Evde Kışlık Patlıcan Nasıl Kurutulur? 8 Nefis Tarif Eşliğinde

Evde Kışlık Patlıcan Nasıl Kurutulur? 8 Nefis Tarif Eşliğinde Tarifi

Patlıcan Kurutmanın Püf Noktaları Bu Yazıda!

Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre.

Patlıcan kurusu nasıl kurutulur öğrenmeden önce, kuru patlıcanı hangi yemek çeşitleri için kullanacağınızı belirlemeniz başlangıç olarak size kolaylık sağlayacaktır. Kuru sebzenizi dolmalık olarak mı kullanacaksınız yoksa kavurmalık, kızartmalık veya başka bir çeşit olarak mı tüketeceksiniz? Her birinin kendine özgü ve farklı şekillerde kurutma yöntemlerinin olduğunu tahmin edersiniz.

Kurutma işlemine başlamadan önce yapmanız gerekenlerin başında yeteri miktarda patlıcan almak gelir. Tabii bunu yaparken de dikkat etmeniz gereken ufak tefek ipuçları var. Mesela satın alacağınız patlıcanların eğri olmamasına ve şekilleri düzgün olan patlıcanlar seçmeye özen göstermeniz önemli. Kurutma işlemini hangi tür yemeğiniz için yaparsanız yapın, düz bir patlıcanı dolmalık kurutma için oymak veya kızartmalık için dilimlemek eğri bir patlıcanla çalışmaktan çok daha kolay olur.

Bunlarla birlikte seçeceğiniz patlıcanların boyları da kurutma işlemine hazırlık aşamasında önemlidir. Çok küçük veya çok büyük patlıcanları tercih etmemeniz yine her çeşidi kurutmanız için bilmeniz gereken önemli bir detaydır. Üstelik patlıcanlarınızı seçerken taze ve parlak kabuklu olanları ön planda tutma fikrini de güzel bir detay olay aklınızda bulundurabilirsiniz.

patlıcan kurutmanın püf noktaları

Kurutma işlemini ne şekilde gerçekleştireceğiniz de oldukça önemli. Bu konuda da fırında patlıcan nasıl kurutulur veya evde patlıcan nasıl kurutulur diye düşünebilirsiniz. Aslında kurutma fırınlarında yapılabileceği gibi ev tipi bir fırınınızın olması bile fırında kurutma için size yeterli malzemeyi sağlar. Aynı zamanda evde güneş alan, hafif rüzgar gören bir balkon, teras veya bu koşullara uygun herhangi bir köşe de kurutma yapmanız için gerekli ortam olarak işinize yarar. Sizler yeter ki kurutulmuş mis gibi patlıcanların eşsiz lezzetini tatmak isteyin. İşte sizlere birbirinden faydalı ve kurutacağınız patlıcanların lezzetine lezzet katmanız için muhteşem öneriler:

  • Patlıcanlarınızı yıkayabileceğiniz geniş bir kap, bıçak, dolmalık için oyma aparatı, haşlama tenceresi ve kurutma tepsileri ile başlayabilirsiniz.
  • Sebzeler meyveler gibi ağaçlarda değil de daha çok toprağa yakın mesafelerde yetiştiği için daha çamurlu olabilir. Yıkarken bunu göz önünde bulundurarak daha dikkatli yıkamanız gerekebilir.
  • Patlıcanlarınızı kurutmak üzere ayıklarken elde ettiğiniz, kullanmayacağınız çekirdekli iç kısımları gibi yerlerini çeşitli sebzeler ile pişirerek bir yemek yapmak üzere derin dondurucunuzun bir köşesine koyarak değerlendirebilirsiniz.
  • Açık havada kurutma yöntemini tercih ediyorsanız, bunun için havanın güneşli olduğu dönemleri tercih edebilirsiniz; geceleri ve yağmurlu günlerde sebzelerinizi içeri taşımanız da yine önemli bir nokta.
  • Size joker bir ipucu daha; patlıcanları kurutabilmeniz için güneş olmazsa olmaz bir etken değildir. Onları gölgede de kurutabilirsiniz fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken şey kurutacağınız ortamın rüzgar gibi hava akımını alan bir yer olması gerektiğidir. Üstelik gölgede kurutma yöntemi patlıcanın kararmasının da önüne geçer.
  • Kurutmalık patlıcanlarınızı gönül rahatlığıyla saklayabilmeniz için takır takır kuruduklarını görene kadar kurutma işlemine devam etmenizde fayda var.
  • İpte kurutma yapacaksanız, patlıcanları ipe takarken birbirine yapışık olarak dizmemeye özen göstermelisiniz. Aralarında boşluk bırakmazsanız temas halindeki noktalar nemli kalarak çürüyebilir.
  • Bez veya kağıt torbalar, kapaklı kutular, cam kavanozlar ve bunları yerleştirebileceğiniz rutubetsiz, kuru, gölgeli bir ortam sayesinde kurumuş sebzenizi artık keyifle saklayabilirsiniz.

Patlıcan Nasıl Beyaz Kurutulur?

Siz de patlıcan nasıl beyaz kurutulur diye merak ediyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit. Aslında birçoğunuzun patlıcan yemekleri yaparken kullandığı bir yöntem. Patlıcanları yıkayıp uygun şekillerde kestikten sonra tuzlu su dolu bir kap içinde bir saat kadar bekletmeniz sebzenizin kararmadan kurumasını sağlar.

Ayrıca patlıcanı gölgede kuruttuğunuzda elde ettiğiniz kuru patlıcanlarınızın daha beyaz kaldığını, kararmadığını göreceksiniz.

Kışlık Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Kışlık patlıcan nasıl kurutulur şeklinde bir soruyla karşı karşıyaysanız kurutma işlemi için yaz mevsimi ve güneş sizin en büyük yardımcılarınızdan olacaktır. Aslında patlıcan kurutmalık sebzeler arasında, kuruma kolaylığı bakımından size oldukça dost bir sebzedir. Çünkü güneş olmasa bile patlıcan kolaylıkla kuruyabilir. Kışlık patlıcanlarınızı evinizin güneş alan ve nemden uzak bölümünde kurutmaya başlamalısınız.

Yine nemden uzak ve gölgeli bir atmosferde kurutma işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız, bu noktada da yardımınıza koşacak olan etken rüzgardır.

Soslu Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Kuru patlıcanın harika tadından vazgeçemiyor musunuz? O zaman kurutma sürecinde bazı detaylara özen göstermeniz gerekebilir. Basit detaylar olsa da daha kaliteli sonuç elde etmeniz için önemlidirler. Açık havada yapılan kurutmalarda her ne kadar yaz mevsimini tercih etseniz de bazen yağmur yağması ve nem gibi kurutmanızı olumsuz yönde etkileyebilecek hava şartları gelişebilir. Yağışlı ve nemin fazla olduğu günlerde kurutma tepsilerinizi iç mekanlara taşıyarak kurutmaya çalıştığınız sebzelerinizi ıslanmaktan koruyabilirsiniz. Sebzenizi dış ortamda kurutabileceğiniz gibi herhangi bir fırın ile mevsim gözetmeksizin de kurutabilirsiniz.

Kuru Patlıcan Kabak ve Biber Kızartması

Kızartmalık Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Patlıcanlarınızı kızartmalık olarak kurutmak istiyorsanız aslında yapmanız gereken şey dilimleme şeklini belirlemeniz olacaktır. Kızartmalık olarak isteğinize bağlı uzun veya pul şeklinde dilimleyerek kurutmaya başlayabilirsiniz. Böylece pişireceğiniz zaman ekstra bir dilimleme işlemine ihtiyaç duymadan direkt olarak kullanabilirsiniz.

Kuru Patlıcan Kavurması

Kavurmalık Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Siz de patlıcanı taze veya kurutulmuş olarak her haliyle yemekten zevk alanlardan mısınız? Kurutmak üzere yıkayıp kesme işlemine başlayacağınız taze patlıcanlarınızı aslında çok büyük parçalar halinde kesmemek şartıyla istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak uzun şeritler halinde veya küp küp doğranmış parçalar şeklinde hazırlayabilirsiniz. Kestiğiniz bu parçaları ipe dizerek gruplar halinde bir araya getirebilirsiniz.

Bu ipe dizdiğiniz patlıcanları kurutacağınız ortamda bir duvara asabilir, çamaşır ipine takabilir veya temiz bir bezin üstüne koyarak kurutma sürecini başlatabilirsiniz.

Antep Usulü Kuru Patlıcan Biber Dolması

Antep Usulü Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Gaziantep mutfak kültüründe kurutulmuş sebzeler oldukça önemli bir yere sahiptir. Antep usulü patlıcan nasıl kurutulur derseniz, burada güneşte kurutma şekli ön plana çıkar. Gaziantep’te patlıcanlar kurutulmaya hazırlanırken önce çekirdeklerinden ayrıştırılır ve iplere dizilerek bol miktarda güneş alan çatılarda, teraslarda veya balkonlarda kurutulmaya bırakılır. Bu şartlarda ortalama 10 veya 12 gün içinde kurumuş olurlar. Gölgede ise bu süre 3 haftaya kadar uzayabilir.

Patlıcan dolması nasıl kurutulur, ufak tefek detayları nelerdir bunları da bilmeniz gerekir. Antep usulü olarak bu noktada öne çıkan detaylar ise, yuvarlak görünümlü dolgun patlıcanların kullanımıdır. Bu patlıcanlar başları alındıktan sonra, uzunluğuna göre iki veya üç büyük dilim halinde kesilir. Çekirdekleri oyularak çıkartılır ve ufak bir bıçak yardımıyla içleri kazınarak temizlendikten sonra iplere takılarak güneş gören bir yere asılır.

Patlıcan Kurutma

Dilim Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Kışlık yemeklik patlıcan nasıl kurutulur diye merak mı ediyorsunuz? O halde gelelim dilim patlıcan nasıl kurutulur, bununla ilgili detayları incelemeye. Burada tercih etmeniz gereken patlıcan türü bostan patlıcan adı verilen, kısa ve tombul görünümlü o şirin mi şirin patlıcan türüdür. Bostan patlıcan diğer türlere göre daha çekirdeksiz olduğu için dilim olarak kurutma yöntemine uygundur.

Karnıyarıklık Patlıcan Kurutması

Karnıyarıklık Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Patlıcan kurutma işlemlerinde sebzenizi hangi yemek çeşidi için kurutuyorsanız, o şekilde ve ölçülerde kurutmayı gerçekleştirmeniz sonrası için size kolaylık sağlar. Eşsiz lezzetiyle patlıcan yemeklerinin vazgeçilmezi olan karnıyarık için ise kurutmaya hazırlık aşamasında başlarını kestiğiniz patlıcanları bütün bırakmanız gerekiyor.

Alacalı olarak soyup, içlerini kayık şekli verecek biçimde oymalısınız ve bir iğne yardımıyla iplere ortalama tek yemeklik sayısına göre asmalısınız. Tabii içi çıkarılmış patlıcanlarınızın büzüşüp kapanmaması için oyduktan sonra patlıcan saplarını enine bir şekilde içine yerleştirebilirsiniz.

Güveç İçin Patlıcan Kurutma

Fırında Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Kurutulmuş patlıcanın lezzetinden dört mevsim mahrum kalmak istemiyor olabilirsiniz. Herhangi bir şekilde hazırladığınız patlıcanları bir kurutma tepsisine veya boyutlarına göre fırının ızgara telleri üzerine koyabilirsiniz. Bu işleme başlarken fırınınızın ısısı elinizi içine uzattığınızda elinizi yakmayacak kadar olmalıdır. Bu ısıda tepsinizi ortalama 2 veya 3 saat kadar bekletebilirsiniz. Sonrasında fırını soğutup tepsinizi çıkarıp, aynı işlemi kuruma tam anlamıyla gerçekleşene kadar tekrarlamanız gerekir.

Bunu sobanızın fırınında da gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda ise kuruma gerçekleşene kadar sobanızın sönmemesini sağlamalısınız.

Dolmalık Patlıcan Kurutması

Evde Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Kışlık hazırlıkları yorucu olduğu kadar oldukça keyiflidir de. Patlıcanları evinizde fırında veya güneşte kurutabilirsiniz. Her iki kurutma yönteminde de sebzenizi yapacağınız yemek türüne göre kesip hazırlamanız gerekir.

Patlıcan kurusu nasıl kurutulur genel olarak bir fikir sahibiyseniz, evde kurutma işlemi de sizin için zor olmayacaktır. Mevsim şartlarına veya kişisel şartlarınıza göre ister yazın kuru ve güneşli bir havada balkonunuzda isterseniz de her mevsim fırınınızda veya sobanızda mis gibi patlıcanlarınızı kurutabilirsiniz.

Tarif için: Kışlık Patlıcan Kurutma Videosu

Farklı Yörelerden 8 Kuru Patlıcan Tarifi

1) Onu Yoğurtlu da Seversiniz

Kurutulmuş kışlık patlıcanlarınıza bakıp, onları bugün nasıl yesem diye düşündünüz mü hiç? O halde kuru patlıcanlarınızı ferah mı ferah bir miktar yoğurtla buluşturmanızın zamanı gelmiş demektir. Hatta dostlarınızı davet ettiğiniz keyifli bir günde, onlar için de yoğurtlu kuru patlıcan salatası hazırlayabilirsiniz. Herkes bu kadar duyarlı davranırsa bu lezzetten kimse mahrum kalmamış olur öyle değil mi? Kuru Patlıcan Salatası

Tarif: Kuru Patlıcan Salatası

2) Kuru Patlıcan Dolması: Şüphesiz Yersin

Kuru patlıcan dolması deyince lezzetinden sual olunmaz. İster kendi usulünüzü keşfedin isterseniz de farklı yörelere özgü kuru patlıcan dolması pişirin, kendisi her halükarda sofranızın baş tacı olmaya aday olarak mutfağınızda yer alacaktır. Kıymalısıyla, acısıyla, tatlısıyla veya zeytinyağlısıyla; onu her haliyle sofranızda görmek istersiniz. O halde kolları sıvayın ve operasyon başlasın. Kuru Patlıcan Dolması

Tarif: Kuru Patlıcan Dolması

3) Adanaya Ne Dersiniz?

Damaklarınız yöresel lezzetlerle şenlensin ve bu güzelliği sevdiklerinizden esirgemeyin. Adana usulü kuru patlıcan dolması ile eşsiz bir Adana klasiği yaşayın ve yaşatın. Üstelik Adana usulü muhteşem kuru patlıcan dolmanızın yanında tercih edebileceğiniz sıcacık bir yayla çorbasıyla yemek masanızı bir ziyafete çevirin. Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Tarif: Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması

4) Hafif Üstelik Doyurucu: Kuru Patlıcan Yemeği

Kurutulmuş patlıcanlar ile hem hafif beslenip hem de doyarak patlıcanların lezzetine sonuna kadar erişebilirsiniz. Hazırlaması da öyle kolay ki… Belki bir bayram akşamında toplu yenilen huzurlu bir akşam yemeğinde belki de ne pişirsem diye düşündüğünüz bir kış gününde sofranızın baş köşesinde yer alabilir. Yazdan kurutup kilerinizin bir köşesine bıraktığınız patlıcanların ne kadar lezzetli olduklarına artık şahit olabilirsiniz.  Kuru Patlıcan Yemeği

Tarif: Kuru Patlıcan Yemeği

5) Ekşilisi Başka Güzel: Nar Ekşili Kuru Biber ve Patlıcan Dolması

Ekşili kuru dolmalardan bahsedince Güneydoğu’nun eşsiz lezzetleri barındıran mutfak kültürü aklınıza gelmiştir elbet. İşte o mutfaktan mis gibi bir tarif daha. Nar ekşili kuru dolmalar sofranızdayken sizler de çok mutlu hissetmiyor musunuz? Özellikle de kurutulmuş patlıcan ve biber dolmalarının birlikteliği yemek masalarınızı adeta bir kutlama ortamına dönüştürebilir. Nar Ekşili Kuru Biber ve Patlıcan Dolması

Tarif: Nar Ekşili Kuru Biber ve Patlıcan Dolması

6) Antep Usulü Lezzete Buyurmaz mısınız? Antep Yöresi Kuru Patlıcan Dolması

Gaziantep mutfağının bir klasiğidir. Hele de yanına bir de kuru biberleri doldurup koyarsanız birbirlerine ne kadar yakıştıklarını anında görebilirsiniz. Üstelik acı seviyorsanız bu beklentinizi de seve seve karşılar. Bilen bilir, Antep yöresi kuru patlıcan dolması yemek masalarınızın sultanıdır. Antep Yöresi Kuru Biber ve Patlıcan Dolması

Tarif: Antep Yöresi Kuru Biber ve Patlıcan Dolması

7) O Bir Lezzet Klasiği: Malatya Usulü Kuru Patlıcan Dolması

İplerinde şıkır şıkır duran ve kuruyken bile mis gibi kokan kurutulmuş dolmalık patlıcanlarınızı bir de Malatya usulü kuru patlıcan dolması olarak pişirmeye ne dersiniz? Malatya’nın muhteşem biber salçalarıyla ve hafif ekşili tadıyla bir lezzet klasiğini daha sofralarınıza taşıyın. İster akşam yemeğinizde sofranızın baş köşesine koyun isterseniz beş çayınızın menüsüne ekleyin. Malatya Usulü Kuru Patlıcan Biber Dolması

Tarif: Malatya Usulü Kuru Patlıcan Biber Dolması

8) Zeytinyağlı Kuru Patlıcan ve Biber Dolması:

Nar ekşisinin doğal ve eşsiz tadıyla ekşili dolma olarak da telaffuz edebilirsiniz. Yaz aylarında azıcık zahmet ederek kuruttuğunuz patlıcan ve biberleriniz artık sizlere göz kırpmaya başlamış olabilir. Kendiniz zaman bulup kurutamadıysanız bile kurutulmuşlarını satın alarak dolmanızı yapabilir ve siz de bu lezzeti menünüze ekleyebilirsiniz. Üstelik bir kase yoğurtla bu harika güzelliği taçlandırabilirsiniz. Zeytinyağlı Kuru Patlıcan ve Biber Dolması

Tarif: Zeytinyağlı Kuru Patlıcan ve Biber Dolması

Kuru patlıcan tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri Kış Hazırlıkları listesine göz atın!

Biber Nasıl Kurutulur? Püf Noktalı Anlatım, Resimli Tarifler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Nane Nasıl Kurutulur Tarifi

Nane Nasıl Kurutulur

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Evde Elma Nasıl Kurutulur Tarifi

Evde Elma Nasıl Kurutulur

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kışlık Patlıcan Tarifi

Kışlık Patlıcan

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kışlık Patlıcan Tarifi

Kışlık Patlıcan

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kışlık Patlıcan Ezmesi Tarifi

Kışlık Patlıcan Ezmesi

10-12 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Patlıcan Kurutma (Kışlık) Tarifi

Patlıcan Kurutma (Kışlık)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kışlık Patlıcan Kurutma Tarifi

Kışlık Patlıcan Kurutma

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Kışlık Patlıcan Hazırlaması Tarifi

Kışlık Patlıcan Hazırlaması

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Kışlık Patlıcan Yemeği Tarifi

Kışlık Patlıcan Yemeği

4-6 kişilik, 40dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri