Vişne Suyunun Hayrete Düşüren 7 Faydası

Vişne Suyunun Hayrete Düşüren 7 Faydası Tarifi

Şifa Niyetine Mis Gibi Doğal Vişne Suyu Faydaları

Yazın kavurucu sıcaklarında kızarmaya başlayan vişne, yaz bitimine doğru toplanır ve lezzetli tadıyla sofralara konuk olur. Hem meyve suyu yapımında hem de tatlıları renklendirmek için kullanılan vişne, birçok şehirde yetişme koşuluna sahiptir. Vişneyi daha uzun ömürlü tüketmek için hazırlanan vişne reçeli, dondurulmuş vişne ve vişne suyu birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinir.

Vişne ağacının dallarını dolduran bu vişneler, vişne suyu halinde hem çocukların hem de hastaların severek tükettiği bir içecek olur. Hastalara şifa, çocuklara vitamin, dileyen herkese lezzet ve sağlık dağıtan vişne suyu, tüm özellikleriyle bu satırlarda sizinle olacak.

Vişne suyun faydaları nelerdir diyenler, vişne suyu kalori değerini merak edenler, diyetteyken vişne suyu zayıflatır mı diye düşünenler bu sayfada aradığı tüm sorulara yanıt bulacak. Hadi, şimdi hep beraber vişne suyu faydaları nelermiş göz atalım! Vişne suyun faydası sayesinde herkes kendini daha iyi ve zinde hissedecek!

Vişnenin Faydaları Nelerdir?

Tarif için: Evde Vişne Suyu Yapımı

İlaç Gibi Gelecek! Vişne Suyunun 7 Faydası

1) Vücut Direncini Artırır

  • Vişne suyu genellikle hasta ziyaretlerine giderken tercih edilen bir içecektir. Eğer bu gibi durumlarda doğal ve katkısız vişne suyu alınırsa, hastanın yararına olacaktır. Çünkü vişne suyu böbrek üstü bezlerinin çalışmasını destekler ve böylece organlar sağlıklı şekilde çalışmaya devam eder.
  • Yorgun anlarda, kış günlerinde, hastalık döneminde tüketilen vişne suyu sahip olduğu vitaminler sayesinde, vücut direncini yükseltmektedir.
bağışıklık sistemi

2) Toksinleri Temizler

  • Vişne suyu antioksidan maddeler içermektedir. Bu özelliğiyle vücuda zarar veren maddeleri yok eder.
  • Bedenin arınmasını sağlayan vişne suyu, enfeksiyon ya da mikrop durumuna karşı önlem olmaktadır.
zayıflama

3) Bağırsakları Canlandırır

  • Lif oranı yüksek olan vişne, vişne suyu haline geldiğinde lifli özelliğini büyük oranda kaybetmez. Lif ise bağırsakların canlanmasını sağlar. Bu yönü de kabızlık gibi problemleri olanları yakından ilgilendirir.
  • Bağırsakların hızlı ve aktif şekilde çalışmasını sağlayan vişne suyu, yemeklerin sindirimini de kolaylaştırarak kilo alımına engel olur.
mide hazımsızlık

4) Kalp Hastalıklarını Önler

  • Vişne suyu, damar içini temizleme görevine sahiptir. Bu görev sayesinde damar tıkanıklığı ya da damar sertleşmesinin önüne geçer. Kalp hastalıkları da önlenmiş olur.
  • Kan akışını hızlandıran vişne suyu, kalp krizi riskini de en aza indirir.
kalp hastalığı

5) İltihabı Yok Eder

  • Vişne suyu vücudu terletme özelliğini taşır. Bu özelliği sayesinde, iltihapların vücuttan sökülmesini ve atılmasını kolaylaştırır.
  • İdrar yolu ve solunum yolu enfeksiyonunda tüketilen vişne suyu, doğal antibiyotik etkisi görür.
soğuk algınlığı

6) Sinir Hücrelerini Yatıştırır

  • Vişne suyunda A, C ve E vitamini bulunur. Bu vitaminler ise sinir hücrelerini uyaran vitaminlerdir. Vişne suyu tükettiğinizde sinir hücreleriniz uyarılarak yatışır.
  • Stres ve uyku bozukluğu yaşadığınız günlerde vişne suyu tüketerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
stres

7) Saçları Güçlendirir

  • Vişne suyu besleyici ve onarıcı bir içecektir. Hücre yenilenmesini destekler.
  • Saçlarının solduğunu ve kuruduğunu hissedenler, vişne suyunu tüketerek saçlarına canlılık kazandırabilir.
saç bakımı

Vişne Suyu Kalori ve Besin Değerleri

Hazır vişne suyu ve ev yapımı vişne suyu arasında besin değeri farklılık gösterebilir. Katkı maddeleri içermeyen, tatlandırıcı eklenmeyen vişne suyunu tercih etmeniz önerilir. Böylece alacağınız kalori en az seviyede olur.

Şimdi vişne suyu kalori ve besin değeri listesine göz atalım:

  • 1 su bardağı vişne suyu: 116 kalori
  • 150 gram vişne suyu: 87 kalori
  • 100 gram vişne suyu: 58 kalori

1 su bardağı vişne suyunda bulunan vitamin ve mineral oranı ise şöyledir:

  • 22.71 gram Karbonhidrat
  • 1.64 gram Protein
  • 0.65 gram Yağ
  • 4 mg Sodyum
  • 196 mg Potasyum
  • 16 mg Kalsiyum
  • 98 iu A vitamini
  • 14.54 mg C vitamini
  • 1.16 gram Demir

Kiraz Kaç Kalori? Besin Değeri – Zayıflatır Mı, Diyette Yenir Mi?

vişne suyunun faydaları

Vişne Suyu Kan Yapar Mı?

Kırmızı meyvelerin kırmızı kan hücrelerini artırdığına dair bir bilgi vardır. Vişne suyu da bu bilgiler içinde yer alır. Peki, gerçekten vişne suyu kan oranını yükseltir mi? Bakalım uzmanlar bu konu hakkında neler söylemiş?

  • Vişne suyu demir içermektedir. Demir ise kan oranını belirleyen bir mineraldir.
  • Eğer vişne suyunu organik ve şekersiz şekilde tüketirseniz, vücudun demir ihtiyacını karşılamış olursunuz.
  • Kansızlık çeken kişilerin bir süre düzenli olarak vişne suyu içmeleri önerilir. Düzenli olarak içilen vişne suyu, kan oranını yükseltmeye yardım eder.
  • Ayrıca vişne suyu kan yapıcı bir içecek olduğu için vişne suyu süt yapar mı sorunuza da yanıt verebiliriz. Vücudunuz yenilendiği için süt miktarı da artar.
  • Emziren anneler güvenle içebilir.

Tarif için: Taptazecik Vişnelerle Doğal Vişne Suyu

Tarif: Taptazecik Vişnelerle Doğal Vişne Suyu

Vişne Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Zaman zaman kıyafetlerin üzerine vişne suyu dökülebilir. Bu içecek ise özellikle açık renkli kıyafetlerde ve kumaşlarda leke bırakabilir. Eğer en sevdiğiniz kıyafeti vişne suyu lekesinden kurtarmak isterseniz; şu püf noktalarını hatırlayabilirsiniz:

  • Amonyaklı su hazırlayıp lekenin üzerine dökebilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra kıyafetinizi uygun yıkama programında yıkamalısınız.
  • Lekenin olduğu kıyafet ya da mobilyanın üzerine limon suyu dökün ve bir süre bekleyin. Daha sonra ılık bir bezle bu lekeyi temizlemeye çalışın.
  • Vişne suyu lekesi yeni fark edilmişse; hemen lekenin üzerine tuz serpin. Tuz, lekenin kumaşa yerleşmesini önler. Bekledikten sonra ılık suyla tuzlu bölgeyi temizleyin.
vişne suyu faydası

Vişne Suyunun Zararları ve Yan Etkileri

  • Vişne suyu diüretik bir içecektir. Eğer çok fazla tüketirseniz mide bulantısına ve ishale neden olur.
  • Doktorlar vişne suyunun ölçülü şekilde ve şekersiz tüketilmesini önermektedir.
  • Kronik bir ilaç kullanıyorsanız ilaçla beraber vişne suyu almamaya çalışınız. İlacın emilimini önlemektedir.
  • Vişne suyu kabız yapar mı diye bir endişeniz olmasın çünkü vişne suyu bağırsakları çalıştırmaktadır.
  • Emziren anneler vişne suyu gaz yapar mı diye düşünebilir. Rahatlıkla vişne suyunu tüketebilirler.
vişne suyu faydaları

Ev Yapımı Vişne Suyu ve Vişne Sulu 12 Tarif

1) Vişneleri Değerlendirmenin En Leziz Yolu: Doğal Vişne Suyu

Sadece 2 kilo vişneden nefis bir vişne suyu hazırlamak ister misiniz? Yaz kış demeden afiyetle tüketebileceğiniz doğal vişne suyu, bağışıklığınızı güçlendirmek için burada! Doğal Vişne Suyu

Tarif: Doğal Vişne Suyu

2) Göz Kamaştıran Şık Sunumlu Tuna Dalgaları Pastası

Çay davetlerinize olay olacak bir pasta hazırlamak için; ihtiyacınız olan tarifi buraya ekliyoruz. Her katında ayrı bir lezzet bulacaksınız. Görüntüsü de tadı da hafızalardan silinmeyecek! Tuna Dalgaları Pastası (Donauwelle)

3) Hazır Alınmış Sanacaklar: Porsiyonluk Odun Pasta

Davetlerinizde porsiyonluk servisler hazırlamak için odun pastayı deneyebilirsiniz. Çikolata ve vişnenin nefis uyumunu tadabileceğiniz kolay bir tarif sizinle! Porsiyonluk Odun Pasta

4) Beğeni Rekorları Kıran Üç Renkli İrmik Tatlısı

İrmik sevenlere vişne aromalı bir irmik tatlısı öneriyoruz. Bir diliminde 3 ayrı tadı veren bu özel tatlının tüm sırrı bu tarifte. Denemek için tıklamayı unutmayın! 3 Renkli İrmik Tatlısı

5) Şahane Lezzette Sütlü Zebra Tatlısı

Muhallebi sevenler bu tarife bayılacak. Vişne suyunun eklendiği leziz tariflerden biri karşınızda. Gözleri ve mideleri şenlendirmek için tarife tıklayıp mutfağa geçebilirsiniz! Sütlü Zebra Tatlı

6) Damak Çatlatan Fırında Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Elmaları değerlendirmek için leziz bir tarifimiz var. Vişne suyuyla ortaklık kurup harika bir tatlı meydana getirebilirsiniz. Elmanın ve vişne suyunun nefis uyumu için tarife göz atabilirsiniz! Fırında Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

7) Vişne Aromalı Çilek Soslu Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Çilekli pasta sevenlerdenseniz, bu tatlı önerisini de çok seveceksiniz. Çileğin ve vişne suyunun olduğu enerji bombası, her diliminde lezzet dağıtıyor! Çilek Soslu Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

8) Adana’nın Meşhur Tatlısı Serintici Bici Bici

Buz gibi bir tatlıyla içinizi ferahlatmak istiyoruz ve sizlere Adana’nın meşhur tatlısını öneriyoruz. Vişne suyunu kullanarak hazırlayacağınız bici bici artık sizin de evinizde! Adana’nın Meşhur Tatlısı Bici Bici

9) Lokma Lokma Bitecek: Muffin Kalıbında Cup Cheesecake

Sevilen tatlı cheesecake, bu tarifi denedikten sonra daha kolay hazırlanacak. Vişne sosuyla mayhoşluk katıp porsiyonluk haliyle de dağılma endişesinden kurtulacaksınız! Cup Chesskek (Muffin Kalıbında)

Tarif: Cup Chesskek (Muffin Kalıbında)

10) Çay Saatine Nefis Güzellik: Çilekli Cocostar Pasta

Tatlıyla aranız iyiyse çilekli cocostar pastayı da favori listenize alabilirsiniz. Vişne suyuyla hazırlanan özel sos sayesinde lezzetini ikiye katlayan bu pastaya ulaşmak için tıklayın! Çilekli Cocostar Pasta

Tarif: Çilekli Cocostar Pasta

11) Kaynatmadan Buz Gibi Vişne Suyu Yapmak İsteyenlere

Bu sene vişneyi bol bulduysanız bolca vişne suyu içmelisiniz. Eğer tam kıvamında bir vişne suyu tarifi ararsanız, bu özel tarif hemen aklınıza gelmeli. Kaynatmadan hazırlamak için işte tarifimiz! Buz Gibi Vişne Suyu (Kaynatmadan)

Tarif: Buz Gibi Vişne Suyu (Kaynatmadan)

12) Orijinal Fikir! Vişne Soslu Muhallebili Kemalpaşa

Muhallebi, Kemalpaşa ve vişneli jöle içeren bu tatlıyı birçok kişi denedi ve çok beğendi. Pratik tarif sevenler için yeniden gündeme geldi. Hadi şimdi deneme sırası sizde! Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Tarif: Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Vişne suyu ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Portakal Suyunun Hiç Duymadığınız 7 Faydası

Antioksidan Kaynağı Domates Suyunun 7 Faydası

Greyfurt Suyunun 10 Şaşırtıcı Faydası, Zayıflatır Mı?

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

Havuç Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Ne Zaman İçilmeli?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yiyenleri Hayrete Düşüren Çok Beğenilen Brownie Tarifi

Yiyenleri Hayrete Düşüren Çok Beğenilen Brownie

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Reçelden (Vişne Reçeli) Meyve Suyuna Dönüş Tarifi

Reçelden (Vişne Reçeli) Meyve Suyuna Dönüş

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Vişne Şerbeti Tarifi

Vişne Şerbeti

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Vişne Komposto Tarifi

Vişne Komposto

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri