Baklava Nasıl Yenir, Saklanır ve Servis Edilir?

Baklava Nasıl Yenir, Saklanır ve Servis Edilir? Tarifi

Baklava Yemenin En Lezzeti Yolu

Türk mutfağının dillere destan şerbetli tatlıları küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği ve namı geniş sınırlara yayılmış tatlılar arasındadır. Kendine has yapılış yöntemleri, püf noktaları ve tadına tat katan ufak dokunuşları ile yiyen herkesi müptelası yapan bu lezzet elbette tek başına bile sofraların yıldızı olmaya yeter de artar!

Peki baklavanın o leziz dünyasına şöyle bir göz atmaya, baklava nasıl yenir, nasıl muhafaza edilir ve sunulur sorularına cevaplar bulmaya ve biraz da ağız sulandırmaya ne dersiniz? O halde başlayalım!

Kolay Ev Baklavası Tarifi

Lezzetini Hissedin: Baklava En Doğru Nasıl Yenir?

Pek çok gurmenin, damak tadı güçlü kişilerin ya da işletme sahiplerinin baklavaya ve nasıl yenildiğine dair ortak bir fikri olsa da baklavanın doğru şekilde tüketilmesi aslında güncel bir tartışma konusudur.

Baklavanın merkezinde ya da baklava üreticilerine göre baklavayı kuralına uygun tüketmek, lezzeti ikiye katlayan bir alternatiftir. Gaziantep baklavası nasıl yenir sorusunun püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz!

Antep baklavası nasıl yenir sorusuna inandırıcı bir cevap almak için:

  • Öncelikle baklava yemeden önce suyunuzdan bir yudum içmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Tercihe göre ister baklava dilimini elinize alarak, isterseniz de çatalı baklavanın ön kısmına batırarak baklavayı ters çevirin.
  • Baklavanın alt kısmı damağınıza gelecek şekilde ağzınıza alın ve yemeye başlayın. İşte bu oldukça basit ve aslında fazlasıyla etkili yöntemle artık tanışmış oldunuz!
  • Bu şekilde tüketildiğinde baklavanın alt kısmındaki yoğun şurup, üst kısmı ile harmanlanarak lezzete ekstra ulaşmanızı sağlayacaktır.
  • Klasik Antep baklavası ile neredeyse aynı olan kuru baklava da lezzet yönünden tıpkı klasik baklava kadar iddialı bir alternatiftir.
  • Daha önce kuru baklava tüketmediyseniz ya da kuru baklava nasıl yenir diye merak ediyorsanız aslında yapmanız gereken çok da farklı bir yöntem yok. Yapmanız gereken tek şey bu leziz tatlının keyfini çıkarmaktır!
  • Kolay saklanabilir ve tüketilebilir olan bu baklavayı tercihe göre ısıtarak tüketebilir ve böylece lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Baklava Nasıl İkram Edilir? 5 Servis Önerisi

Baklavayı üretmek ne kadar maharet istiyorsa bu lezzetin göze hitap etmesi de fazlasıyla önem taşımaktadır. Özellikle kalabalık misafir sofralarının ya da gün içerisinde sevdiklerinize hazırladığınız bu tatlının çok daha akılda kalıcı olmasını istiyorsanız sizler için sunacağımız bu fikirlere bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz!

1) Klasik Severlere: Bol Fıstıklı Enfes Baklava

  • Baklavanın doğru şekilde tüketilmesi kadar önem taşıyan sunum şekli hem baklava üreticilerinin hem de baklavayı piyasaya sunan işletmelerin dikkat ettiği hususlardan birisidir. Ancak elbette baklavayı sunmak için yalnızca bir işletme sahibi olmak gerekmiyor.
  • Evinizde, misafirlerinize ya da bir akşam kendinize tatlı ödülü vermek istediğinizde tercihiniz baklavadan yanaysa üzerini bol fıstık ile süsleyerek bu ikilinin uyumu ile tanışabilirsiniz.
  • Tercihe göre ister toz fıstık, isterseniz de parça fıstık ile sevdiklerinize farklı sunumlar yapabilirsiniz.

3 Çeşit Baklava Yapımı

3 Çeşit Baklava Yapımı

2) Hem Tatlı Hem Serinletici Dondurmalı Baklava Rüyası

  • Havalar ısındığında şerbetli tatlıların tüketim oranında her ne kadar düşme olduğu görülse de artık ufak dokunuşlar ile sevilen tatlıları her mevsim tüketmek çok kolay!
  • Tam bir baklava tutkunuysanız ve baklavayı farklı alternatifler ile sunma yolları arıyorsanız dondurma sayesinde pratik ve ferahlatıcı bir seçenek oluşturabilirsiniz.
  • Aynı zamanda farklı dondurma çeşitlerini baklavanın yanında sunarak yeni lezzet denemelerine de şans verebilirsiniz.

Hurmalı Baklava (Gaziantep)

Hurmalı Baklava (Gaziantep)

3) İki Kat Lezzet: Kaymaklı Çıtır Baklava

  • Tıpkı fıstık gibi baklavanın klasik sunumları arasında sayılan kaymak, geçmişten günümüze baklava ile olan uyumunu korumuştur.
  • Yemeklerden sonra tatlı tüketmeye önem veriyorsanız ya da hazırladığınız tatlıların daha lezzetli olmasını istiyorsanız baklavanın yanında sunacağınız kaymak ile istediğiniz lezzete kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
  • Aynı zamanda çat kapı gelen misafirlerinize de hızlı bir şekilde sunabileceğiniz kaymaklı baklava çok kısa zamanda favorileriniz arasına girecek.

Kaymaklı Cevizzade Baklava Tarifi (Videolu)

Kaymaklı Cevizzade Baklava Tarifi (Videolu)

4) Bol Malzemeli Baklava: Çikolatalı, Fındıklı ve Cevizli

  • Çikolata ve baklava birlikte sunulur mu diyenlerdenseniz hiç vakit kaybetmeden bu lezzeti denemelisiniz! Hem modern, hem leziz, hem de dolu dolu sunumlar tam size göreyse çikolata, fındık ve cevizin uyumu da adeta kurtarıcınız olacak.
  • Özellikle son yıllarda baklavanın içerisine girmeye başlayan çikolata bu lezzeti ekstra şenlendirmeye katkı sağlamaktadır.
  • Siz de tercihe göre ister klasik, isterseniz çikolatalı baklavalarınızı bol çikolata, taze fındık ve cevizle süsleyerek doyurucu sunumlara imza atabilirsiniz.

Çikolatalı Kolay Baklava

Çikolatalı Kolay Baklava

5) Mevsim Meyveleri ile Hafifletici Lezzet

  • Yemeklerden sonra tatlı tüketmek ya da gün içerisinde tatlı krizlerini bastırmak güzel, ancak bir yandan da formunuzu korumaya dikkat ediyorsanız porsiyonları azaltmakta ya da hafifletici öneriler bulmakta fayda var.
  • Siz de aynı fikirdeyseniz meyvelerden yardım almaya ne dersiniz? Her türlü tatlının yanında rahatlıkla sunabileceğiniz meyveleri, damak zevkinize ve mevsimine uygunluğu ile baklavaların yanında da rahatlıkla sunabilirsiniz.
  • Şeker oranını dengelemede de yardımcı olan meyveler sayesinde herhangi bir sindirim problemi yaşamadan tatlınızı rahatlıkla tüketebilir, aynı zamanda hafif ve keyifli bir tatlı öğünü geçirebilirsiniz.

Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası)

Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası)

Baklava Nasıl Saklanır?

Türk mutfağının meşhur tatlıları arasında ilk sırada yer alan baklava, lezzeti bir yana, şerbetli bir tatlı olması sebebiyle muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken tatlılar arasındadır. Sütlü tatlılara kıyasla daha uzun bir ömrü olan baklavayı doğru koşullarda muhafaza ettiğinizde ömrünü bir süre daha uzatmak mümkündür.

  • Bunun için uygulamanız gereken en doğru şey evinizde yaptığınız ya da dışarıdan hazır aldığınız baklavayı oda sıcaklığında açık bir alanda muhafaza etmek olacaktır.
  • Yoğun şerbet oranına sahip olduğu için baklavanın kutusundan çıkarılmadan ya da direkt olarak buzdolabında saklanması daha da fazla şekerlenmesine neden olacağından çok fazla tavsiye edilmemektedir.
  • Ancak tercih ettiğiniz baklava şerbet oranı daha az kuru baklava ise çok uzun olmamak şartı ile buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Oda sıcaklığında, açık bir alanda ve ağzı kapalı şekilde sakladığınız şerbetli baklavayı 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Evinizde hazırladığınız baklavayı dilimlere ayırmanın en kolay ve estetik yolu bu videoda, kaçırmayın!

Baklava Dilimi Nasıl Kesilir?

Baklava Dilimi Nasıl Kesilir?

Hazır Baklava Yufkasından Şerbetli Tatlı Tarifleri

Baklava Tarifleri Dünyanın En Kolay 10 Ev Baklavası

Hangi Baklava Kaç Kalori? Bir Dilim Baklava Kaç Kalori?

Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır? Püf Noktalı Anlatım

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dikdörtgen Pandispanya Nasıl Saklanır Tarifi

Dikdörtgen Pandispanya Nasıl Saklanır

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Buzlukta Çilek Nasıl Saklanır Tarifi

Buzlukta Çilek Nasıl Saklanır

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Ispanak Buzlukta Nasıl Saklanır Tarifi

Ispanak Buzlukta Nasıl Saklanır

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Kapya Biber Nasıl Saklanır Tarifi

Kapya Biber Nasıl Saklanır

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Dondurucuda Kavurma Nasıl Saklanır Tarifi

Dondurucuda Kavurma Nasıl Saklanır

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanır? Tarifi

Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanır?

8-10 kişilik, 35dk Hazırlık, Pişirme yok
Maydonoz Nasıl Uzun Saklanır Tarifi

Maydonoz Nasıl Uzun Saklanır

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Barbunya Buzlukta Nasıl Saklanır?(Videolu) Tarifi

Barbunya Buzlukta Nasıl Saklanır?(Videolu)

16 Kişi ve üstü kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri