Sirkeli Suyun 10 Faydası, Zayıflatır Mı?

Sirkeli Suyun 10 Faydası, Zayıflatır Mı? Tarifi

Sirkeli Su: Dünyanın En Pratik Doğal İlacı!

Sirkeli su, mutfakta ve hayatın pek çok alanında en doğal temizlik malzemesi olarak kullanılmaktadır. Kullanılan sirke elmadan yahut üzümden elde edilebilir. Meyvelerin çeşitli işlemler sonucunda ekşitilmesinden meydana gelen sirke, genellikle turşu ve salatalara eklenir. Hafif sert ve mayhoş tadı ile salata ya da sos gibi yiyecekleri lezzetlendirir. Sirkeli su da bir miktar sirke ile saf içme suyunun karışımına verilen isimdir. Hazırlanan bu doğal karışım ise cilt bakımından hastalığa kadar pek çok amaçla kullanılır.

Evde kolayca hazırlanabilen sirkeli su karışımının hayatınızda oluşturacağı kolaylıklara göz atmak için sizlere faydalı bir yazı daha hazırladık. Bakalım sirkeli su ile neler yapabilirsiniz?

sirkeli su

Sirkeli Suyun Faydaları Nelerdir? İşte Mucizevi Etkileri!

Sirkeli su faydası ile günün her anında sizin yanınızda olabilir. Sirkeli su içtiğinizde sağlığınıza kazandıracağınız faydalar ise listede!

1) Sirkeli su vitamin ve mineral açısından zengin bir karışımdır. Bu özelliği ile tüketilen besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlar.

2) Sirkeli su ağrı kesici özellik taşır. Elma sirkesi ile bir miktar suyu karıştırıp içtiğiniz takdirde krampları sona erdirebilirsiniz. Ayrıca baş ve kemik ağrısı için de etkili olmaktadır.

3) Bağışıklık dostu olan sirkeli su, özellikle de kış günlerinde pek çok kişinin sağlığını korur. Solunum yolu rahatsızlıkları için içilmesi tavsiye edilir. Öksürük ve balgam problemini yok eder.

4) Elma sirkesi, mikrop düşmanı bir maddedir. Bu özelliğinden faydalanarak enfeksiyon günlerinde elma sirkesi ile suyu karıştırıp içebilirsiniz. Özellikle de idrar yolu enfeksiyonunda anında etki gösterecektir.

5) Sirke metabolizma hızını yükselten bir yardımcı maddedir. Sirkeli su içilen diyet süreçlerinde, kilo verme hızı daha da artar ve kolayca yağ yakılır. Kilo vermek isteyenlere gün içinde bir fincan sirkeli su önerilir.

6) Kanser için birçok şekilde doğal yöntemlere başvurulur. Bu doğal yöntemlerden biri de sirkeli su olarak dikkat çeker. Kanser hastalıklarına karşı önlem almak için sirkeli su tüketilebilir. Sirkeli su tümör ve kanserli hücrelerin vücuda yayılmasını önler.

7) Kan şekerini dengeleme özelliği bulunan sirkeli suyun, muhakkak tüketilmesi tavsiye edilir. Gün içinde kan şekerini ideal dengele tutar ve ani tansiyon düşüşlerini engeller. Sirkeli su insülin duyarlılığını da kontrol etmektedir.

8) Ağız içi bakımına özen gösterenlerin sirkeli suyu kullanması tavsiye edilir. Enfeksiyon giderici özelliğinden faydalanarak ağız içinde oluşan mikropları yok edebilirsiniz. Böylece daha sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz. Sirkeli su gargara ile kullanıldığında ağız içinde mikropların oluşmasını önlersiniz. Bu yöntemi deneyerek pek çok hastalığın önüne geçebilirsiniz.

9) Kimyasal yöntemlerden uzak durup doğal yöntemler ile saç renginizi bir ton açmak istediğinizde de sirkeli su imdadınıza koşacak. Çünkü sirkeli su saç rengini açma konusunda yardımcı bir maddedir.

10) Kalp ve damar sağlığını korumak ve hastalıklardan uzak kalmak için hayatınızda sirkeli suya yer verebilirsiniz.

sirkeli su faydası

Sirkeli Su Zayıflatır Mı?

Pek çok kişinin hayalidir zayıflamak ve daha ince görünmek. Bu hayali gerçekleştirmek için ise önerilen besinleri ya da içecekleri tüketirler. Bazı uzmanlar tarafından tavsiye edilen sirkeli su ile zayıflama yöntemi, mide problemi olmayanlar için etkili olmaktadır. Sirkeli suyun zayıflamaya olan etkisinden bahsedecek olursak şu ifadeler dikkatinizi çekebilir:

  • Elma sirkesi ile hazırladığınız sirkeli suyun asedik asit özelliğini taşıdığını belirtelim. Bu yönü ile doğal tok tutan bir içecek oluyor. Böylece gün içinde daha az acıkabilirsiniz. Zayıflama konusunda iştahınızı keserek size yardım eder.
  • Sirkeli su, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Ödem gibi kilo vermeye engel durumları ortadan kaldırır.
  • Bağırsaklarınız iyi çalıştıkça yağ yakımınız da kolaylaşır.
  • Sirkeli su bedeni daha dinç tutar. Metabolizmayı hızlandırır. Hızlı bir metabolizma kolayca verilen kiloların habercisidir.
  • Elma sirkesi ile içme suyunu karıştırdığınızda yağ yakımını hızlandıran ve vücutta yağ tutmayan bir içecek elde edersiniz. Bu demektir ki; sirkeli su ile yağlar kolayca yakılabilir.
  • Sirkeli suyun kalorisi yok denecek kadar azdır. 1 tatlı kaşığı sirkeli suyun neredeyse 1 kalorisi vardır. Bu kalori değeri ise kilo verme sürecinde oldukça önemlidir.
  • Sirkeli su antioksidan etkiye sahiptir. Vücudunuza zarar verecek tüm maddelerin ter ve idrar yolu ile atılmasını sağlar. Bu şekilde kilo vermeniz için uygun bir beden hazırlanır.

Detaylı bilgi için: Elma Sirkesi Zayıflatır Mı? Kilo Verdiren, Hiç Duymadığınız 5 Etkisi

sirkeli su zayıflatırmı

Sirkeli Su Nasıl Hazırlanır?

Sirkeli suyu gün içinde taze bir şekilde hazırlamanız önerilir. Her kullanım için yeni bir sirkeli su hazırlamalısınız. Aksi takdirde özelliğini kaybedebilir.

Malzemeler:

  • 1 bardak içme suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi ya da diğer sirke türleri

Uygulanışı:

  • Dinlendirilmiş içme suyuna elma sirkesini ilave edin ve karıştırın.
  • Herhangi bir ek malzemeye ihtiyacınız olmayacaktır.
  • Sirkeyi kullanmadan önce temiz ve tüketime uygun olmasını kontrol edebilirsiniz.
sirkeli su içmek

Sirkeli Su Nasıl İçilmeli?

Sağlığınızı korumak için eğer bir mide hastalığınız yoksa sirkeli su içmek doğru bir adım olmaktadır. Peki sirkeli suyu ne zaman ve nasıl içmelisiniz?

  • Sirkeli suyu gün içinde çok fazla içmemelisiniz. Sirkenin etkisini tam olarak görmek için günde 1 fincan içmeniz önerilir.
  • Mideyi rahatlatmak ya da hastalıktan kurtulmak için tok karnına içebilirsiniz.
  • Gün içinde ihtiyacınız olan enerjiyi karşılamak ve metabolizmanızı hızlandırmak için aç karnına da içebilirsiniz. Fakat beslenme uzmanları boş bir mideye içeceklerin alınmasını uygun görmüyor. Sirkenin de bu nedenle tok karnına içilmesi daha uygun kabul edilir.
  • Sirkeli suyu burundan çekme yöntemi de sıkça sorulan sorular arasındadır. Sirkeli su buruna çekmek çok doğru bir yöntem değildir. Burun kanalından geniz yoluna giden sirke bu kanalı yakabilir. Anlık nefes darlığı oluşturabilir. Bu nedenle uzmanlar burundan sirkeli su çekme yöntemini sağlıklı bulmazlar. Kronik bir hastalığınız varsa, sirkeli su içmeden önce doktorunuzdan bu konu ile ilgili onay almanız tavsiye edilmektedir.
sirkeli su faydaları

Sirkeli Su Ateş Düşürür Mü?

Ateş düşürme konusunda birçok doğal yöntem bilinmektedir. Bunlardan biri de ateşi olan kişiye ya da çocuğa sirkeli su ile kompres uygulamaktır. Doğru bilinen yanlışlar arasında yer alan sirkeli su ile kompresin aslında şöyle bir etkisi vardır:

  • Sirkeli su cilde uygulandığında, damarların anlık büzülmesine neden olur. Bu kısa süreli de olsa ateşi düşürür.
  • Fakat damarlar sirkeli suya tepki vererek birden genişlemeye başlayabilir. Bu durumun sonucunda ise düşürülen ateş bir anda hiç beklenmedik şekilde yükselebilir.
  • Uzmanlar sirkeli ya da alkollü suyla ateş düşürmenin etkili bir yöntem olmadığını ifade ederler. Özellikle de bebekler için saf su ile kompres yapılmasını önerirler.
sirkeli su ateş

Sirkeli Su ile Yıkanmak Neye İyi Gelir?

Sirke cildi besleyen bir maddedir. Yapısında B, C vitaminleri olduğu gibi pek çok mineral de yer alır. Cildi rahatlatmak ve bazı cilt problemlerini gidermek için sirkeli su ile duş alınmaktadır. Sirkeli su ile yıkandığınızda vücudunuzda oluşacak etkiler şöyle olacaktır:

  • Ciltteki bakterilerin yok edilmesinde yardımcı olur.
  • Ter gibi istenmeyen kötü kokuları yok eder.
  • Kaşıntı, egzama gibi cilt problemlerini gidermede etkilidir.
  • Tozlu ve çamurlu bir ortamdan ayrıldıktan sonra sirkeli su ile yıkanmak vücuda mikropların girişini önler.
  • Ayrıca sirkeli su sinüzit gibi sorunları da iyileştirici etkiye sahiptir. Banyo suyuna ekleneceği gibi doğrudan içilmesi de sinüziti hafifletecektir.
sirkeli su faydaları

Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Nar Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Alıç Sirkesi Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı?

Beyaz Sirke Nedir? Faydaları Nelerdir? Nerelerde Kullanılır? İçilir Mi?

Beyaz Şarap Sirkesi Nerede Bulunur? Nasıl Kullanılır?

Hurma Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Organik Bal Sirkesi Faydaları, Yapılışı ve Kullanımı

Sirke Anası Nedir? Nasıl Saklanır? Faydaları Nelerdir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sirkeli Biber Tarifi

Sirkeli Biber

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sirkeli Kurabiye Tarifi

Sirkeli Kurabiye

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Sirkeli Kurabiye Tarifi

Sirkeli Kurabiye

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Sirkeli Poğaça Tarifi

Sirkeli Poğaça

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Sirkeli Köfte Tarifi

Sirkeli Köfte

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sirkeli Simit Tarifi

Sirkeli Simit

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Sirkeli Kurabiye Tarifi

Sirkeli Kurabiye

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sirkeli Poğaça Tarifi

Sirkeli Poğaça

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sirkeli Kurabiye Tarifi

Sirkeli Kurabiye

10-12 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri