Bıldırcın Yumurtasının Faydaları ve Besin Değerleri: Tam Bir Mucize!

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları ve Besin Değerleri: Tam Bir Mucize! Tarifi

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları

Besleyici ve Çok Lezzetli!

Sağlıklı yaşam konusuna ilgi duyan ve bununla aynı paralelde beslenmek isteyenlerin favorilerinden birisi bıldırcın yumurtasıdır. Besin değeri bir hayli yüksek olan yumurtaların birçok faydalı yönü de bulunur.

Klasik yumurtadan bile ufak olmasına rağmen büyük yararları bünyesinde barındıran bıldırcın yumurtası ile enfes tarifler hazırlanabilir. Bebek ve çocuklara verilecek mama türü yiyecekler için kullanılabilir. Fit olmak ya da kilosunu korumak isteyenler için de ideal bir tercihtir.

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları

Bıldırcın Yumurtası Nedir?

Tavuk grubunda yer alan sevimli bir kuş türü olan bıldırcın bir kerede çok sayıda yumurta vermektedir. Bıldırcın yumurtası genellikle alışkın olunan yumurta türlerinden daha küçük özelliktedir. Görünüm açısından da kendine özgü, sıra dışı, hafif lekeli şekildedirler.

Bıldırcın yumurtasının diğer yumurtalardan önemli bir farkı ise daha yüksek oranda aminoasit içermesidir. Aminoasit oranının yüksek olması özellikle çocukların gelişimi açısından çok faydalıdır. Üstelik tadı da lezzetli ve fark yaratan özelliktedir.

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

  • Bıldırcın yumurtası faydaları arasında protein yönünden zengin olması dikkat çekmektedir. Bu özelliği sayesinde diyet yemeği malzemesi olarak idealdir.
  • Bıldırcın yumurtasının cinsel gücü arttırma özelliğinin yüksek olduğu tespit edilmiştir.
  • Bıldırcın yumurtası astım ve bronşit türündeki solunum yolu hastalıkları tedavisinde son derece etkilidir.
  • Vitamin ve mineraller yönünden zengin özellik gösterdiği için bıldırcın yumurtası vücut geliştirme amacında olanlar için iyi bir seçenektir.
  • Bıldırcın yumurtası yüksek besin değeri sonucunda çocukların gelişimine katkıda bulunur. “Bıldırcın yumurtası boy uzatır mı?” sorusunun cevabı olumludur.
  • Bal ile karıştırılarak içilmesi öksürük problemlerinin tedavisinde etkili bir yöntemdir.
  • Hamilelik döneminde bulunan kişilerin bu besini tüketmesi bebekleri açısından faydalıdır.
  • Baş ağrısı ve kronik migren durumlarında tedavi amaçlı olarak tüketilebilir.
  • Cilt ve saç bakımı için maskeler hazırlanmasına yardımcı olan içeriğe sahiptir.
  • Bıldırcın yumurtası içmek vücudun daha dirençli ve güçlü olmasını sağlar. Bıldırcın yumurtası süt ve bal ile karıştırılıp düzenli olarak içilirse hastalıklar önlenir. Ayrıca boğazınız rahatlar ve öksürük sorunları azalır.

bıldırcın yumurtası protein

Bıldırcın Yumurtası Besin Değeri, Kalorisi, Protein Oranı

Bıldırcın yumurtası besin değerleri incelendiği zaman vitamin ve mineraller yönünden son derece zengin olduğu görülür. Özellikle A vitamini oranı bir hayli yüksektir. Bıldırcın yumurtası protein oranı 100 gramda 13 gram olarak açıklanabilir.

Yumurtanın kalorisi ise ideal orandadır. 100 gram yumurtada 158 kalori düzeyi gözlemlenir. Buna rağmen kolesterol açısından da yüksek değer gösterdiği için tüketimine dikkat etmek önemlidir. “Bıldırcın yumurtası kilo aldırır mı?” endişesi bu noktada gerçek olabilir.

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Tüketilir? Çocuğa Verilir Mi?

Bıldırcın yumurtası pişirilirken ve tüketilirken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Doğru şekilde hazırlanması sonucunda daha iyi sonuç almak mümkün olur.

  • “Bıldırcın yumurtası kaç dakikada haşlanır?” sorusu bu süreç içinde akıllara gelebilir. Kısa sürede yumurtalar haşlanabilir. Haşlama yaparken sirke eklenmesi kolaylık sağlar.
  • “Bıldırcın yumurtası içilir mi?” diye merak edenler de olabilir. Bıldırcın yumurtası sesi açmak için içilebilir. Hatta şarkıcılıkla uğraşan ya da şarkı söylemeyi seven kişilerin yumurta içtikleri bilinir. “Bıldırcın yumurtası aç karnına içilir mi?” konusunda ise sabah aç karnına 1 tane yumurta tüketmenin ses gücünü arttıracağı söylenebilir.
  • “Bıldırcın yumurtası çocuğa nasıl verilir?” sorusunun yanıtlarını da doğru şekilde uygulamak önemlidir. Aksi takdirde bıldırcın yumurtası alerjisi meydana gelebilir. 3 ya da 4 yaşından büyük çocuklara her gün olmamak şartıyla bıldırcın yumurtası haşlayarak yedirilebilir.
  • Yetişkinler için ise “bıldırcın yumurtası her gün yenir mi?” sorusunun yanıtı alerjik reaksiyon görmedikleri sürece olumlu düşünülebilir. Bıldırcın yumurtası bebek gelişimi için iyidir ancak yaş konusuna dikkat etmek gerekir. 3 yaşından küçük bebeklerde hazımsızlık durumu yaratabilir.

Bıldırcın Yumurtası Maskesi Nasıl Yapılır?

Bıldırcın yumurtasının vücudun daha iyi çalışmasına yararları olduğu gibi cilt ve saç bakımı yönünden de faydası çoktur. Gıdayı kullanarak yaptığınız maskeler ile muhteşem sonuçlar alabilirsiniz.

Bıldırcın yumurtası saç maskesi saçlarınızın görünümüne büyük katkı yapar. Yarım avokado, 2 tane yumurta ve bal ile zeytinyağını karıştırarak son derece başarılı bir maske elde edebilirsiniz. Haftada 2 kere bu maskeyi saçınızda 2 saat bekletmeniz yeterli olur.

İlerleyen yaşlarda görülen cilt sorunlarına da bıldırcın yumurtası iyi bir çözümdür. Bıldırcın yumurtası kırışıklık maskesi yardımıyla cildiniz daha pürüzsüz ve canlı bir görünüme kavuşur. Avokado püresine zeytinyağı ve yoğurt ekledikten sonra bıldırcın yumurtası karıştırılınca cilt maskeniz hazır duruma gelir. Yaklaşık 20 dakika bekletilen maske sonucunda özellikle göz çevresindeki kırışıklıklar azalır.

Bıldırcın yumurtası cilt lekeleri konusunda da son derece etkilidir. Rendelenmiş salatalık ile yumurtayı karıştırıp yüzünüzde bekletmeniz lekelerin gitmesini sağlar. Cildiniz daha parlak ve temiz olur.

Bıldırcın Yumurtası Fiyatı Ne Kadar?

Bıldırcın yumurtası fiyat özelliği de bütçeniz sarsılmadan satın alabileceğiniz türdedir. Büyük marketlerde, aktar türü dükkanlarda ya da organik ürüne ağırlık veren yerlerde rahatlıkla bulunur. 5 TL civarındaki fiyatlar karşılığında bıldırcın yumurtası alabilirsiniz.

Organik bıldırcın yumurtası fiyatı da benzer özellikler gösterir. Ancak satın alınan yere ya da yumurtanın markasına göre fiyat özelliği değişebilir. Tabiattan gelen organik ürünlerdeki sağlık ve lezzeti barındıran yumurta türünü bol miktarda almanız iyi bir tercih olur.

Bıldırcın Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

Bıldırcın yumurtası da tavuk kategorisindeki diğer kuş türleri gibi bir süreç boyunca kuluçka dönemi yaşarlar. Bu dönemin yaklaşık olarak üç hafta sürdüğünü söylemek mümkündür. Bıldırcınların yumurtalar üzerinde kuluçkaya yattıkları gözlemlenir.

Klasik haline gelen bu yöntem dışında suni kuluçka tekniği ve belirli koşullar dahilinde makineli kuluçka da yaygın durumdadır. Süreç sırasında yumurtaların sağlam kaldıklarından emin olmak gerekir. Bıldırcınların yumurtlama dönemi genellikle nisan ayı civarında olmaktadır.

Bıldırcın Yumurtası ile Çok Besleyici 3 Tarif

Sağlıklı yaşamı ve lezzeti çağrıştıran bir ürün olan bıldırcın yumurtası ile yapılan tariflerle sofralarınıza tazelik ve keyif hissi ekleyebilirsiniz.

1) Sıra Dışı ve Enfes Bıldırcın Yumurtalı Bebek Muhallebisi (1 yaş üzeri için)

Bebek ve çocuk gelişimine katkısı bilinen yumurta ile yapacağınız bu pratik tarifi çocuklarınız severek yiyecektir. Ufak çocuklara haşlanmış şekilde verilmesi tavsiye edilmese de muhallebi şeklinde yumurtayı değerlendirebilirsiniz. Bu nefis tarif sayesinde bebeklerin ağızları tatlanacaktır. Bıldırcın Yumurtalı Bebek Muhallebisi

Tarif: Bıldırcın Yumurtalı Bebek Muhallebisi

2) Klasik Kek Tarifini Bir De Bıldırcın Yumurtalı Olarak Deneyin

Klasik kek tarifini farklılaştırmak ve ilginç bir sonuç elde etmek için bıldırcın yumurtası eklemeyi deneyebilirsiniz. Özellikle keki çocuklarınız için yapıyorsanız tarifi tercih edebilirsiniz. Yanında meyve suyu ile beraber servis yapmayı seçebilirsiniz. Misafirlerinize de bu keki gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Bıldırcın yumurtası yanında ceviz tadının da yer aldığı keki birçok kişi severek yiyecektir. Bıldırcın Yumurtalı Kek

Tarif: Bıldırcın Yumurtalı Kek

3) Fit Pizza Tarifi ile Hem Karnınız Doysun Hem de Sağlıklı Kalın!

Pizza birçok kişi için vazgeçilmez ve favori yemeklerden biridir. Diyet yapmak isteyenler ise bu besinden mahrum kalmak zorunda olduğunu düşünerek üzülebilir. Kısa sürede pratik olarak yapacağınız bıldırcın yumurtalı fit pizza ile hem formunuzu koruyabilir hem de leziz malzemelerin birleşimini tadabilirsiniz. Bıldırcın Yumurtası Fit Pizzası 170 kcal

Tarif: Bıldırcın Yumurtası Fit Pizzası 170 kcal

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir? En Leziz Pratik İpuçları

Kaz Yumurtası Faydaları Nelerdir? Yenir Mi?

Ördek Yumurtası Faydaları ve Besin Değerleri Nelerdir?

Çeşitlerine Göre Yumurta Besin Değerleri,İçeriğindeki Vitaminler

Deve Kuşu Yumurtası Fiyatı Ne Kadar? Faydaları, Ne İşe Yarar?

Hindi Yumurtası Fiyatı Ne Kadar? Faydaları, Besin Değerleri ve Özellikleri

Çift Sarılı Yumurta Nasıl Olur? Nasıl Anlaşılır? Doğal Mı?

Yumurtanın Sarısı Mı Daha Faydalı Beyazı Mı?

Yumurta Kaç Kalori? Sarısı, Beyazı Kaç Kalori?

Gezen Tavuk Yumurtası Faydaları, Besin Değerleri ve Vitaminli Tarifler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bıldırcın Yumurtalı Ve Somonlu Kuruvasan Tarifi

Bıldırcın Yumurtalı Ve Somonlu Kuruvasan

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bir Yumurtayla Mini Kekler Tarifi

Bir Yumurtayla Mini Kekler

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Zeytinyağlı Yumurtalar Tarifi

Zeytinyağlı Yumurtalar

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Bir Yumurtayla Fırınsız Kek Yapımı Tarifi

Bir Yumurtayla Fırınsız Kek Yapımı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Bıldırcın Yumurtalı Kek Tarifi

Bıldırcın Yumurtalı Kek

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Bıldırcın Yumurtası Salatası Tarifi

Bıldırcın Yumurtası Salatası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Bir Yumurtayla Kiraz Kompostolu Kakaolu Kek Tarifi

Bir Yumurtayla Kiraz Kompostolu Kakaolu Kek

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sevimli Mantar Yumurtalar Tarifi

Sevimli Mantar Yumurtalar

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri