Geleneksel Lokma Tatlısı

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 12-14 Kişilik
  • 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme

Geleneksel Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı düzleme kuru maya
  • 1 fiske tuz (baş ve işaret parmağı arası)
  • 1 çaykaşığı toz şeker
  • 1 Türk kahve fincanı ılık su (mayayı kabartmak için)
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı + 1 Türk Kahve fincanı un
  • 2 su bardağı su

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı Toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ (lokmayı keseceğimiz kaşığı bulamak için)

Kızartmak İçin :

  • Sıvıyağ

Bardak ölçüsü 150 ml

Deneyen Fotoğrafları
5 Deneyen Fotoğrafı

Geleneksel Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Lokmayı sevmeyen var mı bilmiyorum ama, lokma söz konusu olunca, olsa da yesek diyenlerin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum :) Şöyle kabar kabar olmuş, içleri boş boş, lokmaya kim hayır diyebilir ki :) İşte bunun sırrı bu tarifte neden olmasın :) Belkide aradığınız püf noktasını bulacağınızı dileyerek, şunu en baştan yazmalıyım güvendiğiniz, yoğrulunca sakız gibi olan (tabi ki lokma hamurunun kıvamı diğer hamurlara nazaran daha cıvık olur) yani hamur yoğrulunca kopuk kopuk olmayan bir undan yapılmalı lokma, bu tür unlar yağda çekmez aynı zamanda bu önemli detayı belirttikten sonra, başlayalım tarifimize :

  1. Önce şerbeti kaynatıyoruz, soğuk kullanıcağından, yirmi dk. kaynattım(kaynadıktan sonra kısık ateşte) biz lokmaları piştikten sonra şerbete atmayız, (bu durum isteğe bağlıdır tabi ki isteyen şerbete bırakıp, birkaç saniye sonra alabilir) lokmaları servis tabağına alıp üzerine şerbet gezdiririz, onun için lokma tatlısının şerbeti özeldir ve diğer tatlılara göre biraz yoğun olur :)
  2. Maya, tuz ve tozşekeri hamur yoğurma kabına alarak üzerine bir fincan ılık suyu döküp, mayanın kabarmasını bekliyoruz (birkaç dakikada kabaracaktır zaten)
  3. Üzerine yumurta ilave ederek karıştırıyoruz ve unu karışıma dökerek kaşıkla karıştırırken ılık suyu da ilave ediyoruz. (ben kaşıkla karıştırdım isteyen mikserlede yapabilir, kullandığım un miktarını malzemelere yazdım, un markalarına göre erken veya geç kıvam aldığından, suyu kontrollü kullanın, hamur kek kıvamından birazcık koyu olmalı) iyice, ama iyice özleştirmeliyiz hamuru, bu önemli bir ayrıntı, ne kadar çok ve iyi karıştırılırsa o kadar lokmalar iyi kabarır ve içi boş boş olur, yani taş gibi bir lokma yerine, profiterol gibi lokmalar yersiniz :) fotoğraftaki gibi olur içi.
  4. Hamur kabının kapağını kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz havalar sıcak olduğundan, kısa sürede, iki katına çıkıyor hamur kabarınca, kaşıkla tekrar karıştırıp havasını alıyoruz, kabaran hamuru karıştırınca elastik yani sakızımsı bir yapıdaysa lokmalar balon balon olur :) bu da Allah ‘ın izniyle, lokmaların harika olacağının göstergesidir.
  5. Yağı ocağa alıp kızdırıyoruz, (yağ kızdıktan sonra ocak kısılmamalıdır, kısık ateşte lokma pişmez, yada çok yüksek ısıda olmamalıdır, o zamanda içi pişmez dışı yanar) lokma bol yağda kızarmalıdır, yani yağın oranı lokma toplarının altında veya seviyesinde olmamalıdır (yağın kızdığını anlamak içinde hamurdan fındık kadar, ısınan yağa bırakıyoruz, fokurdayarak kabarıyorsa minik lokma, yağın kıvamı tamamdır)
  6. Bir Türk kahve fincanı sıvı yağı bir kaba alarak, lokmayı keseceğimiz kaşığı yağa her yerini buluyoruz, hamuru elimizin içine alıp sıkıyoruz, (yani hamur elimizin içindeyken elimizi yumruk yaparak hamurun baş ve işaret parmak arasından çıkmasına izin veriyoruz sadece) baş ve işaret parmağımızın arasından çıkan hamuru yağa buladığımız kaşıkla (küçük lokma istiyorsanız tatlı kaşığı, birazcık büyük istiyorsanız yemek kaşığı kullanın) alarak kızan yağa bırakıyoruz, burada biraz hızlı olmalıyız, lokmaların hepsi aynı zamanda kızarması için :) (yağa çok fazla lokma konulmamalı, kızarttığımız kabın ebatları ve lokma toplarının ebatlarıyla karşılaştırarak dökülmeli lokma, birbirine dokunmadan serbest olmalı yağın içindeki lokmalar, birbirine yapışmamaları için )lokmayı kaşıkla alıp yağa bıraktıktan sonra her defasında kaşığı yağa bulmalıyız, lokmalar kızarma kabında, bir kızartmalık olana kadar.
  7. Yağa döktüğümüz lokmalar, kabararak kendiliğinden üst tarafları alta gelecek şekilde dönerler, daha sonrada varsa tel kafesli lokma kepçesiyle yoksa buna benzer herhangi bir delikli kepçeyle karıştırarak pişiriyoruz.
  8. Yumuşak seviyorsanız lokmaları ilk seferde pembe pembe pişirin, çıtır çıtır seviyorsanız, önce hafif bir pembelikte kızartıp yağdan alarak, sonra onlar tekrar aynı lokmaları yağa bırakarak kızartın, çıtır çıtır olacaktır.
  9. Bütün hamurları aynı işlemden geçirerek, lokmaları havlu kağıt yayılmış tabağa alıp, sonrada servis tabağına alarak üzerine şerbetini dökerek servisliyoruz, isteyen şerbetin üstüne dövülmüş ceviz. fındık, toz tarçın vs. dökebilir.

Bilenler bilirler elbetteki, bilmeyenlere naçizane önemli bir detayı paylaşmak istiyorum unların içindekiler bölümündeki Protein değeri :% 10 ‘nun üzerindeyse Allah ‘ın izniyle o un sizi yanıltmaz, börek, baklava vs. açarken veya lokma, pişi vs. kızartırken, buna dikkat ederseniz, benim böreğim olmuyor açılmıyor yufkalar demezsiniz tabiki açacağınız böreğin kurallarına uyarak, yada kızartmalarım yağ çekiyor demezsiniz. Bu önemli detayıda söyledikten sonra hepinize kolaylıklar dilerim. Deneyenlere afiyet- i şifa olsun.

Geleneksel Lokma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Geleneksel Lokma Tatlısı 07.09.2018 10:27 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 15.05.2020 15:14 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    yaş maya ile yapabilir miyiz bunu❓ cevap evet ise miktar ne kadar olacak. teşekkürler

    • sukran demir

      Merhabalar Zeynep hanım,tabiiki hazırlayabilirsiniz.Dörtlü satılan mayanın bir tanesinin yarısı,yani minik paket 42 gr.lık oluyor,bu küçük maya paketinin yarısını kullanarak hazırlayabilirsiniz.Beğenmeniz dileğiyle şimdiden kolay gelsin afiyet olsun afiyetiniz daim olsun.

Yeni Gelen Yorumlar
  • sureyyaaa

    Ellerinize saglik Sükran hanim. Universiteyi İzmir’ de okudum az lokma kuyruğuna girmedim☺️ Ama sanki izmirdeki yediklerimde hep tarcin vardı. Bilgim yok tarcini hamuruna mi koyuyorlar ama. O tat beni mest ediyordu. Tarifinizde tarçını aradim acikcasi. Ama dedigim gibi bilgim yok suan. Siz nerelisiniz bu konuda bilgi verir misiniz rica etsem🥰

    • sukran demir

      Merhabalar Sürereyya hanım,bende çok yedim İzmir’deki lokmaları 😊ben kardenizliyim,tarçın hamura değilde şebete katılıyor olmalı 😊hani kurabiye hamurlarına tarçın erken katılınca hamurun rengi esmerleşir,lokmada denemedim tarçını,(evde lokmada tarçını sevmeyenler var 😊) sizde,bence şerbete tarçın katabilirsiniz.Denermisiniz bilmiyorum ama,çok uzun zamandır hep bu tarifle hazırlarım ve çok beğenilir,denerseniz beğeneceğinize inanıyorum :) ve yorumunuzu görmeyi çok isterim afiyetle kalınız..

  • sukran demir

    SELMA hanım,tarifimi deneyip beğenmenize çok mutlu oldum,fotoğraf ve güzel yorumunuz için ayrıca çook teşekkür ederim afiyet olsun afiyetiniz daim olsun.🙏

  • Profil fotoğrafı

    yaş maya ile yapabilir miyiz bunu❓ cevap evet ise miktar ne kadar olacak. teşekkürler

    • sukran demir

      Merhabalar Zeynep hanım,tabiiki hazırlayabilirsiniz.Dörtlü satılan mayanın bir tanesinin yarısı,yani minik paket 42 gr.lık oluyor,bu küçük maya paketinin yarısını kullanarak hazırlayabilirsiniz.Beğenmeniz dileğiyle şimdiden kolay gelsin afiyet olsun afiyetiniz daim olsun.

  • Yeşim sultan

    Şükran hanım merhaba ben başka bir tarifle yapmıştım olmadı. Hamur kıvamı tuttu sakız gibi gerçekten. Ama hamuru kesme işini ve yağı ilk asamada denemeden attım çok yağ çekti. Acaba yumurta olmadığından da olabilir mi? Yumurta olmazsa olmaz mı lokmada?

    • sukran demir

      Mehabalar Yeşim hanım,çook uzun yıllardır hep bu tarifle hazırlarım,Allah’ın izniyle hiç yanılmadım ve tadanlar çok beğenir :) bir çok sebebi olabilir yağ hamurun çekmesinin,bu tür kızartmaları unun protein değeri % 10’un üzerindeki un ile yaparsanız çok daha iyi sonuç alırsınız mesela,bunu tarifin son bölümüne de yazdım :) bu küçük ama önemli bir detay :) yağ yeterince ısınmamış olabilir,hamura,süt-yoğurt kattınızmı bilmiyorum bundan da olur,yumurtaysa bence olmazsa olmazlardan,hem yağ çekmesini önler hemde güzel kabarmasını sağlar.Şu an aklıma bunlar geldi,Umarım sorunuzu cevaplaya bilmişimdir :) sağlıcakla ve afiyetle kalın.

  • Profil fotoğrafı

    Valla harika oldu lokmalarım, herkes bayıldı, çok teşekkürler 😍

    • sukran demir

      Merhabalar Sibel hanım,bu ne güzel yorum böyle :) siz de harikasınız,beğenmenize çok mutlu oldum :) keşke fotoğraf ta gönderseydiniz :) afiyet olsun,afiyetiniz daim olsun.

  • Profil fotoğrafı

    Ben bu tarifi denedim ama Tutturamadım sizin gibi :(. Hangi un markasını kullanıyorsunuz acaba? Benim baya cıvık oldu hamurum. İçi sizinki gibi olmadı maalesef. Bardak ölçülerinizi de yazabilir misiniz zahmet olmazsa :)

    • sukran demir

      Merhabalar Hacer hanım,bardak olarak fotoğraf ekledim,özellikle onu kullanıyorum,herkesin evinde bulunabilecek bir bardak.Bir talihsizlik olmuş,oysa 3.maddede suyu kontrollu kullanın,kek kıvamından biraz koyu olacak kıvamı diye yazdım(herkesin evinde aynı marka un olmayacağından) Kullandığım unun markası hekimoğlu,hatap un da çok süper hangisini kullanırsınız bilmem ama Allah ‘ın izniyle her ikiside beni yanıltmadı.İkinci denemenizde daha iyi olacağını diliyorum,afiyetle kalın.

    • sukran demir

      Lokmalar süper görünüyorlar Hacer hanım :) fotoğraf için çok teşekkür ederim :) ellerinize emeğinize sağlık,afiyet olsun,afiyetiniz daim olsun.

  • Profil fotoğrafı

    aciklamaniz icin tesekkurler en kisa surede deniycem insallah iyi gunler sukran hanim ..

  • sukran demir

    Merhabalar Öznur hanım,tariftede yazdığım gibi bu tür kızartmalarda unun önemi çok büyük,fotoğraftaki kestiğim lokmanın içine bakabilirsiniz hiç yağ çekmedi :) yazdığım tarife uyarak pişirirseniz emin olun harika bir lokma yersiniz,ben bu tarifi çok uzun yıllardır pişiririm her defasında çok şükür böyle kabarır ve yag çekmez.Denerseniz şimdiden kolay gelsin ve yorumunuzu bekliyor olacağım,afiyetle kalın.

  • Profil fotoğrafı

    sukran hanim tarifiniz cok guzel gorunuyo ellerinize saglik bi sorum var ben daha once yapmaya kalkistim asiri yag cekmisti ve yiyemedik yag kizgindi onada dikkatettim olmadi tarifiniz de cok yag cekermi simdiden tesekkurler..

  • canceren

    😳anladım teşekkür ederim cevabınız için 😊

  • canceren

    şerbeti için verilen miktar çok az değil mi?? 1 su bardağı suyu 20 dkk kaynatırsam buhar olur hep 😱

  • Hasıbe Zaglı

    Lokman çok güzel olmuş, çok ta güzel anlatmışsınız. Afiyet olsun. Elinize dilinize sağlık. Ama ben tabağına bayıldım. Yen’i mi aldınız nerden aldınız söylerseniz çok sevinirim.

    • sukran demir

      Merhabalar Hasibe hanım,güzel sözleriniz,güzel yorumunuz çook teşekkür ederim.Tabak çok eski,yaklaşık 60 senelik :) belki dahada eski,kayınvalidem vermişti rahmetli,keşke yeni olsaydı aldığım yeri söyleyebilseydim.Sağlıcakla kalın.

      • Hasıbe Zaglı

        Çok teşekkür ederim. Ben onun eski olduğunu tahmin ettim de. Acaba dedim bir sorayım. Bilmediğim görmediğim bir şey olur diye sormuştum. Kıymetini bilin. Güle güle kullanın. Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim.

      • sukran demir

        Teşekkürler Hasibe hanım,gerçektende benim için çok değerli,her elime aldığımda kimbilir ne anılar var bu tabakla diye geçer aklımdan :) Sağlıcakla kalın.

  • Profil fotoğrafı

    Şerbetlenince yumşamıyo deyilmi

    • sukran demir

      Merhabalar 1gulsen tariftede yazdığım gibi çıtır istiyorsanız ilkinde hafif ikinci kızartmada pembe şekilde pişirirseniz yumuşamaz Allah’ın izniyle,biz şerbetin içine atmayız lokmaları üzerine gezdiririz şerbeti :) doğal olarakta yumuşamaz :)

  • miraya

    yalnız düzleme kuru maya hangisi oluyo

  • miraya

    çok güzel kabarmış bayıldım elinize sağlık. 😍

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Muhteşem Kabak Tatlısı Tarifi

Muhteşem Kabak Tatlısı

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Cevizli Kayısı Tatlısı Tarifi

Cevizli Kayısı Tatlısı

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Lor Tatlısı Tarifi

Lor Tatlısı

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yumurta Tatlısı(Lokma Tatlısı) Tarifi

Yumurta Tatlısı(Lokma Tatlısı)

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Hariri Tatlısı Tarifi

Hariri Tatlısı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Eskilerin Gulike Tatlısı Tarifi

Eskilerin Gulike Tatlısı

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Balkabağı Tatlısı Tarifi

Balkabağı Tatlısı

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Nevzine Tatlısı Tarifi

Nevzine Tatlısı

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Tek Tava Mantı Makarna Tarifi

Tek Tava Mantı Makarna

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tavuk Tantuni Tarifi

Tavuk Tantuni

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Çilekli Baton Pasta Tarifi

Çilekli Baton Pasta

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Erişteli Pancar Salatası Tarifi

Erişteli Pancar Salatası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yoğurt Pastası Tarifi

Yoğurt Pastası

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ramazana Özel 20 Geleneksel Tatlı Tarifi
Ramazana Özel 20 Geleneksel Tatlı Tarifi

Ramazanda kurulan sofraların en şekerlerindendir tatlı tarifleri. İster yemek sonrasında doğan ihtiyacı karşılamak için isterse…

Geleneksel Türk Yemekleri: Medarı İftiharımız Tarifi
Geleneksel Türk Yemekleri: Medarı İftiharımız

Türk Mutfağından En Sevilen Yemekler Zamanımızın en güzel Türk yemekleri, tarih öncesi çağlara kadar dayanır.…

Çerkes Yemekleri: 16 Geleneksel Lezzet Tarifi
Çerkes Yemekleri: 16 Geleneksel Lezzet

Çerkes yemekleri, hepimizin en az bir kere duyması muhtemel olan leziz tarifleri kapsıyor. Özellikle Anadolu’da…

Geleneksel Suriye Yemekleri, Resimli Listesi Tarifi
Geleneksel Suriye Yemekleri, Resimli Listesi

Suriye Mutfağının En Sevilen Lezzetleri Dünya mutfakları içinde oldukça önemli bir yere sahip olan Suriye…

Cajun Baharatı: Geleneksel Hint Karışımı Tarifi
Cajun Baharatı: Geleneksel Hint Karışımı

Kajun Baharatı: Et ve Sebzelerin Lezzetini Artırır Kajun baharatı patateslere çok yakıştığı için patates baharatı…

Neem Yağı: Geleneksel Hint Köy Eczanesi Tarifi
Neem Yağı: Geleneksel Hint Köy Eczanesi

Neem Yağı: Hint Kadınlarının Güzellik Sırrı Halk arasında Hint leylağı olarak da bilinen neem ağacı,…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Tarifler Geri
Videolar Geri