Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? 10 Doğal Çözüm

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? 10 Doğal Çözüm Tarifi

Evde Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen faktörler arasında hiç şüphesiz ki burun tıkanıklığı gelir. Pek çok insanın ortak şikayetleri arasında yer alan burun tıkanıklığı problemi çoğu zaman önemsenmese de sanıldığından daha büyük sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Bu yüzden öncelikle birkaç gün içerisinde geçmeyen ve kronik bir hal alan burun tıkanıklıklarında mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır.

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

  • Soğan
  • Deniz Suyu
  • Limon
  • Buhar Banyosu
  • Karbonat
  • Sirke
  • Zencefil Çayı
  • Nane Yağı
  • Lavanta Yağı
  • Zeytinyağı
burun tıkanıklığına ne iyi gellir

Özellikle burun tıkanıklığı ateş yapıyorsa kesinlikle ihmal edilmemelidir. Tıp literatüründe bir hastalık olarak tanımlanmasa da burun tıkanıklığı, ağızdan nefes almaya zorladığı için ağız kuruluğuna, ağız kokusuna, tat alma bozukluğuna yol açar. Bunun yanı sıra boğaz enfeksiyonlarına, yüksek tansiyona ve hatta cinsel sorunlara kadar pek çok rahatsızlığın tetikleyicisi olabilir.

Burun tıkanıklığı horlama probleminin de en önemli nedenleri arasında yer alır. Horlaması ile ün salmış insanların kronik burun tıkanıklığı problemi yaşadıkları yadsınamaz bir gerçektir. Hem tıp dünyası hem de alternatif tıp, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen burun tıkanıklığına çözümler sunar.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Burun Tıkanıklığı Nedir?

Burun solunum esnasında havanın filtrelenmesi, nemlendirilmesi ve ısıtılması gibi görevleri yerine getirir. Bazen burnun doğal yapısından kaynaklanan sebeplerle bazen de alerjenler, virüsler, enfeksiyonlar, kuru hava gibi pek çok dış etkene bağlı olarak solunum sistemi bu görevlerini yerine getiremeyecek bir duruma düşer.

Sayılan bu dış etkenler burun kanallarını tıkayarak solunum sisteminin etkili bir şekilde çalışmasını engeller. Asli vazifesi, insanlar için hayati önem taşıyan solunum görevini yerine getirmek olan burun, böylece tıkanmış olur. Hayatı olumsuz etkileyen burun tıkanıklığına sebep olan faktörleri ortadan kaldırmak aslında en doğru tedavi yöntemidir. Bu nedenle burun tıkanıklığına sebep olan başlıca faktörlerin iyi bilinmesi gerekir.

burun tıkanıklığı nasıl geçer

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Nasıl Açılır? Evde Doğal 10 Çözüm

1) Soğan

Burun tıkanıklığı soğan ile sadece birkaç dakika içerisinde giderilebilir. Yemek yaparken soğan doğradığınızda gözlerinizin yaşardığını ve burnunuzun nasıl aktığını hatırlayın. Birkaç parça soğan dilimini alın ve dört beş dakika kadar koklayın, burnunuzun açıldığını hissedeceksiniz.

soğan

2) Deniz Suyu

Burun tıkanıklığı deniz suyu ile de giderilebilir. Hatta bu yöntem en çok bilinen ve en etkili yöntemler arasında bulunur. Deniz suyunun tuzlu etkisi burnu tıkayan alerjenleri etkili bir şekilde yok ederek burnu açar. Deniz suyunu nereden bulalım diyenler olabilir. Yaşadığı bölgede deniz olmayanlar deniz suyu solüsyonları içeren burun tıkanıklığı fısfıs ürünlerini kullanabilir.

İlginizi çekebilir: Deniz Suyunun Sağlığınız İçin 9 Faydası

deniz suyu

3) Limon

Burun tıkanıklığının doğal çözümlerinden bir tanesi de limondur. Salatalara, çorbalara sıktığınız limonu bir de tıkalı burnunuzda deneyin, sonuç gerçekten etkileyici. Sıktığınız limonun suyundan birkaç damla burnunuza çektiğinizde burun tıkanıklığı limon ile nasıl açılır sorusunun da cevabını almış olursunuz. Limona çok çok az bir miktar karbonat da ekleyebilirsiniz.

limon

4) Buhar Banyosu

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir evde çözüm arıyorum diyenlere işte en doğal yöntemlerden biri: Buhar banyosu! Burun tıkanıklığı doğal çözüm yöntemleri arasında buhar uygulaması da yer alır. Kaynamış suyun içine nane yağı, okaliptus, papatya gibi rahatlatıcı bitkiler ekleyip solunur. Böylece burun tıkanıklığı buhar yöntemi ile giderilmiş olur.

İlginizi çekebilir: Buhar Banyosunun Cildinizi Tazeleyen 7 Faydası

buhar banyosu

5) Karbonat ile Burun Tıkanıklığı Açma

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Uygulama:

  • İçine bir tatlı kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı tuz katarak kaynatılan yarım çay bardağı kadar su önce soğutulur.
  • Soğutulan bu karışım ister bir şırınga (iğnesi çıkarılmış) yardımıyla isterse de avuç içine alınarak burna çekilir.
  • Böylece burun tıkanıklığı karbonat ve tuz karışımı ile kolayca açılır.

İlginizi çekebilir: Karbonat Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

karbonat

6) Sirke ile Burun Tıkanıklığı Açma

Malzemeler:

1. Yöntem

  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 bardak su

2. Yöntem

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi

Uygulama:

Bunun için iki farklı yöntemle hazırlanan karışım bulunur. İlk yöntemde bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi eklenir, bu karışımdan günde birkaç defa içilir. İkinci yöntemdeyse bir yemek kaşığı bal ile iki yemek kaşığı elma sirkesi bal iyice eriyene kadar karıştırılır. Günde iki üç kere tüketilebilir.

İlginizi çekebilir: Sirkenin Faydaları Nelerdir?

sirke

7) Zencefil Çayı

Zencefil , üst solunum yolu enfeksiyonlarında sıkça tercih edilen bitkisel destektir. Mukozayı akışkan hale getirir. Birkaç dilim zencefili sıcak suda bekletip içebilirsiniz. Tadı acı gelirse bal ilavesi yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Zencefil Çayının Faydaları, 7 Şifalı Tarifi

zencefil çayı

8) Nane Yağı

Nane yağı, içindeki mentol sayesinde burun tıkanıklığını iyileştirir ve daha rahat nefes almanıza yardım eder. Tıpkı nane yağı gibi faydalı olan bir diğer yağ ise okaliptüs yağıdır. Önerilen bitkisel yağları yastık, yaka, yorgan gibi kişisel eşyalarınıza damlatarak daha iyi nefes almanıza yardım edebilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde, burun tıkanıklığı sorunu evde çözüme kavuşacaktır. Esansiyel yağların çok fazla damlatılmaması önerilir. Birkaç damlası hemen etkili olacaktır.

İlginizi çekebilir: Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

nane yağı

9) Lavanta Yağı

Burun tıkanıklığını evde kendi imkanlarınızla gidermek için yastığınıza lavanta yağını damlatabilirsiniz. Yastığın iki köşesinde 1 damla lavanta yağı damlatın ve bu yastıkla uyumaya çalışın. Lavanta yağı, burun kanallarını açacak ve tıkanıklığı ortadan kaldıracaktır.

İlginizi çekebilir: Lavanta Yağı Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

lavanta yağı

10) Zeytinyağı

Burun tıkanıklığı zeytinyağı damlatılarak da tedavi edilebilir. Yatmadan hemen önce ve sabah kalkar kalkmaz burna damlatılan iki damla zeytinyağı tıkalı burnun açılmasına yardımcı olacaktır.

zeytinyağı

Burun Tıkanıklığı Neden Olur?

Burun tıkanıklığının birbirinden bağımsız veya birbiriyle bağımlı pek çok sebebi vardır.

  • Burun tıkanıklığı sebebi yapısal bozukluklardan kaynaklanabilir.
  • Diğer sebeplerden bağımsız olarak ortaya çıkan burnun yapısıyla ilgili bozukluklar daha çok burun kemiği eğriliği ile ilgilidir. Burun tıkanıklığına sebep olan burun kemiği eğriliği doğuştan gelebildiği gibi herhangi bir kazada burna alınan darbeler sonucunda da oluşabilir. Burnun yapısından kaynaklanan burun tıkanıklığı tedavisi ancak ameliyat ile yapılır.
  • Burun kemiği eğriliğinin yanı sıra tıp dilinde konka adı verilen burun eti de burun tıkanıklığının sebepleri arasında yer alır. Solunan havanın ısıtılıp nemlendirilmesinden sorumlu olan konkalar duruma göre küçülüp büyüyebilir. Konkaların aşırı derecede büyümesiyse burun tıkanıklığına neden olur.
  • Yapısal nedenlerin dışında ev tozu akarları, mevsime bağlı olarak oluşan polenler, hayvan tüyleri gibi pek çok farklı alerjen sebebiyle burun tıkanıklığı oluşur.
  • Sayılan bu alerjenlere karşı hassas olanlarda burun tıkanıklığı alerjisi denilen kronik rahatsızlık ortaya çıkar. Alerji kaynaklı burun tıkanıklığı hapşırma problemini de beraberinde getirir.
  • Burun tıkanıklarının sebepleri arasında enfeksiyonlar da bulunur. Özellikle soğuk havalarda artan virüslerle birlikte ortaya çıkan enfeksiyonlar burun zarlarının şişmesine neden olarak burun tıkanıklığını da ortaya çıkarır.
  • Enfeksiyonlar ile ortaya çıkan burun tıkanıklığı sinüzit oluşumunu da tetikler. Sinüzit ise en yaygın burun tıkanıklığı nedenleri arasında yer alır.
  • Soğuk algınlığı, nezle, grip, saman nezlesi, mevsim geçişlerinde adaptasyon süreçleri burun tıkanıklığı yapabilir.
  • Hormonal değişiklikler de bazen nefes mekanizmasını etkileyebilir.
  • Burun polipleri, septum deviasyonu diğer sebepler arasındadır.
  • Belli kimyasallara bir süre maruz kalmak burun tıkanıklığı yaratabilir.
  • Beslenme de burun tıkanıklığı sebebi olabilir, baharatlı yemekler bazı kişilerde burun tıkanıklığı hissi uyandırabilir.
  • Yüksek tansiyon, uyku apnesi, tiroid bozuklukları, alerjik olmayan rinit burun tıkanıklığı semptomu görülen rahatsızlıklardandır.
  • Bazı kadınlar gebelik sürecinde burun tıkanıklığı yaşayabilmektedir buna gebelik riniti de denir ve normaldir.
  • Burun içine giren yabancı cisimlerin de tıkanıklık yapabileceği unutulmamalıdır.
burun tıkanıklığı belirtileri

Burun Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir?

Aslında pek çok rahatsızlık gibi burun tıkanıklığı da “Geliyorum.” der.

  • Burun tıkanıklığı öksürük ile başlayan bir sürecin sonucudur. Yani burun tıkanıklığının ilk ve en önemli belirtisi öksürüktür.
  • Burun tıkanıklığı ve koku alamama durumları arasında da bir ilişki vardır. Koku alma duyusunda meydana gelen azalma olası bir burun tıkanıklığının habercisidir.
  • Aynı zamanda burun tıkanıklığı ve nefes alamama durumları da birbiriyle yakından ilgilidir. Burundan nefes alıp verememek burun tıkanıklığının belirtileri arasında yer alır.
  • Uyku kalitesinin düşmesi ve süresinin azalması da yine burun tıkanıklığının belirtileri arasında sayılabilir. Çünkü burun tıkanıklığı uykusuzluk probleminin ana nedenlerinden birisidir.
  • Daha önce horlama problemi yaşamayan birinin horlamaya başlaması da burun tıkanıklığı yaşamaya başladığını gösterir.
  • Burun tıkanıklığı yaşamaya başlayan birisi doğal bir refleks olarak ağızdan nefes alıp vermeye başlar. Bu nedenle farkında olmadan ağızdan nefes alıp verilmesi burun tıkanıklığının habercileri arasında bulunur.
  • Burun tıkanıklığı göz ağrısı ile de kendini gösterebilir. Böyle bir durumda göz çevresi, özellikle de buruna yakın kısımlarında bazen şiddetli denebilecek ağrılar oluşabilir.
  • Ağızdan nefes alma aynı zamanda dudak kuruluğuna ve ağız kuruluğuna neden olabilir.
burun tıkanıklığı belirtileri

Burun Tıkanıklığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Burun tıkanıklığı yan etkileri olmayan bu doğal çözümlerin yanı sıra bir takım aparatlarla da giderilebilir. Burun tıkanıklığı aparatı olarak bilinen özellikle horlama problemi yaşayanların tercih ettiği bu aparatlar da burun tıkanıklığı için çözüm olabilir. Burun tıkanıklığı için en yaygın yöntem burun spreyleridir.

Özellikle soğuk algınlığı ile alerji kaynaklı burun tıkanıklıklarının giderilmesinde kullanılan burun tıkanıklığı bandı da bu problemi yaşayanlar için alternatif bir yoldur. Bu aparatlar ve bantlar bilhassa burun tıkanıklığından dolayı uyku ve horlama problemi çekenler için oldukça etkilidir.

Burun tıkanıklığı kaloriferli, klimalı ortamlarda havanın kurumasıyla da oluşabilir bu yüzden bu ortamlarda kaynar su buharı ile havayı nemlendirmek iyi bir seçenektir. Sigara, fazla alkol ve kafein tüketimi de vücut dengesini bozup burun tıkanıklığına neden olabilir. Sağlıklı bir beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlığı sıkıntıları azaltabilir. Yatınca burun tıkanıklığı yaşıyorsanız biraz yüksek bir yastıkta yatmak rahatsızlığı hafifletebilir. Bol bol su içmek burun içinin nemli kalmasına destek olur ve alınan nefesin verimini yükseltir.

burun tıkanıklığı nedenleri

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Burun Eti Şişmesine 5 Bitkisel Tedavi

Burun Kanaması Nedenleri, Nasıl Durdurulur? İlk Yardım

Burun Akıntısı Kesmek İçin Ne Yapmalı? Nasıl Geçer? Bitkisel Çözüm

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümler, Doğal Kür Tarifleri

Evde Kendi Burun Spreyinizi Kolayca Hazırlayın! En Etkili 5 Doğal Tarif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Öksürüğe Doğal Çözüm Ev Yapımı Pastil Tarifi

Öksürüğe Doğal Çözüm Ev Yapımı Pastil

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bursa Cantık Tarifi

Bursa Cantık

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri