Egzamaya Ne İyi Gelir? Evde 11 Bitkisel Çözüm

Egzamaya Ne İyi Gelir? Evde 11 Bitkisel Çözüm Tarifi

Egzama Evde Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer?

Egzama, pek çok kişide görülme riski olan ciltte kaşıntı ile meydana gelen ve cildin kurumasına neden olan bir cilt hastalığıdır. Bazı durumlarda ciltte kabarcıklar da görülmektedir. Yaşam kalitesini düşüren, kişiyi rahatsız eden bu hastalık dermatoloji bölümlerinde sıkça gündeme gelen bir vakadır.

Egzamaya Ne İyi Gelir?

  • Aloe Vera
  • Papatya Suyu
  • Lavanta Yağı
  • Salatalık
  • Sarı Kantaron
  • Meyan Kökü
  • Beyaz Dut
  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Yulaf Tozu
  • Zerdeçal
  • Sirke

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

egzamaya ne iyi gelir

Vücudun herhangi bir noktasına görülebilen egzama genellikle el, kol ve bacaklarda meydana gelebilir. Egzama kimi zaman doktor kontrolüne ek olarak bitkisel yöntemlerle de hafifletilebilir. Eğer bu hastalıktan şikayetçiyseniz ve aklınızda egzamaya ne iyi gelir sorusu oluşuyorsa sizlere bu konuda yardımcı olmak için buradayız.

Bu satırlarda egzamayı doğal yöntemlerle geçirmek için pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ancak unutmayınız; tamamen güvenilir tedavi elbette doktor gözetiminde yapılacaktır. Egzama şikayetleri yaşıyorsanız yardımcı bitkisel önerilerden önce lütfen ihmal etmeden sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Doktor gözetiminin ardından evde ek olarak neler uygulayabilirim, nelere dikkat etmeliyim, egzamaya ne iyi gelir bitkisel yöntemler nelerdir diyenler bu yazıyı sonuna kadar okumalı!

Bilgiler genel tavsiye niteliğindedir; en doğru ve sağlıklı sonuçlar için doktor desteği alınız.

Egzamaya Ne İyi Gelir? Evde 11 Bitkisel Çözüm

Tavsiyeleri uygulamadan önce doktor onayı alınız.

1) Aloe Vera

Egzama kaşıntısına ne iyi gelir denildiğinde akıllara gelen doğal çözümlerden biri aloe veradır. Aloe vera egzamanın neden olduğu kaşıntıyı iyileştirebilir ve ciltteki hasarları hızlıca onarabilir. Aloe vera jelinin egzamalı bölgeye zarif hareketler ile masaj yapılarak uygulanması önerilir. Düzenli olarak aloe vera ile tedavi uyguladığınızda ciltteki dokular yenilenebilir ve kuruluk giderek kaşıntı da ortadan kalkabilir.

İlginizi çekebilir: Aloe Veranın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

aloe vera

2) Papatya Suyu

Egzamaya ne iyi gelir evde neler yapılır diyenler papatyadan faydalanabilir. Papatya özlü doğal kremler ve papatya suyu sayesinde egzamanın oluşturduğu iltihapları temizlenebilir. Kaşıntı ve kuruma şikayetlerini de hafifleten papatya, yapısındaki maddeler sayesinde hücre yenilenmesini hızlandırır. Evinizde papatya çayını soğutarak egzamalı bölgeye uygulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Papatya Suyu ile Saç Açma: Cilde Faydaları, Hazırlanışı ve Kullanımı

papatya suyu

3) Lavanta Yağı

Saçtaki egzamaya ne iyi gelir diyenler için lavanta yağını önereceğiz. Lavanta yağı hem saç derisinde oluşan egzamayı hafifletebilir hem de saçların daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir. Eğer saç diplerinde kaşıntı ve kuruma meydana gelmişse, egzama başlamış olabilir.

Egzamaya ne iyi gelir saç dipleri için lavanta uygulaması nasıl yapılmalı diyenleri aydınlattıktan sonra özellikle strese bağlı egzamaya ne iyi gelir diyenler için şunu da belirtelim: Yastığınızın altına koyacağınız lavanta kesesi gerginliğinizin geçmesini ve dolayısıyla egzamanızın azalmasına yardımcı olabilir.

İlginizi çekebilir: Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

lavanta yağı

4) Salatalık

Egzamaya ne iyi gelir doğal çözüm yöntemi ne olabilir denince akla cilt dostu salatalık da gelir. Yüzdeki egzamaya ne iyi gelir? Bu sorunun yanıtında mutfaktan eksik edilmeyen salatalık rol oynayacak.

Salatalık suyu yüz bölgesinde destek amaçlı kullanabileceğiniz bir bitkisel tedavi yöntemi olacaktır. Yüzünüzde oluşan egzama için salatalık suyunu düzenli şekilde kullanabilirsiniz. Dilerseniz salatalık su ile cildinizi yıkayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır? Cildinizi Yenileyecek 4 Doğal Formül

salatalık

5) Sarı Kantaron

Sarı kantaron cilt hastalıklarının bitkisel bir çözümüdür. Egzama için de etkili sonuçlar verecektir. Kulaktaki egzamaya ne iyi gelir dediğinizde sarı kantaron çayından birkaç damla alın ve kulak içini temizleyin. Kulak içindeki cildin onarılmasına yardım edecektir.

Bacak ve ellerde oluşan egzama için ise sarı kantaron yağından faydalanabilirsiniz. Sarı kantaronun iltihapları temizleme etkisi olduğu için egzamanın etkilerini azaltabilirsiniz.

Egzamaya ne iyi gelir Ahmet Maranki tarafından da incelenen bir sorun olmuştur. Maranki doğal egzama kremi tarifi olarak: 50 gr manda tereyağı, 10 gr sarı kantaron yağı, 10 gr çörek otu yağı, 1 tatlı kaşığı ardış katranı, 15 gr aynısefa yağı ve 100 gr saf vazelin karışımını önermektedir.

İlginizi çekebilir: Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

sarı kantaron

6) Meyan Kökü

Meyan kökü ile yapılan araştırmalar, bu bitkinin egzama şikayetlerini önlediğini ifade etmektedir. Meyan kökünden elde edilen jeli egzamalı bölgeye haftada 2 defa uyguladığınızda bu hastalığın etkilerini azaltabilirsiniz.

Antiseptik bir özelliği olan meyan kökü, kaşıntı ve su toplama gibi durumları önleyecektir. Egzamanın başladığı diz, el ve bacaklarda meyan kökü jeli ve suyu kullanabilirsiniz.

İlginiz çekebilir: Meyan Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir?

meyan kökü

7) Beyaz Dut

Egzamaya bağlı cildinizde kaşıntı ve dökülme meydana geliyorsa dut kurusundan faydalanabilirsiniz. Beyaz dut yaprakları ve taneleri sıcak suda beklediğinde, suya yapısındaki faydalı mineralleri bırakacaktır.

Göz kapağında egzamaya ne iyi gelir dediğinizde bu suyu kullanabilirsiniz. Bir pamuk yardımıyla beyaz dut suyunu göz çevresine sürün ve güzelce temizleyin. Ancak kullanım öncesi mutlaka doktorunuza danışınız.

Egzamaya ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından da masaya yatırılan bir konudur. Saraçoğlu, yarım litre suda bir avuç dut kurusunun 5-6 dakika kaynatılmasını, ardından ılıyan suda egzamalı bölgenin 10 dakika bekletilmesini önermektedir.

İlginizi çekebilir: Dut Faydaları Nelerdir?

beyaz dut

8) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı pek çok cilt sorununa derman olduğu gibi egzamaya da destek olabilir. Doğal ve katkısız Hindistan cevizi yağını kaşınan, su toplayan bölgelere masaj yoluyla yedirebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı, egzamadan dolayı oluşan cilt kuruluğunu önler ve cildin yumuşamasına yardım edebilir. Nemlendirici etkisinden dolayı egzamanın bitkisel tedavi yöntemleri arasında oldukça popülerdir.

İlginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Yağı Faydaları, Mucizevi Etkileri

hindistan cevizi yağı

9) Yulaf Tozu

Yulaf tozunu egzama tedavisinde evinizde kullanabilirsiniz. Öncelikle 1 kaşık yulaf tozunu bir miktar suyla karıştırın ve krem kıvamına getirin. Elde edilen kremi egzamanın rahatsız ettiği bölgelere sürün. Yulaf tozu ciltteki kabarcıkları ve kızarıkları dindirebilir.

İlginizi çekebilir: Yulaf Unu Faydaları, Kalori ve Besin Değeri, Kullanımı

yulaf tozu

10) Zerdeçal

Geniş bir bölgeye yayılan egzama için zerdeçal kullanabilirsiniz. Zerdeçalda bulunan kurkimin maddesi ciltte oluşan iltihapları temizlemeye yardım eder. Cilt hasarını onarabilir ve kaşınmaları da azaltır. Zerdeçallı kremler yahut zerdeçal ve yoğurt karışımını egzama için cildinize eğer alerjiniz yok ise sürebilirsiniz.

İlginiz çekebilir: Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? Hiç Duymadığınız Şifalı Özellikleri

zerdeçal

11) Sirke

Egzamaya ne iyi gelir Aidin Salih tarafından da araştırmış bir sorudur. Yarım litre suyu kaynattıktan sonra içine 1 kaşık kaya tuzu koyun. Ilıyan suyu egzamalı bölgelere sürebilirsiniz. Elma sirkesi ile eşit miktarda soğan suyunu karıştırarak elde ettiğiniz kürü de deneyebilirsiniz. Isırgan otu ezmesi ile elma sirkesini karıştırarak da egzamalı bölgeler için bir solüsyon elde edebilirsiniz. Kullanım öncesi doktor onayı almalısınız. Her tedavi her cilt tipi için uygun olamayabilir.

İlginiz çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

sirke

Egzama İçin Kesin Çözüm Var Mı?

Cildi yoran bu hastalığı kesin olarak iyileştirmek için mutlaka bir cilt hekimine danışmalısınız. Cildinizin durumuna ve egzamanın seviyesine bağlı olarak size uygun tedaviyi başlatacaktır. Bitkisel destekleri ise egzamanın etkilerini hafifletmek adına uygulayabilirsiniz. Islak pansumanlar, kortizon dışı bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar uygun görülebilir.

Egzama İçin Evde Ne Yapılır?

Az önce maddeler halinde açıkladığımız birçok yöntemi egzama için deneyebilirsiniz. Ancak uygulamadan önce mutlaka doktora danışmanız önerilir. Çünkü cilt tipiniz her yönteme hazır olmayabilir. Eğer doktorunuz uygun görüyorsa papatya suyu, yulaf, yoğurt, salatalık, aloe vera, zerdeçal gibi birçok faydalı malzemeden oluşan doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Vazelin Kremler Egzamaya İyi Gelir mi?

Şayet egzamayı gören doktorunuz vazelin kullanmanıza onay vermişse; vazelindeki yağlar ve vitaminler sayesinde egzama kaşıntıları hafifletilebilir. Egzamanın kuruluğu ve kaşıntısı için tercih edilebilir.

İlginizi çekebilir: Yüzde Egzama: Neden Olur, Belirtileri, Nasıl Geçer?

egzamaya ne iyi gelir

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Cilt Mantarı Nedir? Çeşitleri, Belirtileri ve Tedavisi

Egzama Nedir? Neden Olur? Ne İyi Gelir? Belirtileri ve Tedavisi

Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir? Doğal Nem Kaynağı 5 Harika Maske

El Bakımı: Yıpranmış Elleriniz İçin Onarıcı 5 Bitkisel Bakım Maskesi

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Maske, Cildinizi Besleyecek 10 Doğal Tarif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Öksürük Şurubu Tarifi

Bitkisel Öksürük Şurubu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Çaylı Muhallebi Tarifi

Bitkisel Çaylı Muhallebi

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tatlı Krizine Çözüm Tarifi

Tatlı Krizine Çözüm

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri