hemen yer açalım. Haşlanmış patates, dereotu ve yeşillikler eklenerek yoğurulan hamurun pişirilmesiyle elde edilen bu lezzetini çok seveceksiniz. Daha önce denemeyenlere mutlaka bir de bu şekilde yapmayı tavsiye ettiğimiz tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Bazlama ile kahvaltılık tariflerde, yemeklerde kullanabileceğiniz veya sadece üzerine tereyağ sürerek de keyifle yiyebileceğiniz leziz bir bazlama tarifi! Hamurunda süt olması sayesinde yumuşacık yenebilen lezzetiyle tadına doyulmaz bazlamaları siz de mutfağınızda deneyebilirsiniz. Kahvaltıya mini bazlamalar tarifi için buraya!
Bazlama ile yapılan kahvaltılık tariflere sucuklu yumurtalı pide tarifi ile devam edilebilir. Hazır bazlamanın üst kısmının, kenarlarını pide şeklinde bırakarak kesilen bu tarifinde bol bol kaşar ve sucuk kullanabilirsiniz. Orta kısmına bir yumurta kırdığınızda, sanki pidecilerde yediğiniz lezzetini anımsatan bazlamadan pide tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Bazlama hamurunun bu tarifte bu kadar kabarmasının sırrının ekşi mayalı harç olduğu enfes bir bazlama tarifi var sırada! Daha önce süt ile maya veya su ile maya ile yapılan tariflerini denediyseniz bir de bu malzemeler ile denemeyi tavsiye edeceğimiz tarifi burada!
Düdüklüde liğme liğme olacak şekilde tüm lezzetiyle pişen etlerin, bazlama üzerinde servis edildiği bu şık sunumu yiyen herkese tandırı anımsatabilir. Hazır bazlamanın en fazla yirmi dakika içerisinde bu kadar leziz bir hale gelmesi ise tarifi deneyenlerin gönlünü kazanmaya yetiyor. Bazlama ile yapılan yemeklerden yalancı tandır yapımına buradan ulaşabilirsiniz.
Listede daha önce patateslerin bazlama hamuruna eklenerek pişirildiği tarifine yer vermiştik. Şimdi ise sırada anne eli değmiş görünümüyle yarım ay şeklinde kapatılan, iç harcı patatesten bazlama tarifi var. Rendelenen patateslerin kavrulmasıyla hazırlanan nefis iç harcın bazlamalara tat kattığı tarifine davetlisiniz.
Üst kısmı aynen pide hamuru şekli verilerek çıkarılan bazlamanızı çok az malzeme ile kaşarlı pideye çevirebilirsiniz. Binlerce kişinin defterinde yer alan bu tarifin sadece on beş dakikada pişip hazır olabilecek de güzel bir yanı var. Bazlama ile kahvaltı tariflerinden pratik kaşarlı pide tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Hazır satın aldığınızda severek yediğiniz bazlamaları dilediğiniz boyutlarda kendi evinizde yapması sizce de daha sağlıklı ve leziz olmaz mı? İsterseniz ekmek yerine kahvaltıda servis edeceğiniz ev yapımı bazlamalarınızı kahvatılık veya yemek tariflerinde kullanabilirsiniz. Dilediğinizde bazlamadan tariflerde kullanabileceğiniz sütlü mini bazlamaların bu tarifini kendi mutfağınızda da mutlaka denemelisiniz.
Mayalandıktan sonra puf puf kabarmış hamurun, o an elinizin altında hangi peynir varsa o peyniri koyarak kapatabileceğiniz harika bir tarifi! Bu tarifinde kaşar rendesi ile lezzet kattığımız peynirli bazlama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Bazlama ne ile yenir? derken kendinizi mutfakta Saraybosna köftesi yaparken bulabilirsiniz. Sarımsaklı leziz köfte harcının şekil verilip kızardıktan sonra bazlama arasına dizildiği bu tarifini soğan ve ayranla servis edebilirsiniz.
Hazır bazlamadan neler yapılır? listesinin son tarifi çabucak hazırlanan bu leziz kahvaltılık olsun. Yumurta, peynir, domates, çarliston, dere otu gibi bir çok nefis malzeme ile hazırlanan harcı bazlamaların üzerine sürüp fırınlıyoruz. On beş dakika içinde, kaşarlar eridikten sonra kızarmış harika bir görünüme kavuşan bazlamalarınızı fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Hazır bazlamalarınızı bazen nefis bir köfteye yatak olarak kullanabilir, bazen de sanki bir pizza hamuruymuş gibi davranabilirsiniz. Bayatladığındaysa hiçbir şekilde ziyan edilmeyecek bir malzemedir; çünkü hazırlanıp fırına atılan tarifleriyle eski yumuşak haline hemen geri döner.
Üzerine et koyarak servis edeceğiniz yemeklerinde ise bayat bazlamanızı yemeğinizin sosuyla yumuşatabilirsiniz. Bu kadar nefis bir malzemeyi ekmek gibi yemesi ve şekilden şekle sokması çok keyifli olur.
Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?
Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.