Destan Kruvasan ( Croissant)

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 10-12 Kişilik
  • 4 saat üzeri Hazırlık, 15dk Pişirme

Destan Kruvasan ( Croissant) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemesi

  • 1 su bardağı ılık su ( 240 ml )
  • Yarım paket yaş maya (21 gram)
  • 100 gr oda ısısında erimiş tereyağ
  • 1/3 bardak şeker ( 70 gr)
  • 2 çay  kaşığı tuz ( silme 8 gr)
  • 3, 5   su bardağı un (525 gram)

Kruvasan hamurunun  içine konulacak yağ

  • 1 paket tereyağ ( 250 gr)
  • 1 yemek  kaşığı un ( 15 gr)
  • 1 yemek  kaşığı limon suyu ( 15 gr)

Kruvasanların İç Malzemesi

  • Kruvasanlar boş olarak hazırlanabileceği gibi  içlerine çikolata,marmelat konularak da hazırlanabilir…

Kruvasanların üstleri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı su ile çırpılacak…

Pişirmek için yağlı kağıt

Destan Kruvasan ( Croissant) Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Bugün sizler ile “Kruvasan” tarifini paylaşmak istiyorum. Bu tarif meraklısına gelsin :))))))))Sitede bir çok Kruvasan tarifi var. Bu da benimki olsun :)))) yalnız baştan şunu  belirtmek isterim ki bu poğaça açma gibi yada milföy hamuru gibi hazırlanan, yerken her yere dökülen yada poğaça kıvamında olan çok da kolay hazırlanan   bir Kruvasan değil…

Gerçeği gibi hazırlanan bir Kruvasan o nedenle de yapımı kişiyi zorlayan , zaman alıcı uğraştırıcı bir tarif. Maharet,işlem,dikkat  isteyen meşakkatli bir tarif..tarif 2 hatta 3 güne yakın bir sürede  hazırlanıyor. Ama sonuç dışı çıtır içi yumuşak ama kırılıp dökülmeyen bir Kruvasan. Eğer vaktiniz var ise sıkılmayacaksanız yemek yapmayı sevenlerdenseniz “ben zoru severim” diyenlerdenseniz ve de mutfakta deneyimliyseniz  bu uğraştırıcı tarifi deneyin derim…çünkü Kruvasan kolay bir tarif değil :))) emek istiyor…..kendine güvenenlerin yapmasında fayda var..dediğim gibi zor tarif…işlemler sırasında hamuru patlatmamak ve yağı dışarı çıkartmamak lazım….size zor gelirse  istemezseniz sitede ki  daha kolay ve daha  hızlı yapılan tarifleri denemenizde yarar var. Tarif  Bruno Albauze , Laura Vitale ve İtalyan bir  yemek  yazarının tariflerinin karışımı….Tarif mix bir karışım. Böyle uzun hazırlanan  bir tarif kısa anlatılamayacağı için normal olarak  tarif çok çok uzun..dediğim gibi meraklıları ile okumayı gerçekten sevenlerle devam edelim… Mızmızlanacaklar lütfen ! okumayı şimdiden bıraksın …Sanırım bu benim en uzun tarifim :))))))))) Hadi başlayalım. .

HAMURU HAZIRLAMA

Kuruvasanın yapımına öğleden sonra saat 4-5 gibi  başlayın….Ocakta çok hafif ılıtılmış 1 su bardağı suyun içinde yarım paket yaş mayayı cam bir kasede eritin. İçine tuzu ve toz şekeri ekleyin mixer ile güzelce köpürtün.

Unu derin bir yoğurma kabına eleyerek alın …..unun ortasını açın köpürmüş mayalı karışımı una ekleyin hamuru yanlardan toplayın ve  2 dakika kadar  yoğurun şimdi oda ısısındaki tereyağı da karışıma ekleyin ve 2 dakika daha yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın hamur çok cıvık olacak merak etmeyin. Hamuru 5 dakika kadar  unlu tezgahta ,tezgahı hamuru hafif unlayarak hamuru yoğurun, toplayın. Hamurunuzu unlanmış tezgaha bir kaç kere kaldırıp kaldırıp vurun.Hamurlar yumuşak olsalar bile yoğurdukça toplanırlar…Sakın toparlansın diye bu hamura çok çok un eklemeyin bu hamura çok un eklememelisiniz…tarifte yazan miktarları geçmeyin…

Şimdi bu hamuru yoğurma kabınıza tekrar geri alın kalıbın üstünü streç film ,buzdolabı poşeti yada kabın kapağı ile güzelce hava almayacak şekilde kapatın..hamuru  3 saat bu şekilde bekletin. Hamurunuz süre sonunda 3-4 katına çıkmalı. Süre sonunda tezgahınızı unlayın kabarmış hamuru tezgaha alın elleriniz yardımı ile hamuru dikdörtgen şeklinde büyütün şimdi bu büyüttüğünüz hamuru mektup zarfı gibi  katlayın.

Yani ilk önce yan köşeler ortaya dikdörtgen ve sonra  üst köşelerde ortaya  ve tekrar ortadan 2 ye yani kare şeklinde. ( Hamuru  yanlardan,üstlerden 4 kere katlayacak sonra ortadan 2 ye katlayacaksınız)Katladığınız hamuru naylon bir poşete sarın ve yoğurma kabına geri  alın yoğurma kabının ağzını streç film ile yada yoğurma kabının kapağı ile kapatarak güzelce kapatın hamur hiç  hava almasın bu şekilde en az 8 saat (en güzeli bir gece )buzdolabının iç bölmelerinde raflarında beklesin .

Hamuru dolaba koyduktan hemen  sonra  başka bir derin bir kase alın ….Dolaptan çıkmış sert haldeki tereyağı küp küp ,küçük küçük kesin şimdi 1 yemek  kaşığı un ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile tereyağı 1-2 dakika kadar güzelce hızlıca yoğurun yoğurduğunuz yağı küçük kare şeklinde  toplayın….yağı   bir buzdolabı  poşetine  koyun ve merdane  ile tereyağın üstünden geçin yağı inceltin.Torba da 2 cm kadar  inceltilmiş  tereyağ yarım dosya kağıdı boyutunda olmalı ( bu yağı sabah hamurun içine koyacağız o nedenle çok genişletilerek  açılmış büyük ebatlı  bir yağ olmasın) …. bu açtığınız yağı da buzdolabının içine kahvaltılıkların durduğu bölmeye alın o da buzdolabında  beklesin.Yağın torba da açılmış ebatının göründüğü şekil resimlerde var…

TEREYAĞINI HAMURA YEDİRMEK

Ertesi gün kruvasanı yapmak istediğiniz aman  hem yağı hem de hamuru dolaptan çıkartın. Bir 5 dakika kadar tezgahta bekletin ikisi de aynı ısıda olsun.

Şimdi tereyağı hamura yedireceğiz…Tezgahınızı unlayın hamurunuzu tezgahta açın (hamurunuzu yağınız içine konulunca  yanlarda boşluk kalacak şekilde açılmış olsun , hamuru dikdörtgen şeklinde açın). .yani açacağınız hamur tereyağ dan daha geniş olsun….resimler de var görebilirsiniz…
Tereyağı poşetinden çıkartın ve açtığınız hamurun tam  ortasına tereyağı koyun hamurun yanlarından biraz gererek , ortaya doğru çekerek hamurunuzu sağlam bir şekilde  kapatın. Yağı hamurun içine hapsedin…..Şimdi bu şekilde  hamuru merdane ile ortadan başlayarak yanlara doğru  dövün…… hamurun içinde ki yağı döverek hamurun her yerine eşit şekilde nazikçe, hamuru patlatmadan yayın…. ….Bu aşamada hamuru  döveceğim diye hamura sert davranmayın hamuru patlatmayın ….yağ kesinlikle dışarı çıkmamalı yağ hamurun dışına çıkarsa hamuru bir daha toplayamazsınız.Bunların olmaması içinde yağın soğuk olması gerekiyor..soğuk yağ hamurdan taşmaz…sıcak yağ hamurdan taşar…hamuru döverken yada açarken çok hızlı olacağım  diye hamuru patlatırsınız..hızlı ,dikkatli ama nazik olmalısınız…soğuk tereyağ hamurun içindeki  çiğliği alıp iç katların kat kat  ayrılmasını sağlayacak iç katlar ayrılınca da üst kat çıtır çıtır çıtırdayacak….

1.KATLAMA

Hamuru dövdük yağı hallettik….Şimdi (içinde yağ olan)  hamurunuzun içindeki yağ erimedi ise aşağıda ki işlemi yapın eğer döverken yağ eridi çok yumuşadı ise hamuru 20 dakika dolapta bekletin sonra aşağıda ki işlemlere devam edin…ben yağın erimediğini varsayarak devam ediyorum….

İçinde yağ olan hamurunuzu unlu tezgahta merdane ve un yardımı ile genişçe bir dikdörtgen şeklinde  açın.Bu aşamada hızlı olmalısınız tereyağı hamurun için de eritmemelisiniz… Hamuru açtınız ve şimdi bir yumurta fırçası yardımı ile hamurdaki fazla unları süpürün..katlamadan önce hamurun üstünde ki fazla unlar mutlaka süpürülmüş olmalı…..her katlama sonunda da hamuru süpürüyorsunuz…şimdi hamuru katlayacağız …. ilk önce yanları ortaya katlıyor süpürüyor… sonra üst yanları ortaya  katlıyor süpürüyorsunuz..sonra 2 ye katlıyorsunuz  …2 kere yanları katla nazikçe süpür ..sonra üst parçaları  2 ye ortaya  katla  yine süpürüyor ve ortadan 2 ye katla süpür gibi… ve aynı şekilde hava almayacak şekilde  poşete sarıp sonra yoğurma kabına alıyorsunuz sonra kabı streçliyorsunuz yada ağzını kapatıyorsunuz  ve 2 saat de  bu şekilde dolapta bekletiyorsunuz….

2. ve 3. KATLAMA

Bu yağlı hamuru açma, katlama,süpürme   işlemini  aynı şekilde 2 kere daha yapıp devamında da 2 şer saat buzdolabında bekletiyorsunuz…bu katlama işlemini  toplamda 3  kere  tekrarlıyorsunuz..en sonunda ki katlamada hamuru bu şekilde bir gece daha buzdolabında bekletiyorsunuz…Bu tur verme açma, katlama ve dolapta bekletme sonra yine açma katlama işlemini hamurunuzun kat kat ayrılmasını içinin yumuşak dışının çıtırdayan kıtır kıtır  gerçek bir kruvasan olmasını  sağlayacak…

HAMURU AÇMA / KESME

Yapacağınız zaman tezgahınızı unluyorsunuz hamurunuzu tezgaha alıyorsunuz…hamuru ortadan  2 ye bölüyorsunuz …bir tanesini şimdi açacaksınız…diğer kalan bir tanesini yine streç filme hava almayacak şekilde sarıp buzdolabına  atıyor buzdolabında bekletiyorsunuz…kalan dolaba attığınız hamuru hemen o gün kullanabileceğiniz gibi dolapta bekletip bir gün sonra da kullanabilirsiniz…yada kalan parçayı güzelce hava almayacak şekil de çok güzel poşetleyerek buzluğa atıp daha sonra da kullanabilirsiniz…resimlerde var görebilirsiniz…

Biz şimdi kullanacağımız (kestiğimiz) bir parçayı unlanmış tezgaha alıyoruz…Hamur parçasının kısa kenarı bize bakacak şekilde tezgahta un yardımı ile  uzun bir dikdörtgen şeklinde merdane ile ( 3mm kalınlığında) açıyorsunuz.. açtınız fazla unları süpürüyorsunuz…ve açtığınız uzun dikdörtgeni enlemesine bıçakla  3 parçaya kesiyorsunuz (kesilen her bir parçanın boyu 15 cm olmalı) yani  açtığınız dikdörgen hamurdan 3mm kalınlıkta  15 cm uzunlukta 3 parça keseceksiniz…sonra kesilen her bir parçayı da sol üst ucundan alt sağ ucuna doğru çaprazlamasına bıçakla kesiyorsunuz….yani  hamuru diyagonal şekilde kesip hazırlıyorsunuz…şimdi bu şekilde ( ikizkenar üçgen) kesilmiş 6 adet hamurumuz var…

HAMURA ŞEKİL VERME

Şimdi her bir üçgeni elinize  alıyorsunuz alt ve üst iki ucunu hamur iki elinizde iken ,hamuru sağa sola doğru  çekip hamur parçasını (koparmadan)uzatarak genişletiyorsunuz..sonrasın da genişlettiğniz üçgeni  tezgaha   alıyorsunuz hamurun alt geniş ucunu biraz sağa sola doğru yine çekerek genişletiyorsunuz ve aynı geniş ucu birazda üstten bastırarak inceltiyorsunuz ve hamur tezgahta iken  elinizi suya batırıyorsunuz ve hamurun üstüne   uzunlamasına  olacak şekilde  elinizle azıcık  su sürüyorsunuz…geniş tarafının içine kayısı marmelatı yada birer parça çikolata koyuyorsunuz ve sarıyorsunuz..eğer boş yapmak isterseniz hamurun geniş tarafının tam ortasına bıçak ile diklemesine bir kesik atıp hamuru  o şekilde sarıyorsunuz ben her 2 sarma şeklini de resimlerde paylaştım…

HAMURU PİŞİRMEYE HAZIRLAMA + PİŞİRME

Hazırladığınız kruvasanları yağlı kağıt serilmiş  fırın  tepsinize aralarında geniş aralıklar bırakarak aralıklı aralıklı   dizin. Yumurta sarısını çırpın içine biraz su ekleyin çok yoğun olmayan cıvıkça bir karışım olsun  ve bu yumurtalı karışımı tepside ki kruvasanların üstüne sürün ..yumurtayı kruvasanların kat yerlerine pek sürmemeye çalışın sadece geniş üst yüzeylerine  sürmeye çalışın ki güzel kabarsınlar yumurta hamuru sıkmasın…

Fişe takılmamış,yanmayan fırınınızın alt bölümünün içine bir tas içinde kaynar su koyun ..içinde kruvasanlar olan tepsiyi de bu yanmayan  fırının içine atın 3,5 saat bu şekilde yanmayan fırında güzelce sıcak su buharı eşliğin de  tespi de mayalansınlar,kabarsınlar…..

Mayalanan tepsiyi ve suyu fırından dışarıya alın…fırınınızı 190 derecede güzelce ısıtın..fırın ısınırken siz kruvasanları yine su ile çırpılmış yumurtanız ile güzelce ikinci kez yumurtalayın ve tepsinizi kızmış fırına atın…10-12-15  dakika üstleri güzelce kızarana kadar pişirin…. kruvasanlarınız pişti artık nihayet :))) yenmeye hazır… kruvasanlar oda sıcaklığına gelince güzel bir nescafe eşliğinde süper olacaklardır….arzunuza göre Kruvasanlarınızın üstlerine pudra şekeri serperek  yanında  kayısı marmelatı ile (ve tabii ki kahve )  tüketebilirsiniz…

Afiyetler olsun…

Dolapta kalan hamur parçasını aynı şekilde birinciyi açınca ikinciyi alıp açabileceğiniz gibi bir gün daha dolapta bekletip ertesi gün de taze taze hazırlayabilirsiniz…

Ben hamuru su ile tuttum çünkü seyrettiğim ustalar bu şekilde hazırlıyorlardı siz ılık  su yerine ılık süt ile de mayalandırabilirsiniz…

Hamuru kolaylık olsun diye  un yardımı alarak açıyoruz…ama hamurun unlarını her katlamada mutlaka ama mutlaka  yumurta fırçası  ile  süpürmeyi  unutmayınız..hamur süpürülecek hamurun üstünde gereksiz fazla un olmayacak bu önemli…

Hamurun her katlamada dolapta bekleme süresi 2 saat olmalı..Son katlamada bir gece dolapta durabilir…

Hamur dolaptan her çıkışında en fazla ( ilk aşama yağı yedirme hariç)  2 dakika bekletip hemen açınız ve katlayınız hamuru çok çözdürmemek lazım……” hemen açmak zor oluyor biraz bekleteyim de öyle açayım “derseniz hamurun içindeki yağı dışarı çıkartabilirsiniz hamuru yumuşatarak işinizi zorlaştırırsınız…hamuru sonra ne açabilirsiniz nede katlayabilirsiniz..hamur tezgaha yapışır…yağın hamurun dışına patlayarak çıkmaması lazım…

Kruvasanları tepsiye sakın  sıkışık sıkışık dizmeyin unutmayın tepsi mayasından sonra  kruvasanlar 3 katı kadar kabaracaklar….yakın yakın dizerseniz hepsi birbirine yapışır buna lütfen !dikkat edin….

Kruvasan hamuru bu şekilde 3 kere katlandıktan bekletildikten sonra güzelce paketlenerek derin dondurucuya atılabilir…1 ay bu şekilde saklanabilir…( son katlamadan sonra)

Kruvasanları sade tüketebileceğiniz gibi kayısı marmelatı ve çikolata ile de hazırlayabilirsiniz… boş hazırlayıp  ortadan keserek ve  içine kaşar, salam ,domates koyarak da tüketebilirsiniz yada pişenlerin üzerine arzunuza göre  pudra şekeri de serpebilirsiniz….tercih sizin..

Pişirme ısıları fırınlara göre farklılık gösterecektir…

180 derece ısınmış fırında 12-16 dakika

190 derece ısınmış fırında 10-12  dakika

200 derecede 10 dakika

Ben hamuru en son açıp, kesme aşamasında …. hamuru  2 ye bölünce sizler için  içinin  resmini çektim hamurun katlamalar ,turlamalar sonucunda kaç kat olduğunu (kat kat) oradan görebilirsiniz….

Tarif ne kadar uzun  diyebilirsiniz gereksiz görebilirsiniz” ne gereği var ki?…… site de daha kısa hazırlanan daha kolay tarifler  var  çok gereksiz” diyebilirsiniz… benim amacım eklenmek ,beğenilmek ,alkış almak değil meraklısı bir kişi yada mutfak sevdalısı bir kişi bile bu tarifi  okumaya değer görse okusa, öğrense yapsa  bu bana yeterli o nedenle uzun yapımı zor  tariflere sakın kızmayın…güzellikler  ve lezzet ayrıntılar da gizlidir :))))bazı tarifler spesifik zevkleri olanlar için olabilir….bazıları tüm tarifleri biliyor bazen sitede  zor hazırlanan tarifleri görmek okumak denemek istiyor kısaca değişiklik arıyor… bu tarif herkes yapsın diye paylaşılmış bir tarif değil…bu meraklısına zor sevenlere ait bir tarif..hem bilirsiniz ki ben bilmeyenler acemiler için de çok çok kolay hazırlanan pratik tarifler de paylaşıyorum…bu seferlik bu tarif de meraklısına zoru sevenlere gelsin ….bu da öyle bir tarif olsun…:))))))

Tarifi daha iyi anlamanız açısında en başta adını verdiğim yabancı yemek yazarlarının adını Örn :Bruno Albauze , Laura Vitale  (Coissant) yazıp videolarını seyredebilirsiniz  böylelikle tarifin yapımını  daha iyi anlayabilirsiniz.

Bu arada  bir süre sitede ne tariflerim ne de yorumlarım yer alamayacak ( yaz mevsimi dolayısı ile) bu nedenle bana yazacağınız  mesajlarınıza yorumlarınıza yanıt veremezsem lütfen size  yanıt vermiyorum sanmayın…

Bu süre zarfın da sitede tarif paylaşamasan bile arada sırada fırsat bulabilirsem yorumlara bakmaya  çalışırım ama bilin ki size yanıt vermiyorsam mesajlarınızı  görmediğim içindir…..

9 aydır bu sitede paylaşımlar yapıyorum …bu süre zarfında bana büyük anlayış gösteren tariflerimi yayınlama inceliği gösteren  site yönetimine ,yine bu site sayesinde tanıdığım güzel kalpli, güzel sözlü dostlarıma ,bana güzel,sevimli,sıcak,komik mesajlar atan…. tariflerimi beğenme, deneme ,resim gönderme inceliğini gösteren  bunun için vakit ayıran değerli  arkadaşlarıma ve tüm değerli site üyelerine,bana” abla” diyecek kadar beni kendine yakın hisseden sevgili kardeşlerime herkese çok çok teşekkür ederim…iyi ki sizleri tanıdım…:)))))))))

Allah kısmet ederse yine gelirim…..hem  ben de tarif çokkkkkkkkkk (hazır da resmini çektiğim ama gönderemediğim  çok tarifim var bilgisayarın ekranı resim dosyaları ile  dolu) inşallah hayırlısı ile  yine görüşürüz…:))

Sağlıklı, sıhhatli ,huzur dolu,hayırlı günlerde tekrar görüşmek üzere….

Müsaadenizle;

HOŞÇA KALIN…:)))))))))))))

Destan Kruvasan ( Croissant) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Destan Kruvasan ( Croissant) 29.06.2015 14:25 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 29.06.2015 14:25 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Yorumlar (107)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kruvasan Poğaça Tarifi

Kruvasan Poğaça Tarifi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Hazır Yufkadan Kruvasan Börek (videolu) Tarifi

Hazır Yufkadan Kruvasan Börek (videolu)

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Mini Kruvasan Börek Tarifi

Mini Kruvasan Börek

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kruvasan Börek Tarifi

Kruvasan Börek

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Mini Kruvasan Börek Tarifi

Mini Kruvasan Börek

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kruvasan Poğaça (Videolu) Tarifi

Kruvasan Poğaça (Videolu)

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
Çilekli Baton Pasta Tarifi

Çilekli Baton Pasta

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Erişteli Pancar Salatası Tarifi

Erişteli Pancar Salatası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yoğurt Pastası Tarifi

Yoğurt Pastası

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Rocher Pastası (Pişmeyen) Tarifi

Rocher Pastası (Pişmeyen)

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Ispanak Soslu Tavuk Tarifi

Ispanak Soslu Tavuk

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar Tarifi
Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

Şanlıurfa Yemekleri & Zengin Mutfak Kültürü Hangi Lezzet En İyi Nerede Yenir? Şanlıurfa, acı ve…

Yenibaharlı Mis Kokan 20 Tarif Tarifi
Yenibaharlı Mis Kokan 20 Tarif

Yenibahar, içinde farklı baharatlar bulunduran ve eklendiği tarifin lezzetini kat kat artıran bir baharat karışımı.…

Ne Yiyelim?: Ev Yapımı 20 Nefis Tarif Tarifi
Ne Yiyelim?: Ev Yapımı 20 Nefis Tarif

Kahvaltı, öğle, akşam yemeği fark etmeksiniz, bitip tükenmeyen bir ihtiyaca değiniyoruz: Ne yiyelim? İşyerinde olup…

Evde Kuzine Soba Fırın Nasıl Kullanılır? Tarifi
Evde Kuzine Soba Fırın Nasıl Kullanılır?

Kuzine Soba Fırın: Sıcacık Nostaljik Yemekler Pek çok kişinin çocukluk hatıralarında önemli bir yer edinen…

Nesquik İle Denenmiş Farklı ve Pratik 10 Tarif Tarifi
Nesquik İle Denenmiş Farklı ve Pratik 10 Tarif

Nesquik süte katılan toz hali ve mısır gevreği paketleri ile pasta, kek ve kurabiye tariflerinde…

2020 Temmuz Ayının Yıldızı 30 Tarif Tarifi
2020 Temmuz Ayının Yıldızı 30 Tarif

Nefis Yemek Tarifleri ailesinin her ay huzurlarınıza sunduğu en beğenilen tariflerinde Temmuz ayı favorileri ile…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Tarifler Geri
Videolar Geri