Fitness Beslenme Programı Nasıl Olmalı?

Fitness Beslenme Programı Nasıl Olmalı? Tarifi

En Sağlıklı Fitness Beslenme Önerileri

Sıkı bir karın, fit bir vücut ve sağlıklı bir yaşam düzenine kim hayır diyebilir? Daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için spor yapmanın önemi fazlasıyla büyük olsa da çoğu zaman doğru spor tekniklerini uygulamak ya da fit bir vücut için gerekli olan beslenme düzenini sağlamak mümkün olmayabiliyor.

Fitness Beslenme Programı Nasıl Olmalı?

  • Bol Su İçin
  • Ana Öğünleri Atlamayın
  • Şekerli Gıdalardan Uzak Durun
  • Kahvaltıyı İhmal Etmeyin
  • Yağlı Gıdalara Veda Edin
  • Gece Kaçamaklarına Son
  • Doğru Ara Öğünler Size Enerji Verir

Günlük hayatın koşturmacası, aşırı işlenmiş ya da şekerli gıdaların tüketilmesi ve henüz doğru bir beslenme düzeninin oluşmaması da eklenince o sımsıkı ve fit vücutlar ne yazık ki yalnızca birer hayal olarak kalıyor! Düzenli spor yapmakla birlikte fitness beslenmenin önemi tam da bu aşamada ortaya çıkıyor.

fitness beslenme programı

Düzenli olarak spor yapıyorum; ancak istediğim verimi alamıyorum diyorsanız, doğru ve etkili bir beslenme düzeni sizin için oldukça önem taşıyor demektir. Spora yeni başlayanların da sık sık ihmal ettiği beslenme düzeni aslında fit görünümün temel adımlarından birisidir.

Doğru ve faydalı bir fitness beslenme programı nasıl olmalıdır diye merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız yazımız sayesinde fitness beslenme önerilerine göz atabilir ve fitness yaparken beslenme nasıl olmalıdır sorusuna ufak ipuçları ile cevap bulabilirsiniz. Bu noktada fitness nedir sorusunu da cevaplarsak okumanızdan daha verimli sonuç alabileceğinizi düşünüyoruz.

Fitness, fiziksel uygunluk anlamına gelen, günlük hayatta daha çok zindelik ve fiziksel uygunluk için yapılan egzersizlerin bütünü için kullanılan terim. Düzenli spor ve fitness beslenme programı ile istediğiniz sonuçlara ulaşmanın yolunun istikrarlı ilerleyişten geçtiğinin de altını çizelim.

Düz bir karın, sıkı ve yuvarlak kalçalar ve tamamıyla fit bir vücut için hazırsanız başlıyoruz!

Protein İçeren Besinler Listesi – Yüksek Protein Kaynağı 13 Yiyecek

Fitness Beslenme Programı Nasıl Olmalı?

1) Bol Su İçin

  • Söz konusu fitness beslenme programı ile kilo vermek ise bol bol su içmek şart!
  • Hem spor öncesi hem de spor sonrası beslenmeyi fazlasıyla düzenleyen su tüketimi ile aynı zamanda tokluk hissi sağlayarak aşırı iştah problemini ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Bunun yanı sıra gün içerisinde bol su içerek metabolizmanızı da düzenleyebilirsiniz. Ancak herhangi olumsuz etkiyle karşılaşmamak adına su içerken aşırıya kaçmamakta fayda var.
  • Aynı zamanda düzenli ve sistemli şekilde, doğru oranda içilen su sayesinde metabolizmanın çalışması fitness beslenme programı ile kilo alma yönünden de faydalı olacaktır.
  • Elbette öncelikle bir uzmana danışmanızı mutlaka tavsiye ediyoruz.

Su İçmek Kilo Verdirir Mi? Yağ Yakar Mı?

su içmek

2) Ana Öğünleri Atlamayın

  • Fit bir vücut için fitness ne kadar önemliyse fitness için doğru beslenmeyi bulmak da bir o kadar önemlidir.
  • Spor yaparak zayıflamak istiyorum ya da sıkı bir vücuda kavuşmak istiyorum diyenlerin sıklıkla yaptığı hatalar arasında olan öğünleri atlamak vücut için yanlış bir tercih olmaktadır.
  • Düzenli spor yapmak ve fitness beslenme kilo alma için de faydalıdır. Bunun için öğünlerin karbonhidrat, yağ ve protein dengesinin iyi kurulması ve vücudun kas oranını artırmaya yönelik egzersizler yapılması gerekir.
  • Siz de vücut için gerekli olan et, tavuk, balık ve yumurta, peynir gibi gıdaları tüketerek hem vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besin dengesini sağlayabilir hem de doğru bir spor programı oluşturabilirsiniz.
protein

3) Şekerli Gıdalardan Uzak Durun

  • Spor yapmanın ve sıkı bir vücuda kavuşmak için dikkat edilmesi gerekenlerin belki de en zorlayıcı püf noktası, doğru uygulandığında sonuca en hızlı götürecek seçenekler arasında yer almaktadır.
  • İşlenmiş, katkı maddesi bulunan ya da şeker oranı yüksek besinlerin sıklıkla tüketilmesi vücudun besin dengesini bozmaya ve açlık hissini artırmaya neden olmaktadır.
  • Siz de fitness öncesi şekerli gıdalara veda ederek çok daha verimli bir spor programı oluşturabilirsiniz.
kan şekeri

4) Kahvaltıyı İhmal Etmeyin

  • Günün en önemli öğünü olarak nitelendirilen kahvaltı, sağlıklı bir yaşam hedefleyenler için fazlasıyla önem taşımaktadır.
  • Besleyici ve protein ihtiyacını karşılayan doyurucu kahvaltı sofraları vücut gelişimine yardımcı olurken aynı zamanda metabolizmanın düzenli çalışmasına da fayda sağlamaktadır.
  • Özellikle fitnessa yeni başlayanlar için beslenme söz konusu ise kahvaltıda bol lifli, protein oranı yüksek ve doyurucu gıdalar tüketmek kısa sürede hayal edilen vücuda kavuşmak için etkili olmaktadır.
  • Aynı zamanda kahvaltı için tercih edeceğiniz lif oranı yüksek ya da tahıllı besinler sayesinde açlık hissini gün boyu en aza indirgeyebilirsiniz.
  • Çalıştığınız için kahvaltı sizin için ofiste atıştırdığınız sandviçlerden ibaret ise fitness beslenme çantası hazırlamanızın vakti gelmiş demektir.
  • Sağlıklı ve gün içinde çantanızda kalsa da tazeliğini yitirmeyecek gıdaları yanınızda taşımanız işinizi kolaylaştıracaktır.
kahvaltı

5) Yağlı Gıdalara Veda Edin

  • Kas gelişiminin en önemli unsuru vücudun ihtiyaç duyduğu besini yeteri miktarda karşılayabilmesidir. Bu nedenle bir fitness programına başlamadan önce vücudunuz için hangi besinlerin daha faydalı olacağını öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Sıkı bir vücudun en büyük düşmanı elbette zararlı yağlar; ancak ufak dokunuşlar sayesinde siz de öğünlerdeki yağ oranını azaltarak tükettiğiniz gıdalardan daha yüksek oranda fayda sağlayabilirsiniz.
  • Aynı zamanda karbonhidrat oranı düşük ve yararlı yağlar bakımından zengin besinleri tercih edebilir, fitness için gereken verimi hızlı bir şekilde sağlayabilirsiniz.
  • Fitness beslenme programı kadın için hazırlanırken bu madde özellikle önemlidir çünkü kadın vücudu yağlanmaya daha yatkındır.
fast food

6) Gece Kaçamaklarına Son

  • Tatlı krizleri, uzayıp giden kahvaltı sofraları ya da hamur işleri bir kenara, gece gelen açlık hissini sık sık yaşıyorsanız vücudunuz için tehlike alarmları çalmaya başlamış demektir!
  • Yoğun iş temposu ve gün içerisindeki koşturma nedeniyle öğünlerinizi atlıyorsanız ya da özellikle akşam yemeklerini geç saatlerde yiyorsanız yapmanız gereken tek şey düzenli bir beslenme programı oluşturmak.
  • Bu sayede vücudunuz için besin- yağ dengesini sağlayabilir ve fitness ile birlikte çok daha sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz.
  • Uyku saatiniz kaç olursa olsun uyumadan 2 saat öncesinden itibaren yemek yemeyi sonlandırmış olmanız vücudunuz için en sağlıklı seçimdir.
  • Gündüz ve gece yenen yemeklerin kilo alımı açısından farkı olup olmadığı konusundan ise ne bilimsel sonuçlar bulunmamaktadır.
atıştırmalık

7) Doğru Ara Öğünler Size Enerji Verir

  • Hem beslenme düzeni oluşturmak isteyenlerin, hem kilo vermek isteyenlerin hem de fitness ile fit bir vücut hayali kuranların en büyük yardımcısı doğru şekilde tüketilen ara öğünlerden geçmektedir.
  • Gün içerisinde yorgun düşen bedeni canlandırmaya ve açlık hissini en aza indirgemeye yarayan ara öğünler aynı zamanda ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlayarak daha zinde hissetmenize yardımcı olmaktadır.
  • Özellikle fitnessa yeni başladıysanız siz de ana öğünlerinizin yanında aşırıya kaçmamak şartı ile fındık, ceviz, badem, yoğurt ya da tok tutan meyveler tüketerek doğru ve etkili bir antrenman programı oluşturabilirsiniz.
  • Fitness beslenme bilgileri için vücut tipinize en uygun, bireysel desteği alabilmeniz ve diyet listesi oluşturabilmeniz adına diyetisyenlerden ve spor salonlarındaki uzmanlardan öneriler alarak kısa zamanda ideal kilonuza kavuşabilirsiniz.

Sağlıklı ve Tok Tutan 5 Ara Öğün Önerisi

kuru yemiş

Crossfit Beslenmenin En Sağlıklı 3 Püf Noktası

Spordan Önce Ne Yenir? Spor Öncesi Enerji Verecek 8 Besin

Spordan Sonra Ne Yenir? Tam İhtiyacınız Olan En Etkili 10 Yiyecek

Kas Yapmak İsteyenler İçin En Etkili 12 Yiyecek, Beslenme Tüyoları

Sporcu Beslenmesi – Diyetisyen Onaylı En İyi Fit Beslenme Programı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Fitness Salata Tarifi

Fitness Salata

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
1 Ayda 10 Kilo Verdiren Program Tarifim

1 Ayda 10 Kilo Verdiren Program Tarifim

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Mini Bazlama (Okul Beslenmesine) Tarifi

Mini Bazlama (Okul Beslenmesine)

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 45dk Pişirme
Okul Çocuklarına Beslenmeye Ponçik Sandviç Tarifi

Okul Çocuklarına Beslenmeye Ponçik Sandviç

8-10 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Nefis Top Kekler (Okul Beslenmesine) Tarifi

Nefis Top Kekler (Okul Beslenmesine)

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Beslenme Çantaları İçin Köfteli Sandviç Tarifi

Beslenme Çantaları İçin Köfteli Sandviç

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri