Anason Çayı Bebeklere Verilir mi, Emziren Anneler İçebilir mi?

Anason Çayı Bebeklere Verilir mi, Emziren Anneler İçebilir mi? Tarifi

Anason Çayı Bebekler İçin Sağlıklı Mı?

Anason çayı emziren anne ve anne adaylarınca özellikleri merak edilen bir çay olarak bilinir. Özellikle yeni annelerin vazgeçilmez içeceği olarak ün yapan çayın faydaları, zararları ve nitelikleri sıkça merak edilen konular arasındadır.

Yeni anne olan her kadın, süt, gaz, uyku gibi problemlerle anason çayına baÅŸvurmak zorunda kalabilir. Çay tüketimiyle ilgili birçok soru iÅŸareti annelerin kafasını kurcalayabilir. “Hamilelikte anason çayı içilir mi?”, “Anason çayı bebeklere verilir mi?” gibi birçok soru, taze annelerin sıkça sorduÄŸu sorular arasında yer alır.

Rezene Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Zayıflatır Mı? Nasıl Demlenir?

En doğru ve sağlıklı sonuçlar için mutlaka uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizdeki bilgiler reçete niteliği taşımamaktadır.

anason çayı

Anason Çayı Nedir?

Anason, ilaç ve gıda üretiminde de kullanılan ve maydanozgiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bitki yaprağının ÅŸekli böbrek ÅŸeklini taşır yahut da yuvarlak bir ÅŸekilde geliÅŸir. Çiçekleri ise küçük ve beyaz renkte açar. Uluslararası “Pimpinella anisum, Anis, Anisi fructus” isimleriyle de bilinen anasonun meyvesi içerisinde taşıdığı anethol ile bilinir.

Ana vatanının Asya olduÄŸu bilinen bitki, Türkiye’de Anadolu’da bolca yetiÅŸir. Baharat olarak da tüketilen bitki, Türkiye’de üretilen baharatlar arasında üçüncü sırada yer alır. Birçok faydasıyla ön planda olan bitkinin tüketim ÅŸekillerinden en sık tercih edileni de anason çayıdır. Anason çayı, anason tohumu yardımıyla yapılan bir bitki çayı türüdür.

Anason çayı, sadece annelerin değil kendini iyi hissetmek isteyen herkesin bitki çayları listesinde yer alan popüler bir çaydır. Dileyen herkes bu çaydan faydalanabilir ve vücudunu rahatlatabilir.

Anason Çayı Bebeklere Verilir Mi?

Anason çayı, bebekler için kullanılmasıyla da bilinmektedir. Doktor bilgisi ve önerisi dahilinde anason çayı tüketimi yapmak, bebeklerin sindirim sistemleri için yararlı olabilir. Anason tohumu ile yapılan çay, bebeklerin sindirim ve kolik rahatsızlıkları için doğal bir ilaç olarak adlandırılabilir. Dünyaya geldiklerinde sindirim sistemleri tam olarak gelişmeyen bebekler, aldıkları besinleri sindirmek için takviye besinlere ihtiyaç duyabilir. Anason çayı, bu takviye besinler arasında en çok bilinenler arasındadır.

“Anason çayı kaç aylık bebeklere verilir?” gibi sorular da özellikle anneler tarafından sıkça sorulur. Anason çayı 2. aydan itibaren bebeklere verilebilir. Ancak doktorunuzdan onay olmalısınız. Bebekler dünyaya geldikleri dönem itibariyle gaz ve uyku problemini sıkça yaÅŸarlar. Bunun için anason tohumu, cezvenin içerisine koyulur. Ãœzerine biraz su ekleyerek beÅŸ dakika kadar kaynamaya bırakılır. Kaynamanın ardından on dakika kadar demlenmesi için beklenilir. Ä°yice soÄŸuduktan sonra biberon yahut da çay kaşığı yardımıyla bebeÄŸe verilir.

Anason uyku getirici özelliÄŸe sahip olduÄŸunda “anason çayı bebeklerde uyku yapar mı?” sorusuna da olumlu yanıt verir. Böylece çayı bebeÄŸinizi yatırmadan önce vermeniz en doÄŸrusudur. Çayın miktar ve tohum oranını doktor tavsiyesi dahilinde ÅŸekillendirmeniz gerekmektedir. Miktarda artış ve düzensiz kullanımın yan etkileri görülebilir.

Kolik bir bebeğiniz varsa ya da bebeğinizin herhangi bir hastalığı tespit edilmişse; çayın yan etkisi olmaması adına doktorunuza danışıp kullanmalısınız.

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir? Nasıl Giderilir? Bitkisel Çözümler

anason çayı nasıl yapılır

Anason Çayını Emziren Anneler İçebilir Mi?

Anason çayı özellikle kolik bebekler için tercih edilebilen doğal ve kolay ulaşılabilir bir çözümdür. Yaklaşık 3. haftadan 4. aya kadar bebeklerin sık aralıklarla ağlama ve huzursuzluk durumu olarak tanımlanan kolik sendromu için anason çayı başvurulan bitkisel yöntemler arasındadır. 6. haftada en yüksek aşamasına ulaşan kolik sendromu ile belirli aralıklarla yoğun olarak ağlayan ve huzursuzluk yaşayan bebekler için doktorun önerdiği dozda anason çayı hazırlanabilir.

Peki, emziren anneler anason çayı içebilir mi?

Annelerin yediği ve içtiği gıdalar süt yoluyla bebeğe aktarılır. Böylece annenin tükettiği sıvı ve katı besinlerin bebek için faydalı olması mühimdir. Anneler bebeklerine çay kaşığı ile kontrollü miktarda anason çayı içirebileceği gibi direkt olarak kendileri de anason çayı tüketerek süt yoluyla bu etkinin bebeğe geçmesini sağlayabilir.

Anason çayı faydaları arasında uykusuzluk, gaz sancısı, kramp, hazımsızlık, mide bulantısı, soğuk algınlığı ve öksürük etkilerini azaltma yer alır. Anason çayı emziren anneler tarafından içildiğinde süt yoluyla bebeklerin uykusuzluk ve gaz sancısı şikayetlerini azaltacaktır. Emziren anne anason çayı içerse süt miktarında artış gözlenebilir.

Sinirleri yatıştırıp sakinleştiren ve aynı zamanda gaz sancısı, hazımsızlık gibi problemlerin etkisini azaltan rezene de anason çayı ile birlikte ölçülü miktarda tüketilebilir. Bu aşamada rezene anason çayı emziren anneler ve kolik bebekler için hem sakinleştirici ve uykuyu düzenleyici hem de gaz sancısı giderici etkiye sahiptir. Elbette tüketim öncesi doktor onayı olmak sağlık açısından faydalı olacaktır.

emziren anne anason çayı içebilir mi

Anason Çayı Faydaları Nelerdir?

  • Mide rahatsızlıklarına iyi gelerek sindirimi kolaylaÅŸtır, hazımsızlığı giderir.
  • Sinir sistemini yatıştırır, strese iyi gelir.
  • Migren ataklarında yatıştırıcı etki sergilemek, anason çayı faydaları arasındadır.
  • Anne sütü yeterli gelmediÄŸinde, sütün artmasına olanak tanıyarak “Anason çayı süt yapar mı?” sorusunu doÄŸrular.
  • Uyku düzeni bozukluÄŸu ve uykusuzluklara karşı iyi gelerek çok sorulan “Anason çayı uyku yapar mı?” sorusunu da olumlu yanıtlar.
  • Anason çayı bebeklerde gaz çıkarma zorluÄŸuna yardımcı olur.
  • Arka arkaya ve kesilmeyen hıçkırıklar, anason çayı ile normale dönebilir.
  • Ä°ÅŸtahı açarak iÅŸtahsızlığın önüne geçer.
  • Ä°shal, kusma vb. rahatsızlıklara iyi gelir.
  • Sedef, bit, uyuz gibi cilt hastalıklarına iyi geldiÄŸi bilinir.
  • Cinsel iliÅŸki sebebiyle doÄŸan aÄŸrıların ÅŸiddetini azaltır.
  • Kadınlarda regl ve hamilelik dönemlerinde aÄŸrıları azaltıcı etkisi vardır.
  • Nefes darlığına karşı olumlu etkileri görülmüştür.

Anason Çayı Neye İyi Gelir?

  • Birçok doktor ve beslenme uzmanı tarafından adından sıkça söz ettiren anason, insan vücuduna katkıları ile yararlı bitkiler arasında yerini korur.
  • Yararlı özellikleri anasonun ilaç yapımında kullanılmasına dahi olanak tanımıştır.
  • Kökü ve yağı, eczacılık için önemli bir ham maddedir. Bunun yanı sıra hamur iÅŸi yapımında da kullanılan bitki, hoÅŸ kokusu ve tadıyla da bilinir.
  • Anason çayı da birçok beslenme uzmanı tarafından sıkça tavsiye edilen anason tüketim ÅŸekilleri arasında yer alır.
  • “Anason çayı ne iÅŸe yarar?” sorusu da satıcılara ve doktorlara en sık sorulan sorulardan bir tanesidir.
  • Anason tohumuyla yapılan bitki çayı, aÄŸrı kesici iÅŸlevi görmesiyle bilinir. Bir hastalık neticesinde geliÅŸen aÄŸrı, kramp, spazm, kusma, ishal, öksürük vb. rahatsızlıklara iyi gelir.
  • Anason çayı, yatıştırıcı etkisiyle de dikkat çeker. Sinir ve stres düzeyini düşürerek dinginlik verir.
  • Bunun yanın sıra anason bitkisi içerdiÄŸi magnezyum, potasyum, demir, çinko vb. mineraller açısından zenginlik içerisinde olduÄŸunda vücut için çok önemlidir.
  • Kas ve eklem aÄŸrılarına da içeriÄŸi açısından iyi gelir.
  • Anason çayının en çok kullanıldığı alanlardan biri de lohusa dönemidir. Yeni doÄŸum yapan anneler, sütlerini artırmak ve bebeklerinin gazlarını çıkartmak amacıyla anason çayına baÅŸvurabilirler.
  • Ayrıca anason çayı mide hazımsızlıklarını gidermesi sebebiyle ağır yemeklerden sonra da sıkça tercih edilerek mideyi rahatlatır.
anason çayı bebeklere faydaları

Anason Çayı Zayıflatır mı?

Anason çayının zayıflatıcı etki gösterip göstermediği de merak edilenler arasındadır. Anne sütünden bebek gazına birçok faydası olan anason, yağ yakıcı özelliğiyle diyet programlarına da dahil edilebilir.

Anason çayının yağ yakıcı etki göstererek kilo vermeyi hızlandırmasının sebebi, içerisinde taşıdığı Omega 3 yağı sebebiyle tokluk hissi vermesidir. Bünyeden bünyeye değişiklik gösterse de anason çayı düzenli şekilde tüketildiğinde kilo verimini hızlandırır. Daha etkili sonuç için sabahları uyanınca aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.

Hem emzirme döneminde hem de diğer dönemlerde anason çayının zayıflatıcı etkisini görmek isterseniz; beslenme listenize de dikkat etmelisiniz. Çünkü anason çayı, sağlıklı öğünlerle etkili olacaktır. Dengeli ve sağlıklı tabaklara eşlik eden anason çayı, metabolizma hızını yükselterek yağların yakılmasına yardım eder.

anason çayı

Anason Çayı Zararları ve Yan Etkileri

  • Anason, her ne kadar yararlı bir bitki de olsa aşırı ve yanlış kullanımında her bitki gibi birtakım yan etkiler gösterecektir.
  • Bu yüzden anasonu doktor talimatı doÄŸrultusunda tüketmek en uygunudur.
  • Aksi takdirde alerjiye, iltihaplı ve kaşıntılı dökülmeye sebebiyet verebilir.
  • Ayrıca anasona alerjisi olanlar içinse daha ÅŸiddetli tesirler izlenebilir. Ayrıca her ne kadar anason çayı, anne sütü miktarını arttırsa da hamilelik döneminde kullanılması önerilmez.
  • En doÄŸru ve bilinçli kullanım için doktorunuza danışmanız önerilir. Her insanın içinde bulunduÄŸu biyolojik özellikler farklı olacağı için doktorunuz size en doÄŸru yolu gösterecektir.
  • Anason çayını gün içinde 3 fincanla sınırlamanız gerekir. Çok fazla tüketim yan etkiler oluÅŸturabilir. Sabah, öğle ve akÅŸam öğünlerine böldüğünüz anason çayını, belirli aralıklarla içebilirsiniz.
  • Gün içinde en az 1 fincan en çok 3 fincan kuralıyla daha saÄŸlıklı tüketim saÄŸlanacaktır.

Kimyon Çayı Faydaları – Hayrete DüşeceÄŸiniz 7 Önemli ÖzelliÄŸi

anason çayı

Anason Çayı Fiyatı Ne Kadar?

Anason çayı fiyat bakımından her bütçeye ayak uydurabilir. Aktarlardan istenilen miktarda satın alınsa da paket şeklinde satışa sunulanları da vardır. Anasonu yaprak veya tohum şeklinde kilo olarak 50 ila 60 TL arasında değişim gösterir.

Aktar, dönem ve hasat zamanına göre değişim gösterebilir. Bunun haricinde kolay hazırlanabilir sallama çay olarak satılan anason çaylarının fiyatları da 15 ila 30 TL arasında satışa sunulur. Bebek maması markalarının bebeklere özel ürettiği anason çayları mevcut olsa da onların fiyatları genele oranla daha yüksektir.

anason çayı bebeklere verilir mi

Anason Çayı Nasıl Yapılır, Demlenir?

“Anason çayı nasıl demlenir?” sorusu da bitki çayı severlerin ve anasonun faydalarına ihtiyaç duyanların (özellikle de taze annelerin) en sık sorduÄŸu sorulardan biridir. Anason çayı pratik ve kolay bir demleme yöntemine sahiptir. Aktar vb. yerlerde satılan anason, genellikle tohum yahut taze-kurutulmuÅŸ yaprak ÅŸeklinde bulunur.

  • 1 bardak anason çayı için 1 tatlı kaşığı anason tohum yeterli gelecektir.
  • Tohumları havanda ezmeniz, aromalarını salmasını kolaylaÅŸtıracaktır.
  • Cezveye aldığınız tohumların üzerine kaynar suyu ekleyerek beÅŸ dakika kadar kaynatmanız sonra da 10 dakika kadar demlenmeye bırakmanız gerekecektir.
  • Ardından tohumları süzerek tüketebilirsiniz.

Anason Çayı Tarifleri

Anason çayının birçok farklı ve değişik hazırlanış şekli bulunmaktadır. Anasonla farklı tatların birleşimini deneyerek lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.

1) Mutfağınızın Yıldızı: Yıldız Anason Çay

Emziren ve sütü az olan anneler için bu tarif kaçınılmaz olacaktır. Lezzetli bir çay içmenin yanı sıra süt arttırıcı özellik sergilemesi de mutluluk kaynağı sayılabilir. Zayıflatan ve Süt Arttıran Yıldız Anason Çayı

Zayıflatan ve Süt Arttıran Yıldız Anason Çayı

2) Bebeğinizin İlk Çayı: Anason

Anasonun bebeklere iyi gelen, gaz çıkartan etkisi en ünlü özellikleri arasında yer alır. Uyku ve gaz sorununu çözerek sizi de rahatlaması için onu ilk çayı olan anasonlu çay ile buluşturabilirsiniz.  Bebekler İçin Anason Çayı

 Bebekler İçin Anason Çayı

3) Zerdeçal ile Anasonun Buluşması!

Güzel kokuları ve lezzetleriyle bilinen iki farklı bitki, bir araya gelerek yepyeni bir tadın kapılarını aralayabilir. Yararlarıyla öne çıkan iki bitkinin birleşimi; aynı zamanda doğal bir ilaç sayılabilir. Anasonlu Zerdeçal Çayı

Anasonlu Zerdeçal Çayı

Anasonlu tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Rezene Nedir? Çayının Faydaları Nelerdir?

Emziren Anne Diyeti: Süt Artıran, Zayıflatan Diyet Listesi

Anason Nedir? Anasonun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kolik Bebek Sendromu: 7 Soruda Dikkat Etmeniz Gereken Her Åžey

Anason Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Fiyatları Ne Kadar?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

8. Gün İftar Menüsü

Birbirinden değişik iftar menüleri tariflerinde 8. gün! Açılışı midenizi yumuşatacak lezzet garantili kolay şehriyeli un çorbası ile yapıyoruz. İftar yemekleri için değişik tarifler arayanlara tavuklu sultan kebabı, iftarın favorisi olacak soğan mezesi ve iftar tatlısı olarak kadayıflı sütlà ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

Ä°lk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Anne Ekmeği Mi Fırın Ekmeği Mi? Tarifi

Anne Ekmeği Mi Fırın Ekmeği Mi?

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Emziren Anne Detoks İçecek Tarifi

Emziren Anne Detoks İçecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Nefis Mi Nefis Kısır Tarifi

Nefis Mi Nefis Kısır

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Lezzetli Mi Lezzetli Pizza Tarifi

Lezzetli Mi Lezzetli Pizza

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Baklava Mı ? Börek Mi? Tarifi

Baklava Mı ? Börek Mi?

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Diyette Bezelye Yiyebilir Miyiz? Tarifi

Diyette Bezelye Yiyebilir Miyiz?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Nefis Mi Nefis Böreğim Tarifi

Nefis Mi Nefis Böreğim

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Midye Börek Denediniz Mi? Tarifi

Midye Börek Denediniz Mi?

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen Ä°badet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: Ä°ftar Sofralarının BaÅŸ Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. Ä°ftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: Ä°ftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri