Palamut Balığı Nasıl Pişirilir? Faydaları, 12 Tarif

Palamut Balığı Nasıl Pişirilir? Faydaları, 12 Tarif Tarifi

Palamut Balığı: Oltadan Sofraya!

Gerek besin değeri gerekse lezzeti ile kendine hayran bırakmayı başaran balıklardan olan palamut, hem en yüksek besin değerine sahiptir, hem de doğru tariflerle pişirildiği zaman damaklar her daim onu arar. Sonuçta her yiğidin ayrı yoğurt yemesi olduğu gibi her balığın kendi lezzetini ortaya çıkan ayrı tarifleri vardır.

palamut nasıl pişirilir

Palamut Nasıl Pişirilir?

  • Gelelim ‘Palamut nasıl yapılır?’, ‘Palamut tuzlama nasıl yapılır?’, ‘Palamut nasıl kızartılır?’ sorularının cevaplarına.
  • Palamut tarifleri fırında, tavada, buğulama, pilaki gibi bir çok çeşit içermektedir.
  • Torik ve büyükleri biraz daha fazla yağlı oldukları için lakerdası ve tuzlaması en çok tercih edilenler arasında yer alsa da diğer palamut pişirme tarifleri ilave edilen palamut sosu sayesinde damaklarınızda muhteşem anlar yaşatmaktadır.
  • En lezzetli zamanları eylül başı ve şubat ayları arası olduğu gibi Marmara ve Karadeniz’den avlananları da lezzeti açısından en çok tercih edilenleridir.
  • Palamut balığını pişirmek için birçok yöntem vardır. Damak zevkinize göre tercih edeceğiniz tarifleri uygulayarak palamut lezzetini doya doya alabilirsiniz.
  • Izgarada, tavada, fırında piştiğinde iştah açan bir balık sunumu yapabilirsiniz.
  • Haftada 2 defa balık tüketimini ihmal etmemeniz, palamut balığına da sofranızda yer vermeniz önerilir.

 

Palamut Balığı

En Lezzetli Palamut Tarifleri

1) Pratik ve Hızlı Palamut Tava Videolu Anlatımı

Palamut nasıl yenir, en pratik şekilde nasıl hazırlanır diyorsanız, tavanızı yağınızı hazırlayın! Takoz kesim sonrası tuzla marine edilerek lezzetine lezzet katılan palamutların yağdaki çıtırtılarını duyarak iştahınızın artacağı bir tarifle karşı karşıyasınız. Yanına salata ilavesi ile akşam yemeğinizin en hızlı ve en lezzetli hali palamut tava tarifinde saklı. Tavada palamut nasıl pişirilir diye merak edenler için, en kolay tarif burada! Palamut Tava

2) Baharat ve Zeytinyağı ile Bütünleşmiş Fırında Palamut

Palamut tarifi ararken özellikle küçük ve havalandırması zor bir mutfağınız varsa, fırında palamut seçenekleri favorileriniz arasına girecektir. Fırında palamut nasıl pişirilir ve tadı nasıl olur acaba diyorsanız, tarifimizi deneyin, pişman olmayacaksınız. Bol baharatlar, limon ve zeytinyağı, işte fırında palamutun sırrı. Palamut marine sonrası soğan, sarımsak, biber ve maydanozla birleştirilir ve ağır kokusu olmaksızın sofralarınızda yer almış halini bir hayal edin. Fırında Palamut

Fırında Palamut

3) Restoranları Aratmayacak: Kağıtta Palamut Kebabı

Pişirme kağıdında zahmetsiz pişirebileceğiniz palamutlar sebzeler ile bütünleşince hem besin içeriği katlanıyor hem lezzeti. Palamutlar üzerinde domates, soğan gibi arzu ettiğiniz sebzeler ve limon dilimleri ile hem gözünüze hem damak zevkinize hitap edecektir. Kızartma kokusunun ağırlığı olmadan sebzeler ile bütünleşmiş ve 15-20 dakika içerisinde hazır olabilecek tarifiniz tam da burada. Palamut balığı yapımında profesyonel bir dokunuş arıyorsanız kağıtta palamut kebabını denemelisiniz. Kağıtta Palamut Kebabı

Kağıtta Palamut Kebabı

4) Salata Eşliğinde Soslu Kızarmış Palamut Dilimleri

Sarımsak, salça ve baharatları içeren sos içerisinde marine edilmiş palamutları dolapta bekletirken içiniz içinize sığmayacak ve bir an önce yiyebilmek için dakikaları sayacaksınız. Pratik olduğu kadar lezzetle donanmış dilimleri çok beğeneceksiniz. Palamut balığı nasıl pişirilir, dilim palamut nasıl pişirilir, klasik tariflerin ötesinde farklı bir balık yapımı seçeneği arıyorum diyenleri buraya alalım! Soslu Palamut Kızartma

Soslu Palamut Kızartma

5) Evde En Kolay Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?

Fırın zahmeti olmaksızın hazırlayabileceğiniz, en çabuk olabilecek palamut buğulama tarifi tavada yapılanı olsa gerek. Üzerine eklenen limon dilimleri ile hem lezzet hem de görselliği de sağlayabileceksiniz. Buğulama palamut nasıl pişirilir, en pratik yöntem nedir diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?

Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?

6) Şipşak Hazır: Galeta Unlu Çıtır Palamut Dilimleri

Lezzetin sırrı yoğurt ve taze palamut balığında saklı. Yoğurt, domates sosu ve baharatlar içerisinde dinlenen palamut dilimleriniz galeta unu ile bulandıktan sonra fırından çıtır ama yumuşacık olarak çıkan palamutlarınızı büyük beğeni ile tüketeceksiniz. Galeta Unlu Çıtır Palamut Dilimleri

Galeta Unlu Çıtır Palamut Dilimleri

7) Favoriniz Olacak: Fırında Palamut Fileto Izgara

Fileto palamut nasıl pişirilir diye düşüncelere mi daldınız, derin düşünce sularından sizi çıkartalım ve tarifimizle zihninizi parlatalım. Çıtır çıtır olacak palamutlara hazır olun. Fırından çıktığı anda nefis kokusu tüm mutfağı saracak fileto palamutları yemek size çok keyif verecek! Balık yemeyen çocuklarınız varsa harika bir çözüm, kaçırmayın. Fırında Palamut Fileto Izgara

Fırında Palamut Izgara

8) Nar Gibi Kızaran Çıtır Palamut Tava

Dışarıdan geldiniz, çok yorgunsunuz. İşte size palamut pişirme süresi en kısa ama bir o kadar leziz tarif palamut tava. Sadece 3 malzeme ile yapılan çıtır palamutların tadına varın. Palamut Tava

Palamut Tava

9) Güveçte Şık Sunumu ile Fırında Palamut

Zeytinyağı ile özdeşleşen palamutlarınızı patates ile taçlandırdığınız bir tarif. Güveç sunumu ile baştan gönülleri fethetmesi yetmediği gibi tadının hafifliği de yeme isteğinizi artıracak. Palamut balık nasıl pişirilir sorusuna verilebilecek en şık cevaplardan biriyle sofrayı şenlendirmeye hazır olun. Fırında Palamut

Fırında Palamut

10) Böyle Pilaki Görülmedi: Palamut Pilaki

Takoz dilimler üzerine teker teker dökülmüş olan sebzeli sosların fırında özdeşleştiği, sebzelerin aromasını ve enfes sosu çektiği palamut dilimleriniz tam da ağzınıza layık. Görünümü ile daha da iştah açtıran fırında palamut pilaki tarifi en sevdiğiniz tarifler arasında yer alacak. Palamut Pilaki

Palamut Pilaki

11) Karadeniz’in İncisi Bol Sebzeli Palamut Ekşilisi (Trabzon)

Palamut balığını bir de böyle deneyin, bayılacaksınız! Karadeniz mutfağından esinlenerek hazırlanan bu tarif oldukça besleyici ve çok doyurucu. Patates, soğan, domates ve limon dilimleriyle fırınlayın ve hafif lezzetin tadına varın… Karadeniz’in İncisi Bol Sebzeli Palamut Ekşilisi (Trabzon)

Karadeniz’in İncisi Bol Sebzeli Palamut Ekşilisi (Trabzon)

12) Damağınızda Şenlik Yaratacak: Fırında Soslu Palamut

İçinde çeşit çeşit aromatik lezzetler barındıran nefis bir sosla pişirilmiş palamut balığına hayır demek imkansız! Üzeri nar gibi kızarmış, lokum kıvamında yumuşacık fırında soslu palamut balık sevmeyenleri bile etkileyecek türden. Fırında Soslu Palamut

Fırında Soslu Palamut

Palamut Nedir? Cinsleri Nelerdir?

  • Sıcak ve ılık denizlere sevdalı, hem kıyılarda hem de açıklarda denk gelinebilen, sürü halinde dolaşan, balıkçıların velinimetleri içerisinde yer alan avcı bir balık türüdür.
  • Sırt tarafı mavimsi ve karın bölgesine doğru gümüşi renk olan palamut balığının boyu 1 metreye kadar uzanabilir.
  • Palamut balıkları boylarına göre farklı isimler ile anılır.

Et ve Süt Kurumu Verilerine Göre Palamut Cinsleri

  • 1-20 cm arası palamut venozu
  • 20-30 cm arası çingene palamudu
  • 31-40 cm arası palamut
  • 40-50 cm arası kestane palamudu
  • 51-60 cm arası torik
  • 61-65 cm arası sivri
  • 65-70 cm arası altıparmak
  • 70 cm’den büyükleri zindandelen olarak palamut türleri isimlendirilir.

Malta Palamudu (Naucrates ductor) ve Torik Palamudu (Sarda sarda) olmak üzere iki palamut cinsi bilinir.

  • Malta palamudu köpek balıklarına eşlik etmesi ile pilot balık olarak bilinir ve ortalama 40 cm uzunluğundadır. Burada dikkat edilmesi gereken asıl konu ise sonbahar-kış mevsimlerinde ürerler, dolayısıyla ilkbahar-yaz aylarında besin değerinin olmadığına dair kaynakların olmasıdır.
  • Torik palamudu ise mayıs-temmuz aylarında yumurtlarlar, yüksek oranda protein ve D vitamini içerir.

Palamudun baştan kuyruğa kadar uzanan ve düzenli olarak yerleşim gösteren dördü koyu, üçü açık renkte 7 adet siyahımsı bandı vardır.

Bahar aylarında palamut balığına Karadeniz’de rastlanırken, sonbahar sonrasında Marmara, ilerleyen zamanlarda Ege hatta Akdeniz’de rastlayabilmek mümkündür.

Balık Mevsimi Listesi – Hangi Ayda Hangi Balık Yenir? 12 Ay 12 Tarif

 

Palamut Balığı

Palamut Kalori ve Besin Değerleri

  • Palamut protein ve D vitamini açısından en zengin balıktır ve aynı zamanda bol miktarda A vitamini, folik asit, potasyum, fosfor, demir ve Omega 3 yağ asidi kaynağıdır.
  • Sağlıklı beslenmeye özen gösteren bireyler için hem yüksek protein içeriği hem de kalori miktarı ile günlük beslenmelerinde önemli yere sahiptir.
  • Pişmemiş 100 gram ağırlığında olan bir palamut balığı 216 kcal değerine sahiptir. Kalorisinin %63’ünü yağ ve %37’sini protein oluşturmaktadır.
  • Palamut yemeği pişirme yöntemlerine göre farklı kalori değerlerine sahiptir. Ayrıca yemeklerin yağ oranı ve içerdiği besin maddelerine bağlı olarak kalori değerleri artış gösterebilmektedir.

Ortalama palamut yemek kalorileri:

  • Fırında palamut yemekleri: 303 kalori
  • Izgarada palamut: 410 kalori
  • Palamut buğulama: 395 kalori
palamut balığı

Palamut Faydaları Nelerdir?

  • İçerisinde yüksek miktarda fosfor, sülfür ve vitaminler barındırılmasına bağlı olarak saçların güçlenmesine yardımcıdır. Belirli ve düzenli aralıklarla palamut tüketenlerin saç dökülmelerinin azaldığı bilinmektedir.
  • Sık tüketilmesine bağlı olarak diş yapıları düzgünleşir ve diş eti kanamaları azalır.
  • Omega 3 yağ asitleri sayesinde kolesterolü düzenler, kalp krizi riskini azaltır, düzenli tüketimleri sonucu kilo yönetimine olumlu katkılar yapmaktadır.
  • Hücre yenileyici özelliğe sahip olması sayesinde açık yaraların kısa zamanda iyileşmesini sağlar, cildi gençleştirir ve onarır.
  • A vitamini ve diğer içerikleri sayesinde göz rahatsızlıklarına karşılık olumlu katkılar yapar ve gözlere, görme fonksiyonuna iyi gelir.
  • Kas ve iskelet sisteminin düzgün gelişmesine yardımcı olur ve özellikle gelişme çağındaki çocukların boylarının uzamasında önemli etkiye sahiptir.
  • Yüksek miktarda protein ve vitamin içeriği sayesinde düzenli tüketen bireyler kendilerini daha dinç hissederler ve vücut dirençleri artar.
  • Palamut balığı faydaları arasında tüm balıklarda da olan hafızayı güçlendirme ve bağışıklık sistemi direncini artırma özellikleri de vardır.
palamut nasıl pişirilir?

Palamut Avı Nasıl Yapılır?

  • Palamut balığı sürüler halinde dolaştığı için hem olta hem de özellikle palamut ağı ile yakalandıklarında balıkçıların büyük sevinç kaynağı olmaktadır. Marmara ve Karadeniz’de en çok avlanan balık türleri arasında yer alır.
  • Bazı balıkçıların yanlış zamanda ve çok sayıda avlamalarına bağlı olarak sayılarının azaldığı bildirilmiş ve yasal düzenlemeler getirilmiştir.
  • Yasal olarak avlanma büyüklüğü 25 cm ve üzeridir. Bunun sebebi ise palamutların olgunluğa erişip en az bir kere yumurtlamalarının sağlanmasıdır. Olgunluğa erişmiş dişi bir palamut 18-20°C sıcaklığa sahip sularda 400.000’den bir kaç milyona kadar varan sayılarda yumurta yumurtlarlar.
  • Yasal düzenlemeler öncesinde av mevsimine Ağustos ayında başlarlar ve bu aylarda sürüye daha çok palamut venozu ile çingene palamut hakim olduğu görülür.
  • Yasal düzenlemeler sonrasında ise avlanma zamanı eylül ayında başlar ve eylül ayından itibaren sürüye palamut ve palamut büyüğü hakimdir.
  • Dolayısıyla palamut mevsimi tam anlamıyla kış mevsimidir.
  • Palamutlar kendilerinden küçük olan hamsi vb. balıklar ile beslenmektedirler. Buna rağmen palamut yemi olarak hamsi avcılıkta olta atılırken dağılıp düşmesi nedeniyle pek tercih edilmemektedir.
  • Bu yüzden palamut avcılığında en yaygın olarak palamut çaparisi, palamut rapalası ve palamut kaşığı kullanılır ve en etkili yöntem at-çek yöntemidir.
  • Palamut çok hızlı bir balık olduğu için palamut avcılığı daha fazla dikkatli ve hızlı olmayı, hassasiyeti gerektirir.
  • Çapari yönteminde en sık beyaz palamut çaparisi tercih edilmektedir. Çapari için martı tüyü, kaz tüyü ve hazır naylondan yapılmış çeşitleri bulunmaktadır.
  • Bu yöntemde palamut oltası kıyıdan uzağa atılır ve sert hareketlerle sarımı yapılır.
  • Balığın oltaya geldiği hissedildiği anda hızlı hareket edip kaçmaması veya dönerek olta ucunun dolanmasına sebebiyet vermemesi için hiç bekleme yapılmadan hızlı bir şekilde çekilir.
  • Rapala yönteminde ise en çok gümüş ve sırtı mavimsi-sarımsı renklerde olanları tercih edilmelidir.
  • 100-125 gram yüzdürmek kurşunu klipse bağlanır, uzun ve iyi kalitede olan 0.25 misina ile rapala eklenir.
  • Bu yöntemde ara ara sert ve tur şeklinde hareketler yapılarak sanki gerçek bir balık hareket ediyormuş hissi oluşturulur ve balıkların dikkati çekilmeye çalışılır.

 

Palamut Balığı

Palamut Balığı Nasıl Temizlenir?

  • Palamut balığı pulsuz yapısı ve yumuşak etleri sayesinde palamut temizleme çok daha kolay ve dilimlenmesinde diğer balıklara göre çok daha rahattır.
  • Palamut balığı güzelce yıkandıktan sonra kesme tahtasına sırt üstü olarak konulur ve boşaltım organı üzerinden yatay kesik atılır.
  • Daha sonra isteğe bağlı olarak yüzgeçleri ayrılır ve baş bölgesi kesilir, iç organlar çıkartılır ve kan pıhtıları ile organ kalıntılarının temizlenmesi adına bol su ile içi dışı yıkanır.
  • Yemeğin özelliğine göre fileto veya takoz şeklinde dilimlenmesi yapılır.
  • Takoz kesimde halka halka kesilir ve genel olarak uzaklaştırılmamaktadır.
  • Fileto kesimde ise balık kesim tahtasına yan yatırılır ve boydan boya kılçıkların üzerinden yatay biçimde kesilir, aynı şekilde balığın diğer tarafına da işlem uygulanır.
  • Fileto kesim sayesinde balık kılçıklarından arındırılmış olur. İsteğe bağlı olarak palamut balığının kafasını değerlendirebilmek adına ense eti ayrılabilmektedir.
  • Temizlenen palamutlar, kalın dilimler şeklinde buzdolabında saklanabilir. Dilerseniz bütün halde de muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda koruma süresi 3 ay, buzdolabı rafında ise 1 gece bekletmeniz en iyi saklama kuralı olacaktır.

palamut nasıl pişirilir

Palamut Fiyatları Ne Kadar?

  • Bunca faydalı özelliğine karşılık ‘Palamut ne kadar?’ sorunuzu duyar gibiyiz. Palamut balıkları büyük balıklar olduğu için genelde kilo yerine tane tane satılmaktadır.
  • Palamut balığı fiyatı mevsime ve aya göre değişmekle birlikte kilogramı ortalama 100-120 TL, tanesi ise 40-50 TL’dir.
  • Ekonomik olması ve yüksek besin değeri ile lezzete sahip olması sayesinde kış aylarında en çok tüketilen balık türlerindendir.
palamut balığı

Hamsili Tarifler: En Leziz 11 Öneri

Alabalık Tarifleri: Sağlıklı ve Pratik 11 Yemek

Somon Balığı Tarifleri: Pratik ve Sağlıklı 20 Lezzet

Balığın Yanında Ne Yenir? Balıkla İyi Giden 11 Enfes Meze

Balık Pişirme Teknikleri: 9 Değişik Yöntem, Fark Yaratan Püf Noktaları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Palamut Balık Tarifi

Palamut Balık

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Fırında Palamut Balığı Tarifi

Fırında Palamut Balığı

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Palamut Balık Köftesi Tarifi

Palamut Balık Köftesi

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Palamut Balığı Tarifi

Fırında Palamut Balığı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Fırında Palamut Balığı Tarifi

Fırında Palamut Balığı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Palamut Balığı Tarifi

Fırında Palamut Balığı

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Fırında Palamut Balığı Tarifi

Fırında Palamut Balığı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Fırında Palamut Balık Tarifi

Fırında Palamut Balık

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Tavada Palamut Balığı Tarifi

Tavada Palamut Balığı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri