Avokado Nasıl Yenir, Tüketilir? En Güzel 9 Fikir

Avokado Nasıl Yenir, Tüketilir? En Güzel 9 Fikir Tarifi

Avokado En Lezzetli Nasıl Tüketilir?

Avokado, bir dizi sağlık yararı ile bilinen muhteşem meyvelerden bir tanesidir. Birçok yemeğin içerisine eklenebilir ve yemeklere ekstra lezzet katar. Peki, avokado en güzel nasıl yenir biliyor musunuz? Bilmiyorsanız, endişe etmenize gerek yok! Avokado nasıl yenir kahvaltıda menülerinize eklemek için en kolay yeme şekli nasıldır sorularının cevaplarını sizin için araştırdık. İşte, avokadonun nasıl yenmesi gerektiği ile ilgili detaylar…

Avokado Nasıl Yenir, Tüketilir?

  • Avokado Salatası
  • Avokadolu Badem Sütü
  • Soğuk Avokadolu Çorba
  • Avokadolu Humus
  • Avokadolu Kahvaltılık Ezme
  • Avokadolu Ballı Puding
  • Avokadolu Sandviç
  • Avokadolu Kanepe
  • Avokado Mousse
avokado nasıl yenir

Avokado Nedir?

Kabuğu yeşil olan avokadonun iri bir çekirdeği bulunmaktadır ve yenilecek kısımları beyaza yakın bir renge sahiptir. Bu meyvenin lezzetinin ortaya çıkabilmesi için olgunlaşması gerekmektedir. Avokado meyve olarak yetiştirilmektedir ve yetiştiriciliğinde en önemli faktör iklim özellikleridir.

Yemeklerde kullanılmasının yanında kozmetik ve ilaç sektöründe de faydalanılan meyvelerden bir tanesi olan avokado meyvesi aynı zamanda sebze olarak da kullanılabilmektedir. Avokadonun en büyük özelliklerinden birisi diğer meyvelerde yağlar genellikle çekirdekten çıkarılırken, avokadoda zeytinyağı gibi meyvesinden yağ çıkarılabilmesidir. Avokado fiyatı mevsimine göre değişiklik göstermektedir. Meyvenin bol olduğu hasat zamanlarında fiyatlar oldukça aşağıya düşmektedir.

Özetlemek gerekirse avokado; ekonomik açıdan uygun rakamlarda olan, faydalarıyla her yaşa hitap eden, ılıman iklimlerde verimli şekilde yetişen ve hem gıda alanında hem de kozmetik alanında kullanılan mucizelerle dolu bir besindir.

avokado

Avokado Nasıl Yenir, Tüketilir?

Avokado, armut biçimde, ortasında irice çekirdeği olan bir meyvedir. Bu meyvenin tadının tam olarak anlaşılabilmesi için olgunlaşmış olması gerekmektedir. Bu sebeple satın alırken daha yumuşak ve koyu renkli olan avokadoların tercih edilmesi yerinde olacaktır. Ancak çok fazla yumuşak olanlarda da bozulma ve çürüme görülebileceğinden, hafif sert biçimde alınarak yumuşamasının beklenmesi en doğru uygulamadır.

Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir. Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir. Avokado meyvesi tek başına yenebileceği gibi farklı yemeklere lezzet kazandırmak amacıyla da kullanılabilir. Özellikle avokado salatası, bu meyve için tercih edilen tariflerden bir tanesidir.

Tarif için: Avokado Nasıl Yenir?

Avokado En Güzel Nasıl Yenir? 9 Nefis Fikir

1) Pratik ve Besleyici: Avokado Salatası

Antioksidan miktarı yüksek bir meyve olmasından dolayı sağlığınız için avokadoyu sık sık tüketmeniz gerekir. Azteklerde bereket meyvesi olarak bilinen avokadoyu, salataların içerisine koyarak tüketebilirsiniz.

İçine girdiği her şeyi güzelleştiren bu meyve ile çabucak hazırlayabileceğiniz birçok tarif vardır. Fakat sağlıklı ve besleyici bir tarif arıyorsanız, salatası tam size göre!

avokado salatası

2) Kilo Vermede Etkili: Avokadolu Badem Sütü

Vücudunuza sayısız faydası bulunan avokado ile kilo vermede etkili badem sütünü karıştırın. Şifa deposu olan bu içecek özellikle sabah kahvaltılarında tükettiğinizde, güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. Bu tarif veganlara, sporculara ve diyet yapanlara uygundur. En etkili detoks içecekleri arasında yer alır.

avokadolu süt

3) Hazırlaması Çok Kolay: Soğuk Avokadolu Çorba

Sağlık açısından faydalı ve hazırlaması kolay olan bir çorba hazırlayabilirsiniz. Kalp, göz ve kanser hastalıklarına iyi gelir. Bu çorbayı soğuk bir şekilde hızlıca yapabilirsiniz. Aynı zamanda tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur. Avokadonun faydalarını katladığı bu çorbayı, her öğününüzde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

avokado çorbası

4) Farklı ve Doyurucu: Avokadolu Humus

Sert avokado nasıl yenir veya olgunlaşmamış avokado nasıl yenir diye merak ediyorsanız, ilk başta avokadoyu mikrodalgada en yüksek ayarda iki dakika yumuşatın.

Böylece avokadodan humus hazırlayabilir. Sofralarınıza neşe katabilirsiniz. Üstelik çok doyurucu ve besin değeri bakımından oldukça zengin bir meze hazırlayabilirsiniz. Özellikle spor yapanlar ve diyette olanlar bu mezenin yanına salata yaparak öğünlerine lezzet katabilirler.

avokado humus

5) Siyah Avokadolu Kahvaltılık Ezme

Siyah avokado nasıl yenir diyorsanız, kahvaltıda ezme olarak tüketebilirsiniz. Siyah avokadonun diğer avokadoya göre farkı; daha yumuşaktır ve içerisindeki yağ oranı daha yüksektir. Ezmesini yaparak aynı zamanda makarna gibi çeşitli yemeklerinizin içerisinde kullanabilirsiniz. Hem sağlıklı hem pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir ezme tarifi, her öğününüze eşlik edebilir.

avokado ezmesi

6) Potasyum Deposu: Avokadolu Ballı Puding

Avokado balla nasıl yenir diye merak ediyorsanız, bu puding tam size göre! Pudingin içerisine bal ve avokado ekleyerek potasyum deposu yaratabilirsiniz.

Üstelik içerisindeki yağ asitleri sayesinde bir dizi sağlık yararı da var. Pratik bir şekilde her tatlının içerisinde kullanıp enfes lezzetler hazırlayabilirsiniz. Bu puding ile bir taraftan tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bir taraftan da çeşitli hastalıklarınızın önüne geçeceksiniz.

avokado puding

7) Protein Zengini, Doyurucu: Avokadolu Sandviç

Ara öğünlerinize sağlıklı avokadolu sandviç çok yakışacak. Vücudunuzdaki yağ, protein ve karbonhidrat metabolizmasını düzenler. Avokadonun bulunduğu her türlü lezzet mükemmel olsa da özellikle sandviçle uyumuna bayılacaksınız. Kahvaltılarda keyifli bir atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz bu sandviçin yapımı da oldukça pratik.

avokado sandviç

8) Kahvaltı Sofralarına Neşe Katacak: Avokadolu Kanepe

Kahvaltı ne hazırlasam diye düşünüyorsanız, renk renk avokadolu kanepeler hazırlayabilirsiniz. Bu avokadolu kanepeler ile aynı zamanda daha düzenli metabolizmaya sahip olabilirsiniz. Diyet yapanlar rahatlıkla diyet listelerine avokadolu tarifi ekleyebilir. Avokado doyurucu özelliği sayesinde tok tutan bir besindir.

avokado kanepe

9) Pratik ve Leziz Vegan Avokado Mousse

Kriz anlarının ve vegan vejetaryen beslenenlerin yardımına koşmaya aday bir mousse hazırlayabilirsiniz. Üstelik pratik ve leziz olmasıyla da sofralarınızın neşesi olacak. Avokadoyu bu muhteşem mousse tarifinin içerisine ekleyerek, leziz bir tatlıyla kendinizi şımartabilirsiniz. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis etmeniz istediğiniz o yumuşak köpüksü kıvamı almasını sağlayacaktır.

avokado mousse

Nefis Avokado Tarifleri: Pratik, Sağlıklı!

Avokado yemeklerde en fazla salata olarak kullanılmaktadır. Salatalarda kullanımı çok çeşitli şekillerdedir. Ezme biçiminde kullanılabileceği gibi dilimlenmiş şekilde de salatalara koyulabilir. Avokadoya yakışan besinler arasında salatalar önemli bir yer tutmaktadır.

1) İster Kahvaltılarınızda İster Başlangıç Olarak: Avokado Ezmesi

Oldukça basit bir yapım tekniğine sahip olan bu ezme yemeklerin yanına lezzet katmak için birebirdir. Dakikalar içerisinde hazırlanabilen avokado ezmesi özellikle sarımsak ve limonla oldukça lezzetli bir hale gelmektedir. Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır? (Videolu)

Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır? (Videolu)

 2) Sofralarınıza Tazelik Katacak: Avokado Salatası Mezesi

Yapımı oldukça basit olan bu meze özellikle et yemeklerinin yanında servis edilebilir. Hoş bir lezzet sunan zeytinyağı ve sarımsakla bütünleşen meze, ideal ikramlıklardan bir tanesidir. Dakikalar içerisinde hazırlanabilen avokado mezesini damak tadınıza göre ekleyeceğiniz basit malzemelerle yapabilirsiniz. Avokado Salatası

Avokado Salatası

3) Vitamini Kabuğunda: Avokado Salatası

Bu salatanın yapımında en önemli unsur avokadonun kabuğunun da kullanılmasıdır. Yapımı oldukça kolay olan avokado salatası hoş bir sunuma sahiptir. Lezzetiyle ve sunumuyla göz dolduran salata misafirler için ideal aperatiflerden birisidir. Avokado Salatası (Videolu)

Avokado Salatası (Videolu)

4) Yoğurt ve Avokadonun Ferahlatan Buluşması: Yoğurtlu Avokado Sosu

Yapımı oldukça kolay olan bu sosu et yemekleri ve kızartmaların yanında sunabilirsiniz. Avokado ile oldukça yakışan yoğurdun kullanıldığı sos yemeklere ayrı bir lezzet katmaktadır. Farklı bir tat denemek isteyenler için uygun olan sosu kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Oldukça ferah ve hoş bir tat elde edeceksiniz. Yoğurtlu Avokado Sosu

Yoğurtlu Avokado Sosu

5) Acı Severler İçin: Acıkado (Acılı Avokado Sos)

Farklı lezzetlerden birisi olan acıkado, yapımı kolay soslardan bir tanesidir. Ana malzemesini avokadonun oluşturduğu bu sosu et yemekleri ve kızartmalarla kullanabilirsiniz. Hafif acı tadıyla hoş bir lezzet bırakan sosu lavaş ekmeğiyle de tüketebilirsiniz. Acıkado Acılı Avokado Salatası

Acıkado Acılı Avokado Salatası

6)  Avokado Salatası: Pratik, Hafif, Sağlıklı!

Ana yemeklerin yanında ya da tek başına bir öğün olarak dilediğiniz kadar tüketebileceğiniz avokado salatasını mutlaka deneyin! Tadında sevmeyeni kalmayacak bu güzelliği evdeki mevcut malzemelerinizle çeşitlendirebilirsiniz. İşte avokado salatası ve videolu tarifi: Avokado Salatası Tarifi

7) Avokadolu Roka Salatası: Değişik Tatlar!

Tek kasede lezzet aromasına hazır olun! Avokadonun başrolde olduğu bu salatada nar, portakal suyu, roka, çeri domates ve nar ekşisi yer alıyor. İştah açan bu tarifi deneyenler müdavimi oluyor, kaçırmayın! Avokadolu Roka Salatası

Avokadolu Roka Salatası

8) Avokado Soslu Makarna Tarifi: Böylesini Yemediniz!

Köri, salça, domates soslarından sıkılan makarna canavarlarına yepyeni bir fikirle geldik: Avokado sos! Fesleğen, sarımsak ve avokadoyla dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bu sosu dilediğiniz çeşit haşlanmış makarna ile harmanlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. Avokado Soslu Makarna

Avokado Soslu Makarna

9) Avokadolu ve Domatesli Atıştırmalıklar: Kolay, Doyurucu!

Avokado ile öğün arası ya da ana yemek yanında atıştırmalık tarifler hazırlamak için nefis bir önerimiz var! Domates, rendelenmiş peynir ve avokado ezmesiyle kolayca servis edebileceğiniz bu güzel ekmekçikler kahvaltı için de sofrayı renklendiren bir fikir. Avokadolu ve Domatesli Atıştırmalıklar

Avokadolu ve Domatesli Atıştırmalıklar

Avokado Faydaları Nelerdir?

Avokado yararları aşağıdaki gibidir:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.
  • Kabızlığa iyi gelir.
  • İçeriğinde bulunan doymamış yağ asitleri kandaki kolesterolün yükselmesini engellemektedir.
  • Kalp ve damar hastalıklarında kullanılan doğal ilaçlardan bir tanesidir.
  • Vücuttaki toksin maddeleri yok etmesiyle yaşlanma etkilerini geciktirir.
  • İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde hem hamile kadınların hem de çocukların günlük vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamada etkindir.
  • Vücudun karbonhidrat, yağ ve protein dengesinin korunmasında yardımcıdır.
  • Tokluk hissi yaratması sebebiyle kilo kontrolü sağlar.
  • Göz sağlığı için gerekli olan ‘lutein ve zeaksantin’ maddelerini içerir.
  • Folik asit içermesi sebebiyle depresyon riskini azaltır.
  • Cilt ve saçlarda harici uygulamalarla canlılık ve parlaklık kazandırır.
  • Ek gıdaya geçiş yapan bebekler için sindirim sistemini düzenler.
  • Bebeklerin kabızlık yaşamasına engel olur.
  • Besinlerle yeni tanışan bebeklerin zihinsel gelişimini destekler ve güçlendirir.
  • Diş çıkarma döneminde olan bebeklerin daha güçlü dişlerinin olmasına yardım eder.

Detaylı bilgi için: Avokadonun Az Bilinen 7 Önemli Faydası

avokado faydaları

Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?

  • Avokado depolama koşulları sebebiyle olgunlaşmadan sert olarak satılan meyvelerden bir tanesidir.
  • Satın alınmasının ardından bir hafta gibi bir sürede yumuşayarak yenebilecek kıvama gelmektedir.
  • Avokadoyu yumuşatabilmek için kullanılan en yaygın yöntem genel itibariyle başka meyvelerle birlikte saklamaktır.
  • Avokado yumuşatmak için kullanılabilecek en iyi yöntem elma ya da muz gibi etilen salınımı (meyvelerin dalından koparıldığında salgıladığı bir çeşit gaz) yapan meyvelerle ve ışık geçirmeyen kahverengi kağıt bir torbada saklamaktır.
  • Bu yöntemle olgunlaşmamış bir avokado en geç 2 gün içerisinde olgun hale gelecektir.

Detaylı bilgi için: Videolu Resimli: Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?

avokado

Avokado Nasıl Saklanır?

  • Avokadonun buzdolabında saklanması kısa bir zaman içerisinde kurumasına sebep olacaktır.
  • Kesilmemiş bütün bir avokadonun saklanabilmesi için en ideal ortam oda sıcaklığıdır.
  • Ancak kesilmiş olan avokadoların streç filme sarılarak buzdolabında saklanmaları gerekmektedir.
  • Kesilmiş bölgeye limon sürüp bir tabağa ters çevirebilirsiniz.
  • Dilerseniz yine açık yüzeye limon sürdükten sonra streç filmle kapatabilirsiniz. Bu yöntem avokadonun kararmasına engel olacaktır.
avokado saklama

Avokado Kalori ve Besin Değeri Nedir?

Avokado birçok faydasının yanında yağ oranı yüksek olan meyvelerden bir tanesidir. Bu nedenle kalorisi de diğer meyvelere göre yüksektir.

  • 100 gram avokado içerisinde yaklaşık olarak 143 kalori bulunmaktadır.

100 gram avokado besin değerleri:

  • 4,36 gr karbonhidrat
  • 9,7 gram lif
  • 0,61 gram protein
  • 7 gram sodyum
  • 370 gram potasyum
  • 10 gram kalsiyum
  • 8,5 gram C vitamini
  • 12 gram A vitamini
  • 0,14 gram demir bulunmaktadır.

A, C, E vitaminlerini içeren avokado aynı zamanda antioksidan etkiye sahiptir. Sağlıklı meyvelerden birisi olarak kabul edilen avokado kullanımında porsiyona dikkat etmek önemlidir.

Detaylı bilgi için: Avokado Kaç Kalori? Besin Değeri Nedir? Diyette Yenir Mi?

avokado

Avokado Zayıflatır Mı?

Avokado zayıflatır mı? diye sorulduğunda, buna verilecek yanıt net değildir. Bu durum tamamıyla meyvenin nasıl kullanıldığı ve tüketim miktarıyla doğru orantılıdır. Bazı durumlarda zayıflamaya yardımcı olan avokado bazı durumlarda kilo alınmasına sebebiyet verebilir.

Avokado ile yapılacak bir diyet öncesi doktorunuza danışmanızda fayda bulunmaktadır. Avokadonun bilinen bazı özellikleri zayıflamaya yardımcıdır. Bu özellikleri sıralamak gerekirse meyvenin metabolizmayı hızlandırdığı, lifli yapısıyla bağırsak hareketlerine yardımcı olduğu, doymamış yağ asitlerinin vücudu sıcak tuttuğu gibi etkenlerin zayıflamaya yardımcı olduğu söylenebilir. Ancak bir enerji deposu olan avokado spor yapılması halinde enerjiyi korumak amacıyla kullanılırsa zayıflamayı sağlayacaktır. Aksi durumda kalorisi yüksek olan bu meyve kilo almanıza sebebiyet verebilir.

Avokado içerisinde yüksek yağ oranı, yüksek protein ve yüksek kalori bulunmaktadır. Az miktarlarda tüketilmesi halinde diyet esnasında oluşan vitamin eksikliklerini gidermeye yardımcı olacağı gibi tokluk hissi de sağlayacaktır.

avokado

Avokado Yağı: Faydaları ve Kullanım Alanları

Avokado yağı, avokado meyvesinden çıkarılan bir yağ çeşididir. Avokado meyvesi oldukça yağlı bir dokuya sahiptir. Ancak bu yağ doymamış yağ asitleri içerdiğinden vücuda oldukça faydalıdır. Avokado yağı içerisinde birçok mineralin yanı sıra A, C ve E vitaminleri bulunmaktadır. Meyve önemli bileşkeler bakımından zengin bir yelpazeye sahiptir.

  • Doymamış yağ konsantrasyonuna sahip olan avokado yağı, E vitamini içeriğiyle diş etleri için faydalıdır. Diş eti iltihabını azaltarak periodontal hastalıkların iyileştirilmesi ve önlenmesi için kullanılabilir. Gargara olarak satılan ürünlerin birçoğunun içerisinde avokado yağı bulunmaktadır.
  • Journal of the American College of Nutrition dergisinin yayımladığı bir makalede avokado yağının en az zeytinyağı kadar kalp ve damar sağlığı açısından faydalı olduğunu belirtmektedir.
  • Yine aynı çalışmada avokado yağının iyi kolesterolü arttırma ve kötü kolesterolü düşürme özelliğinin bulunduğu belirtilmektedir.
  • E vitamini yönünden zengin olması sebebiyle cilt kesikleri ve iltihaplanmaların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Güneşe karşı doğal koruma özelliği bulunan avokado yağı aynı zamanda güneş sonrası cildin toparlanması için kullanılmaktadır.
  • Avokado yağının cilde faydalı olduğu diğer bir alan ise yaşlılık lekelerinin azaltılması ve kırışıklıkların giderilmesidir.
  • Saç köklerinin koruyucu maddesi olan lesitin içeren avokado yağı, kirli hava koşullarından saçları ve cildi korumaktadır.
  • Avokado yağı, meyveden soğuk press ve rafine yöntemiyle elde edilmektedir. Kirpik, saç, cilt bakımlarında kullanılabilir.
  • Çatlamış ve kuru ciltler için ideal bir üründür. Avokado yağı saç diplerine ve cilde masaj yaparak uygulanabilir.
  • Avokado maskesi banyo öncesi cilde sürülerek bir süre bekletilebileceği gibi gece yatmadan önce sürülerek sabaha kadar bekletilebilir. Bu yağ tedavi edici, hücre yenileyici ve onarıcı özelliğe sahiptir.

Detaylı bilgi için: Avokado Yağı Faydaları Nelerdir? Cilde ve Saça Nasıl Uygulanır?

avokado yağı

Avokado Nerede Yetişir?

Avokado bitkisi ılıman hava koşullarına sahip olan bölgelerde yetiştirilebilir. Ani don olaylarının yaşandığı bölgelerde avokado ağacı meyvelerini dökmektedir. Bahçe tesisleri ve don olan bölgelerde ağacın hava akımını doğru aldığı güneye meyilli alanlara dikilmesi önerilmektedir.

Avokadonun yetişmesinde nem faktörü de oldukça önemlidir. Nispi nemin %50’nin altına düştüğü aylarda ciddi meyve kayıpları yaşanmaktadır. Avokadonun ana vatanı Meksika’dır. Ayrıca Guatemala ve Güney Amerika gibi ülkelerde de üretilmektedir.

Türkiye’de avokado üretiminin %70’i Alanya’da yapılmaktadır. Türkiye’de diğer avokado yetiştirilme alanları; Antalya merkez, Mersin, Anamur’un bazı bölgeleri ve Gazipaşa’dır.

İlginizi çekebilir: Aşamalı Resimli: Evde Avokado Nasıl Yetiştirilir?

avokado ağacı

Avokado Mevsimi Ne Zamandır?

Avokado mevsimi hasat edileceği yere göre değişiklik göstermektedir. Kuzey yarım küre ülkelerinde avokado hasadı eylül ayında başlayarak avokadonun çeşidine göre aralık ayına kadar devam etmektedir.

Dünya genelinde 100’ün üzerinde avokado çeşidi bulunmaktadır. Türkiye’de bu çeşitlerden 12 tanesi yetiştirilebilmektedir. Türkiye üretiminin %70’ini karşılayan Alanya’da avokado hasadı eylül ayında başlamaktadır.

avokado nasıl yenir

Avokado Maskesi Nasıl Yapılır? 5 Etkili Tarif

Avokado Yaprağının Bilmediğiniz 15 Faydası

Aşamalı Resimli: Evde Avokado Nasıl Yetiştirilir?

Avokado Çekirdeğinin Şaşırtıcı 7 Faydası, Çimlendirme ve Kullanımı

Avokado Tarifleri – Kahvaltıdan Ana Yemeğe Favoriniz Olacak 11 Tarif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Avokadonun En Güzel Şekli Tarifi

Avokadonun En Güzel Şekli

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır?

Avokado Ezmesi Nasıl Yapılır?

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Omletlerin En Güzeli Tarifi

Omletlerin En Güzeli

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Güzel Açma Tarifi

En Güzel Açma

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 35dk Pişirme
En Güzel Revani Tarifi

En Güzel Revani

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
En Güzel Güllaç Tarifi

En Güzel Güllaç

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Güzel Tiramisu Tarifi

En Güzel Tiramisu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Sucuğun En Güzel Hali Tarifi

Sucuğun En Güzel Hali

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri