Evde Kuzine Soba Fırın Nasıl Kullanılır?

Evde Kuzine Soba Fırın Nasıl Kullanılır? Tarifi

Kuzine Soba Fırın: Sıcacık Nostaljik Yemekler

Pek çok kişinin çocukluk hatıralarında önemli bir yer edinen soba, çok farklı çeşitlerde piyasada yerini almaktadır. Sobaya atılan odun ve kömürün verdiği sıcaklık sayesinde hem ev ısınır hem de gönüller. Soba etrafında toplanıp çay muhabbeti yapmak da sobanın gözünde hazırlanan yemekleri yemek de insanlara apayrı bir mutluluk verir. Geçmişte neredeyse her evde olan; şimdi ise bazı evlerde kurulan soba türlerinden sizlere bugün kuzine fırın soba hakkında bir yazı hazırladık.

Bu yazımızda kuzine tipi fırın özelliklerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sadece kuzine fırın özellikleri hakkında bilgi sahibi olmayacaksınız. Bu fırında pişirilen en lezzetli yemek önerileriyle de burada tanışacaksınız.

Pek çok evde var olan odunlu kuzine fırın nasıl kullanılır? Fırında neler yapılır? Daha pek çok soru işaretini gidermek için yazımızı sonuna kadar okumalısınız. Kuzine soba içinde pişen en nefis tarifler sizi yazının sonunda bekliyor. Evinizde kuzine soba varsa; bu yazımız size rehber olacak!

kuzine soba çeşitleri

Kuzine Fırın (Soba) Nedir? Özellikleri Nelerdir?

  • Kuzine soba fırını, üzerinde ve özel gözlerinde yemek pişme özelliği olan bir tür ısınma aracı olarak bilinmektedir.
  • Bu sobalar odunla ya da kömürle ısı dağılımı yapmaktadır.
  • Kütle olarak oldukça ağır olan kuzine sobalar, ortalama 50 kg ağırlığındadır.
  • İç mekanlarda, kafelerde ve dağ evlerinde sık sık tercih edilir.
  • Kışların soğuk geçtiği iklimlerde oldukça iyi bir ısı yayılımı yapan kuzine sobalar, görünüm açısından da bulunduğu yeri güzelleştirir.
  • Kuzine soba fırını 50 m2 ve 100 m2 alanları ısıtmak için ideal bir araçtır. Hem ısınma hem de yemek pişirme özelliği olduğundan dolayı evde tasarruf da sağlamaktadır.
  • Üst yüzeyinde tıpkı bir ocak gibi bölmeleri vardır. Bu bölmelere tencere ya da çaydanlık gibi mutfak araçlarınızı koyup ısıtma ve pişirme etkisi oluşturabilirsiniz.
  • Son zamanlarda çeşitli firmalar tarafından kuzine soba özelliği taşıyan mutfak aletleri üretilmektedir. Bu fırınlar görünüm açısından tıpkı kuzine fırını hatırlatır. Daha çok ocak gözü ve fırın bölmesine sahiptir.
kuzine soba nasıl kullanılır

Kuzine Soba Fırını Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Kuzine fırın ne işe yarar diyenler için; bu ürünün avantajlarından bahsedelim:

  • Kuzine fırın soba, her şeyden önce bir ısıtma aracıdır. Güçlü bir ısıtma etkisi vardır.
  • İçine eklenen kömür ya da soba sayesinde, çevresini ve üzerindeki tencereyi ısıtır.
  • Kuzine fırın soba, çok uzun süre yanıyorsa; yemek pişirebilirsiniz. Yemeğiniz usul usul pişerken hem lezzeti artar hem de iştah açan kokusu.
  • Doğalgaz sisteminin ve kalorifer sisteminin olmadı binalarda, kuzine fırın soba alternatif olacaktır.
  • Güvenli şekilde kurulumu yapıldıktan sonra kuzine fırını kullanabilirsiniz.

Peki, kuzine fırın nasıl kullanılır?

  • Yeni nesil kuzine fırınları kullanmak için markanın verdiği kullanma talimatını okuyunuz. Her bölme için ısı ayarını talimata göre yapınız.
  • Eski nesil kuzine fırın sobasını kullanmak için öncelikle kuru odun ve kömür temin ediniz.
  • Kuzine fırın sobasının odun atılan kovasına odunları çapraz şekilde yerleştirin ve bir kağıt yardımıyla odunları tutuşturun.
  • Kovanın üzerindeki kapağı kapatıp hava alarak tutuşmasını sağlayın.
  • Odunlar tutuştuktan sonra kuzine fırın sobası yanmaya başlayacaktır.
  • Kuzine fırında neler pişirebilirim? Diyenler için bazı kolay yemek türlerini önerebiliriz. Tepsi yemekleri, ekmek tarifleri, börekler, çörekler, kestane ve güveç yemekleri; kuzine fırında hazırlandığında lezzetini ikiye katlayacaktır.
kuzine soba

Kuzine Fırında Pişirebileceğiniz 10 Enfes Yemek

1) Ülkenin En Beğenilen Tarifi: Fırında Sütlaç

Kuzine fırında bir tatlı yapmak isteyenlere oldukça kolay tarifimiz olacak. Sütlaç sevenler için tam ölçülü, püf noktalarıyla hazırlayabileceğiniz fırında sütlaç tarifimizi kuzine soba fırında deneyebilirsiniz. Tencere hazırlığını yaptıktan sonra fırında pişirme işlemine kuzinede devam edebilirsiniz. Bu sütlaç çok sevilecek! Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

2) Lokum Gibi Yumuşacık Fırında Tavuk Çöp Şiş

Mutfakta telaşınız çoksa; ana yemeğinizi kuzine fırın sobada hazırlayabilirsiniz. Tavuk etiyle leziz bir menü çıkarmak isteyenlerin defalarca denediği lokum kıvamındaki çöp şiş, kuzine fırında piştiğinde daha da lezzetli bir hal alacak. Tarifin detayları ve pişirme bilgileri için mutlaka bu özel tarife göz atmalısınız. Lokum Gibi Yumuşacık Fırında Tavuk Çöp Şiş

Lokum Gibi Yumuşacık Fırında Tavuk Çöp Şiş

3) Şimdi Çıktı Fırından! Kahvaltılık Kızarmış Ekmek Tarifi

Kuzine fırında kahvaltılık yiyecekler hazırlamak sadece birkaç dakikanızı alacak. Sıcacık kızarmış ekmekleri kahvaltı sofranızda görmek istiyorsanız; birkaç sihirli dokunuşla bu tarifi deneyebilirsiniz. Fırın evinizi ısıtırken ekmeklerinize de lezzet verecek! Şimdi Çıktı Fırından (Kahvaltılık Kızarmış Ekmek Tarifi)

Şimdi Çıktı Fırından (Kahvaltılık Kızarmış Ekmek Tarifi)

4) Kuzine Fırında Köfte Patates

Sevilen lezzet köfte patates, kuzine fırında piştiğinde evinizi saran kokuyu unutamayacaksınız. Köfteyi evde kolayca hazırlayıp kuzine fırına verdiğinizde, yemek için kalan hazırlıklara devam edebilirsiniz. Kuzine fırında usul usul pişen köfte ve patates yemeği evdekiler tarafından çok beğeni alacak! Fırında Köfte Patates

5) Ana Yemeklerin Baş Tacı Fırında Patlıcan Kebabı

Malzemeleri önce tepsiye dizerek ardından kuzine fırına vererek leziz bir yemek hazırlamak ister misiniz? Fırında patlıcan kebabını bir de kuzine fırın sobada pişirmeyi deneyin. Siz masanızı hazırlayana kadar sobada leziz kıvamda pişen patlıcan kebabı, detaylarıyla beraber bu tarifte! Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı

6) Cips Gibi Fırında Özel Soslu Patates Cipsi

Kahvaltıya ya da atıştırmalıklarla geçen bir öğüne nefis patates hazırlamak için sizlere çok özel bir tarif vereceğiz. Cips tadında, özel soslu patatesleri kuzine fırın sobaya verdiğinizde yanan odunların da etkisiyle çıtır çıtır bir patates hazırlamış olacaksınız. Her öğüne yakışan, sosu özel cips kıvamındaki patatesleri siz de deneyebilirsiniz. Fırında Özel Soslu Patates (Cips Gibi)

Fırında Özel Soslu Patates (Cips Gibi)

7) Lezzetini Fırında Tamamlayan El Açması Ispanaklı Çıtır Börek

Çay saatlerine eşlik eden ya da sabah kahvaltıda sıcacık tüketilen çıtır börek tarifimiz, pek çok kişi tarafından denendi. Kuzine fırınınız varsa siz de bu özel börek tarifimizi deneyip kuzine soba fırında pişirebilirsiniz. Çay demini alana kadar hazır olan ıspanaklı çıtır börek, çok beğenilecek! El Açması Ispanaklı Çıtır Börek

El Açması Ispanaklı Çıtır Börek

8) Lezzet Garantili Fırında Balık Çipura

Kuzine fırında köz ateşle pişen bir balık lezzetine hayır diyebilir misiniz? Eğer balıkla aranız iyiyse; bu soruya yanıtınız evet olacaktır. Çipurayı tam mevsiminde alıp kuzine fırında pratik bir şekilde pişirerek sağlığınız için iyi bir tarif hazırlamış olacaksınız. Özel marine sosuyla lezzetlenen çipurayı siz de kuzine fırında deneyebilirsiniz. Unutmayın kalp sağlığı için balık tüketmelisiniz! Fırında Balık (Çipura) Lezzet Garantili

Fırında Balık (Çipura) Lezzet Garantili

9) Kış Mevsiminin Gözdesi Fırında Kestane Kebap

Kış aylarının soğuk günleri hissedildiğinde, kestane tezgahlara çıkar. Köşe başı kestanecilerinden daha da lezzetli bir kestane kebap hazırlamak için kuzine fırını kullanabilirsiniz. Evinizde kuzine soba fırını varsa; püf noktalarını takip ederek kestane kebap pişirebilirsiniz. Akşam sohbetlerinde enfes bir iz bırakacak! Fırında Kestane Kebap

Fırında Kestane Kebap

10) Karadeniz Mutfağının İncisi Mısır Ekmeği

Karadeniz yemeklerinin yanında mutlaka servis edilen mısır ekmeği, kuzine sobada pişirildiğinde tam lezzetini yakalayacaktır. Karadeniz illerinde bu leziz ekmek, özellikle kuzine sobalarda pişmektedir. Kıvamından şaşmayan, tam ölçülü bir mısır ekmeği tarifi arayanlar için eklediğimiz bu özel tarif sayesinde isteyen herkes kuzine fırında mısır ekmeği pişirebilir. Her öğüne yakışan Karadeniz lezzetini siz de deneyebilirsiniz. Daha önce denemediyseniz; tarifimiz tam size göre! Mısır Ekmeği Tarifi

Mısır Ekmeği Tarifi

Pişirme Kağıdı Nasıl Kullanılır?

Fırın Yemekleri: Birbirinden Leziz 42 Tarif

Mangal Nasıl Yakılır? 7 Adımda Pikniğin Ustası Siz Olun!

Döküm Tencerelerinizin Ömrünü Uzatacak 7 Akıllıca Fikir

Fırın Nasıl Temizlenir? Yağ ve Kirden Arındıracak 5 Kolay Yöntem

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kuzine Soba Lezzetinde Közlenmiş Patates Tarifi

Kuzine Soba Lezzetinde Közlenmiş Patates

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Fırında Kuzu But Tarifi

Fırında Kuzu But

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Kestane (Soba Tadında) Tarifi

Kestane (Soba Tadında)

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Kuzu Kol Tarifi

Fırında Kuzu Kol

2-4 kişilik, 40dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Fırında Kuzu İncik Tarifi

Fırında Kuzu İncik

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Fırında Kuzu Kaburga Tarifi

Fırında Kuzu Kaburga

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Kuzu Pirzola Tarifi

Fırında Kuzu Pirzola

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Fırında Kuzu Tandır Tarifi

Fırında Kuzu Tandır

2-4 kişilik, 3 saat Hazırlık, 2 saat Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri