Sivilceler İçin Ev Yapımı 15 Maske Tarifi

Sivilceler İçin Ev Yapımı 15 Maske Tarifi

Evde Sivilce Maskesi Nasıl Yapılır?

Ev yapımı yüz maskeleri, sivilcelerden kurtulmak ve akne izlerini ortadan kaldırmak için doğal çözümler olabilir. Hemen her yaşta ortaya çıkabilecek olan sivilceler, dikkat çekmesi açısından kişiyi rahatsız eder. Hormonlara ve beslenmeye bağlı olarak gelişen sivilceler, vücutta meydana gelen yağ artışı nedeni ile oluşur. Bu bakımdan sivilceler için yüz maskesi hazırlayarak sivilce oluşumunu önleyebilir veya sivilce izlerinden doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

Sivilce Maskesi Yapımı

  • Kil Maskesi
  • Limonlu Maske
  • Yoğurt Maskesi
  • Maya Maskesi
  • Zerdeçal Maskesi
  • Salatalık Maskesi
  • Patates Maskesi
  • Sirke Maskesi
  • Gül Suyu Maskesi
  • Çilek Maskesi
  • Kahve Maskesi
  • Yumurta Akı Maskesi
  • Tarçınlı Maske
  • Karbonat Maskesi
  • Çay Ağacı Yağı Maskesi
sivilce maskesi

Doğal malzemeler ile hazırlanan sivilceler için maske kesin çözüm olmasa da uzun vadede etkileri görülebilir. Evinizde bulunan malzemelerle bir araya getirebileceğiniz sivilce maskesi fiyatları bütçeye uygundur.

Ergenlik döneminin en büyük sorunlarından olan alındaki sivilceler için maske tarifleri mutlaka cilt tipine göre tercih edilmelidir. Eğer cilt yağlı ise daha çok kurutan kil gibi maskeler, cilt kuru ise de nemlendiren yoğurtlu maskeler uygulanabilir. Cilt tipinizi belirlemek için cilt doktorunuzla görüşebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Aspirin Maskesi: Cilt Lekeleri, Sivilce, Kırışıklığa Son!

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Sivilceler İçin Ev Yapımı 15 Maske Tarifi

1) Sivilceler İçin Kil Maskesi

Sivilceye hangi ev yapımı maske iyi gelir dendiğinde karşımıza kil maskesi çıkar. Yağlı ciltler için sivilce maskesi evde nasıl yapılır sorusuna bir yanıt olabilecek kil maskesi için haydi kolları sıvayın! Kil ciltteki gözenekleri sıkıştırmak ve fazla yağdan temizlemek için en etkili malzemelerden biridir. Bu durumda kili daha etkili hale getirecek, sivilceler için maske Ahmet Maranki tarifleri de etkilidir.

Maranki tarifine göre 7 adet çileği robot yardımı ile güzelce ezmeli ve ardından 1 çay kaşığı limon suyu ile bir yemek kaşığı kili karıştırmalısınız. Hazırladığınız bu kil karışımlı ciltteki sivilceler için maske sadece sivilce oluşumunu engellemekle kalmaz aynı zamanda cildi yenileyici bileşenler içerir.

Büyük veya küçük sivilceler için maske uygulamalarında etkili malzemelerden biri olan kil ve bal karışımı da cildin en derin gözeneklerine nüfuz ederek fayda sağlar.

İlginizi çekebilir: Kil Maskesi Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Doğal Maske Tarifleri

kil maskesi

2) Sivilceler İçin Limonlu Maske

Doğal yollarla sivilce nasıl geçer ve tekrar oluşumu engellenebilir diye merak ediyorsanız limon etkisinden faydalanabilirsiniz.

Sıkılaştırıcı etki yapan limon ile hazırlanan sivilceler ve lekeler için maske yardımı ile geniş gözenekler kapanır ve doğal yollarla cilt aydınlanır. Hemen herkesin evinde bulunan bir yumurta akı ve yarım limon suyu ile sivilce için maske yapımı mümkün. Maskeyi uyguladıktan sonra ılık su ile yüzünüzü yıkamanız gerekir. Limon sürdükten sonra cildinizi iyi bir şekilde nemlendirmek önemlidir.

İlginizi çekebilir: Bal Limon Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? 9 Farklı Maske Tarifi

limon maskesi

3) Sivilceler İçin Yoğurt Maskesi

Yüzde çıkan sivilceler için ne yapılmalı, cildi derinden temizlemek için ne yapılabilir diyorsanız buzdolabınızda yoğurt var mı diye bakarak işe başlayabilirsiniz…

Ölü hücreleri ciltten arındıran sivilceler için maske evde bulunan en doğal malzeme laktik asit içerikli yoğurt ile kolayca yapılabilir. 1 tatlı kaşığı bira mayası ve yoğurt karışımı ile elde edilen maske 15-20 dakika boyunca yüze uygulanır.

Aydınlatıcı etkileri ile bilinen yoğurt sayesinde yaşlanma karşıtı bir maske de elde etmiş olursunuz. Akne ile mücadelede yağlı cildin doğal yollarla nemlenmesini sağlayan maske erken yaşlanmayı da önler. Kuru ciltler için sivilce maskesi evde nasıl yapılabilir diyorsanız yoğurtlu tarifler işinize yarayabilir.

İlginizi çekebilir: Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? 11 Maske Tarifi

yoğurt

4) Sivilceler İçin Maya Maskesi

Özellikle sivilceler için maske tarifleri arasında en pratik ve kolay ulaşılır malzemeye sahip olan yaş maya ile cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Bir kase içinde hazırlanan maya ve su karışımının kremsi kıvama gelmesinin ardından yüze uygulanması ve 10 dakika beklenmesi ile etkilerini gösterir.

Haftada iki defa uygulayabileceğiniz maske sayesinde yepyeni bir cilde sahip olabilirsiniz. Tıpkı hamuru şekillendirmesi gibi cildi de aynı şekilde besleyen ve yenileyen maya maskesi, ilk kullanımdan itibaren etkilerini gösterir. Cilde canlılık ve parlaklık kazandıran maske, uzun vadede cilt tonu eşitler ve lekeleri giderir.

İlginizi çekebilir: Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır? 7 Doğal Maske

yaş maya

5) Sivilceler İçin Zerdeçal Maskesi

Akne kremlerinin ana malzemesi olabilen zerdeçal ile sivilcelerden kurtulmak mümkün. Baharatçılarda bulabileceğiniz zerdeçalı badem yağı ve sandal ağacı tozu ile birleştirerek kendi güzellik maskenizi oluşturabilirsiniz.

Keyif alarak hazırlayacağınız sivilceler için maske yapımı konusunda yeterli bilgiye sahipseniz, arkadaşlarınızla ve çevrenizle tariflerinizi paylaşabilirsiniz. Düzenli olarak sivilce sorunu yaşayanlar için sivilcenin iltihaplı olması büyük problemdir.

İltihapların patlatılması yayılmasına zemin hazırlar. Günlük kirletici etkenlerden veya bakterilerden dolayı oluşan iltihaplı sivilceler için maske kullanarak hassas cildinize yerleşebilecek enfeksiyonları en aza indirebilirsiniz.

6) Sivilceler İçin Salatalık Maskesi

Yüzdeki sivilcelere hangi maske iyi gelir diye merak ediyorsanız bir yandan da sivilcelerden kurtulmanın ötesinde cildinizi besleyecek bir maske de arıyorsanız salatalığın faydalı etkileriyle tanışmanın vakti gelmiş demektir.

Cilt için önemli mineral ve vitamin açısından zengin olan salatalık ile hazırlanan maske cildi derinlemesine temizlemek için kullanılır. Evde basit malzemeler ile hazırlayabileceğiniz bir adet salatalık ve bir kaşık yoğurt karışımını on dakika boyunca uygulayarak görmek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Evde hazırlanan sivilceler için maske doğal olması ile, kimyasal bileşen içermeyerek daha sağlıklı bir kullanım avantajı sağlar.

İlginizi çekebilir: Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır? Cildinizi Yenileyecek 4 Doğal Formül

salatalık maskesi

7) Sivilceler İçin Patates Maskesi

Sivilceler için maske önerileri araştırması yaparken kolay bulunan malzemeler olması sizin için önemliyse patates maskesini yapabilirsiniz.

Cildi nemlendirici etkilere sahip olan patates sadece sivilce izleri için değil aynı zamanda göz altı morlukları için de iyi bir kaynaktır. Doğal peeling etkileri gösteren patates maskesi cildi ölü derilerden arındırır.

1 patatesi ince ince dilimleyin ve bu dilimleri elma sirkesinde dinlendirin. Hazırlanan maskeyi yüzünüzde 25-30 dakika bekleterek şahane bir cilt elde edersiniz. Sivilce lekeleri için maske Suna Dumankaya tariflerinden biri olan patatesli uygulama sayesinde pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Patates Maskesi Nasıl Yapılır? Cildinize Çok İyi Gelecek 6 Farklı Tarif

patates maskesi

8) Sivilceler İçin Sirke Maskesi

İbrahim Saraçoğlu tarifleri arasında popüler olan sirke maskesi, antiseptik özelliği ile ciltte oluşan bakterileri öldürür; sivilce oluşumunu da önler.

1 kahve fincanı maden suyuna ekleyeceğiniz 1 kahve fincanı elma sirkesi ile basit bir tonik hazırlayın. Toniği sabah akşam uygulayın. Bu tonik ile ciltte yenilenme olurken kızarıklık oluşumu da engellenir.

Hem içeriden hem dışarıdan cilde faydaları saymakla bitmeyen elma, süt ve yumurta akı ile kullanıldığında sivilceler için etki gösterebilir.

sirke

9) Sivilceler İçin Gül Suyu Maskesi

En iyi sivilce maskesi evde nasıl yapılabilir, şöyle hem maskemi yapayım hem cildim mis gibi koksun diyorsanız gül suyu maskesini deneyebilirsiniz.

Kokusu ile herkesi büyüleyen, sivilceler için en iyi maske olan gül suyu maskesi ile kabusunuz olan sivilceler ciltte yayılmadan kurutulur. Yumuşaklık ve canlılık kazandıran gül sayesinde ipek gibi bir cilde sahip olabilirsiniz.

1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı balın karışımı ile elde edilen maskenin 15-20 dakika cilde uygulanması gerekiyor. Sivilceler ve lekeleri kaybolana kadar sabah akşam uygulayabileceğiniz gül suyu maskesinin cilde herhangi bir zararı yoktur. Herkesin merak ettiği sivilceler için maske önerileri arasında bulunan gül suyu, tonik olarak da cilde uygulanabilir.

gül suyu

10) Sivilce İçin Kahve Maskesi

Toz kahvenin sivilcelere iyi geldiğini biliyor muydunuz? Evet, toz kahve ve Türk kahvesi sahip olduğu tanecikli yapısı sayesinde cilt üzerinde peeling etkisi oluşturuyor.

Kahvelerin bir miktar ılık suyla ıslatılıp yüz bölgesine sürülmesi uygun görülüyor. İçilmiş kahvelerin cilde sürülmesi cilt üzerinde bakteri yayılmasına neden olabilir. Bu nedenle taze kahveyle sivilce maskeleri yapmanız gerekir.

Bir kase içinde kahveyi ve suyu çözdürüp maskeyi hazırlayabilirsiniz. Ardından göz çevresine, çene ve buruna maskeyi sürün. 5 dakika kadar bekledikten sonra maskeyi soğuk suyla yıkayın.

Maskeyi arındırmak için parmak uçlarınızla dairesel hareketler yapabilirsiniz. Haftada 3 defa yapmanız durumunda cildinizdeki sivilcelerin kaybolduğunu görebilirsiniz.

kahve maskesi

11) Sivilce İçin Çilek Maskesi

İçerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlarla cildi korumaya yardımcı olan çilek, ölü hücreleri temizleyerek cildin canlanmasını sağlar. 2 adet ezilmiş çileğin 1 çay kaşığı limon suyu ile homojen bir şekilde karışımı sonucu elde edilen maskeyi yüzünüzde on dakika bekleterek yepyeni bir cilde kavuşabilirsiniz. Çilek maskesi sayesinde cildinizi fazla yağdan arındırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Çilek Maskesi – Leke, Sivilce ve Kırışıklık Gideren 5 Canlandırıcı Tarif

çilek maskesi

12) Sivilceler İçin Yumurta Akı Maskesi

Bu maske listemizin ilk sıralarında vermiş olduğumuz limonlu maske ile yakın malzemelere sahip bir seçenektir.
1 yumurtanın akı, 2 yemek kaşığı bal ve 1-2 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız maske karışımını yüzünüze sürüp 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizleme aşamasını tamamlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yumurta Akı Maskesi ile Cilt ve Saç Bakımı Önerileri

yumurta akı

13) Sivilceler İçin Tarçınlı Maske

Hem sivilcelerden hem de sivilcelerin bıraktıkları lekelerden kurtulmak istiyorsanız tarçın maskesini deneyebilirsiniz. 2 yemek kaşığı bal ile 1 yemek kaşığı tarçını karıştırmanız bu maskeyi hazırlamanız için yeterlidir. Karışımı cildinize ince bir tabaka halinde uygulayıp 15 dakika sonra dairesel hareketlerle ılık suyla temizleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Her Cilt Tipine Uygun 5 Mucizevi Tarçın Maskesi Tarifi

tarçın

14) Sivilceler İçin Karbonat Maskesi

En etkili sivilce maskesi herkes için tek değildir, maskeler kişinin cilt tipine göre etki eder ve alınan sonuçlar değişebilir; ama karbonat maskesi birçok kişinin önerdiği, popüler maskeler arasındadır diyebiliriz.

Karbonat maskesiyle hem var olan sivilcelerin kaybolmasını kolaylaştırabilir hem de tekrar sivilce oluşumunun önüne geçebilirsiniz çünkü karbonat iltihap ve ödem oluşumunu önlemede destekleyici bir yapıdadır.

1 yemek kaşığı balla 1 çay kaşığı karbonatı karıştırın ve yüzünüze uygulayın, işte bu kadar basit! 10-15 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

karbonat

15) Sivilceler İçin Çay Ağacı Yağı Maskesi

Çay ağacı yağı antibakteriyel ve antiviral özellikleriyle sivilcelerle mücadeleyi destekliyor. 2 yemek kaşığı aloe vera jeli, 2 damla çay ağacı yağı ve 1 yumurta beyazını karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün, kuruduktan sonra 2-3 dakika bekleyip durulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Çay Ağacı Yağı Faydaları: 7 Muhteşem Etki!

çay ağacı yağı

Maskeler uygulandıktan sonra direkt gün ışığına maruz kalmaktan cilt korunmalıdır.

Bir maske yapmaya karar verdikten sonra öncelikle cildin temiz olduğundan emin olmanız gerekir. Bu nedenle maskelerin genelde duştan sonra yapılması önerilir. Eğer duş almak için imkan veya zamanınız yok ise kaynamış suyu büyük bir kaba alın ve yüzünüzü kaba yaklaştırarak buharın yüzünüze nüfuz etmesini sağlayın. Hatta daha etkili olması için yüz ve kase havlu ile kapatılarak buharın tüm cilde tamamen etki etmesi avantaj sağlar. Sivilce maskelerinden evvel yapılması fayda sağlayan buhar uygulaması, ayrıca siyah nokta oluşumunu da engeller.

Vermiş olduğumuz öneriler, doktor tavsiyesi niteliği taşımamakla birlikte, her cilt tipinde farklı etkiler yaratabilir. Alerjik bir bünyeye sahipseniz hekim kontrolünde uygulamanızı öneririz. Vaat edilen sonuçlar, düzenli kullanımla mümkündür.

Sivilce Nasıl Geçer? 

Siyah Noktalar Nasıl Geçer? 

Pirinç Unu Maskesi Nasıl Kullanılır?

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Yumurta Akı Maskesi ile Cilt ve Saç Bakımı Önerileri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Evdeki Marmelatlarla 15 Dakikada Tart Hazır Tarifi

Evdeki Marmelatlarla 15 Dakikada Tart Hazır

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ev Yapımı Ice Tea Tarifi

Ev Yapımı Ice Tea

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Ev Yapımı İce Tea Tarifi

Ev Yapımı İce Tea

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Evdeki Minikler İçin Ketçap Tarifi

Evdeki Minikler İçin Ketçap

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 55dk Pişirme
15 Dakika Çorbası Tarifi

15 Dakika Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Lahmacun (15 Dakikada) Tarifi

Lahmacun (15 Dakikada)

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri