Cilt Beyazlatma Yöntemleri: Evde 11 Doğal Maske

Cilt Beyazlatma Yöntemleri: Evde 11 Doğal Maske Tarifi

Evdeki Yöntemlerle Cilt Nasıl Beyazlatılır?

Daha iyi görünmek için kozmetik ürünlerine maaşımızın belli bir kısmını yatırıyoruz, öyle değil mi? Hiç itiraz etmeyin, hangi ürün bitkisel, hangi ürün nerede indirime girmiş hepsinden haberdarız. İnsanlar bu durumu güzellik kaygısından değerlendirir fakat göremedikleri bir detay vardır: Kendimize olan sevgimiz. Evet, kendimizi sevdiğimiz ve bedenimize değer verdiğimizden dolayı kozmetik ürünleriyle de mutlu olabiliyoruz. Bir parfümün kokusuyla her şeyi unutup bir kremin rahatlığıyla huzurlu olabiliyoruz.

Cilt Beyazlatma Yöntemleri

  • Avokado ve Havuç Maskesi
  • Zerdeçal Maskesi
  • Gül Suyu
  • Hindistan Cevizi Yağı ve Limon
  • Şeker
  • Bal
  • Patates Suyu
  • Limon
  • Yoğurt
  • Karbonat
  • Domates
cilt beyazlatma yöntemleri

Çeşitlenen kozmetik ürünlerinin arasında kaybolup giderken, cildimizin derinliklerine kadar etkili olan hatta cildimizin rengiyle bile oynayan, dilediğimiz tonda cilt sahibi olmamızı sağlayan kremler bile piyasada kendini göstermektedir. Peki bu cilt beyazlatma yöntemi nereden gelmiştir ve nasıl olmaktadır?

Aşırı güneşe maruz kalan ciltleri, nasıl bebeksi beyazlığa kavuştururuz? İşte bu yazımızı bu soruların cevaplarını almanız için hazırladık. Haydi nemlendirici kremler sürüldüyse, yazının keyfini çıkarmalısınız!

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Cilt Beyazlatma: Evde 11 Doğal Yöntem

Cildinizin güzelliğini mutfağınızda bir yerlerde bekleyen mucizelere borçlu olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey düzenli ve doğru şekilde kullanmak. Yoğurt, bal, su, meyveler hepsi sizin güzelliğiniz için evrende var olmuşlardır. Güzellik sırlarıyla adını duyuran nadide güzellik uzmanı Suna Dumankaya bu konuda da oldukça etkili maskeler hazırlamıştır. Hatta kadınlar arasında cilt beyazlatma yöntemleri Suna Dumankaya sırlarıyla bilinir.

Maskeleri uygulamadan önce doktor onayı alınız.

1) Avokado ve Havuç Maskesi

Cilt beyazlatma yöntemlerinden biri olan avokado ve havuç uygulaması, cilt tonunu açmaya yardım etmektedir. Bu yöntemden faydalanmak için taze havuç ve avokadoya ihtiyacınız olacak. Her hafta uygulanması önerilen avokado ve havuç maskesi sayesinde cilt renginizde günden güne açılma hissedebilirsiniz.

  • Yapmanız gereken avokado ve havuç haşlayarak püre haline getirmek.
  • Püre haline gelen karışıma 1 yemek kaşığı bal ve 1 yumurta akı ekleyerek krem kıvamını elde edin.
  • Bu kremi her hafta 1 defa olacak şekilde cildinize sürün ve 20 dakika kadar bekleyin.
  • Ardından ılık suyla yıkayarak uygulamaya devamlılık kazandırın. Ayda 4 defa denemeniz yeterli olacaktır.

İlginizi çekebilir: Avokado Maskesi Nasıl Yapılır? 5 Etkili Tarifi

avokado

2) Zerdeçal Maskesi

Cildinizde güneş lekelerinden dolayı kararma ya da solma yaşanıyorsa zerdeçaldan faydalanabilirsiniz. Süt ve zerdeçalı karıştırıp elde edeceğiniz maskeyi koyu renkli bölgelerinize 20 dakika uyguladığınızda, cildinizin tonunu açabilirsiniz. Verilen maske tariflerini düzenli şekilde kullandığınızda sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz.

  • 1 yemek kaşığı zerdeçal üzerine birkaç damla limon sıkın ve krem kıvamını yakalayın.
  • Bu kremi haftada 2 defa olacak şekilde renginin açılmasını istediğiniz bölgeye sürün.
  • Yıkama anında ılık su kullanabilirsiniz.
  • Limonun asitli yapısı sayesinde ciltteki kararan hücrelerde açılma meydana gelebilir.

İlginizi çekebilir: Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır? Neye İyi Gelir? Nasıl Temizlenir?

zerdeçal

3) Gül Suyu

Doğadan gelen cilt beyazlatma ürünlerinden biri olan gül suyu, her zaman elinizin altında. Yüzünüzü gül suyu kullanarak yıkayabilirsiniz ya da tonik olarak kullanabilirsiniz. Gül suyunun içindeki bileşenler sayesinde cildin beyazlaması desteklenir. Hücrelerin daha hızlı yenilenmesi ve canlı görünmesi için gül suyundan faydalanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Gül Suyu Faydaları, Nasıl Yapılır, Kullanılır? 3 Farklı Gül Suyu Maskesi

gül suyu

4) Hindistan Cevizi Yağı ve Limon

Kuru cilt tipleri için uygun olmayan ancak diğer cilt tiplerinde beyazlamaya destek olan bu maske, işinize çok yarayacak.

  • 1 kaşık Hindistan cevizi yağına birkaç damla limon sıkın ve karıştırın.
  • Karışımı beyazlamasını istediğiniz bölgeye sürün ve 15 dakika kadar bekleyin.
  • Bu yöntem sayesinde güneşten kararan bölgelerde renk açılması sağlanabilir.
  • Cildinizden arındırmak için sıcak kullanmaktan kaçınmalısınız, maskeleri ılık suyla temizleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Yağının Saça 10 Faydası

hindistan cevizi yağı

5) Şeker

Şekerin yapısı gereği, cildi temizleme özelliği vardır. Hem iç dokuda hem de dış dokuda arınma sağlayan şeker sayesinde cilt beyazlatma desteklenebilir.

  • Toz şekeri limon suyuyla karıştırıp dilediğiniz bölgeye sürün.
  • Bu uygulamayı her hafta denemeye devam edin.
  • Düzenli uygulama sonunda cilt tonunda açılma görebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Evde Doğal Şeker Peelingi Nasıl Yapılır?

şeker

6) Bal

Cildin kararmasından şikayetçi olduğunuz anlarda, bal size destek olabilir. Nasıl mı?

  • Bal, cilde peeling etkisi oluşturur ve ölü derilerin kolayca arınmasına yardım eder.
  • Eğer kararma oluşan bir dokuya bal maskesi uygularsanız; zamanla renginin açıldığını görebilirsiniz. Bunun için 1 kaşık bala 1 kaşık tarçın ekleyin ve beyazlamasını istediğiniz cilt bölgesine sürün.
  • Birkaç hafta düzenli olarak uygulamaya çalışın ve cildin beyazlamaya başladığını fark edin.

İlginizi çekebilir: Kusursuz Cildin Sırrı En İyi 9 Bal Maskesi

bal

7) Patates Suyu

Patates suyunda bulunan bileşenler sayesinde, cilt beyazlatma desteği sağlanabilir. Koyu ciltlerin bir ton açık rengi yakalaması için patates suyundan maske yapması önerilir.

  • Çiğ patatesleri rendeleyerek balla karıştırın ve bu karışımı cildinize her hafta sürün.
  • Özellikle de koltuk altı beyazlatma, boyun bölgesi beyazlatma isteklerinizde uygulayabilirsiniz.
  • 1 çiğ patates rendesi için 1 yemek kaşığı bal kullanabilirsiniz.
  • Bu tekniği soğuk kompres olarak uygulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Patates Maskesi Nasıl Yapılır? 6 Doğal Tarif

patates maskesi

8) Limon

Antioksidan limon sayesinde rengi koyulaşan bölgelerinizin rengini açabilirsiniz. Gerekli gördüğünüz bölgeye limon ile masaj yapın ve daha sonra ılık su ile temizleyin. Limonu açık yara ve kesik bölgelerinde uygulamamalısınız. Yanma hissi verebilir.

İlginizi çekebilir: Yoğurt Limon Maskesi: Cilde En İyi 5 Tarif

limon

9) Yoğurt

Yoğurdun nemlendirici etkisinden faydalanmak için ise bir miktar yoğurt içine sirke ekleyin ve yüzünüze uygulayın. Böylece hem cildiniz nemli kalacak hem de cilt renginiz açık kalacaktır. İşte bu cilt beyazlatma yöntemleri bitkisel açıdan lazere göre daha sağlıklı bir tercih olabilir.

İlginizi çekebilir: Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları, Ne İşe Yarar? 14 Tarif

yoğurt

10) Karbonat

Karbonat, cilt beyazlatmada oldukça etkili bir maddedir. Bir miktar süt ile karbonatı lapa haline getirin ve istenilen bölgeye uygulayın. Düzenli şekilde uyguladığınızda cildiniz istediğiniz tona kavuşacaktır. Verilen cilt beyazlatma yöntemleri İbrahim Saraçoğlu tarafından da kitaplara ve sağlık programlarına gündem olmuştur.

İlginizi çekebilir: Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

karbonat

11) Domates

Kendisine ait domatesten gelen bir cilt beyazlatma iksiri, kadınlar arasında oldukça yaygındır. Bu iksiri uygulamak için domatesleri güzelce yıkayın ve miksere atıp çırpın. Daha sonra elde edilen posanın içine hamur olana kadar un ekleyin ve yüzünüze maske olarak uygulayın. Ortalama 5 dakika bekleme süresi yeterli olacaktır. Günlük cilt bakımı olarak bu iksiri uygulamanız, daha beyaz ciltler için sağlıklı bir adım olacaktır.

İlginizi çekebilir: Domates Maskesi Nasıl Yapılır? Kusursuz Bir Cilt İçin 7 Farklı Tarif

 

domates

Cilt Rengini Açan Kolay Tavsiyeler

Evde kendi imkanlarınızla cildi beyazlatan doğal yöntemler denemek ister misiniz? Kendinizin de yapabileceği basit ve etkili çözümler için, kliniklere servet ödemenize gerek kalmayacak. Önlemi en başından almanızda fayda var. Cildinizi sürekli nemli tutarsanız cildiniz güneşe ve tahrişlere karşı daha dirençli olacaktır. Böylece ölü derinin cildinizde yıllarca kalma ihtimali de ortadan kalkacaktır.

Gün ışığı altında veya ofis ortamında çalışıyorsanız dirsek ve bilek kısımlarınızı daha özenle korumanızı öneririz. Masabaşı çalışan insanlarda, dirseklerin masaya devamlı teması halinde dirseklerde ölü deri birikmesi meydana gelir.

Ölü deriler de zamanla cilt renginde kararmaya sebep olacaktır. Cilt beyazlatma maskelerinin içeriğine baktığınızda; zerdeçal, Hindistan cevizi yağı, bal, badem ve pirinç suyu özlerinden oluşan doğal karışımlar görebilirsiniz. Basit içeriklerden mucizeler yaratmak çok kolay!

cilt beyazlatma yöntemleri

Japonların Cilt Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Japonlar buldukları her boş araziye hatta binaların çatılarına bile pirinç ekip pirinç üretimini devam ettirmişlerdir. Eh pirinç olan ülkede, pirinçten her alanda faydalanmak artık şart olmuştur. Pirinç suyundan elde ettikleri tonik ile; ciltlerini temizleyip daha parlak ve beyaz bir cilde sahip olmuşlardır. Japonlar için cilt beyazlatma yöntemleri pirinç ile daha sağlıklı hale gelmiştir.

Antioksidan bitkilerden faydalanarak baştan ayağa sağlıklı olmak için kendilerine özen göstermişlerdir. Özellikle de yeşil çay tüketimi ile daha sağlıklı adımlar atmışlardır. Aynı şekilde yosundan da maske ve tonik yaparak ciltlerindeki leke ve sivilcelerinden kurtuldukları görülür. Japon kadınlarının ve Korelilerin cilt beyazlatma yöntemleri hemen hemen aynıdır. Ayrıca sabun bezi adını verdikleri bir bez sayesinde, ciltlerindeki ölü derileri atıp daha iyi cilde sahip olmuşlardır.

Su tüketimi sayesinde vücuttan toksin atmaları daha kolay hale geliyor. Ayrıca makyaj yapımını ise en aza indirerek ciltlerine fazla zarar vermiyorlar. Sigara kullanmayarak ise cilt beyazlatma yöntemi konusunda en net kararı almışlardır. İşte Japon kadınları güzelliklerini bu ilkelere borçludur.

cilt beyazlatma yöntemleri

Sağlıklı ve Kalıcı Cilt Beyazlatma Yöntemleri

Uzun ömürlü ve kalıcı şekilde cilt renginizi açmak, daha verimli şekilde beyazlatmak istiyorsanız bu konuda uzman kişilerin olduğu kliniklere uğramanız gerekmektedir. Lazer teknolojisi ile cilde uygulanan tedavi ile ciltteki ölü deriler yok edilir ve lekeler ortadan kaldırılır.

Lazer sistemi genelde ünlülerin cilt beyazlatma yöntemleri olarak hafızalarda kalmıştır. Bu sistemle lekelere sebep olan hücreler, lazer ışınları ile giderilir. Lazer tedavisi ciltte kolajen üretimi sağlar. Böylece cildin hücre yenileme hızı daha çabuk hale gelir ve cildiniz daha sağlıklı ve canlı olur.

cilt beyazlatma yöntemleri

Evde Ten Rengini Beyazlatmak Mümkün mü?

Ten renginizi beyazlatmak için daha profesyonel yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunun için size en uygun yöntemi cilt doktorları önerecektir. Ancak güneşten ya da kozmetik ürünlerinden dolayı oluşan renk koyulaşmasını açmak için doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

cilt beyazlatma yöntemleri

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Cilt Lekelerine Çözüm: En Etkili 9 Doğal Yöntem

Yağlı Ciltler İçin Uygun Evde En İyi 7 Doğal Maske Yapımı

Yüz Maskesi: Cildinizi Anında Besleyecek Doğal ve Etkili 10 Tarif

Uçuğa Ne İyi Gelir? Evde Uygulayabileceğiniz 7 Bitkisel Kesin Çözüm

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Dondurucuda Domates Saklama  Yöntemleri Tarifi

Dondurucuda Domates Saklama Yöntemleri

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kışlık Semizotu Saklama Yöntemleri Tarifi

Kışlık Semizotu Saklama Yöntemleri

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Doğal Antibiyotik Tarifi

Doğal Antibiyotik

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Ispanaklı Makarna 11 +ay Tarifi

Ispanaklı Makarna 11 +ay

1-2 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kırma Yöntemiyle Yeşil Zeytin Salamurası Tarifi

Kırma Yöntemiyle Yeşil Zeytin Salamurası

10-12 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
Semizotu Çorbası (11+ Ay) Tarifi

Semizotu Çorbası (11+ Ay)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yumuşacık Açma Poğaça (11 Adet) Tarifi

Yumuşacık Açma Poğaça (11 Adet)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri