Ortaköy’de Nerede Ne Yenir? 11 Popüler Mekan

Ortaköy’de Nerede Ne Yenir? 11 Popüler Mekan Tarifi

Ortaköy’ün En Sevilen Yemek Mekanları

Ortaköy kumpircileri ile meşhur olan bir İstanbul semtidir. İstanbul’un en hareketli noktalarından biri olan bu semt, ünlü Ortaköy Camisi ve Ortaköy yemek mekanları ile dillerdedir. Beşiktaş’ın içinde popüler bir bölgedir. Yerli ve yabancı turistin yıl içindeki gezilerinde yer alan Ortaköy, deniz manzarası ve yürüyüş yollarıyla da pek çok kişiye keyifli anlar yaşatır.

Bu yazımızla Ortaköy’e biraz yemek odaklı bakıyoruz ve kahvaltı yapmak isteyenlere Ortaköy kahvaltı mekanlarını sunuyoruz. Kumpiri sever misiniz? Yanıtlar evetse sizler için Ortaköy en iyi kumpirci de bu satırlarda adından söz ettirecek. Biraz tatlı krizlerinizi bastırmak için de Ortaköy’de waffle nerede yenir sorusuna yanıt vererek sizleri birbirinden leziz duraklara davet ediyoruz. Bu sayfayı okuduktan sonra Ortaköy’de tatlıdan tuzluya pek çok tadı tadabileceksiniz.

Ortaköy gidilecek mekanlar gündemli yazımız, Ortaköy’de zaman geçirmek isteyenlerin midesini şenlendirmek için hazırlandı. Ortaköy’de ne yenir diyenler tüm detaylarıyla kaliteli mekanlarla tanışacak. İşte Ortaköy’ü lezzetlendiren mekan önerileri!

ortaköy mekanları

En Popüler 11 Ortaköy Mekanı – Nerede Ne Yenir?

1) The House Cafe

The House Cafe, manzarası ve lezzetli yemekleriyle size doyumu en iyi şekilde yaşatan bir mekan. Ortaköy’ün popüler adreslerinden biri olan The House Cafe, ekonomik menüleriyle de sevilen bir durak. Günün her saatinde konforlu ve huzurlu bir ana şahit olacağınız bu önerimizde, Ortaköy’ün doyumsuz manzarasını en iyi şekilde izleyebilirsiniz. Gecesi de gündüzü de ayrı bir havada olan The House Cafe, Ortaköy’de favori mekanınız olmaya aday!

Adres: Yıldız, Salhane Sokak No: 1, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 227 26 99

the house cafe ortaköy

2) Feriye Palace

Ortaköy’e damgasını vuran mekanlardan biri de Feriye Palace. Bu mekanda özel davetler de toplantılar da oldukça keyifli geçiyor. Mutfağında oldukça iddialı olan Feriye Palace, Ortaköy’ün deniz manzarasını en iyi şekilde sunuyor. Her mevsim, gelenlerin rahatça zaman geçirmesi için düşünülen tüm detaylar, Feriye Palace’de tam puan alıyor. Serpme kahvaltı, keyifli geceler ve kahve saatleri Feriye Palace masalarında unutulmaz bir hal alacak!

Adres: Yıldız Mahallesi Çırağan Caddesi No: 44 Ortaköy, Beşiktaş

İletişim: 0212 227 22 17

feriye palace ortaköy

3) Ruby Ortaköy

Ortaköy restaurantları arasında Ruby Ortaköy, kaliteli menüsü ve mekanıyla dikkat çekiyor. Güneş batarken burada bulunanlar, yaşadığı keyfi tarif etmekte zorlansa da bu hissin oldukça güzel olduğunu ifade etmektedirler. Siz de gün içinde dilediğiniz bir zaman diliminde Ruby Ortaköy’e gelerek alkollü ve alkolsüz içeceklerle ferahlayıp leziz yemeklere şahit olabilirsiniz. Ruby Ortaköy, İstanbul’un sevilen nezih mekanlarından biri olarak sizleri de davet ediyor!

Adres: Yıldız, Ortaköy Salhanesi Sokak No: 5, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 327 28 44

ruby ortaköy

4) Ortaköy Destan Cafe

Ortaköy’de kumpir nerede yenir denildiğinde akla gelen isimlerden biri de Ortaköy Destan Cafe’dir. Buradaki meşhur Ortaköy kumpir fiyatı ise oldukça ekonomiktir. Waffle, kumpir ve hamburgeri doya doya yemek istediğinizde tercih edeceğiniz Ortaköy Destan Cafe, sizlere nefis dakikalar yaşatacak. Tatlı sevenlere waffle, tuzlu sevenlere kumpir, acıktım diyenlere ise hamburger en özel haliyle tabağınızda olacak!

Adres: Ortaköy, Camii Sokak, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 327 90 18

destan cafe ortaköy

5) Beltaş Restoran

Boğaz manzarasına karşı unutulmaz bir gün yaşamak ister misiniz? İstanbul’un tadını almak istediğinizde Ortaköy’de bulunan Beltaş Restoran’ın kapısını aralayabilirsiniz. Ortaköy’ün simgesi olan waffle ve kumpiri burada lezzetli şekilde tadabilirsiniz. Dışarıdan gelenler için iyi bir izlenim oluşturan Beltaş Restoran, tüm keyifli anların noktası olacak. Şöyle bir hava alayım dediğinizde uğramanız gereken yerlerden biri olarak hatırlayabilirsiniz!

Adres: Ortaköy, Mecidiye Köprüsü Sokak No: 1, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 259 07 32

beltaş restoran ortaköy

6) Zemheri Ortaköy

Ortaköy kahvaltı mekanları listesi hazırlandığında muhakkak Zemheri de adını o listeye yazdırır. Yumuşacık pişi eklenen, pofuduk krepli kahvaltılar için Zemheri’yi tercih edebilirsiniz. Buraya geldiğinizde rengarenk sunumlar ve çok konuşulacak menüler dikkatinizi çekecek. Ortaköy’ün samimi ve kaliteli mekanlarında hoşça zaman geçirmek isterseniz; Zemheri’ye uğrayabilirsiniz. Günün her saatine uygun menüleriyle, siz de Zemheri’yi çok sevebilirsiniz!

Adres: Mecidiye Mahallesi Eski Bahçe Sokak No: 9/A Ortaköy, Beşiktaş

İletişim: 0212 236 02 26

zemheri ortaköy

7) Cafe Bosphorus

Ortaköy’ün ekonomik ve ferah noktalarından biri de Cafe Bosphorus! Ücretsiz otopark hizmeti, kaliteli ve hızlı servisi, denize sıfır masaları ve lezzetli içecekleriyle bu mekan dinlenme noktanız olacak. Ortaköy sınırları içinde sakin ve kafa dinlemek için bir yer arıyorsanız; çok uzaklara gitmeden bu mekana gelebilirsiniz. Kitap okumak, ders çalışmak, uzun uzun sohbetlerde kaybolmak için Cafe Bosphorus ideal bir öneri!

Adres: Ortaköy, Muallim Naci Caddesi No: 48, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 327 77 23

cafe bosphorus ortaköy

8) Ortaköy Waffle

Ortaköy denildiğinde pek çok kişi waffle lezzetinden bahsetmektedir. Bu tatlının da adeta bir gelenek haline geldiği bilinir. Söz konusu waffle ve mekan Ortaköy ise; adına yakışır bir mekanda bu lezzeti almak gerekir. Ortaköy Waffle, siz sıra beklerken size ikramlarda bulunan ve damak zevkinizi önemseyen bir durak. Taze malzemeler ile nefis tatlar hazırlayan Ortaköy Waffle, İstanbul’un en çok konuşulan lezzet duraklarından biri!

Adres: Mecidiye, Mecidiye Köprüsü Sokak, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0541 263 23 09

ortaköy waffle

9) Özen Kokoreç

İstanbul’da kokoreç yemek istediğinizde, rotanızı Ortaköy üzerine oluşturun ve Özen Kokoreç’i bulun. Burada yediğiniz kokoreç lezzetini başka yerde bulmakta zorlanabilirsiniz. Midye ve kokoreç konusunda nefis sunumlar yapan Özen Kokoreç, her geldiğinizde aynı lezzeti veren ve kalitesinden taviz vermeyen bir lezzet durağı. Her mevsim ayrı bir hatıra bırakan bu mekanda, kokoreç yemeye doyamayacaksınız!

Adres: Dereboyu Cad. No:11 Ortaköy, Beşiktaş

İletişim: 0212 260 76 09

özen kokoreç

10) Banyan Restoran

Asya mutfağını, Ortaköy’e taşıyan Banyan farklı tatları sevenleri aynı noktada buluşturan bir mekan önerisi. Asya füzyon mutfağından esintileri, Ortaköy manzarasında sunan bu mekanda lezzetli ve keyifli anlar geçirebilirsiniz. Zengin çay ve yemek menüsü olan Banyan Restoran, konforlu iç mekanıyla da gözde yerlerden biri oluyor. Ortaköy’de siz de Banyan’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Muallim Naci Caddesi Salhane Sokak No: 3 Ortaköy (İskele Yanı) Ortaköy, Beşiktaş

İletişim: 0212 259 90 60

banyan ortaköy

11) Pizano Pizzeria

Ortaköy’ün nefis bir pizza adresini de önermeden geçemeyeceğiz. Pizano Pizzeria, incecik hamuruyla damak çatlatan bir pizza kuruluşudur. Yaklaşık 30 farklı pizza seçeneği sunan bu mekan, tüm damak zevklerine hitap ediyor. Pizza sonrasında tercih edeceğiniz nefis tatlılar da midenizde bayram havası estirecek türden. Eğer Ortaköy’de iyi bir yemek istiyorsanız; Pizano Pizzeria tercih edilebilir. Küçük ama bir o kadar da lezzetli bu mekanı aman ihmal etmeyin!

Adres: Eski Bahçe Sokak No: 17/A Ortaköy, İstanbul

İletişim: 0212 258 30 35

pizano pizzeria ortaköy

Ortaköy Gezilecek Yerler – Aktiviteler Listesi

Yolunuz Ortaköy’e düştüğünde önerilerimizdeki lezzet duraklarını denedikten sonra, görülmesi gereken yerleri de görmeyi unutmayın. İstanbul’un gözde semtlerinden biri olan Ortaköy’de gezilecek yerler listesine göz atalım:

  • Çırağan Sarayı
  • Ortaköy Camii
  • Ortaköy Hamamı
  • Esma Sultan Yalısı
  • Feriye Sarayı
  • Bulgurcu Sokak
  • Ortaköy Çarşısı
  • Portakal Yokuşu
ortaköy mekanları

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Beşiktaş’ta Ne Yenir? Semtin 12 Meşhur Mekanı

Taksim’de Nerede Yemek Yenir? En İyi 12 Mekan

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Akaretler Mekanları – Kalitesiyle Size Keyif Verecek En Gözde 10 Adres

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri