Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Sağlıklı Kilo Almanın Püf Noktaları

Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Sağlıklı Kilo Almanın Püf Noktaları Tarifi

Dikkat! Bu Yazı Yüksek Kalori İçerir

Dünyada obezitenin giderek yayılma problemine karşı kilo alamamak da önemli sağlık problemlerinden biri haline gelmektedir. Genetik olabileceği gibi psikolojik olarak gelişen yeme problemleri sonucu da ortaya çıkan zayıflık birçok sağlık sorununu da yanında getirmektedir. Aşırı zayıflık durumunda kemik erimesi, organlarda hasar, kalp ritminde bozukluk, saç dökülmesi, adet düzensizlikleri, doğurganlık ve hamilelikte problemler görülebilmektedir. Estetik olarak duruş bozukluklarına sebep olan zayıflık antidepresan ilaçların, şeker hastalığının ve tiroid fonksiyon bozukluklarının sonucu olarak da ortaya çıkabilir.

Sağlıklı kilo almak için en önemli koşul öğünlerin düzenli olmasıdır. Yeme alışkanlıkları bozukluğunun en büyük göstergesi öğün atlanmasıdır. Öğünleri düzenlemek ve hedef koyarak programlı bir beslenme düzeni oturtmak büyük önem taşır. Zayıf bireylerin mide kapasiteleri de normal bireylere göre küçüktür. Bu yüzden mideyi anahtar niteliğindeki sağlıklı kilo aldıran besinlerle doldurmak sağlıklı kilo alımı için önemlidir.

Küçük porsiyon miktarına sahip yağ, protein ve karbonhidrat açısından zengin öğünler önerilmektedir. Yemeklerle birlikte sıvı tüketimi azaltılmalı, yemek öncesi sıvı alınması kesilmelidir. Sağlıklı kilo aldırıcı beslenme programına hafif aktiviteler içeren kas geliştirici egzersiz programları dâhil edilmelidir. Ayrıca kilo aldırıcı balık yağı besin destekleri de doktor kontrolünde alınabilir.

Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

1) Kırmızı Et

Kilo almak isteyenler için iyi bir protein kaynağıdır. Haftada birkaç kez kırmızı et tüketimi kas kütlesinde artış sağlayabilir. Protein ağırlıklı besinler kilo aldıran şeylerin başında gelir.

2) Doğal Fıstık Ezmesi

Fıstık ezmesi kilo aldırıcı besinlerden biridir. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi neredeyse dört gram protein ve 100 kalori içerir. Ayrıca vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir.

doğal fıstık ezmesi

3) Tam Yağlı Süt ve Süt Ürünleri

Yüksek kalorisi ve besin değerleri ile tam yağlı süt kilo almayı sağlayan bir diğer besindir.

4) Tam Tahıllı Ekmekler

Uzun süreli enerji kaynağı olan tam tahıllı ekmekler içerdikleri vitaminlerle de kilo alma sürecini destekler.

tam tahıllı ekmekler

5) Bitkisel Yağlar

Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, fındık yağı yemeklerde ve salatalarda kullanılarak kalori değerlerini arttırıcı etki gösterir.

6) Kuru Yemişler

Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar ve kuru kayısı, kuru incir, kuru erik gibi kuru meyveler ara öğünlerde nem kilo aldırıcı hem de sağlıklı atıştırmalıklardır.

7) Patates

Patates de hem lezzeti hem de yüksek kalori içeriği ile kilo aldırıcı besinler listesi içinde yer almaktadır.

Bebekler İçin Kilo Aldırıcı Mama

  • Sağlıklı besleme ile bebeklerinizin ideal kilolarında olması mümkündür. Ancak bazı bebeklerde iştah problemi olduğundan istenilen kiloya ulaşmak mümkün olmayabilir.
  • Bebekler için evde hazırlanan kilo aldırıcı mamalar yapılabildiği gibi kilo aldıran hazır mamalar da kullanılabilir.
  • Hazır mamalar kullanılırken mutlaka doktorunuza danışmalı ve onun önerileri doğrultusunda mama satın almanız bebeğinizin sağlıklı gelişimi için oldukça önemli ve gereklidir.

Kilo Aldırıcı Vitaminler Hangileri?

  • C vitaminin metabolizmayı düzenleyici etkisi kilo alımına yardımcı olmaktadır. Vücutta depolanmayan C vitamininin düzenli olarak tüketilmesi iştahı arttırıcı etkiye de sahiptir. Ancak C vitamininin önerilenden fazlası mide ve bağırsak bozukluklarına neden olabilir. Belirli ölçülerde tüketilmesinde fayda vardır.
  • Sağlıklı kemik gelişimi için önemli bir vitamin olan D vitamini, kilo almaya özellikle de hamilelik döneminde kilo problemi yaşayanlara faydalıdır.
  • Su da çözülen bir vitamin olan tiamin ise iştah açıcıdır. İştah problemi yaşayanlar için mükemmel bir çözümdür.

Kilo Aldırıcı Şifalı Bitkiler

1) Çemen Otu

Çemen otu, östrojen hormonuna benzer özellikler taşıyan kilo almayı sağlayan bitkiler arasındadır. Kan şekerini düzenler ve çemen otu tohumları kullanılarak hazırlanan çay sabah ve öğle saatlerinde içildiğinde iştah arttırıcı özelliğe sahiptir.

2) Karahindiba

İştah açıcı bir diğer bitki ise karahindibadır. Karahindiba çiçekleri ile demlenen çay sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa tüketilebilir.

3) Kantaron

Hızlı bir şekilde kilo almayı sağlayan kantaron bitkisi de vücuda alınan besinlerin doğru bir şekilde kullanılmasını sağlar. Mide asitlerini düzenleyerek iştahı kontrol eder.

Kilo Aldırıcı Meyveler

  • Tropikal meyveler özellikle mango, muz, ananas ve avokado gibi meyveler yüksek kalorileri ile enerji vericidir.
  • Yine tropikal bir meyve olan passiflora da kilo almada etkin bir meyve çeşididir.
  • Bunların yanı sıra üzüm, incir, kayısı gibi meyveler özellikle kuru olarak tüketildiklerinde yüksek enerji içermektedir.
  • Çilek, yaban böğürtleni karadut gibi meyveler ve karpuz, kavun gibi yüksek şeker içeren meyveler kilo alma konusunda etkin bir diğer meyve grubudur.
  • Meyvelerden yapılan reçel, komposto ve marmelatlar da kilo aldırıcı karbonhidratlar içerdiğinden dolayı tüketilebilir.

 

Kilo Aldırıcı Karışımlar

  • Kilo aldırıcı karışımlar arasında birinci sırayı üzüm pekmezi, tahin, fındık ve ceviz ile hazırlanan tahin pekmez karışımı alır. Yüksek oranda karbonhidrat, yağ ve vitamin içeren bu karışımdan günde 3 yemek kaşığı tüketilmesi kilo almayı kolaylaştırmaktadır.
  • Ballı muzlu süt karışımı hem sağlıklı hem de yüksek kalorilidir. Yatmadan önce tüketilmesi önerilen bu karışım ile kilo almak mümkündür.
  • Süt, avokado, fıstık ezmesi, çikolata sosu, muz ve yulaf ezmesi kullanılarak hazırlanan bu enerji deposu karışım ise ara öğünlerde tüketilebilir.
  • Sağlıklı bir beslenme programına ek olarak tüketilen kilo aldırıcı kürler öğün yerine geçmemelidir. Öğün aralarında ya da yatmadan önce kullanılmalıdır.

Kilo Aldıran Çaylar

  • İştah açıcı özelliklerinden dolayı kilo almayı kolaylaştıran bitki çayları arasında devedikeni, kırmızı kantaron, karahindiba, çemen otu, kısa Mahmut, eğir kökü, kimyan tohumu, enginar yaprağı, melek otu kökü, nane yaprağı, pelin otu, peygamber çiçeği, mübarek dikeni, turunç kabuğu çayları yer almaktadır.
  • Yemeklerden yarım saat önce günde 2-3 kez kullanılabilen bu bitki çayları iştah açarak gıda alımını arttırır ve kilo almayı destekler.

Kilo Aldırıcı İçecekler

Yüksek kalorili ve lezzetli olmaları nedeniyle kilo alma sürecinde etkin olan kilo aldırıcı içecekler kolay ve pratik şekilde yapılır:

  • Muz, hurma, ceviz, bal ve süt kullanılarak hazırlanan hurmalı kilo aldırıcı süt karışımı nefis tadı ile kilo almak isteyenlere muhteşem bir aroma sunar.
  • Ananas kullanılarak yapılan ananaslı süte eklenen kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm içeceğin kalorisini arttırarak muhteşem bir lezzete ev sahipliği yapar.
  • Süt yerine yoğurt kullanılarak da hazırlanabilen bu yüksek kalorili içecekler ara öğünlerin vazgeçilmez kilo aldırıcı içeceklerindendir. Kahveyi süt ve bal ile içmek, çayı şeker yerine pekmez ya da bal ile tatlandırmak sağlıklı kilo almak için pratik bilgilerdendir.

 

Kilo Aldırıcı Macun

  • Vücudun bağışıklık sistemini arttırarak hastalıklara karşı direnç sağlayan baharatlarla karıştırılarak elde edilen macunlar kilo almayı da kolaylaştırır.
  • İştah arttırıcı özelliğe sahip olan kilo aldırıcı macun için Hint safranı, zencefil ve bal kullanılmaktadır.
  • Safran ve zencefilin antioksidan etkileri vücudun enfeksiyonlara karşı mücadelesini destekler ve aynı zamanda iştah kontrolü sağlar.

Kilo Aldırıcı Diyet

Kilo aldırıcı diyet listesinde en önemli öğün kahvaltıdır.

  • Kahvaltı öğününde tahıllı ekmek, peynir, zeytin, domates, salatalık ve yeşillikler, yumurta ve 1 bardak süt ya da taze sıkılmış meyve suyu tüketilmelidir. 1 yemek kaşığı tahin pekmez karışımı ile 1 tatlı kaşı tereyağı ile bal kahvaltıyı tamamlamaktadır.
  • Ara öğünlerde genel olarak kuru meyve yağlı tohumlar tüketilmesi önerilir. Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ile ceviz, fındık, badem ya da fıstık ara öğün atıştırmalıklarıdır.
  • Öğle ve akşam yemeklerinde et, tavuk balık, kuru baklagil yemeklerinden biri ana yemek olarak seçilebilir. Ana yemeğe pilav ya da makarnanın eşlik etmesi, salata, yoğurt ve yemek sonrası meyve ya da sütlü tatlı tüketilmesi önerilmektedir.

Kilo Aldırıcı Bitkisel Ürünler

  • Kilo aldırıcı bitkisel ürünlerin ana mantığı iştah açıcı olmaları ya da metabolizmayı yavaşlatıcı etki göstermeleridir. Kilo aldırıcı ilaç kullanımı doktor kontrolü altında yapılmalıdır.
  • İlaçların metabolizmayı nasıl etkilediği ve kişinin bu ilaçlara karşı vücudunun nasıl tepki göstereceği bilinmemektedir.
  • Aynı şekilde satışa sunulan kilo aldırıcı toz ve kilo aldırıcı besin takviyesi kullanımı da zararlı olabilir ve mutlaka doktora danışılarak kullanılması gereklidir.

Kilo Aldırıcı Beslenme Programı

  • Kilo aldırıcı program için 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere toplamda 6 öğünlü bir beslenme uygulanmalıdır. Öğünler arasında maksimum üçer saatlik boşluklar olmalı ve öğünler öncesinde su içilmesi kesilmelidir.
  • Kilo aldırıcı kalorisi yüksek besinler içeren beslenme programının günlük kalorisi yaklaşık 3500 kalori civarında olmalıdır. Ana öğünlerin kalori miktarı 650 ile 800 arasında ara öğünlerin ise 300-350 kalori civarında olması önerilmektedir.
  • Makarna ve pilav gibi kilo aldırıcı yemekler öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka yer almalıdır. Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır.
  • Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.

Çocuklara Kilo Aldırıcı Yiyecekler

1) Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Havuçlu Toplar

Havuç ve tarçının lezzet ortaklığı ile hazırlanan havuç topları hem kalorili hem de sağlıklı bir tariftir. Havuç topları

Hindistan Cevizli Havuçlu Toplar

2) Hazırlarını pek de sağlıklı bulmayanlara ev yapımı hamburger

Hazır hamburgerleri pek sağlıklı bulmuyorsanız kalorisi yüksek, kilo aldıran bu yiyeceği çocuklara evde hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı hamburger tarifi

 

Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla

 

Bebekler İçin Kilo Aldırıcı 3 Mama Tarifi

1) Sağlıklı Bebekler için Pekmezli Mama

Zeytinyağı, pekmez, su ve un ile hazırlanan kilo aldırıcı mama bebeğinizin sağlıklı kilo almasını sağlar.

Kilo Aldırıcı Mama

Kilo Aldırıcı Mama

2) Hurma ve İrmiğin Muhteşem Buluşması

Hurma, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ve irmik kullanılarak hazırlanan bu besleyici mama kilo problemi olan bebeğinizin sağlıklı beslenmesini sağlayarak kilo alımının hızlandırır.

Kilo Aldırıcı Mama

Kilo Aldırıcı Mama

İştah Açıcı Besinler Nelerdir?

İştahsızlık Neden Olur? Ne İyi Gelir? Evde İştah Açan Doğal Çözümler

Kilo Alma Programı, Sağlıklı Kilo Aldıran 4 Diyet Listesi

Kilo Almanın Yolları Erkekler ve Kadınlar İçin Etkili Yöntemler

Sağlıklı Beslenmek İstiyorum Diyorsanız Bu 6 Besini Mutlaka Tüketin!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kilo Aldıran İçecek Tarifi

Kilo Aldıran İçecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kilo Aldıran Bebek Kahvaltısı Tarifi

Kilo Aldıran Bebek Kahvaltısı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
+6 Kilo Aldıran Bebek Muhallebi Tarifi

+6 Kilo Aldıran Bebek Muhallebi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kilo Aldıran Çorba (+6ay) Tarifi

Kilo Aldıran Çorba (+6ay)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kilo Aldıran Bebek Çorbamız (8 Ay) Tarifi

Kilo Aldıran Bebek Çorbamız (8 Ay)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri