Ortaköy’de Nerede Ne Yenir? 11 Popüler Mekan

Ortaköy’de Nerede Ne Yenir? 11 Popüler Mekan Tarifi

Ortaköy’ün En Sevilen Yemek Mekanları

Ortaköy kumpircileri ile meşhur olan bir İstanbul semtidir. İstanbul’un en hareketli noktalarından biri olan bu semt, ünlü Ortaköy Camisi ve Ortaköy yemek mekanları ile dillerdedir. Beşiktaş’ın içinde popüler bir bölgedir. Yerli ve yabancı turistin yıl içindeki gezilerinde yer alan Ortaköy, deniz manzarası ve yürüyüş yollarıyla da pek çok kişiye keyifli anlar yaşatır.

Bu yazımızla Ortaköy’e biraz yemek odaklı bakıyoruz ve kahvaltı yapmak isteyenlere Ortaköy kahvaltı mekanlarını sunuyoruz. Kumpiri sever misiniz? Yanıtlar evetse sizler için Ortaköy en iyi kumpirci de bu satırlarda adından söz ettirecek. Biraz tatlı krizlerinizi bastırmak için de Ortaköy’de waffle nerede yenir sorusuna yanıt vererek sizleri birbirinden leziz duraklara davet ediyoruz. Bu sayfayı okuduktan sonra Ortaköy’de tatlıdan tuzluya pek çok tadı tadabileceksiniz.

Ortaköy gidilecek mekanlar gündemli yazımız, Ortaköy’de zaman geçirmek isteyenlerin midesini şenlendirmek için hazırlandı. Ortaköy’de ne yenir diyenler tüm detaylarıyla kaliteli mekanlarla tanışacak. İşte Ortaköy’ü lezzetlendiren mekan önerileri!

ortaköy mekanları

En Popüler 11 Ortaköy Mekanı – Nerede Ne Yenir?

1) The House Cafe

The House Cafe, manzarası ve lezzetli yemekleriyle size doyumu en iyi şekilde yaşatan bir mekan. Ortaköy’ün popüler adreslerinden biri olan The House Cafe, ekonomik menüleriyle de sevilen bir durak. Günün her saatinde konforlu ve huzurlu bir ana şahit olacağınız bu önerimizde, Ortaköy’ün doyumsuz manzarasını en iyi şekilde izleyebilirsiniz. Gecesi de gündüzü de ayrı bir havada olan The House Cafe, Ortaköy’de favori mekanınız olmaya aday!

Adres: Yıldız, Salhane Sokak No: 1, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 227 26 99

the house cafe ortaköy

2) Feriye Palace

Ortaköy’e damgasını vuran mekanlardan biri de Feriye Palace. Bu mekanda özel davetler de toplantılar da oldukça keyifli geçiyor. Mutfağında oldukça iddialı olan Feriye Palace, Ortaköy’ün deniz manzarasını en iyi şekilde sunuyor. Her mevsim, gelenlerin rahatça zaman geçirmesi için düşünülen tüm detaylar, Feriye Palace’de tam puan alıyor. Serpme kahvaltı, keyifli geceler ve kahve saatleri Feriye Palace masalarında unutulmaz bir hal alacak!

Adres: Yıldız Mahallesi Çırağan Caddesi No: 44 Ortaköy, Beşiktaş

İletişim: 0212 227 22 17

feriye palace ortaköy

3) Ruby Ortaköy

Ortaköy restaurantları arasında Ruby Ortaköy, kaliteli menüsü ve mekanıyla dikkat çekiyor. Güneş batarken burada bulunanlar, yaşadığı keyfi tarif etmekte zorlansa da bu hissin oldukça güzel olduğunu ifade etmektedirler. Siz de gün içinde dilediğiniz bir zaman diliminde Ruby Ortaköy’e gelerek alkollü ve alkolsüz içeceklerle ferahlayıp leziz yemeklere şahit olabilirsiniz. Ruby Ortaköy, İstanbul’un sevilen nezih mekanlarından biri olarak sizleri de davet ediyor!

Adres: Yıldız, Ortaköy Salhanesi Sokak No: 5, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 327 28 44

ruby ortaköy

4) Ortaköy Destan Cafe

Ortaköy’de kumpir nerede yenir denildiğinde akla gelen isimlerden biri de Ortaköy Destan Cafe’dir. Buradaki meşhur Ortaköy kumpir fiyatı ise oldukça ekonomiktir. Waffle, kumpir ve hamburgeri doya doya yemek istediğinizde tercih edeceğiniz Ortaköy Destan Cafe, sizlere nefis dakikalar yaşatacak. Tatlı sevenlere waffle, tuzlu sevenlere kumpir, acıktım diyenlere ise hamburger en özel haliyle tabağınızda olacak!

Adres: Ortaköy, Camii Sokak, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 327 90 18

destan cafe ortaköy

5) Beltaş Restoran

Boğaz manzarasına karşı unutulmaz bir gün yaşamak ister misiniz? İstanbul’un tadını almak istediğinizde Ortaköy’de bulunan Beltaş Restoran’ın kapısını aralayabilirsiniz. Ortaköy’ün simgesi olan waffle ve kumpiri burada lezzetli şekilde tadabilirsiniz. Dışarıdan gelenler için iyi bir izlenim oluşturan Beltaş Restoran, tüm keyifli anların noktası olacak. Şöyle bir hava alayım dediğinizde uğramanız gereken yerlerden biri olarak hatırlayabilirsiniz!

Adres: Ortaköy, Mecidiye Köprüsü Sokak No: 1, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 259 07 32

beltaş restoran ortaköy

6) Zemheri Ortaköy

Ortaköy kahvaltı mekanları listesi hazırlandığında muhakkak Zemheri de adını o listeye yazdırır. Yumuşacık pişi eklenen, pofuduk krepli kahvaltılar için Zemheri’yi tercih edebilirsiniz. Buraya geldiğinizde rengarenk sunumlar ve çok konuşulacak menüler dikkatinizi çekecek. Ortaköy’ün samimi ve kaliteli mekanlarında hoşça zaman geçirmek isterseniz; Zemheri’ye uğrayabilirsiniz. Günün her saatine uygun menüleriyle, siz de Zemheri’yi çok sevebilirsiniz!

Adres: Mecidiye Mahallesi Eski Bahçe Sokak No: 9/A Ortaköy, Beşiktaş

İletişim: 0212 236 02 26

zemheri ortaköy

7) Cafe Bosphorus

Ortaköy’ün ekonomik ve ferah noktalarından biri de Cafe Bosphorus! Ücretsiz otopark hizmeti, kaliteli ve hızlı servisi, denize sıfır masaları ve lezzetli içecekleriyle bu mekan dinlenme noktanız olacak. Ortaköy sınırları içinde sakin ve kafa dinlemek için bir yer arıyorsanız; çok uzaklara gitmeden bu mekana gelebilirsiniz. Kitap okumak, ders çalışmak, uzun uzun sohbetlerde kaybolmak için Cafe Bosphorus ideal bir öneri!

Adres: Ortaköy, Muallim Naci Caddesi No: 48, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 327 77 23

cafe bosphorus ortaköy

8) Ortaköy Waffle

Ortaköy denildiğinde pek çok kişi waffle lezzetinden bahsetmektedir. Bu tatlının da adeta bir gelenek haline geldiği bilinir. Söz konusu waffle ve mekan Ortaköy ise; adına yakışır bir mekanda bu lezzeti almak gerekir. Ortaköy Waffle, siz sıra beklerken size ikramlarda bulunan ve damak zevkinizi önemseyen bir durak. Taze malzemeler ile nefis tatlar hazırlayan Ortaköy Waffle, İstanbul’un en çok konuşulan lezzet duraklarından biri!

Adres: Mecidiye, Mecidiye Köprüsü Sokak, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0541 263 23 09

ortaköy waffle

9) Özen Kokoreç

İstanbul’da kokoreç yemek istediğinizde, rotanızı Ortaköy üzerine oluşturun ve Özen Kokoreç’i bulun. Burada yediğiniz kokoreç lezzetini başka yerde bulmakta zorlanabilirsiniz. Midye ve kokoreç konusunda nefis sunumlar yapan Özen Kokoreç, her geldiğinizde aynı lezzeti veren ve kalitesinden taviz vermeyen bir lezzet durağı. Her mevsim ayrı bir hatıra bırakan bu mekanda, kokoreç yemeye doyamayacaksınız!

Adres: Dereboyu Cad. No:11 Ortaköy, Beşiktaş

İletişim: 0212 260 76 09

özen kokoreç

10) Banyan Restoran

Asya mutfağını, Ortaköy’e taşıyan Banyan farklı tatları sevenleri aynı noktada buluşturan bir mekan önerisi. Asya füzyon mutfağından esintileri, Ortaköy manzarasında sunan bu mekanda lezzetli ve keyifli anlar geçirebilirsiniz. Zengin çay ve yemek menüsü olan Banyan Restoran, konforlu iç mekanıyla da gözde yerlerden biri oluyor. Ortaköy’de siz de Banyan’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Muallim Naci Caddesi Salhane Sokak No: 3 Ortaköy (İskele Yanı) Ortaköy, Beşiktaş

İletişim: 0212 259 90 60

banyan ortaköy

11) Pizano Pizzeria

Ortaköy’ün nefis bir pizza adresini de önermeden geçemeyeceğiz. Pizano Pizzeria, incecik hamuruyla damak çatlatan bir pizza kuruluşudur. Yaklaşık 30 farklı pizza seçeneği sunan bu mekan, tüm damak zevklerine hitap ediyor. Pizza sonrasında tercih edeceğiniz nefis tatlılar da midenizde bayram havası estirecek türden. Eğer Ortaköy’de iyi bir yemek istiyorsanız; Pizano Pizzeria tercih edilebilir. Küçük ama bir o kadar da lezzetli bu mekanı aman ihmal etmeyin!

Adres: Eski Bahçe Sokak No: 17/A Ortaköy, İstanbul

İletişim: 0212 258 30 35

pizano pizzeria ortaköy

Ortaköy Gezilecek Yerler – Aktiviteler Listesi

Yolunuz Ortaköy’e düştüğünde önerilerimizdeki lezzet duraklarını denedikten sonra, görülmesi gereken yerleri de görmeyi unutmayın. İstanbul’un gözde semtlerinden biri olan Ortaköy’de gezilecek yerler listesine göz atalım:

  • Çırağan Sarayı
  • Ortaköy Camii
  • Ortaköy Hamamı
  • Esma Sultan Yalısı
  • Feriye Sarayı
  • Bulgurcu Sokak
  • Ortaköy Çarşısı
  • Portakal Yokuşu
ortaköy mekanları

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Beşiktaş’ta Ne Yenir? Semtin 12 Meşhur Mekanı

Taksim’de Nerede Yemek Yenir? En İyi 12 Mekan

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Akaretler Mekanları – Kalitesiyle Size Keyif Verecek En Gözde 10 Adres

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Popüler Trileçe Tarifi

Popüler Trileçe

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Şahane Ortaköy Kumpiri (Videolu) Tarifi

Şahane Ortaköy Kumpiri (Videolu)

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Kumpir Mikrodalgada (Ortaköy Tadında Sade) Tarifi

Kumpir Mikrodalgada (Ortaköy Tadında Sade)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Deniz Kestanesi Tarifi

Deniz Kestanesi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Deniz Börülcesi Tarifi

Deniz Börülcesi

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Deniz Börülcesi Tarifi

Deniz Börülcesi

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri