Maden Suyu Zayıflatır Mı? Kilo Vermeye Etkileri

Maden Suyu Zayıflatır Mı? Kilo Vermeye Etkileri Tarifi

Maden Suyu – Soda İçmenin Zayıflatan Özellikleri

Midenin rahatlaması için özellikle yemeklerden sonra adeta bir yardımcı niteliğinde olan maden suyu, doğal aroması ve mineralli yapısı sayesinde özellikle son yıllarda vücudun düzenli işleyişi için pek çok uzman tarafından önerilmektedir. Aynı zamanda diyet programları için fazlasıyla yararı olduğu bilinen maden suyu içeriğindeki çözünmüş mineraller ya da karbondioksit sayesinde zayıflamak isteyenler için de alternatif oluşturmaktadır.

Kalabalık bir akşam yemeği sonrasında yediklerinizi hazmedemediğinizi düşünüyorsanız ya da normalden biraz daha fazla yediyseniz doğal maden suyu ile midenizi rahatlatmak isteyebilirsiniz.

Ancak çoğu zaman tüketilen gıdaların besin değerine bakılmaksızın ve yemeğin hemen ardından içilen maden suları mide için olumsuz etki gösterebileceği gibi vücudun dengesini de sarsabilir. Bu nedenle piyasadaki işlenmiş sodalara nazaran doğal bir maden suyu tercih ederek olumsuz etkileri ortadan kaldırabilirsiniz. Elbette aşırıya kaçmamakta fayda var.

Siz de maden suyu ile zayıflama mümkün müdür diyorsanız ve maden suyunun nasıl ve ne zaman tüketileceğini merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız!

maden suyu - soda içmenin zayıflatan özellikleri

Maden Suyu Ne Zaman İçilmeli?

  • Vücudun gelişmesi ve büyümesi için gerekli olan minerallerin karşılanması için en doğal yol bolca su tüketmekten geçer.
  • Özellikle son yıllarda pek çok uzman tarafından tavsiye edilen su ya da mineralli sular, vücudun fonksiyonlarını doğru şekilde gerçekleştirmesine yardımcı olur. Tıpkı maden suyu gibi!
  • Güne başlarken, gün ortasında ya da vücudun fazlasıyla susuz kaldığı kış mevsiminde tüketilen maden suyu sayesinde siz de vücudunuzun ihtiyaç duyduğu su oranını karşılayabilirsiniz.
  • Aynı zamanda maden suyunun ph değeri ve kaynağından direkt olarak ulaşan mineralli yapısı vücudun daha zinde ve canlı kalmasına yardımcı olacaktır.

İşte maden suyunun birbirinden şaşırtıcı etkileri!

maden suyu ne zaman içilmeli

1) Açlık Hissine Fit Çözüm

  • Bir diyet programı uyguluyorsanız doğru besinleri doğru saatlerde tüketmek oldukça önemlidir.
  • Vücudun ihtiyacı olan besinleri alması kadar bu besinleri sindirebilmesi ve tokluk hissini oluşturması da fazlasıyla önem taşır.
  • Siz de yemeklerden sonra hala açlık hissi yaşıyorsanız maden suyu tam size göre!
  • Maden suyunun yapısı sayesinde hem su ihtiyacınızı giderecek hem de ufak açlık krizlerine kısa sürede son vereceksiniz.

Birbirinden Enfes 25 Diyet Smoothie Tarifi

açlık hissine fit çözüm

2) Tatlı Krizlerini Önler

  • Vücudumuz için adeta korkulu rüya haline gelen kaloriler kilo problemi oluştursa da aslında vücut dengesi için de oldukça önemlidir.
  • Özellikle gece geç saatlerde gelen tatlı krizlerini ya da yemeğin hemen ardından tüketilen tatlıları dengelemek maden suyu ile artık çok kolay!
  • Siz de fazla kalorilerinizden şikayetçiyseniz ya da kalori hesaplamalarında zorluk yaşıyorsanız düzenli olarak tüketeceğiniz doğal maden suyu ile denge sağlayabilirsiniz.

Kilo Aldırmayan Tatlılar: Diyete Uygun 20 Masum Tarif

maden suyu

3) Sindirim Kolaylığı – Şekersiz Alternatif

  • Bir restorana gittiğinizde ya da dışarıdan yemek yemeyi tercih ettiğinizde yemeklerin yanında tükettiğiniz asitli içecekler artık son buluyor!
  • Tıpkı yemeklerden yarım saat önce ve yarım saat sonra içilen suyun zayıflamaya yardımcı olması gibi maden suyu da yemekler ile birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
  • Aynı zamanda yemeklerin yanında sadece su içmekten hoşlanmıyorum diyorsanız aromasız sade maden suları tercih edebilir ve bu sayede asitli ve şeker oranı yüksek zararlı içeceklerden uzaklaşabilirsiniz.
  • Doğal bir maden suyu tercih edecekseniz ve keskin aromasından rahatsız oluyorsanız, maden suyunu bir miktar limon ve tuz ile tatlandırarak tüketebilirsiniz.

4) Şişkinlik – Ödem Azaltıcı Detoks

  • Aşırı stres, halsizlik, sıcak havalar ya da yoğun iş temposu gibi etkenler vücudumuzda birtakım olumsuz etkilere yol açabilir.
  • Dönemsel ve mevsimsel koşullara bağlı olarak vücuttaki ödemler ya da şişkinlikler ise o bölgenin eksik şekilde çalıştığının göstergesidir.
  • Düzenli olarak tüketeceğiniz maden suyu, vücudun işleyişini düzenlemesi nedeniyle şişkinlikleri kısa sürede ortadan kaldırır.
  • Fakat yemeklerden hemen sonra tüketilen maden suyunun mideyi daha da şişireceği unutulmamalıdır. Bu nedenle eğer hazım problemi yaşıyorsanız yemeklerden yaklaşık 1 saat sonra maden suyu tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Detoks Tarifler: Sağlıklı 20 Çeşit

maden suyu- soda

5) Yağ Yakıcı Antioksidan

  • Son yıllarda hem sosyal medyada hem de televizyonlarda fazlasıyla popülerleşen zayıflama çayları doğru şekilde kullanıldığı takdirde zayıflamak isteyenler için oldukça etkilidir.
  • Bu tür çaylara bütçe ayırmak istemiyorsanız evinizde hazırlayacağınız doğal karışımlar ile aynı etkiyi yakalamak artık çok kolay!
  • Birlikte tüketeceğiniz maden suyu ve yeşil çay yağların yanmasına yardımcı olurken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlayarak güçlü bir antioksidan etkisi oluşturur.
  • Siz de gün içerisinde ya da gece yatmadan önce aşırıya kaçmamak şartı ile bu karışımı rahatlıkla tüketebilirsiniz.
  • Aynı zamanda özellikle göbek çevrenizdeki yağlardan şikayetçiyseniz ve pratik çözümler arıyorsanız maden suyu ile ayran karışımını da tercih edebilirsiniz.

Tabata Antrenmanı: Kalorileri Evden Çıkmadan Yakın!

6) Şeker ve Asitten Uzak Ara Öğün

  • Maden suyuyla sağlıklı ara öğünler geçirebilirsiniz. Bunun için her ara öğünde yanınızda 1 şişe maden suyu bulundurmanız yeterli.
  • Maden suyu asit ve şekerden uzak bir içecek olduğu için vücudunuzu yormaz, aksine faydalı hale gelir.
  • 1 avuç kuru yemişle ya da 1 porsiyon meyveyle fit ara öğünler geçirebilirsiniz.
  • Dilerseniz maden suyuyla hazırlanmış ayran, detoks içecek ya da smoothie hazırlayarak diyetinize sadık kalabilirsiniz.
  • Maden suyunu tüketerek zayıflamak ve kilo kontrolü sağlamak istiyorsanız, içecek seçeneklerinizde en sağlıklı seçim olarak maden suyuna yer verebilirsiniz.
  • Maden suyu yağ yakımına destek, sindirime yardımcı, mideyi koruyan faydalı ve bol mineralli bir içecektir.

En İyi Maden Suyu Toniği ve Cilde Faydaları

Hamilelikte Maden Suyu İçilir Mi? Faydalı Mı?

Su Orucu Diyeti Nedir? 3 Günde 3 Kilo Zayıflama

Maden Suyu Faydaları, Cilde Faydaları – Çok Şaşıracağınız Bilgiler

Soda – Maden Suyu Kaç Kalori? Sade, Limonlu Meyveli Soda Kalorileri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kilo Vermeyi Hızlandırıcı Tarifi

Kilo Vermeyi Hızlandırıcı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakıcı Yeşilçay Maden Suyu Karışımı Tarifi

Yağ Yakıcı Yeşilçay Maden Suyu Karışımı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Maden Sulu Yalancı Su Böreği Tarifi

Maden Sulu Yalancı Su Böreği

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması Tarifi

Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Maden Suyu İle Çikolatalı Vip Türk Kahvesi Tarifi

Maden Suyu İle Çikolatalı Vip Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri