İstavrit Nasıl Pişirilir, Temizlenir? Avı, Faydaları

İstavrit Nasıl Pişirilir, Temizlenir? Avı, Faydaları Tarifi

İstavrit: Omega 3 Kaynağı, Kalp Dostu Balık!

Tüm balık çeşitleri sağlık açısından faydalı olmalarıyla bilinir. İstavrit balığı ise bu çeşitler arasındaki en popüler ve iyi türlerden biridir. Haftada 3 gün istavrit ile yapılan yemekleri tüketerek vücuda birçok yönden büyük fayda sağlanır.

Tam bir Omega 3 deposu olan istavrit ile hazırlanan bir yemek ve yanında salatalar ile ideal, lezzetli ve sağlıklı bir sofra yaratabilirsiniz. Pratik şekilde yapabileceğiniz bu tarifler ile metabolizmanızın daha hızlı çalıştığını ve kendinizi daha güçlü hissettiğinizi görebilirsiniz.

İstavrit sıcak denizleri sever ve bu tür ortamlarda yaşamayı tercih eder. Gezmeyi de sevdikleri için avlanma sırasında bu balıklara sıklıkla rastlamak mümkün olur. Ekonomik ve bütçeyi sarsmayan fiyatlar ile satıldıkları için tüketim oranları da oldukça yüksektir.

Kötü kolesterol seviyesini düzenlemesi başlıca yararlarından biridir. Tüm balıklarda olduğu gibi hafızanın güçlenmesine büyük katkıda bulunur. Metabolizmayı düzenlemesi sonucunda bağışıklık sistemini güçlendirir ve balığı yiyenleri hastalıklara karşı korur.

İstavrit Nasıl Pişirilir

İstavrit Nasıl Pişirilir?

İstavrit balıklarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler “İstavrit nasıl pişer?” diye düşünüyor olabilir. Farklı pişirme yöntemlerini deneyerek tüm vücut açısından yararlı bir yemeği sofranıza ekleyebilirsiniz. Bunu düzenli olarak gerçekleştirdiğiniz zaman ise vücudunuzdaki etkileri ve olumlu gelişmeleri rahatlıkla görebilirsiniz.

Klasik yöntemler ve tarifler ile beraber alternatif olarak istavrit çorbası ya da istavrit mangal seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. İstavrit pişirme işlemi sırasında lezzetini korumak adına suyunu salmasını sağlamak önemlidir.

Ayrıca yerken balığın bünyesinde bulunan kılçığı çıkarmak daha iyi bir deneyim için gereklidir. Tavada limon suyu eşliğinde yapılan buğulama istavrit de hem sağlıklı hem de iyi bir seçenek sunar. İstavrit tercihe göre az ya da çok pişmiş olarak tüketilir.

İstavrit Nasıl Pişirilir

Evde Pratik İstavrit Tarifleri

1) Kolay ve Lezzetli: İstavrit Tava

İstavrit pişirme yöntemleri içinde en popüler seçeneklerden biri olan istavrit tava ile sofraya tadına doyum olmayan bir lezzet ekleyebilirsiniz. Pratik şekilde hazırlanan bu tarif için gerekli malzemeleri de mutfağınızda bile kolaylıkla bulabilirsiniz. Mısır ununa bulanmış balıkları pişirdikten sonra balığın vazgeçilmez eşlikçileri olan roka ve limon suyu gibi unsurlar da tarifin bir parçası olarak önemlidir. “İstavrit nasıl kızartılır?” sorusunun cevabını da tarifi incelediğiniz zaman rahatlıkla bulabilirsiniz. İstavrit Tava Yapımı

İstavrit Tava Yapımı

2) Kokusuz, Sağlıklı Balık: Fırında İstavrit

İstavrit hazırlayıp yemek masasını lezzetlendirmek ve renklendirmek isteyenler için bir başka istavrit tarifi ise fırında istavrit şeklinde değerlendirilir. Soğan, yağ ve tuz gibi malzemeler ile istavritin harmanlanması sonucunda elde edilen tarif kısa sürede hazır hale gelir. Tarifi hazırlamak için balıkları iyice temizlemeye ve malzemeleri doğru biçimde ayarlamaya da dikkat etmek gerekir. Tüm tatların fırının sıcak ortamında harmanlandığı ve balıklara işlediği bu tarife limon dilimleri ile birlikte patates gibi alternatif tatlar da eklenebilir. Nefis Soslu Fırında İstavrit

Nefis Soslu Fırında İstavrit

3) Çıtırı Yerinde: Fırında İstavrit

Haftada 3 gün tüketilmesi sağlığa ve vücudun gücüne güç katan istavrit balığını pişirmenin pratik ve leziz yollarından biri de fırında istavrit olarak düşünülebilir. Yeterli miktardaki istavrit balığını mısır unu ile iyice harmanlayarak hazırladıktan ve tuz da kattıktan sonra tepsiye belli bir düzen içinde yerleştirerek bu tarif kolaylıkla uygulanır. Ayrıca fırına verdikten sonra balığın yanına hazırlayacağınız salatalar, limon suyu ya da özel baharatlı sos da sofraya değer katar. Fırında İstavrit

Fırında İstavrit

İstavrit Nasıl Temizlenir?

İstavrit ayıklama yöntemi hamsi balığı ile oldukça benzerdir. İstavrit pullu olmayan bir balık olduğu için temizlemesi daha kolaydır. İstavrit nasıl ayıklanır, temizlenir? Sorusu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • İstavritin başını ayırmak için 3 parmağınızla tam yüzgeçlerin olduğu bölüme bir miktar baskı uygulayın, kolayca kopacaktır.
  • Başın kopan yerinden tutarak yüzgeçlerden itibaren aşağı doğru çekin.
  • Parmağınızla çekebildiğiniz bölüme kadar ilerleyin.
  • Karnını ayırıp içerideki yenmemesi gereken bölümü temizleyin.
  • Eğer bu bölümde havyar var ise ayırabilirsiniz.
  • Ardından sert bir kılçıkla karşılaşacaksınız; bu kılçığı almanız mutlaka gereklidir.
  • Sert kılçığı da aldıktan sonra istavrit temizleme işleminiz bitti, işte bu kadar basit!

İstavrit Nasıl Tutulur, Avlanır?

İstavrit avı, balıkçılıkla ilgilenenlerin uğraşabileceği iyi bir aktivitedir. Bazı püf noktalarına önem vererek fazla miktarda, lezzetli balıklar yakalanabilir. Oltadaki malzemeleri hava durumuna göre ayarlarsanız daha başarılı olabilirsiniz. Açık ve güneşli havalarda olta takımı kırçıllı tüy ve beyaz ipek içermelidir.

Hava kapalı ve bulutlu ise beyaz tüylü ve kırmızı ipekli olta kullanılır. Oltayı denize attıktan sonra misina hafifçe çekilerek bırakılır. Böylelikle istavrit yemi, balıklar tarafından görülür ve buraya doğru toplanırlar. Çaparide bir ses ve ağırlık hissettiğinizde balıkların geldiğini anlayabilirsiniz. Çapariyi verimli kullanmak için ıslak durumda olmasına da dikkat etmelisiniz.

İstavrit Nasıl Pişirilir

İstavrit Çaparisi Nedir?

Lezzetli tadı ve faydalı özellikleri ile birlikte kolay tutulmasıyla da avantaj yaratan istavriti avlamanın bazı yöntemleri vardır. İstavrit tutma aktivitesi aynı zamanda zevkli ve eğlencelidir. Farklı istavrit çaparileri kullanarak kısa sürede çok sayıda balık yakalanabilir.

Gerekli ve önemli malzemeleri temin ettikten sonra kullanacağınız çapariyi hazırlayabilirsiniz. Kalaylı istavrit oltası satın alıp üzerinde çeşitli işlemler yaparak çapari elde edebilirsiniz. Bu noktada oltada bulunan istavrit kancası konumu da önemlidir ve avuç içine bakmalıdır.

Sonrasında ise köstek ile kırçıllı tüy oltaya yerleştirilir ve kırmızı renkli ipek ile bağlanır. Malzemelerin sıkı biçimde bağlanmış olmasına dikkat etmek gerekir. Misina parçasını da ekleyince çapari hazırlanır ve balık tutmak için uyumlu bir hale gelir.

İstavrit Nasıl Pişirilir

İstavrit Balığının 7 Faydası

Pek çok uzman istavrit balığının faydaları ile ilgili bilgilendirme yapmaktadır. Bu balığın faydalı hale gelmesi için mevsiminde, taze olarak ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle tüketilmesi önerilir. Omega yağları açısından zengin bir balık türü olan istavrit faydaları ile bu satırlarda kendini size sevdirecek!

1) Kan Değerlerini Düzenler

İstavrit yemenin faydaları arasında en çok dikkat çeken başlığı sizlere açıklamak istiyoruz. Bu balığın kan değerlerini kontrol etme gücü var. Düşük kan değerlerini, düzenli tüketim sonucunda ideal rakamlara getirmektedir.

Kansızlık, demir ve çinko eksikliği gibi durumlarda uzmanlar istavrit tüketimini önerir. Kendinizi yorgun hissediyorsanız, iştah kaybınız varsa ve kan değerleriniz düşük seviyede ise istavrit balığını tüketmek için geç kalmayınız.

İstavrit Nasıl Pişirilir

2) Sinir Sistemini Korur

İstavritin faydaları söz konusu olduğunda sinir sistemi hastalıkları da akıllar gelmektedir. Bu faydalı balık sayesinde dikkat dağınıklığı, yorgunluk, hafıza problemleri önlenebilir. Hücre hasarının önlenmesi de bu balık sayesinde gerçekleşir. Sağlıklı bir sinir sistemine sahip olmak için düzenli tüketime dikkat edilmelidir.

İstavrit Nasıl Pişirilir

3) Kolesterolü Dengeler

Kolesterol seviyesinin yükselmesi kalp ve damar sağlığını risk altında bırakır. Bu riski önlemek adına istavrit balığı tüketilmelidir. Bu balığın sağlıklı yağlar içermesi, kandaki kolesterol seviyesini dengelemeye yardım eder.

Özellikle de ciddi boyutta kolesterol yüksekliği yaşayanlar haftada 1 defa istavrit tüketmeye dikkat ederse kandaki kolesterol istenilen düzeye iner.

İstavrit Nasıl Pişirilir

4) Vücut Direncini Yükseltir

Vitamin ve mineral açısından zengin bir balık türü olan istavrit sayesinde vücut daha güçlü bir yapıya sahip olur. Her mevsim yakalanan bu balık özellikle de sonbahar sonu tüketildiğinde kış hastalıklarına karşı vücut direnci yükselir. Soğuk havalarda hastalıktan uzak kalmak ve daha sağlıklı günler geçirmek için istavrit tüketimine önem verilmelidir.

İstavrit Nasıl Pişirilir

5) Ağrıları İyileştirir

Baş ağrısı, eklem ağrısı, kronik ağrıları iyileştirmenin doğal yollarından biri de istavrit balığına sofrada yer vermektedir. Vücudu tepeden tırnağa yenileyen istavrit sayesinde ağrıları eskisinde göre daha az hissedebilirsiniz.

Özellikle de yoğun günlerin ardından ne yesem de kendime gelsem diyorsanız istavrit ızgara yapıp karnınızı sağlıklı şekilde doyurup yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

İstavrit Nasıl Pişirilir

6) Kalp ve Damar Hastalıklarını Önler

Kalp ve damar sağlığı yaşamın en önemli durumlarındandır. Eğer kalp ve damar sağlığını korumazsanız yaşam kaliteniz büyük oranda düşer.

Kalpte oluşabilecek problemleri, damar tıkanıklığını, tansiyon hastalığını önlemek adına istavrit tüketimine dikkat etmelisiniz.

Sağlıksız seçimlerden uzaklaşıp haftada 1-2 defa istavrit tüketirseniz yaşam sürenizi uzatarak sağlıklı günleri kendinize hediye edebilirsiniz.

İstavrit Nasıl Pişirilir

7) Kas ve Kemik Sağlığını Güçlendirir

Hücrelerin yenilenmesine ve güçlenmesine destek olan istavrit balığı sayesinde, kaslar daha da dirençli hale gelir. Spor sonrasında, gelişim çağında düzenli olarak tüketilen istavrit balığı kemiklerin sağlam yapıda olmasına yardım eder. Doku hasarını önleyen istavrit balığı aynı zamanda kemiklerin kırılma riskini de büyük oranda önler.

İstavrit Nasıl Pişirilir

İstavrit Kalori ve Besin Değeri

150 gramlık istavrit balığında 307.5 oranında kalori bulunur. Ayrıca istavritin besin değeri de son derece yüksektir. 100 gramında 18.6 g protein, 13.86 g yağ, 90 mg sodyum, 314 mg potasyum, 12 mg kalsiyum bulunur.

Balık türünün bu yönü, düzenli şekilde istavrit yiyenler açısından daha yararlı olmasını sağlar. İstavrit protein değeri de bir hayli fazladır. Balığın bu özelliği ona kilosunu korumak ya da diyet yapmak isteyenler için iyi bir öğün özelliği kazandırır.

Kalp sağlığı ve beyin gelişimi açısından yararlı olan Omega 3 yönünden zengin olması da bir başka avantajlı yönüdür. Yağ oranı ve vitamin değerleri de ideal oranları gösterir.

İstavrit Nasıl Pişirilir

İstavrit Çeşitleri Nelerdir?

Denizlerimizde önde gelen iki tür istavrit balık çeşidi bulunur:

  • Karadeniz ve Akdeniz civarlarında sık görülen sarı kuyruk türü bunlardan biridir. Yüzgeçleri sarımtrak renkli olan balıklar ince pullu ve gösterişli bedenleri ile dikkat çeker.
  • İkinci tür olan karagöz balıklarına da Akdeniz ve Ege denizlerinde rastlamak mümkündür. Üzerlerinde siyah noktalar bulunan balıklar yaz aylarında sürü halinde denizlerde gezerken görülebilirler.
  • Genel olarak özelliklerine bakılınca iki balık türünün birbirine yüksek oranda benzediği görülür.
  • Ege Denizi’nde istavritin daha iri versiyonlarına rastlamak mümkün olur.
İstavrit Nasıl Pişirilir

İstavrit Mevsimi Ne Zaman?

Gelelim istavrit hangi aylarda tutulur sorusuna. Avlanma konusundaki verimi en yüksek balık türlerinden biri olan istavrit yılın her zamanında tutulabilir. Ancak bazı dönemlerde istavrit tutma şansı daha fazladır.

Hava durumu ve denizler bu konuda önemli rol oynamaktadır. Karadeniz’deki istavrit avlama dönemi için mayıs ayı ideal olarak düşünülebilir. Balık avlama sezonu açısından bakılınca ise eylül ayının hava durumu açısından elverişli olduğu görülür. Yine de balıkçılık konusuna merak salmış kişiler için istavrit avlamak tüm yıl boyunca yapılabilir.

İstavrit Nasıl Pişirilir

İstavrit Fiyatı Ne Kadar?

İstavriti balık tezgahlarından hazır biçimde satın alarak enfes istavrit yemekleri yapmak isteyenler “istavrit ne kadar?” sorusunun yanıtını merak edebilir.

Avlanma aktivitelerinde olduğu gibi fiyatlar konusunda da hava durumu ve verimlilik oranına göre dönemsel farklılıklar görülür.

İstavrit Nasıl Pişirilir

İstavrit En Kolay Nasıl Pişirilir?

İstavritleri fırında pişirmek oldukça pratik bir yöntemdir ama evinizde fırınınız yoksa tavada istavrit yapmak da kısa sürer. Tavada istavrit nasıl pişirilir diye düşünüyorsanız yazımızın içinde verdiğimiz tavada istavrit tarif linkini ziyaret edebilirsiniz.

İstavrit En Lezzetli Nasıl Olur?

İstavriti tadını yoğun şekilde almak istiyorsanız pişirme sırasında suyunu salmasını beklemeniz önemlidir. Limon suyuyla buğulama yaparak balık etiyle ekşimsi aromanın mükemmel uyumunu deneyimleyebilirsiniz.

İstavrit Tava mı Izgara mı?

Tavada veya ızgarada istavriti yapmak tamamen damak tadınıza bağlıdır. Eğer biraz daha yağlı yemek seven biriyseniz tavada balık yapmak size daha uygun olabilir. Izgarada istavrit tadı tavada yapmaya göre daha hafiftir.

İstavrit Balığı Hangi Unla Kızartılır?

İstavrit birçok balıkta olduğu gibi mısır unu ile kızartıldığında tam tadında olur.

Kılçıksız İstavrit Nasıl Pişirilir?

Balıklar evde yapılırken genelde kılçıklı şekilde pişirilir ve yerken kılçıklar ayıklanır. Eğer yeme sırasında istavritin kılçıklarını ayıklamakla uğraşmak istemiyorsanız; balığı temizleme sırasında kafasının alt kısmından ufak bir çizik atıp parmağınızla kuyruğa kadar hızlı bir hareketle karın kısmını açtıktan sonra kılçıkları çıkarabilirsiniz. Balıklarını yıkayıp kuruladıktan sonra istediğiniz gibi marine edip tavada kızartabilirsiniz.

istavrit nasıl temizlenir

İstavrit ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, Temizlenir? Faydaları

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir? Faydaları, Besin Değeri

Palamut Nasıl Pişirilir? 12 Farklı Tarif, Hakkında Her Şey

Hamsinin Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri – Nasıl Tüketilmeli?

Lakerda Nedir? Hangi Balıktan Nasıl Yapılır, Saklanır? Nasıl Yenir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İşkembe Nasıl Temizlenir Tarifi

İşkembe Nasıl Temizlenir

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
İstavrit Tava Nasıl Yapılır

İstavrit Tava Nasıl Yapılır

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
İstavrit Tarifi

İstavrit

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir? Tarifi

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstavrit Tava (Yıldız İstavrit) Tarifi

İstavrit Tava (Yıldız İstavrit)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Hindi En Kolay Nasıl Pişirilir? Tarifi

Hindi En Kolay Nasıl Pişirilir?

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Tavada İstavrit Tarifi

Tavada İstavrit

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri