Hindi Eti Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, Nasıl Yumuşak Pişirilir?

Hindi Eti Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, Nasıl Yumuşak Pişirilir? Tarifi

Tam Anlamıyla Protein Deposu Beyaz Et!

Hindi Eti

Hindi eti denildiği zaman akıllara öncelikle yılbaşı gecesi kutlamaları gelir. Yılbaşı sofrasında hindi eti bulundurmak bir gelenek haline gelmiştir. Yurt dışında sıklıkla tercih edilen yemek türleri hindi etinden yapılır. Tavuk eti kadar fazla bilinmese de onunla eş değerde lezzete sahip bir ürün olduğu söylenebilir.

Hindi eti leziz bir tada sahip olmasıyla birlikte faydalı bir yiyecektir. Besin değeri son derece yüksek olan bu üründe protein oranı da bir hayli fazladır. Kolesterol ve yağ oranı açısından idealdir. Sonuç olarak formunu korumak isteyenler diyet listesine hindi eti yemeği ekleyebilir.

hindi eti

Hindi Eti Kalori ve Besin Değeri Nedir?

Sıra dışı ve yararlı bir tat olan hindi etinin kalorisi pişmiş olmasına ve bölümlerine göre farklılık gösterir. Pişmiş durumdaki hindi göğüs eti 100 gramında 136 kalori değerindedir. Hindi etinin besin değerleri de ideal özelliklere sahiptir. Hindi eti protein deposu olmasıyla ünlüdür. Vitaminler ve mineraller açısından da zengin içeriktedir.

Derili durumdaki ve pişmiş hindi etinin 100 gramında ise 189 kalori bulunur. Derili hindi türü de yüksek oranda vitamin içerir. Pişmemiş durumdaki derili hindi eti ise 100 gramında 143 kalori barındırır. Protein ve potasyum gibi maddeler açısından son derece iyi özelliktedir.

Hindi eti kolesterol oranı yönünden fit kalmak ya da zayıflamak isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Hindi eti Canan Karatay tarafından da önerilen ve sağlıklı olduğu belirtilen bir üründür.

Hindi Eti Faydaları Nelerdir?

  • Hindi eti güçlü bir antioksidan sayılabilir. Söz konusu yönüyle yaşlanma belirtilerinin gecikmesine destek olur.
  • Hindi eti vücudun gücünü ve direncini arttırır. Sonuç olarak da kanser türü hastalıkların meydana gelmesini önler.
  • Hindi eti faydaları arasında yer alan bir başka önemli özellik ise mutluluk hormonunu harekete geçirmesidir. Böylelikle tüketen kişiler kendilerini daha iyi hisseder.
  • Hindi eti B vitamini sayesinde enerji verici bir özellik taşır. Besini tüketenler enerji depolandıklarını gözlemler.
  • Hücrelerin gelişmesini destekleyen hindi eti kansızlık durumlarının oluşmasını da önler.
  • Hindi etinin içeriğinde çinko bulunması erkeklerin daha iyi bir üreme sistemine sahip olmasını destekler.
  • Kalp hastalıklarına karşı koruyucu olan hindi eti özellikleri ile bağışıklık sistemi de güçlenir.

Hindi eti faydaları

Hindi Etinin Zararları Nelerdir?

Hindi eti zararlarından çok faydalı yönleri ile bilinen bir besin türüdür. Hindi eti ülkemizde fazla iyi tanınmadığı için tüketmeden önce akıllarda bazı sorular oluşabilir. İşte o soruların cevapları:

  • “Hindi eti hormonlu mu?” sorusu bunlardan biridir. Güvenilir ve iyi bir yerden satın alınan hindi etleri gerekli onayları almıştır ve hormonlu değildir.
  • “Hindi eti mi tavuk eti mi?” diye düşünenler ise ikisinin benzer özelliklere sahip olduğunu tattıkları zaman anlayabilir. Hindi etinin tadı tavuk etine göre daha yoğundur.
  • “Hindi eti alerji yapar mı?” sorusunun yanıtı kişilerin bünyesine göre değişir. Hindi eti yemek bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • “Hindi eti haram mı?” sorusunun yanıtı da haram değildir şeklinde yanıtlanır. Konuyla ilgilenen kurumlar da bu açıklamayı yapmıştır. ”Hindi eti yemek caiz mi?” diye merak eden kişiler gönül rahatlığıyla bu ürünü tariflerine ekleyebilir.
  • “Hindi eti doğal mı?” sorusunun cevabı da olumludur. Onaylı markaların ürünlerini almak ise daha iyi hindi eti yemenizi sağlar.

hindi eti zararları

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi etini pişirmek konusunda birbirinden farklı yöntemler vardır. Nasıl bir yemek yaratmak istediğinize bağlı olarak yöntemler arasından tercih yapabilirsiniz. Hindi etini yaparken özellikle yumuşak kıvama gelmesini sağlamak önemlidir. Bunun için de pişirim sürecinden önceki marine işlemini iyi yapmak gerekir.

Hindi Eti Nasıl Marine Edilir?

Defne yaprağı, karabiber ve adaçayı gibi baharatlar ile birlikte zeytinyağı, limon suyu ve sirke bulunan bir miktar suda hindi eti bekletilmelidir. Hindi eti bir gün boyunca bu şekilde bekleyince baharatlar ile bir bütün olur ve tadı daha iyi duruma gelir.

Detaylı bilgi için: Et Nasıl Marine Edilir? Ünlü Şeflerin Marinasyon Sırları

Hindi Eti Nasıl Yumuşak Pişirilir?

Ağızlara layık bir hindi yemeği yapmak açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Marketten dondurulmuş gıda şeklinde satın aldığınız hindi etini marine edince geriye kalan suyu pişirme amacıyla kullanabilirsiniz.

Pişirme sırasında hindinin torba ya da alüminyum folyo içinde tutulması tercih edilmelidir. Torbayı biraz unlamak ve kürdan ile birkaç yerinden delmeyi de unutmamak gerekir. Fırın ısısını 175 dereceye ayarlamak da iyi bir seçenektir. Hindinin pişmesi uzun bir süre istemektedir. 3 ve 4 saat arasında bir süre fırında kalması idealdir.

Detaylı bilgi için: Hangi Et Nasıl Pişirilir? Et Pişirmenin Ustası Siz Olacaksınız!

hindi eti nasıl pişirilir

Hindi Eti ile Neler Yapılır?

Yılbaşı gecesi ile özdeş hale gelmiş olan tarif hindi kızartma yemeğidir. Yılbaşı tarifinde kullanılan hindi bütün durumunda olandır. Dilimlenmiş hindi çeşitleri ise yılın her döneminde yapacağınız enfes tarifler için ideal bir malzemedir.

Hindinin iç kısmından elde edilen ciğer bölümü ile de enfes bir iç pilav hazırlamak mümkündür. Ayrıca hindiyi haşlayıp meydana gelen suyu kullanarak pilava ekleyebilirsiniz. Suyu çorba yapmak ya da klasik bir lezzet olan gravy sos hazırlamak amacıyla da değerlendirme şansınız vardır.

Hindi en fazla fırın yemeği yapmak amacıyla kullanılır. Bununla birlikte hindi ile enfes kebap çeşitleri, patatesli yemekler ve sebzeli tarifler yapabilirsiniz. Hangi tür yemeği daha fazla yapmak istediğinize karar vermeniz yeterli olacaktır.

hindi eti ile neler yapılır

Hindi Eti Fiyatları

Hindi eti fiyatı tavuk eti çeşitlerine göre ilk bakışta biraz daha yüksek değerde gelse de lezzetini tattığınız zaman fiyatını hak ettiğini görebilirsiniz. “Hindi eti nerede satılır?” diye düşünenler ürüne büyük marketlerin et reyonunda rahatlıkla rastlayabilirler. Hindi eti satışı özellikle yılbaşında büyük ivme kazanda da yılın her döneminde ürünü bulmanız mümkün olmaktadır.

Hindi eti sağlıklı bir tercih olduğu için organik gıdaların üretiminde kullanılmaya başlanmıştır. Organik hindi eti paket halinde olarak çeşitli internet sitelerinde satılmaktadır. Ürünü atıştırmalık olarak tüketmeniz mümkündür. Organik hindi eti fiyatı ise 13 TL civarındadır. İstediğiniz zaman satın alarak keyfini çıkarabilirsiniz.

hindi eti fiyatları

Yumuşacık Hindi Etiyle Hazırlanan 6 Değişik Tarif

Hindi etini doğru şekilde marine ederseniz, iyi malzemelerle birleştirirseniz ve iyi pişirirseniz yumuşacık bir kıvam elde edebilirsiniz. Tarifler size bu konuda yardımcı olacaktır.

1) Yılbaşı Gecelerinin Vazgeçilmezi Hindi Etli Fırın Yemeği

Yılbaşı gecesinin vazgeçilmez yemeği hindiyi bütün olarak yapabileceğiniz gibi daha pratik bir yöntem tercih edebilirsiniz. Hindi göğsü ile baharatların enfes birleşimini tadacağınız tarifi yılın diğer dönemlerinde de sofranıza ekleyebilirsiniz. Hindi Etli Fırın Yemeği

Tarif: Hindi Etli Fırın Yemeği

2) Orman Kebabını Bir De Hindi Etiyle Deneyin

Sebze ve baharatların etle en ideal birleşimlerinden biri olan orman kebabını hindi etiyle yaparak yemek masanızı zenginleştirme şansını yakalayabilirsiniz. Yanında pirinç ya da bulgur pilavıyla oluşturduğunuz tabak nefis olacaktır. Hindi Etli Orman Kebabı

Tarif: Hindi Etli Orman Kebabı

3) Hünkar Beğendi ile Hindi Etinin Birleşiminden Oluşan Alternatif Bir Tarif

Patlıcan yemeklerini seviyorsanız ve alışılmışın dışında bir sebze yemeği yapma amacınız varsa hindi etli hünkar beğendi aradığınız tarifi sunacaktır. Görünümü kavurmaya benzeyen yemeği salata ve ayran eşliğinde tatmaya doyamayabilirsiniz. Hindi Etli Beğendi

Tarif: Hindi Etli Beğendi

4) Hindi Etli Geleneksel Bir Tat: Patates Oturtma

Klasik bir patates yemeğinde hindi eti tatmanız için hindi etli patates oturtma tarifi sizleri bekliyor. Böylelikle hindi etini Türk mutfağına başarıyla uyarlayabilirsiniz. Kuşbaşı Hindi Etli Patates Oturtma

Tarif: Kuşbaşı Hindi Etli Patates Oturtma

5) Formunuzu Korumanıza Yardımcı Olacak Hindi Etli Kuru Fasulye Salatası

Diyet listesine hindi etli bir tarif eklemek ve formunuzu korumak için kuru fasulye salatasını yapmayı deneyebilirsiniz. Son derece hafif ve sağlıklı bir tarif olan salatayı pratik şekilde, kısa sürede yaratabilirsiniz. Hindi Etli Kuru Fasulye Salatası

Tarif: Hindi Etli Kuru Fasulye Salatası

6) Fark Yaratan Bulgur Pilavı Yapmak İsteyenlere Özel Bir Tarif

Bulgur pilavı birçok yemeğin yanında uyumlu olan leziz bir aperitiftir. Yeni yeni tanınmaya başlayan gizli hazine hindi etiyle iyi bir yemek yapmak için bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz. Hindi Etli Bulgur Salatası

Tarif: Hindi Etli Bulgur Salatası

Hindi ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yumuşacık Hindi Eti İçin Lezzeti Taçlandıran 8 Özel Marine

Hindi Eti Pişirmenin Çok İşinize Yarayacak 5 Nefis Püf Noktası

Hindi Füme Nedir? Nasıl Yenir? Kalori ve Besin Değeri, Pratik Tarifler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Hindi En Kolay Nasıl Pişirilir? Tarifi

Hindi En Kolay Nasıl Pişirilir?

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Hindi Boyun Eti Tarifi

Hindi Boyun Eti

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir? Tarifi

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Hindi Etinden Belen Tava Tarifi

Hindi Etinden Belen Tava

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Fırında Sebzeli Hindi Eti Tarifi

Fırında Sebzeli Hindi Eti

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Hindi Kapama Nasıl Yapılır (Videolu)

Hindi Kapama Nasıl Yapılır (Videolu)

4-6 kişilik, 35dk Hazırlık, 25dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri