Asla Yırtılmayan Ara Katları Yapışmayan Su Böreği

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 12-14 Kişilik
  • 1 saat 30dk Hazırlık, 45dk Pişirme

Asla Yırtılmayan Ara Katları Yapışmayan Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

HAMURU İÇİN:

  • 6 Tane yumurta
  • 1/2 (yarım) Su bardağı Su (yarım su bardağı)
  • 1, 5 Tatlı kaşığı Tuz (bir buçuk)
  • 3, 5 Su bardağı un (üç buçuk)

ARASI İÇİN:

  • 200 gr. Beyaz Peynir
  • 1 Su bardağı lor
  • 100 gr. Kaşar Peyniri (İsterseniz Kıyma Kullanabilirsiniz)

ARA KATLARI YAĞLAMAK İÇİN :

  • 100 gr. Tereyağı
  • 100 gr. Margarin
  • 1 Çay bardağı Sıvıyağ

Asla Yırtılmayan Ara Katları Yapışmayan Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Çok uzun zamandır hep bu tarifle hazırlarım böreğimi ve çook beğenilir :) Bu tarif ünlü bir börekçinin tarifi, muhteşem bir lezzet olduğunu belirtmek isterim :) ve şu önemli konuyuda özellikle yazmak istiyorum, kurabiye-poğaça-helva gibi hamur işleri sıradan unla hazırlanabilirken, bu tür tariflerde yani suböreği-baklava-çarşaf böreği-katmer vs. açılması gereken hamur işlerinde veya pişi-donut-lokma vs. gibi kızarması gereken hamur işlerinde, unun kalitesi çook önemli, mümkünse kullandığınız unun PROTEİN DEĞERİ 10, 5′ ğun üzerinde olanını almalısınız bu küçükcük ama çok önemli bir detay :) (içindekiler bölümüne bakabilirsiniz) o zaman Allah’ın izniyle, hazırlayacağınız hamur işinin kurallarına da uyunca sonuç süper olur :) ben uzun yıllardır, hatap ve hekimoğlu un kullanıyorum, her iki unda beni hiç bir zaman yanıltmadı Allahı’ın izniyle :) harika hamur işleri oluyor tavsiye ederim (yani yukarıda yazdığım hamur işlerinde) bu önemli detayı belirttikten sonra tarife başlayalım.

  1. Yumurta-su-tuzu bir kaba alarak karıştırıyoruz, unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz (kullandığım un miktarını malzemelere yazdım, üç bardaktan sonrasını kontrolü kullanın, yumurtanın büyüklüğü bile un kullanımını değiştirebilir) hamur kulak memesi kıvamında olacak şekilde pürüzsüz olana kadar yoğuruyoruz.
  2. Hamuru 12 eşit bezeye ayırarak yuvarlatıp, unladığımız tepsiye dizip, üzerine, bezelere dokunmayacak şekilde poşet geçiriyoruz (bezelerin kurumaması için)
  3. Beş-on dk. bezeleri dinlendiriyoruz, bezeler dinlenirken biz, ara katlara süreceğimiz yağı eritip ve böreğin orta katına koyacağımız peyniri hazırlıyoruz, (bunları hazırlayana kadar bezelerin dinlenmesi yeterli oluyor) bezeleri hazır yufka kalınlığında açarak temiz bir bezin üzerine üst üste gelecek şekilde bırakıyoruz (ben ikişer ikişer açtım yufkaları, iki yufkanın arasını unlayarak, birbirine yapışmamasına dikkat ederek, açma işlemi çabuk bitiyor ikişer açınca :) siz isterseniz tek tek de açabilirsiniz, nasıl isterseniz)
  4. Yufka açma işi bitince (yufkalar, pişireceğiniz tepsiden iki parmak büyük açılmalı, zaten yufkayı buruşturarak tepsiye yayıyoruz )
  5. Böreği pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp, büyükçe bir tencereye bolca suyu koyarak kaynatıyoruz (yaklaşık 6 lt. kadar su, kaynayan suya iki yemek kaşığı tuz-iki yemekkaşığı sıvı yağ koyuyoruz, yufka haşlanırken yapışmaması için), yanında büyükçe bir kaba soğuk suyu alıyoruz (yaklaşık 9 lt. kadar)
  6. İlk açtığımız yufkayı haşlıyoruz (üzerinde fazla un varsa bir bezele silerek haşlamalıyız, üzerinde fazla un bulunan yufka haşlanırken unu suya bırakacağından haşlama suyu yoğunlaşır, bulamaç gibi olur bu durumda yufkaların haşlanırken yırtılmasına sebep olur) yufkayı kaynayan suya bırakıp, yufka suyun kaynamasını duracağından, su tekrar kaynayana kadar haşlamalıyız. (delikli kepçeyle yufkayı kanayan suya bastırarak)
  7. Haşlanan yufkayı alıp soğuk suya bırakarak (soğuk suyun içinde yufkayı açarak, yufkanın her yerinin soğumasını sağlıyoruz) soğuk sudan da yufkayı alıp diğer elimizle hafifçe sıkarak aşağı doğru çekip fazla suyu yufkadan akıtarak yağlanmış tepsiye yayıyoruz.
  8. İlk yufkayı yağlayıp (her yufkaya iki buçuk yemek kaşığı yağ dökmelisiniz) ikinci yufkayıda aynı şekilde haşlayıp, tepsideki ilk yufkanın üzerine yayıp her yeri olmak üzere yağlıyoruz (bu durum önemli, buna dikkat etmeliyiz)
  9. Üçüncü yufkayı kuru olarak tepsiye alıp yağlıyoruz, dördüncü yufkayı haşlayıp yağlıyoruz, beşinciyi haşlamadan tepsiye alıp yağlıyoruz, altıncı yufkayı haşlayıp yağlayıp peyniri bu araya yayıyoruz (ben maydanoz kullanmadım malzemelerede yazmadım isteyen kullanabilir)
  10. Bu arada yufkaları haşlayacağımız kaynar suyu ve şoklayacağımız soğuk suyu değiştiriyoruz (bu durum önemli, yani altıncı yufkayı haşlayıp peyniri yaydıktan sonra suyu değiştiriyoruz, tabiki kaynayan suya, iki yemek kaşığı tuz ve iki yemek kaşığı sıvı yağı eklemeyi unutmuyoruz)
  11. Yedinci yufkayı haşlayıp, peynirin üzerine yayıp yağlayıp, sekizinci haşlamadan yayıp yağlıyoruz, son iki yufka kalana kadar bir haşlayarak yağlayıp, bir haşlamadan yağlayıp tepsiye yayıyoruz yufkaları.
  12. Son kalan iki yufkayı haşlayıp ta tepsiye alarak yağlıyoruz, (yani tepsinin en altaki iki yufka “1 ve 2. yufka ” – ortadaki iki yufka peynirin alt ve üstüne “yani 6-7 inci yufka” ve en üstteki iki yufka “yani 11-12 ci yufka” haşlanırken, aradaki yufkalar biri haşlanarak yağlanacak, biri haşlamadan)
  13. Kalan yağı en üstteki yufkanın her yerini yağlayıp (yağın altındaki tortuyu böreğin üzerine dökmemeye dikkat ederek) böreği bir kaç yerinden bıçakla delip (pişerken kabardığı için, tepsiye temas edip böreğin altınında kızarmasını sağlamaktır burdaki amaç)
  14. Önceden ısınmış fırında 200 derecede 45 dk. pişiriyoruz. Herkesin evinde aynı marka fırın olmayacağından kendi fırınınızın kurallarına uyarak pişirmelisiniz!!! Veee sonuçta muhteşem suböreğiniz hazıır :)

Deneyenlere afiyet-i şifa olsun🙏 🌸Yufkaları açarken yufkanın ortasına mümkünse elinizi dokundurmadan sadece kenarlarına dokundurarak yufkaları açarsanınız, yufkaların ortası ince kenarları kalın olmaz yada yufkaya hiç elinizi dokundurmadan açarsanınız orta ve kenarları eşit olur :) ben genelde böyle açarım yufkayı :) 🌸 Yufkaları açacağınız oklavanın kalınlığı ise, her yeri eşit kalınlıkta olmalı “uç ve ortası” :) 🌸 Ben üç tepsi börek hazırlayıp pişirip dondurucuya koydum :) sabah kahvaltıda veya ani gelen misafirlere böreğimiz hazır oluyor, sadece yanmaz yapışmaz tencerede veya ağzı kapaklı yanmaz tavada kısık ateşte kapağı kapalı şekilde ısıtıyorum ilk günkü gibi tazecik oluyor tavsiye ederim :)

Asla Yırtılmayan Ara Katları Yapışmayan Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Asla Yırtılmayan Ara Katları Yapışmayan Su Böreği 20.12.2019 10:18 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 20.12.2019 10:18 tarihinde güncellendi.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar
  • hatice"nin lezzetleri

    ellerinize emeğinize sağlık harika görünüyor ben hiç su böreği yapmadım elde ama bu tarifi deneyeceğim 😊

    • sukran demir

      Bu tarifle hazırlarsanız harika bir börek yersiniz Allah ın izniyle Hatice hanım :) bu tarifi daha öncede yayınlamıştım o tarifin deneyenler bölümünden,deneyenlere ve yorumlarına bakabilirsiniz hepsi de çok beğendiklerini yazmışlar çok şükür🙏denerseniz fotoğraf ve yorumunuzu görmeyi çok isterim :) şimdiden kolay gelsin afiyet olsun afiyetiniz daim olsun❤

  • Profil fotoğrafı

    Iyi aksamlar bende en alt ve en üstün yufkasini haslamiyorum gerisini komple hasliyorum yeni yaptım 4 yumurtadan biraz ince oldu sanki bidaha 5 yumurtadan denemeyi düşünüyorum bide böyle aralara haslamadan yapayim bakalım nasıl olacak

    • sukran demir

      Merhabalar Tuğba hanım,ben bu tarifi çok uzun zamandır hep bu şekilde hazırlarım :) fotoğrafta görüldüğü gibi kat kat olur Allah’ın izniyle🙏 denerseniz beğeneceğinize inanıyorum :) tarifte de yazdığım gibi çok ünlü bir börekçinin tarifi :) denermisiniz bilmiyorum ama olurda denerseniz fotoğraf ve yorumunuzu görmeyi çok isterim :) şimdiden kolay gelsin afiyet olsun afiyetiniz daim olsun

  • Profil fotoğrafı

    Hekimoğlu unu nerde bulabiliriz

    • sukran demir

      Merhabalar Dilan hanım,toptan ve perakende un satan yerlerde oluyor genellikle,marketlerde görmedim yani paketlenmiş halini görmedim “benim un aldığım yer pastanelere sattığını söylemişti bu unu”

Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Simit Börek Tarifi

Simit Börek

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Çiğ Börek “Çi Börek” Tarifi

Çiğ Börek “Çi Börek”

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tavada Pratik Su Böreği Nasıl Yapılır?

Tavada Pratik Su Böreği Nasıl Yapılır?

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Videolu

Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi Videolu

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fit Aşure Tarifi

Fit Aşure

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Gaziantep Mutfağından Pirpirim (Semizotu Aşı) Tarifi

Gaziantep Mutfağından Pirpirim (Semizotu Aşı)

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi

Haşhaşlı Mercimekli Börek

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ananaslı Çiçek Kek (Farklı Tarifler) Tarifi

Ananaslı Çiçek Kek (Farklı Tarifler)

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Yeşil Mercimek Soslu Kesme Mantı Tarifi

Yeşil Mercimek Soslu Kesme Mantı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ara Sıcak Tarifleri Tarifi
Ara Sıcak Tarifleri

Ara sıcak nedir? Tatlı sohbetlerin eşlik ettiği iştah açıcı sofraların birtakım yardımcı atıştırmalıkları vardır. Ara…

Astım Nedir? En Yayın Belirtileri Nelerdir? Tarifi
Astım Nedir? En Yayın Belirtileri Nelerdir?

5 Popüler Soruda Astım Hastalığı Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her yaş grubunda görülebilen astım…

Galata Kulesi Restaurant (Artık Müze Hizmetindedir) Tarifi
Galata Kulesi Restaurant (Artık Müze Hizmetindedir)

Galata Kulesi: Panoramik İstanbul Manzarası İstanbul’un ihtişamlı detaylarından biri olan Galata Kulesi, gecesi ve gündüzüyle…

Arı Zehri: Gribal Enfeksiyona Doğal İlaç Tarifi
Arı Zehri: Gribal Enfeksiyona Doğal İlaç

Arı Zehiri Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor! Avrupa’da uzun yıllardır kullanılan arı zehri, ülkemizde yeni yeni popülerleşiyor.…

Yok Artık Dedirtecek 20 Kurabiye Tarifi
Yok Artık Dedirtecek 20 Kurabiye Tarifi

Kolları sıvayıp tüm mutfağı hatta evi mis gibi vanilya kokularına teslim etme zamanı: Karşınızda "yok…

Arı Ekmeği (Perga) Doğal Bağışıklık Güçlendirici Tarifi
Arı Ekmeği (Perga) Doğal Bağışıklık Güçlendirici

Arı Ekmeği: Vitaminli Antiseptik, Virüs Kovucu Arı ekmeği özellikle son yıllarda oldukça popüler bir yiyecek…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Filtre Kahve Nasıl Demlenir? Filtre Kahve Demleme Yöntemleri Tarifi
Filtre Kahve Nasıl Demlenir? Filtre Kahve Demleme Yöntemleri

Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Kahve çekirdeklerinin farklı büyüklüklerde öğütülmesi ve değişik tekniklerle hazırlanmasıyla birçok kahve…

Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur? Tarifi
Besinler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır, Neler Konur?

Derin Dondurucuda Besin Saklama: Neler Konur? Derin dondurucular, uzun süre saklanması gereken gıdaların muhafazası için…

Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları: Neye İyi Gelir? Tarifi
Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları: Neye İyi Gelir?

Zeytin Yaprağı Çayı Ne İşe Yarar? Zeytin yaprağı çayı, sağlık açısından birçok fayda sunan doğal…

Ferritin Düşüklüğü Nedir, Neden Olur? Tehlikeli Midir? Tarifi
Ferritin Düşüklüğü Nedir, Neden Olur? Tehlikeli Midir?

Ferritin Düşüklüğü Ferritin, vücuttaki demir depolarını ölçen önemli bir biyomarkerdir. Ferritin seviyelerindeki anormallikler, vücutta çeşitli…

Magnezyum Eksikliği Belirtileri, Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Magnezyum Eksikliği Belirtileri, Faydaları, Ne İşe Yarar?

Magnezyum Eksikliği Magnezyum insan sağlığı için önem taşıyan, özellikle kas ve sinir sistemi açısından değerli…

Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir? Tarifi
Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Erik Faydaları: Neye İyi Gelir? Erik; C vitamini, lif, potasyum ve antioksidan içeriği ile…

Keten Tohumu Maskesi Nasıl Yapılır? Cilde Faydaları
Keten Tohumu Maskesi Nasıl Yapılır? Cilde Faydaları

Keten Tohumu Maskesi & Cilde Faydaları Keten tohumu, genel vücut sağlığına etkilerinin yanı sıra cilde…

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Nar Suyu İçmenin Faydaları Nar suyu, sağlıklı bir yaşam için önemli birçok fayda sağlayan besleyici…

En İyi Baharat Takımı Modelleri Tarifi
En İyi Baharat Takımı Modelleri

Baharat Takımı Çeşitleri Raf ve tezgahları renklendiren, yemekleri lezzetlendiren baharatları en iyi şekilde saklamak için…

Karadut Özü Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Tarifi
Karadut Özü Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Karadut Özü Faydaları, Neye İyi Gelir? Karadut özü, sağlık açısından pek çok fayda sağlayan, yoğun…

Tarifler Geri
Videolar Geri