Karaciğer Detoksu Nasıl Yapılır? 8 Harika Faydası

Karaciğer Detoksu Nasıl Yapılır? 8 Harika Faydası

Karaciğer Detoksu: Temiz Kan İçin Sağlıklı İpuçları

Vücudun her noktası, insan sağlığı için hayati önem taşır. Duyu organları sayesinde hayatı hissettiğiniz gibi iç organlarınız sayesinde de vücudunuzu bir döngü içinde canlandırmaktasınız. Bedeninizdeki toksinleri atma konusunda oldukça etkili olan karaciğeriniz, vücudunuzun dengesini korumada büyük rol üstlenmektedir.

Kusursuz sindirim sistemi için çalışan karaciğer, çeşitli gıdalar tüketen bedeninizi zararlı maddelerden arındırmak için yaratılmıştır. Hastalıklı günleri daha çabuk atlatmak için kullandığınız ilaçlardan kalan artıkları, karaciğer sayesinde vücudunuzdan atarsınız. Güçlü kaslar ve keskin zeka konusunda da karaciğeri unutmamak gerekir.

Vücudun her zerresi için çalışan karaciğer yorulmaz mı zannediyorsunuz? Nasıl ki ağır yemeklerden sonra bir şey içip kendinize geliyorsanız, zaman zaman yorulan karaciğerinizi de kendine getirmek için de bir şey yapmalısınız. Uzmanların da sıkça önerdiği karaciğer detoksu ile daha sağlıklı günlere sahip olabilirsiniz.

Kan dolaşımında etkisi olan bu hassas iç organına iyi bakmak için, birtakım beslenme değişiklikleri yapmak şart olacak. İşte bu sebeple sağlıklı günleriniz için karaciğer detoksu tarifi de içeren bir yazı hazırladık. Tavsiyeleri uygulamadan önce doktor onayı ve uzman görüşü almanızın şart olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

karaciğer detoksu nasıl yapılır

Karaciğer Detoksu Nedir?

Yaşamsal faaliyetlerde rol alan karaciğerin daha rahat çalışması için yapılan, bağışıklık ve sindirim sistemini düzenleyen, karaciğere rahat bir nefes aldıran beslenme programına karaciğer detoksu denilmektedir. Özellikle karaciğer için faydalı olan besinleri tüketmek, bu detoksun temelidir.

Zaman içinde tüketilen gıdaların etkisiyle yorulan karaciğere karaciğer temizleme detoksu ile bir tazelenme ve rahatlama gelmektedir. Karaciğer detoksu için sıvı gıdalar ve bitkiler kullanılır. Yemeklere lezzet katan baharatları da unutmak olmaz. Doğada elinizin altında bulunan, şifalı besinlerden faydalanmak en doğru ve sağlıklı karar olacaktır. Karaciğerden toksin nasıl atılır, karaciğer nasıl temizlenir diyenler karaciğer detoksu yapabilirler.

Karaciğer Detoksu Nasıl Yapılır?

Karaciğeri temizlemek, daha iyi çalışmasını sağlamak için uygulanacak detoks için şifalı bitkilerden ve doğal yiyeceklerden faydalanılır. Safra salgılanmasını destekleyen, kan dolaşımını harekete geçiren besinler tercih edildiğinde, daha verimli bir karaciğer detoksu yapılır.

Taze meyve ve sebzelerle geçen öğünler, taze sıkılmış meyve suları tüketmek ve folik asitten faydalanmak, karaciğer detoksu için etkili olmaktadır. Karaciğer yağlanması yaşayan bireyler, tozlu ve kirli hava ortamında çalışanlar, kronik karaciğer hastaları, kimyasal maddelerin olduğu ortamlarda çalışanlar karaciğer detoksunu uygulayabilirler.

Hamilelik döneminde, küçük çocuklarda, alerjik reaksiyonlar yaşayanlarda ve siroz gibi rahatsızlığı olanlarda karaciğer detoksu uygulaması tavsiye edilmemektedir.

Karaciğeri temizleyen detoks tarifine aşağıdaki tarifimizden ulaşabilirsiniz:

Tarif için: Karaciğer Temizleyen Efnanlı Detoks

Karaciğer Temizleyen Efnanlı Detoks

Karaciğer Detoksu Diyeti

Karaciğerinizi temizlemek ve sağlığına kavuşturmak için tüketmeniz gereken besinleri bilmenizde fayda var. Karaciğer detoksunda neler yenir sorusunu masaya yatıralım: Karaciğer dostu lahana, brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası tüketmeniz gereken sebzeler arasında yer almaktadır. Vücuttan toksinleri atmanız için limonlu su tüketmeye de önem vermelisiniz. Güçlü bir toksin olan avokado, karaciğer detoksu sürecinde tercih edeceğiniz meyveler arasında olmalı.

Karaciğerinizde biriken ağır metalleri, yemeklerinizde kişniş tüketerek yok edebilirsiniz. Karaciğerinizdeki hücreleri yenileyecek baharatınız ise zerdeçal olmalıdır. Salatalarınızda kırmızı pancar, maydanoz, salatalık tüketerek karaciğerinizi temizleyebilirsiniz. Ayrıca kokusundan dolayı pek tercih edilmeyen kereviz ile de barışmanız gerekli. Çünkü kereviz de toksin atarak karaciğerinizi temizleyen sebzeler arasında yer almaktadır.

İlaçlardan kaynaklanan karaciğer yağlanmasını gidermek için deve dikeni bitkisel kaynaklı şifanız olacaktır. Karaciğer detoksu enginar ile daha da sağlık kazanacak. Enginar toksin atarak, karaciğerinizi koruyacaktır. Karaciğer safrasının salgılanmasını düzenleyen rezeneyi çay olarak tüketebilirsiniz. Bitki çaylarını seviyorsanız, karaciğer sağlığınız için ekinezya çayını da listenize dahil edebilirsiniz.

Sarımsağı mümkünse sık sık kullanmalısınız. Kanser önleyici özelliği ile sizi mide kanserinden korur. Ağır metal zehirlenmesinde de tedavi amaçlı kullanılır. Vücudunuzda iltihap oluşma riskini de ortadan kaldırır.

Karaciğer temizleme detoksu uygularken birkaç besine dikkat etmeniz gerekecek. Çok tuzlu gıdalar, fazla yağlı etler ve yemekler, alkollü içecekler yasaklı listenizde olmalıdır. Özellikle kızartma türlerinden uzak durmalısınız. Yemeklerde kullanacağınız yağ ise, doğal zeytinyağı olduğunda sağlıklı beslenip karaciğerinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca susuz kalmamaya dikkat etmelisiniz. Su tüketimine detoks süresinde de önem vermelisiniz.

karaciğer detoksu faydaları

Karaciğer Detoksu Faydaları Nelerdir?

  • Karaciğer detoksuna önem verdiğinizde, karaciğer hastalıklarına yakalanma riskiniz ortadan kalkacaktır.
  • Karaciğer detoksunda yer alan besinleri tükettiğinizde, karaciğer yağlanmasını önlemiş olacaksınız.
  • Kronik hastalıklar için bolca ilaç kullanıyorsanız, ilaçlardan kalan artıkları vücudunuzdan atmanız daha da hızlanacaktır.
  • Alkol alışkanlığı olanlarda, alkolden kalan zararlı maddeleri vücuttan atarak, karaciğeri daha rahat çalıştırmaktadır.
  • Sindirim ve boşaltım sisteminiz düzene gireceğinden, kabızlık sorunları da ortadan kalkacaktır.
  • Vücuttaki mikropları atarak, sağlıklı ve temiz bir vücut sistemine sahip olabilirsiniz.
  • Karaciğer problemlerinden kaynaklanan iştah bozukluğu kaybolacak ve yemek yeme alışkanlığınızı yeniden kazanacaksınız.
  • Kan akışınız düzene girecek ve kendinizi daha dinç hissedeceksiniz.
karaciğer detoksu nasıl yapılır

Karaciğer Detoksu Neden Yapılır?

İnsan vücudunun en hareketli ve karışık organıdır karaciğer. Hacim ve kapladığı alan konusunda da vücudu yorabilecek bir organ olan karaciğer, vücudun güç kaynağıdır diyebiliriz. Gerekli işlevleri yerine getirirken yorulup, hasar görmektedir. Hasar görmesinde tüketilen gıdalar ve içecekler oldukça etkilidir. Vücudu susuz bırakmak en geçerli sebeptir. Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinilmeyen bedenlerde, karaciğer hastalıkları gözlemlenmektedir. İşte bu hastalıkların riskini azaltmak için karaciğer temizleme detoksu yapılır.

Karaciğer detoksunda amaç, karaciğer organının işleyiş ve faaliyetlerini yoracak, karaciğer sağlığını zorlayacak toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlamaktır. Özellikle su ve sıvı besinler, belli başlı limon ve enginar gibi taze meyve sebzeler, maydanoz gibi yeşillikler bu detoksta bolca tüketilir.

Alkol kullanan bireylerde, karaciğer hastalıklarının görülmesi daha yaygındır. Alkoldeki maddeleri karaciğer tam olarak sindiremediğinden, vücutta zararlı maddeler kalarak hastalık riski oluşturabilir. Bu gibi durumlarda da alkol karaciğer detoksu uygulanabilir.

Karaciğer detoksu Saraçoğlu tarafından da ele alınan bir konudur. Cildinizde parlaklık ve canlılık gitti ise, karaciğeriniz işlevlerini yerine getiremediğinin belirtisi olarak ifade eder. Çünkü cildinizin aynası karaciğerdir. Sağlıklı karaciğerlere sahip olan insanların ciltleri daha canlı ve parlaktır. Hayatınızdan limon, sarımsak ve maydanozu eksik etmemenizi tavsiye eder. Maydanozun diüretik özelliği sayesinde vücutta biriken zararlı maddeleri atıp karaciğerinizi rahatlatabilirsiniz. Ayrıca Saraçoğlu da su tüketiminin karaciğer için olmazsa olmaz bir faktör olduğunu belirtmektedir.

Karaciğer detoksu Maranki görüşleri ile de desteklenmelidir. Karaciğerin belirli dönemlerde temizlenmesi gerektiğine inanır Ahmet Maranki. Bağırsaklara gönderilen yiyeceklerin kalitesi, karaciğerinizin sağlığını etkilemektedir. Tüm dünyada karaciğer temizliği için tercih edilen enginarın tüketilmesini tavsiye eder. Evde karaciğer temizliği yapmak işte bu kadar basittir!

Enginarın sapında gizli olan şifa ile karaciğerinizi temizleyeceksiniz. Kurutacağınız enginar sapını öğüterek çayınıza ve içme suyunuza ekleyebilirsiniz. Böylece karaciğerinizde biriken artık maddeleri ve toksinleri rahatlıkta yok edebilirsiniz.

Karaciğer detoksu Aidin Salih için de masaya yatırılması gereken bir konu olarak görülmüş ve yazılı öneriler ortaya çıkmıştır. Aidin Salih ekşi elma suyu, greyfurt suyu, limon suyu, ıspanak suyu, havuç suyu ya da yoğurt suyu ile detoks yapılabileceğini söylemektedir. Püf nokta ise meyve ve sebzelerin taze taze sularının elde edilip bekletilmeden hemen içilmesidir.

karaciğer detoksu nedir

Karaciğer Detoksunu Kimler Yapmalı?

Karaciğer detoksunu sağlıklı her birey vücudunu yenilemek ve rahatlatmak için uygulayabilir. Özellikle karaciğer detoksu yapması önerilen kişiler ise karaciğer yağlanması, kronik karaciğer rahatsızlığı ve obezite sorunu olanlardır.

Çamaşırhane ve kuru temizleme gibi alanlarda çalışanların karaciğerlerinde problem yaşama ihtimalleri daha yüksek olduğu için korunma amaçlı olarak karaciğer detoksu yaparak yaşam kalitelerini artırabilirler. Karaciğer detoksunu kimler yapmamalı sorusunu da yanıtlayalım. Hamilelik döneminde, küçük çocuklarda, alerjik reaksiyonlar yaşayanlarda ve siroz gibi rahatsızlığı olanlarda karaciğer detoksu uygulaması tavsiye edilmemektedir.

Detoks uygulama öncesi mutlu doktor onayı almalısınız.

karaciğer detoksu

Karaciğer Detoksu Ne Zaman Uygulanmalı?

Karaciğer detoksunu sabah kahvaltısında uygulayabilirsiniz. Detoks olarak hazırladığınız içeriği kahvaltıda tüketmeniz bedeninizin faydayı maksimum seviyede almasını kolaylaştırabilir. Detoks içeceğinizi ya da detoks olarak tüketeceğiniz gıdaları çeşitlendirmeniz hem damak tadınız açısından hem de vücudunuzun sağlığı açısından iyi olabilir.

Eğer belirlediğiniz sabit bir detoks uygulaması varsa ne kadar süreyle yapacağınızı uzmana danışarak belirleyebilirsiniz. Belli bir süre yapılması sağlıklı olan detokslar çok uzun süre uygulanırsa vücudu yorabilir ve olumsuz etkiler doğurabilir.

Karaciğer detoksu kaç gün yapılır derseniz, birçok seçeneğin ortalama 15 gün boyunca yapılması önerilmektedir. 3 günlük, 1 haftalık karaciğer detoksu, karaciğer detoksu 21 gün maratonu gibi farklı yöntemler de bulunmaktadır. Size en uygun yöntemi doktorunuz veya beslenme uzmanınız ile belirleyiniz.

karaciğer detoksu

Karaciğeri Yağlandıran Nedenler Nelerdir?

Fazla alkol tüketimi, yanlış ilaç kullanımı, tip2 diyabet ve sağlıksız beslenme karaciğeri yağlandıran başlıca sebepler arasındadır.

Karaciğer Hasarına Ne İyi Gelir?

Karaciğer sağlığı için öncelikle fazla tuzlu, yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Lif içeren besinlerin bol olduğu, dengeli bir beslenme biçimi karaciğer dostudur. Alkolden uzak durmak da karaciğerin ekstradan yorulmasının önüne geçmenizi sağlar. Her organ için olduğu gibi bol su içmek karaciğer için de faydalıdır, hatta karaciğer en hızlı nasıl temizlenir diyorsanız su anahtar içeceklerden biridir.

Karaciğer Detoksu 3 Günlük Yapılır mı?

Karaciğer detoksu yapılırken tüketilecek içeriklere göre gün sayısı da değişebilir. Ben hızlı şekilde sonuç almalıyım diyor ve 3 günlük bir detoks programı arıyorsanız şunu deneyebilirsiniz; 6 bardak su, 1 su bardağı dolusu maydanoz, 3 adet limon, 5 adet kereviz sapını robottan geçirin ve cam kavanozda muhafaza edin. Bu detoks suyundan 3 gün boyunca yemeklerden sonra içebilirsiniz. Kullanım öncesi doktor onayı almalısınız.

karaciğer detoksu faydaları

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Akciğer Detoksu: Akciğer Nasıl Temizlenir?

Detoks Suyu Nedir? Sağlıklı Detoks Tarifleri

Sıvı Diyeti Nasıl Yapılır? 3 Günlük Sıvı Detoksu

Ayak Detoksu Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Zayıflama Çayı – Diyetisyenden Detoks Etkili, Yağ Yakan 5 Mucize Tarif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Maydonoz Kürü (Karaciğer Detoksu) Tarifi

Maydonoz Kürü (Karaciğer Detoksu)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kabak Detoksu Tarifi

Kabak Detoksu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Karaciğer Dostu Zencefilli Tonbalıklı Salata Tarifi

Karaciğer Dostu Zencefilli Tonbalıklı Salata

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Bağırsak Detoksu Efnanlı Tarifi

Bağırsak Detoksu Efnanlı

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Karaciğer Dostu Enginarlı Salata Tarifi

Karaciğer Dostu Enginarlı Salata

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Karaciğer Temizleyen Efnanlı Detoks Tarifi

Karaciğer Temizleyen Efnanlı Detoks

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Karaciğer Dostu Enginar Çorbası Tarifi

Karaciğer Dostu Enginar Çorbası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Nefis Zeytinyağlı Enginar (Karaciğer Dostu) Tarifi

Nefis Zeytinyağlı Enginar (Karaciğer Dostu)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kabak Detoksu (3 günde 2 Kilo Verme ) Tarifi

Kabak Detoksu (3 günde 2 Kilo Verme )

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri