Tam Tahıllı Ekmek Kalorisi, Faydaları, Kilo Aldırır Mı?

Tam Tahıllı Ekmek Kalorisi, Faydaları, Kilo Aldırır Mı? Tarifi

Tam Tahıllı Ekmek: 4 Unlu, Çok Doyurucu!

Ekmek konusu tam bir sınırdır aslında diyet yapanlar ve diyetisyenler için. Kimi diyetlerin kırmızı çizgisidir kimi diyetlerin ise ödülü. Diyetisyenler bile ikiye ayrılmışlardır, ekmeğin yenilmesi konusunda. Sağlıklı ekmeklerin de olabileceğini hatta en sağlıklı ekmeğin, ev yapımı ekmek olduğunu söylerler.

Evde yapılan ekmeğin içeriğini nasıl belirleriz peki? Ekmeğin sağlıklı olması bizim elimizde midir? Gündemden düşmeyen, müptelası olunan tam tahıllı ekmeği ve tam tahıllı ekmek kalori değerlerini ele alalım bu yazımızda. Malum ekmek varsa bir yerde, orada kilo ihtimali de vardır, değil mi?

Sağlıklı yaşam için gerekli olan zincirin bir parçası da tam tahıllı ekmektir aslında. İçerdikleri sayesinde adeta sağlık dostudur. Kahvaltılardan tok kalkmanıza yardımcı olan bu nefis ekmeği biraz derinden tanıyalım haydi! Ekmeğe karşı olan bütün tabularınız yıkılacak.

Tam Tahıllı Ekmek

Tam Tahıllı Ekmek Nedir? İçindekiler

  • Diyetlerin gözdesi, sofraların yeni üyesi tam tahıllı ekmek, buğday unu, tam buğday unu ve bu unların karışımına mısır, arpa, yulaf, çavdar, pirinç, darı gibi tahılların eklenmesiyle meydana gelen ekmek türüdür. Adeta tam tahıllı ekmek diyet ve sağlık dostudur. Sindirim problemlerini gideren, kalp ve damar hastalıklarına karşı önlem alan, sağlıklı ekmeklerden biridir hatta en sağlıklı ekmektir.
  • Tam buğday ekmeği tam tahıllı ekmek arasındaki fark nedir sorusu kafanızı karıştırıyor olabilir. Tam buğday ekmeğinde buğday çekirdeklerinin kullanıldığı buğday unu kullanılır.
  • Arpa, mısır, darı, kinoa, pirinç, çavdar gibi diğer tahılların kullanıldığı ekmeklere ise tam tahıllı denir.
  • İçerdiği yulaf ve çavdar sayesinde kilo vermenize yardım edecek masum bir ekmek olarak, mutfağınızda yer alabilir.
  • Kilo vermek isteyenlerin aklını kurcalayan diyette tam tahıllı ekmek yenir mi endişesini, bu yazımızla gidereceğiz. Yazımızı okumaya devam edelim.
Tam Tahıllı Ekmek

Tam Tahıllı Ekmek Kalori ve Besin Değerleri

  • Tam tahıllı ekmek, oldukça doyurucu bir ekmek türüdür. İçeriğinde lif olduğu için bağırsaklarınızı düzene sokar.
  • Tam tahıllı ekmek glisemik indeksi açısından da oldukça düşüktür. Kan şekerinizi yükseltir mi diye endişelenmeyin. Hemen hızla yükseltmez.
  • Siz 1 dilim tam tahıllı ekmek kaç kalori diye düşünürken; biz de içinizi rahatlatalım. 30 gramlık orta dilim şeklinde kesilmiş tam tahıllı ekmek yaklaşık olarak 70 kaloridir. Tabii yanında yediklerinizi de bu kaloriye eklemeyi unutmayın.
  • Bir tam tahıllı ekmek kaç kalori diye düşünüyorsanız bu ekmeğin gramajına yani büyüklüğüne göre farklılık gösterecektir. Tam tahıllı cevizli ekmek gibi içerisinde farklı kuru yemişlerin bulunduğu ekmeklerde kalori miktarının arttığını da unutmamak gerekir.
  • Ayrıca, 1 dilim tam tahıllı ekmek besin değeri olarak vücudun ihtiyaç duyduğu sodyum, potasyum, protein ve lif açısından da tercih edilmesi gereken sağlıklı bir ekmek türüdür. Sofralarınızda yer açtığınız tam tahıllı ekmek besin değeri açısından zengindir.
  • Uzmanların görüşlerini merak edenler için örneğin Canan Karatay tam tahıllı ekmek ile ilgili ne diyor konusuna değinelim.
  • Karatay tam tahıllı ekmek özelinde olmasa da genel olarak ekmeklerle ilgili kullanılan tohumların atalık tohum olmasının en sağlıklısı olduğunu vurgulamaktadır.
  • Tam tahıllı ekmek mi çavdar mı yoksa ekşi mayalı herhangi bir ekmek mi tüketmeli gibi soruların cevaplarına dair farklı uzmanların farklı görüşleri vardır.
  • Tercih kişinin damak tadına ve sağlık durumuna göre de özelleşmektedir.

Ekmek Kaç Kalori?

Tam Tahıllı Ekmek Faydaları Nelerdir?

İçeriğinde sağlığınız için gerekli olan, 4 farklı undan elde edilen tam tahıllı ekmekler; doktorlar ve diyetisyenler tarafından da beslenmeye eklenmesi önerilir. Diyet güncelerinde ekmek ihtiyacını karşılar. Tam tahıllı ekmek faydaları eğer tahıllar uygun tohumlardan mümkün olduğunca az işlemsiz şekilde öğütülüyorsa en iyi şekilde ortaya çıkabilir:

  • Kan şekerinizi düzene sokar ve sizi daha sağlıklı günlere götürür.
  • Lif kaynağı olduğundan sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlar.
  • Kandaki kolesterolü düzene kavuşturur.
  • Kabızlık sorunları için en ideal ekmek tam tahıllı buğday ekmeği olarak tavsiye edilir.
  • Astım riskinizi ortadan kaldırmak için çalışır.
  • Yüksek tansiyona engel olur.
  • İçerdiği vitaminler sayesinde enerjinizi yüksek seviyede tutar.
  • Vücut direncinizi güçlendirir.
  • Tiroid hastalarının gönül rahatlığıyla tercih edeceği ekmektir.
Tam Tahıllı Ekmek

Tam Tahıllı Ekmek Kilo Aldırır mı, Diyette Yenir mi?

  • Tam tahıllı ekmekler size kilo aldırır demiyoruz; fakat ekmekle beraber tükettiğiniz gıdalar sizin kilo alımınıza sebep olabilir yargısını da çekinmeden ekleyebiliyoruz. Şimdi akıllarda bir soru vardır, tahmin ediyoruz: Tam tahıllı ekmek zayıflatır mı?
  • Tam tahıllı ekmeğin içeriğinde bolca lif olduğundan bağırsaklarınızı düzene sokacaktır. Düzenli bağırsak ise metabolizmanızın sürekli aktif olmasına destek olur.
  • Metabolizmanız çalıştığında ise vücudunuzda kilo verme durumu daha rahat gerçekleşir. Bu yüzden porsiyonlara dikkat etmek üzere, tükettiğiniz tam tahıllı ekmekler size kilo aldırmaz ve kilo vermenize yardım eder.
  • Porsiyon konusunda sınırları geçtiyseniz eğer tam tahıllı ekmek zararları ile hayatınızda olumsuz izler bırakabilir. Aman dikkat!

Kepekli, Çavdar, Beyaz Ekmek Kilo Aldırır Mı?

Tam Tahıllı Ekmek

Tam Tahıllı Ekmek Nerede Satılır, Fiyatı Ne Kadar?

  • Tam tahıllı ekmeğin faydalarını saydık. Eh okurken canınız da çekti tabi. Neden bu kadar sağlıklı ekmeği şimdiye kadar yemediğinizi de düşünüyorsunuz haliyle.
  • O zaman en yakın markete gidip ekmek firmalarının, sağlığınız için ürettiği tam tahıllı ekmeği alabilirsiniz. Hem de el değmeden hazırlanan, temiz paketleriyle…
  • Kimi fırınlar da her sabah taze taze ve sıcacık tam tahıllı ekmekler yapmaya başladı fark ettiyseniz. Artık sağlıklı olan ne varsa bir iki adımda elimizin altında. Sağlıklı yaşamak için her şey oldukça kolay hale geldi. Tek şifre: Sizin çabanız.
  • Mahalle fırınlarından, marketlerden hatta bazı pastanelerden bile alabileceğiniz tam tahıllı ekmekler ortalama olarak 25-30 TL ile satışa sunuluyor.
  • Tam tahıllı ekmek fiyat açısından biraz pahalı bulunabiliyor ama ekmeğin temel gıda olduğu göz önünde bulundurulunca ödenen paranın karşılığının önemi daha iyi anlaşılabiliyor.
Tam Tahıllı Ekmek

Tam Tahıllı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Paketli gıdaları tüketmiyorsanız ve mutfağınızı da seviyorsanız; sağlıklı beslenmeniz adına ekmeğinizi neden kendiniz yapmayasınız?
  • Hem de en sağlıklısından, bol tahıllı bir ekmek. Yerken hiç rahatsız olmayacaksınız aksine daha önce neden denemediğinize pişman olacaksınız.
  • Evinizde tam tahıllı ekmek yapmak için gerekli olan ununuz, tek çeşit olmayacaktır.
  • Dört çeşit un aldıysanız ve fırınınız hazırsa mayalı bir hamurdan leziz ekmekler elde edebilirsiniz. Dört çeşit unu duyanlar, hangi unları almalıyım diye soruyorlar.
  • Hemen not alsınlar: Çavdar unu, tam buğday unu, kepek unu ve beyaz klasik un olduğu sürece; tam tahıllı ekmek yapmak için mutfağınıza girip önlüğü takabilirsiniz. Haydi şefleri görelim!
Tam Tahıllı Ekmek

Ev Yapımı 6 Tam Tahıllı Ekmek Tarifi

Madem sağlıklı yaşayacağım, ekmeğimi de kendi ellerimde kendi mutfağımda yaparım diyorsanız sizler için nefis 6 tarif hazırladık. Haydi kahvaltılarınızı da akşam öğünlerinizi de tam tahıllı ekmekler ile lezzetlendirin.

1) Porsiyonluk Tam Tahıllı Mini Ekmek

Tam ölçüleri ve püf noktalarıyla verilen tam tahıllı ekmek tarifi ile evinizde ekmek yapmak artık daha kolay. Fırından çıktığı gibi bitmesinden de korkmayın. Afiyetle… Tam Tahıllı Mini Ekmek

Tam Tahıllı Mini Ekmek

2) Tahıllı Tam Buğday Unu Ekmek Yapmak Artık Çok Kolay

Bir pazar sabahı fırına koşup da almışsınız gibi bir lezzette, tam tahıllı ekmek tarifi sizlerle. Unutmayın her şey sağlık için! Tam Tahıllı Tam Buğday Unu Ekmek

Tam Tahıllı Tam Buğday Unu Ekmek

3) Nefis Tam Tahıllı Tombul Sandviç Ekmekleri

Tam tahıllı ekmek çeşitleri klasik formların dışında özel şekillerde de yapılabilir. İsterseniz kahvaltıda isterseniz ara öğünlerde tüketin, ama bir şekilde bu nefis ekmeklerin lezzetini keşfedin. Sandviç boyda da çok sevildi. Tam Tahıllı Tombul Sandviç Ekmekleri

Tam Tahıllı Tombul Sandviç Ekmekleri

4) Tam Tahıllı Ekmek Yapımı Püf Noktasıyla

Yaptığınız ekmekler kuru oluyorsa; tarifimizdeki püf noktasıyla yumuşacık evde tam tahıllı ekmek yapımı artık çok kolay. Üstelik tam tahıllı tost ekmeği tercihiniz olacak kıvamda! Tam Tahıllı Ekmek

Tam Tahıllı Ekmek

5) Farklı ve Leziz Tam Tahıllı Baklagilli Ekmek

Baklagil faydalarıyla bilinir ve yemek kültürümüzde çok sevilir. Bu tarifle de ekmeğinizde yer bulmuş şekilde. Üstelik nefis lezzetiyle. Haydi denemeye! Tam Tahıllı Baklagilli Ekmek

Tam Tahıllı Baklagilli Ekmek

6) Lif Kaynağı Nefis Tam Tahıllı Cevizli Ekmek

Tam tahıllı ekmekte bolca lif olduğunu biliyor muydunuz? İhtiyacınız olan lifleri gelin tam tahıllı ekmekten alın. Hem de sizin mutfağınızın lezzetiyle… Afiyet olsun! Tam Tahıllı Cevizli Ekmek

Tam Tahıllı Cevizli Ekmek

Ekmek Tarifleri kategorisinden ev yapımı tüm ekmeklere ulaşabilirsiniz!

Siyez Ekmeği Tüketmeniz İçin 10 Neden

Ekmek Yaparken Kullanabileceğiniz 5 Çeşit Maya

Ekmek Çeşitleri: Türk ve Dünya Mutfağından Tarifler

Ekşi Mayalı Ekmek Yapmanın Püf Noktaları, Faydaları

Çavdar Ekmeği Kalori ve Besin Değeri, Faydaları, Zayıflatır Mı?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Tahıllı Ekmek Tarifi

Tahıllı Ekmek

6-8 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Tahıllı Ev Ekmeği Tarifi

Tahıllı Ev Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Havuçlu Tahıllı Ekmek Tarifi

Havuçlu Tahıllı Ekmek

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Tam Tahıllı Grissini Tarifi

Tam Tahıllı Grissini

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Tahıllı Karabuğday Ekmeği Tarifi

Tahıllı Karabuğday Ekmeği

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Tahıllı Siyez Unlu Ekmek Tarifi

Tahıllı Siyez Unlu Ekmek

4-6 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Tam Tahıllı Lavaş Ekmekten Pratik Börek Tarifi

Tam Tahıllı Lavaş Ekmekten Pratik Börek

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bol Tahıllı Kıtır Ekmek Tarifi

Bol Tahıllı Kıtır Ekmek

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Mayalanmadan Pişen Tahıllı Ekmek Tarifi

Mayalanmadan Pişen Tahıllı Ekmek

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri