Yozgat’ta Ne Yenir, Neyi Meşhur? 10 Mekan

Yozgat’ta Ne Yenir, Neyi Meşhur? 10 Mekan Tarifi

En İyi Yozgat Yemek & Mekan Rehberi

Bozok Yaylası’nın yüksek tepelerinde kurulmuş bir Anadolu ilimiz olan Yozgat, hem görülmesi gereken yerleri hem de lezzetleri yemekleriyle Türkiye haritasında önemli bir yere sahiptir. Pek çok şehre giderken önemli bir konumda yer alan Yozgat, aynı zamanda sakinliği ve tertemiz havasıyla da dinlenme noktaları arasındadır.

Tarif için: Testi Kebabı

Testi Kebabı

Yozgat’ta Nerede Ne Yenir?

  • Hünkar İskender
  • Kastamonu Kır Pidecisi
  • Konak Lahmacun Salonu
  • 66 Kebap Salonu
  • Çorba Hanı
  • Yozgat Yöresel Ürün ve Kahvaltı Salonu
  • Meşhur Desti Kebapçısı
  • Zafer Türk Mutfağı
  • Sürmeli Mangal Keyfi
  • Yayla Lokantası

Türkiye’nin tam ortasında yer alan bu şehir, Atatürk’ün başkent olarak düşündüğü illerden biridir. Ancak daha sonra konum ve imkanlardan ötürü Ankara’yı başkent olarak ilan etmiştir. Ülkemizdeki ilk milli parka sahip olan, tarihteki ilklere imza atan Yozgat ilini daha yakından tanımak isteyenlere özel bir yazı hazırladık. Bu sayfada, Yozgat yemekleri hakkında bilgi sahibi olurken Yozgat’ın neyi meşhur sorusunun da yanıtlarını görebilirsiniz.

Yolunuz Yozgat’a düşerse; sizlere rehber olacak bu yazımızı sonuna kadar okumalısınız. Midenizi doyuran mekanlar, hafızalarda yer edinen tarihi ve coğrafi alanlar burada sizinle! Yozgat’a gittiğinizde verim alarak ve doya doya gezmek için bu satırlardaki bilgilere ihtiyacınız olacak!

Tarif için: Yozgat Usulü Kıymalı

Yozgat Usulü Kıymalı

Yozgat’ta Nerede Yemek Yenir? En İyi 10 Mekan

1) Hünkar İskender

Türk mutfağının seçkin lezzetlerini en özenli halde sunan Hünkar Restoran’ı Yozgat’ta ziyaret edebilirsiniz. Bu restorana geldiğinizde, siparişinize ikram edilen meze ve salatalar, yemeğin lezzetini ikiye katlayacak. Samimi ve konforlu bir mekanda doya doya yemek yemek için Hünkar Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Medrese Kültür Sokak, Merkez – Yozgat

İletişim: 0354 217 30 30

hünkar iskender

2) Kastamonu Kır Pidecisi

Yozgat’ta olanların kahvaltı için tercih ettiği mekanlardan biri Kastamonu Kır Pidecisi’dir. Günün ilk saatlerinde sıcacık sunulan kır pidesi ve börekler, taze demlenmiş çayınıza eşlik edecektir. Doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı yapmak için bu mekanı deneyebilirsiniz. Poğaça, börek ve kır pidesinin Yozgat’taki tek adresi Kastamonu Kır Pidecisi!

Adres: Lise Caddesi Vali Konagi Karşısı – Yozgat

İletişim: 0354 415 55 56

kastamonu kır pidecisi

3) Konak Lahmacun Salonu

Hamurun fırında lezzetlendiği ve pek çok farklı şekilde servis edildiği Konak Lahmacun Salonu, Yozgat’ta yemek nerede yenir diye merak edenlerin uğraması gereken bir mekandır. Lahmacun, pizza, pide ve ızgara etleri leziz bir tatta yemek için Konak Lahmacun Salonu’na davetlisiniz. Burada hazırlanan lahmacunların tadını başka bir yerde bulamayabilirsiniz!

Adres: Vali Konagi Yanı Sinema Sokak – Yozgat

İletişim: 0354 217 30 30

konak lahmacun salonu

4) 66 Kebap Salonu

Yozgat’ın meşhur yemekleri arasında yer alan desti kebabını ve diğer kebap türlerini, tam yerinde denemek için 66 Kebap Salonu’nu tercih edebilirsiniz. Bu restoranda, kebaplar, sıcacık ve en leziz haliyle masanızda olacak. Dolu dolu bir et sofrasına buluşmak için Yozgat’ta 66 Kebap Salonu’nda yemek yiyebilirsiniz.

Adres: Hastane Caddesi, Akbank Yani No:6, Yozgat

İletişim: 0354 212 44 04

66 kebap salonu

5) Çorba Hanı

Yozgat Sorgun’a yolunuz düştüğünde, içinizi ısıtan sıcacık çorbaları Çorba Hanı’nda içebilirsiniz. Burada hem çorba hem de leziz kıvamda pişen etleri deneyebilirsiniz. Anadolu’nun asırlardır tüketilen çorbalarını ve nefis etlerini yemek isteyenler Yozgat’a geldiğinde Çorba Hanı’na uğramalı. Anne eli değmiş, şifa dağıtan çorbalar sizin için Çorba Hanı’nda hazırlanıyor!

Adres: Bahçelievler, Sorgun – Yozgat

İletişim: 0354 415 77 73

çorba hanı

6) Yozgat Yöresel Ürün ve Kahvaltı Salonu

Meşhur Yozgat çöreği ve yöresel ürünlerle hazırlanan doyurucu bir kahvaltıyı, Yozgat Yöresel Ürün ve Kahvaltı Salonu’nda yapabilirsiniz. Yol üzerinde yer alan bu kahvaltı salonunda, uzun yolcuklarınıza kısa bir mola verebilirsiniz. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak için tercih edeceğiniz sakin yerlerden biri olan Yozgat Yöresel Ürün ve Kahvaltı Salonu, sizi güzel bir güne başlamak için kahvaltı sofrasına davet ediyor.

Adres: Sarıhacılı Mahallesi Ankara Yolu Üzeri 2. Km, Merkez / Yozgat

İletişim: 0354 217 52 52

yozgat yöresel ürünler

7) Meşhur Desti Kebapçısı

Yozgat meşhur yemekleri arasında yer alan testi / desti kebabını, senelerdir lezzetli şekilde hazırlayan Meşhur Desti Kebapçısı’nda yiyebilirsiniz. Tandır kebabında da oldukça başarılı olan bu restoranda yemek yemek sizin için çok keyifli olacak. Bol köpüklü yayık ayran, yağlı tandır ekmeği masanıza lezzet katacak.

Adres: Karatepe Mah. Lise Cad. Avşar Sit. No:2-4 Merkez Yozgat

İletişim: 0354 217 44 34

meşhur desti kebapçısı

8) Zafer Türk Mutfağı

Nevşehir’de yapılan testilerin, leziz bir et yemeğini sunmak için özenle kırıldığı restoran olarak bilinir Zafer Türk Mutfağı. İncir kebabından tatlısına, testi kebabından sulu yemeklere kadar zenginleşen nefis bir menüye sahiptir bu restoran. Yozgat ve çevresinde ün yapmış olan Zafer Türk Mutfağı’nı siz de deneyebilirsiniz. Tadı damaklarda kalan meşhur yemekleri mutlaka tatmalısınız.

Adres: Adnan Menderes Bulvarı, Yeni Adliye Sarayı Karşısı, Bozok Araştırma Hastanesi Yanı Yozgat

İletişim: 0354 333 33 33

zafer türk mutfağı

9) Sürmeli Mangal Keyfi

Yozgat’ta mangal lezzetlerini arayanların sık sık uğradığı bir yerdir Sürmeli Mangal Keyfi. Mezeleri ve bol kepçe salatasıyla masanızı renklendiren, mangalda pişen etlerle midenizi şenlendiren restoran olarak hafızalarda yer edinir. Şık ve nezih bir mekanda, sevdiklerinizle yemek yemek istediğinizde Sürmeli Mangal Keyfi’nde yerinizi ayırabilirsiniz.

Adres: Atatürk Yolu Çapanoğlu Mahallesi, Cemil Çiçek Caddesi Güneş Evleri Altı, No:59/A, Yozgat Merkez

İletişim: 0354 217 77 70

sürmeli mangal keyfi

10) Yayla Lokantası

Yozgat’ın dillere destan yemeklerinden biri olan tandır kebabını, unutulmaz tatta denemek için Yayla Lokantası’na davetlisiniz. İncecik ve yumuşacık tandır lavaşıyla servis edilen tandır kebabı, size doyurucu bir öğün yaşatacak. Yozgat’a geldiğinizde ve karnınızı leziz bir yemekle doyurmak istediğinizde Yayla Lokantası aklınızda olsun.

Adres: Medrese Mahallesi Eski Üzüm Pazarı, Yozgat

İletişim: 0354 212 11 41

yayla lokantası

Yozgat’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur?

Anadolu mutfağının seçkin yemeklerine ev sahipliği yapan Yozgat, iştah açan meşhur yemekleriyle ilgi çeken bir şehirdir. Yozgat denildiğinde akıllara sadece Arabaşı çorbası gelse de; aslında bu şehrin mutfağı çok zengindir ve leziz detaylar saklıdır. Yozgat’a geldiğinizde, tatmadan dönmeyeceğiniz bazı yemekler vardır. Etlisinden sütlüsüne kadar iştahınızı kabartan Yozgat yemeklerini daha yakından tanımak isterseniz; işte Yozgat’ın meşhur yemekleri ve tatlıları:

  • Yozgat Arabaşı Çorbası
  • Bulama Çorbası
  • Madımak Yemeği
  • Parmak Çöreği
  • Sakala Sarkan Çorbası
  • Çapçup Mantı
  • Düğürcük Çorbası
  • Çiğdem Pilavı
  • Pezik Cacığı
  • Altüst Böreği
  • İncir Uyutması
  • Mayalı Bazlama
  • Yozgat Böreği
  • Testi Kebabı

Tarif için: Madımak Yemeği Tarifi

Yozgat Gezilecek Yerler Listesi

Çok eski dönemlere ait izler bulunan Yozgat, coğrafi ve tarihi açıdan önemli bir ildir. Bu şehre geldiğinizde, görmeniz önerilen bazı gezi durakları vardır. En önemli yerlerden biri olan Yozgat Çamlık Milli Parkı, 1958 yılında ilan edilen Türkiye’nin ilk milli parkı olarak kaynaklarda yer alır. Yozgat’a yolu düşenlerin güzel hatıra bırakmak için gezdiği durakları sizlere liste halinde sunalım. İşte Yozgat’ta gezilecek yerler listesi:

  • Yozgat Saat Kulesi
  • Nizamoğlu Konağı
  • Saraykent Kaplıcaları
  • Karslıoğlu Konağı
  • Cavlak Boğazlıyan Kaplıcaları
  • Yozgat Sarıkaya Kaplıcaları
  • Yozgat Çamlığı Milli Parkı
  • Gelin Kayası
  • Yozgat Fatih Tabiat Parkı
  • Akdağmadeni Ormanları
  • Şebekpınarı Piknik Alanı
  • Yoğurtyurdu Yaylası
  • Bozok Yaylası
yozgat gezilecek yerler
Kaynak: www.gezilecekyerler.biz

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çorum’da Ne Yenir? 10 Meşhur Lezzet Durağı

Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle Meşhur 10 Leziz Adres

Amasya’da Ne Yenir? Şehzadeler Şehrinin En İyi 10 Lezzet Durağı

Sivas’ta Nerede Ne Yenir, Nesi Meşhur? En Sevilen 10 Lezzet Durağı

Tokat’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 8 Restoran – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri