Maden Suyu Zayıflatır Mı? Kilo Vermeye Etkileri

Maden Suyu Zayıflatır Mı? Kilo Vermeye Etkileri Tarifi

Maden Suyu – Soda İçmenin Zayıflatan Özellikleri

Midenin rahatlaması için özellikle yemeklerden sonra adeta bir yardımcı niteliğinde olan maden suyu, doğal aroması ve mineralli yapısı sayesinde özellikle son yıllarda vücudun düzenli işleyişi için pek çok uzman tarafından önerilmektedir. Aynı zamanda diyet programları için fazlasıyla yararı olduğu bilinen maden suyu içeriğindeki çözünmüş mineraller ya da karbondioksit sayesinde zayıflamak isteyenler için de alternatif oluşturmaktadır.

Kalabalık bir akşam yemeği sonrasında yediklerinizi hazmedemediğinizi düşünüyorsanız ya da normalden biraz daha fazla yediyseniz doğal maden suyu ile midenizi rahatlatmak isteyebilirsiniz.

Ancak çoğu zaman tüketilen gıdaların besin değerine bakılmaksızın ve yemeğin hemen ardından içilen maden suları mide için olumsuz etki gösterebileceği gibi vücudun dengesini de sarsabilir. Bu nedenle piyasadaki işlenmiş sodalara nazaran doğal bir maden suyu tercih ederek olumsuz etkileri ortadan kaldırabilirsiniz. Elbette aşırıya kaçmamakta fayda var.

Siz de maden suyu ile zayıflama mümkün müdür diyorsanız ve maden suyunun nasıl ve ne zaman tüketileceğini merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız!

maden suyu - soda içmenin zayıflatan özellikleri

Maden Suyu Ne Zaman İçilmeli?

  • Vücudun gelişmesi ve büyümesi için gerekli olan minerallerin karşılanması için en doğal yol bolca su tüketmekten geçer.
  • Özellikle son yıllarda pek çok uzman tarafından tavsiye edilen su ya da mineralli sular, vücudun fonksiyonlarını doğru şekilde gerçekleştirmesine yardımcı olur. Tıpkı maden suyu gibi!
  • Güne başlarken, gün ortasında ya da vücudun fazlasıyla susuz kaldığı kış mevsiminde tüketilen maden suyu sayesinde siz de vücudunuzun ihtiyaç duyduğu su oranını karşılayabilirsiniz.
  • Aynı zamanda maden suyunun ph değeri ve kaynağından direkt olarak ulaşan mineralli yapısı vücudun daha zinde ve canlı kalmasına yardımcı olacaktır.

İşte maden suyunun birbirinden şaşırtıcı etkileri!

maden suyu ne zaman içilmeli

1) Açlık Hissine Fit Çözüm

  • Bir diyet programı uyguluyorsanız doğru besinleri doğru saatlerde tüketmek oldukça önemlidir.
  • Vücudun ihtiyacı olan besinleri alması kadar bu besinleri sindirebilmesi ve tokluk hissini oluşturması da fazlasıyla önem taşır.
  • Siz de yemeklerden sonra hala açlık hissi yaşıyorsanız maden suyu tam size göre!
  • Maden suyunun yapısı sayesinde hem su ihtiyacınızı giderecek hem de ufak açlık krizlerine kısa sürede son vereceksiniz.

Birbirinden Enfes 25 Diyet Smoothie Tarifi

açlık hissine fit çözüm

2) Tatlı Krizlerini Önler

  • Vücudumuz için adeta korkulu rüya haline gelen kaloriler kilo problemi oluştursa da aslında vücut dengesi için de oldukça önemlidir.
  • Özellikle gece geç saatlerde gelen tatlı krizlerini ya da yemeğin hemen ardından tüketilen tatlıları dengelemek maden suyu ile artık çok kolay!
  • Siz de fazla kalorilerinizden şikayetçiyseniz ya da kalori hesaplamalarında zorluk yaşıyorsanız düzenli olarak tüketeceğiniz doğal maden suyu ile denge sağlayabilirsiniz.

Kilo Aldırmayan Tatlılar: Diyete Uygun 20 Masum Tarif

maden suyu

3) Sindirim Kolaylığı – Şekersiz Alternatif

  • Bir restorana gittiğinizde ya da dışarıdan yemek yemeyi tercih ettiğinizde yemeklerin yanında tükettiğiniz asitli içecekler artık son buluyor!
  • Tıpkı yemeklerden yarım saat önce ve yarım saat sonra içilen suyun zayıflamaya yardımcı olması gibi maden suyu da yemekler ile birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
  • Aynı zamanda yemeklerin yanında sadece su içmekten hoşlanmıyorum diyorsanız aromasız sade maden suları tercih edebilir ve bu sayede asitli ve şeker oranı yüksek zararlı içeceklerden uzaklaşabilirsiniz.
  • Doğal bir maden suyu tercih edecekseniz ve keskin aromasından rahatsız oluyorsanız, maden suyunu bir miktar limon ve tuz ile tatlandırarak tüketebilirsiniz.

4) Şişkinlik – Ödem Azaltıcı Detoks

  • Aşırı stres, halsizlik, sıcak havalar ya da yoğun iş temposu gibi etkenler vücudumuzda birtakım olumsuz etkilere yol açabilir.
  • Dönemsel ve mevsimsel koşullara bağlı olarak vücuttaki ödemler ya da şişkinlikler ise o bölgenin eksik şekilde çalıştığının göstergesidir.
  • Düzenli olarak tüketeceğiniz maden suyu, vücudun işleyişini düzenlemesi nedeniyle şişkinlikleri kısa sürede ortadan kaldırır.
  • Fakat yemeklerden hemen sonra tüketilen maden suyunun mideyi daha da şişireceği unutulmamalıdır. Bu nedenle eğer hazım problemi yaşıyorsanız yemeklerden yaklaşık 1 saat sonra maden suyu tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Detoks Tarifler: Sağlıklı 20 Çeşit

maden suyu- soda

5) Yağ Yakıcı Antioksidan

  • Son yıllarda hem sosyal medyada hem de televizyonlarda fazlasıyla popülerleşen zayıflama çayları doğru şekilde kullanıldığı takdirde zayıflamak isteyenler için oldukça etkilidir.
  • Bu tür çaylara bütçe ayırmak istemiyorsanız evinizde hazırlayacağınız doğal karışımlar ile aynı etkiyi yakalamak artık çok kolay!
  • Birlikte tüketeceğiniz maden suyu ve yeşil çay yağların yanmasına yardımcı olurken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlayarak güçlü bir antioksidan etkisi oluşturur.
  • Siz de gün içerisinde ya da gece yatmadan önce aşırıya kaçmamak şartı ile bu karışımı rahatlıkla tüketebilirsiniz.
  • Aynı zamanda özellikle göbek çevrenizdeki yağlardan şikayetçiyseniz ve pratik çözümler arıyorsanız maden suyu ile ayran karışımını da tercih edebilirsiniz.

Tabata Antrenmanı: Kalorileri Evden Çıkmadan Yakın!

6) Şeker ve Asitten Uzak Ara Öğün

  • Maden suyuyla sağlıklı ara öğünler geçirebilirsiniz. Bunun için her ara öğünde yanınızda 1 şişe maden suyu bulundurmanız yeterli.
  • Maden suyu asit ve şekerden uzak bir içecek olduğu için vücudunuzu yormaz, aksine faydalı hale gelir.
  • 1 avuç kuru yemişle ya da 1 porsiyon meyveyle fit ara öğünler geçirebilirsiniz.
  • Dilerseniz maden suyuyla hazırlanmış ayran, detoks içecek ya da smoothie hazırlayarak diyetinize sadık kalabilirsiniz.
  • Maden suyunu tüketerek zayıflamak ve kilo kontrolü sağlamak istiyorsanız, içecek seçeneklerinizde en sağlıklı seçim olarak maden suyuna yer verebilirsiniz.
  • Maden suyu yağ yakımına destek, sindirime yardımcı, mideyi koruyan faydalı ve bol mineralli bir içecektir.

En İyi Maden Suyu Toniği ve Cilde Faydaları

Hamilelikte Maden Suyu İçilir Mi? Faydalı Mı?

Su Orucu Diyeti Nedir? 3 Günde 3 Kilo Zayıflama

Maden Suyu Faydaları, Cilde Faydaları – Çok Şaşıracağınız Bilgiler

Soda – Maden Suyu Kaç Kalori? Sade, Limonlu Meyveli Soda Kalorileri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kilo Vermeyi Hızlandırıcı Tarifi

Kilo Vermeyi Hızlandırıcı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Vişneli Maden Suyu Tarifi

Vişneli Maden Suyu

4-6 kişilik, 45dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yağ Yakıcı Yeşilçay Maden Suyu Karışımı Tarifi

Yağ Yakıcı Yeşilçay Maden Suyu Karışımı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması Tarifi

Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Mayalı Sandviç Poğaça (maden suyu ile) Tarifi

Mayalı Sandviç Poğaça (maden suyu ile)

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri