Nişastalı hafif şekerli yapısıyla tatlılara, tariflere çok yakışan kestaneyi ele alma sırası! Faydaları ve lezzetiyle ülkemizde bol yetişen bir yemiş olduğundan hem pişirip yemesi hem de tariferde kullanılmasına sık rastlanır.
Kış aylarının mis kokulu kestane kebabı, Bursa’nın meşhur kestane şekeri, kestane ile yapılan pilavları derken kestanenin malzeme listesinde yer aldığı keklerden, pastalardan bahsetmemek olmaz. Bir de her kestane sevenin denediği kolay soyulan, kurumadan pişen kestane kebap hazırlama yöntemleriyle kışa çok yaraşan bir listesi var.
Lezzeti tam kıvamında kestaneli pasta ve trufflar da listede en dikkat çeken tariflerden oldu. O halde kestane bitmeden doya doya yenesi tariflerine buyurun, hepsi defterinizde yer alsın isteyeceğiniz yapılışları ile burada!
--
5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
İç pilav tarifinde yer alan malzemelere kestaneyi de katarak tarifini daha zenginleştirdik. Bir avuç kestanenin bu enfes lezzete olan katkısı inanılmaz! Özel günlerde denemek isteyeceğiniz tarifine buradan bakabilirsiniz.
Haşlandıktan sonra kabukları soyulan kestanelerin çok basit şekilde kestane şekerine dönüştüğü tarifi! Yapımı çok ama çok kolay, Bursa'da satılan meşhur kestane şekerlerine rakip olacak bir lezzete sahip oluyor. Hazır almayıp yapımını evde deneyebileceğiniz tarifine buradan tıklayınız.
Kestaneyi tost makinesinde, tavada veya fırın tepsisinde pişirmeyi denemiş olanlar için çok daha pratik bir yöntem; fırın torbasında kestane pişirme! Çizilerek suda beklettikten sonra fırın torbasına koyup fırınladığınız kestaneleriniz 30 dakikada pişer. Geriye ise sizlere kış akşamında kestane keyfi yapmak kalır.
Kestaneli pilav dendiğinde akla hep pirinç pilavı gelse de kestane, bulgur pilavına da çok yakışır. Zengin bir tarifle hazırlanan kestaneli bulgur pilavının davet sofralarının menüsünü tamamlayan enfes de bir lezzeti oluyor, et yemekleriyle harika gidiyor!
Haşlanan kestanelerin şerbetli suda 3-4 dakika pişirilmesi kadar kolay bir tarifle siz de kestane tatlısı yapabilirsiniz. Şerbette kaynayan kestanelerin bir gün bekleme süresi oluyor. İşin en dayanılmaz kısmı burası olsa gerek çünkü hazırladığınız kestane tatlısını bir an önce yemek isteyeceksiniz.
Elmalı, cevizli, marmelatlı çeşitleri derken iç harcı kestane ile hazırlanan kurabiyeyi hiç denediniz mi? Haşlanmış cevizlere tarçın eklenerek hazırlanan harcın kıyır kıyır kurabiye hamuruyla bütünleştiği güzel bir tada sahip oluyor. Denemek isteyen herkesle tarifini buradan paylaşıyoruz.
Yarım kilo kestanenin nefis lezzet kestane şekerine dönüştüğü tarifi! Aileniz ve sevdiklerinize atıştırmalık olarak güvenle hazırlayacağınız bir tarifi var. Ne de olsa katkısız, ev yapımı ve çok doğal bir tarif, göz atmak için tıklayınız.
Haşlanıp rondodan geçirildikten sonra un haline getirdiğiniz kestane, bal ile yoğurulur. Top haline getirilen ballı kestaneler benmari usulü eritilen çikolataya batırılırıldığında ise hazırlarını aratmayacak lezzette kestane şekerleriniz hazır! Gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz tarifine buradan bakabilirsiniz.
Evde kurutmadan kestane kebap pişirmenin yine güzel bir yöntemi! Yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisine dizilen çizik kestanelerin yanına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kase koymanız yeterli oluyor. Bu haliyle hiç kurumadan, tam lezzetinde keyifle yenecek kestaneleriniz hazır...
Dilerseniz evde kalan kekleri değerlendireceğiniz, dilerseniz de hazır kekten hazırlanabilecek kestaneli truff tarifi. Kestanenin şekerli, nişastalı tadının bu lezzete çok yakıştığı tarifinin en lezzetli yanı da çikolatayla kaplanmış olması! Tadı merak uyandıran kestane ile yapılan tatlılardan truff tarifi için tıklayınız.
Osmanlı Saray Mutfağından günümüze ulaşmış bir tarif; kestaneli meyveli iç pilav tarifi! İçinde neler yok ki, badem, dolmalık fıstık, kuş üzümü, kayısı ve son rötuşlarla mutfağı mis gibi kokutacak tarçın. Fırında bütün tavuk veya hindi pişirdiğiniz bir günde yanına hazır edeceğiniz tarifine buradan bakabilirsiniz.
Haşlandıktan sonra şekerle pişirilen kestaneler belli bir pişme süresinin ardından hamur kıvamına geliyor. Sonraki aşaması şekil verme ve ardından benmari usulü eritilmiş çikolatayla kaplama olan bu tarif, kestane seven herkesin defterinde kayıtlı olmalı!
Kestane her ne kadar kış yemişi olsa da kestane bulamadığınız zamanlarda kestane şekeri ile hazırlayabileceğiniz kekitarifi! Kakaolu güzel bir tarif oluyor. Özellikle belirtmek gerek ki kestane yerine kestane şekeri kullandığınızda tarifin şeker miktarını damak zevkinize göre tekrar ayarlamanız lazım! Lezzetli kestane şekeri ile yapılan tatlılardan kış keki tarifine buradan bakabilirsiniz.
Çizildikten sonra sıcak suda 10 dakika bekleyen kestanelerin fırınlandığı kestane kebap tarifi! Fırından çıkar çıkmaz sıcakken yendiğinde kokusu ve lezzeti mis gibi olan tarifini buraya ekliyoruz.
Kestanenin girdiği pilav tariflerinin çok zengin olduğu kesin! O halde bu kez havuç, kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla bol baharatlı bir pilav oluyor. Videolu tarifine bakarak yapması sizlere kolay gelecek kestane ile yapılan yemekler pilav tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Kestane malum herkese kışı anımsatır, o halde mevsimi bitmeden hazırlayacağınız kakaolu kestaneli pasta tarifini paylaşalım. Kreması, keki ve görünümüyle gerçekten leziz bir tarif oluyor. Denemek isteyenler için bu nefis tarifi buraya bırakıyoruz.
Kestane ile neler yapılır? listesi sona ererken kestaneyi tariflerde kullanmanın birkaç püf noktasına değinmeden geçmek olmaz. Kestaneli pilav, kestaneli tatlılar veya kestane yemeklerinde kullanacağınız kestanenin, öncesinde güzelce yıkanıp ayıklanması lazım! Bunun için yıkadıktan sonra çizik attığınız kestanelerinizi haşlayabilirsiniz. Haşlanıp soğuyan kestanelerin kabuklarından çok kolay ayrıldığını göreceksiniz.
Soyulan kestanelerinizi bu haliyle ezerek truff ve pastalarda kullanabileceğiniz gibi bütün halde kestane şekeri ve kestaneli pilav tarifinde de kullanabilirsiniz.
Kestaneli tariflerde kullanacağınız kestaneyi pişirmenin başka bir yöntemi ise fırınlama olacaktır. Haşlamak yerine fırında pişirmeyi tercih edenlerin en dikkat edeceği konu kestanelerin pişerken kurumamasıdır. Bunun önüne geçmek için fırın tepsisine yaydığınız kestanelerin yanına ısıya dayanıklı ufak bir kase içinde su koyabilirsiniz. Bunun dışında kestaneleri koyduğunuz fırın torbasına ekleyeceğiniz yarım çay bardağı su ile fırınlamak da dilediğiniz lezzette ve yumuşaklıkta kestaneler elde etmenize yarayacaktır.
Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?
Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.