Diyarbakır’da En Meşhur 11 Kahvaltıcı

Diyarbakır’da En Meşhur 11 Kahvaltıcı Tarifi

Diyarbakır’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Güne başlarken tercih edilen kahvaltı öğünü Türkiye’de keyifli ve özenli şekilde yapılır. Biraz zaman varsa; sevdiklerinizle bir araya geldiyseniz kahvaltı sofrasının tadına doyum olmaz. Ülkemizde kahvaltı konusunda Van ilimiz kadar dikkat çeken Diyarbakır ilimiz de bu konuda kendinden söz ettirir.

Türkiye’nin 3 Önemli Gastronomi Şehri

Diyarbakır Kahvaltı Mekanları

  • Hasanpaşa Kahvaltı Evi & Cafe
  • Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası
  • Han Kapısı Kahvaltı ve Yemek Sarayı
  • Meşhur Kahvaltıcı Kadri
  • Sanat Kavurma Kahvaltı
  • İçkale Kahvaltı & Cafe
  • Zinciriye Konağı
  • Mahabad Kahvaltı & Cafe
  • Kahvaltıcı Rıza Gültekin
  • Pîya Mutfak Cafe
  • Firuze Kahve Lab

Kahvaltılık Tarifler kategorisinden ev lezzetinde binbir çeşit tarife ulaşabilirsiniz!

Sanıldığından daha zengin kahvaltılık ürünleri olan meşhur Diyarbakır kahvaltısı, ülke genelinde kahvaltıyı sevdiren bir kültür olarak yayılmıştır. Bu özel kahvaltı diyarında yok yok! Organik ve köy ürünlerinin yoğun olarak yer aldığı Diyarbakır kahvaltısı, ülkenin pek çok noktasında bilinir ve sevinir.

Sıcacık hazırlanan pideler, yöresel peynir ve reçeller, demlenmiş çay ve sıcak servisler Diyarbakır kahvaltısını şekillendiren lezzetlerdir. Yolunuz Diyarbakır’a düştüğünde ya da Diyarbakır’da yaşamaya başladığınızda mutlaka gitmenizi önereceğimiz meşhur Diyarbakır kahvaltı yerleri olacak. Hızlı ve leziz servisleri olan Diyarbakır kahvaltıcı listemizi inceledikten sonra, kendinize en yakın olan Diyarbakır kahvaltı salonu için hazırlık yapıp güne güzel ve doyurucu bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz.

Tadı damaklarda iz bırakan özel kahvaltı lezzetleri sunan Diyarbakır kahvaltı mekanları listesi sizin için hazırlandı. Bu listemizi okuduktan sonra Diyarbakır’ın meşhur kahvaltısını tam yerinde tam tadında deneyebilirsiniz. Kahvaltı masasında uzun uzun kalmak istiyorum, en özel lezzetleri kahvaltı tabağımda görmeyi seviyorum diyenlerin Diyarbakır’da uğraması gereken kahvaltı evleri bu listede yer alıyor. Diyarbakır’ı bir de kahvaltısıyla tanımalısınız!

Tarif için: Diyarbakır Acı Sos

Diyarbakır Acı Sos

Diyarbakır’da En Meşhur 11 Kahvaltıcı

1) Hasanpaşa Kahvaltı Evi & Cafe

Tarihi Hasan Paşa Hanı içinde yer alan bu kahvaltı evi, sizlere dolu dolu bir kahvaltı sunuyor. Neredeyse masanızda yer kalmayacak şekilde hazırlanan kahvaltı servisleri önce gözleri sonra da mideyi doyuruyor. Dolgun ve leziz bir kahvaltının Diyarbakır’daki adresini merak edenler Hasanpaşa Kahvaltı Evi’ni tercih edebilir. Bu mekanda kahvaltının tadı uzun süre unutulmayacak!

Adres: Tarihi Hasanpaşa Hanı (Gazi Caddesi) Diyarbakır

İletişim: 0412 228 08 18

hasanpaşa kahvaltı evi

2) Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası

Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası, size Tarihi Hasan Paşa Hanı’nda leziz ve nefis bir kahvaltı öğünü yaşatacak. Sayamadığınız kadar çok çeşitli olan kahvaltı tabaklarının her biri size özel lezzetler sunuyor. Kivi reçeli, narlı kaymak, yöresel kahvaltılıklar ve sıcacık pideyle tadına doyamadığınız bir kahvaltı yapabilirsiniz. Kalabalık kahvaltılar için ideal adresiniz Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası!

Adres: Gazi Caddesi Tarihi Hasan Paşa Hanı Kat: 2 (Gazi Caddesi) Diyarbakır

İletişim: 0412 228 93 45

mustafanın kahvaltı dünyası

3) Han Kapısı Kahvaltı ve Yemek Sarayı

Diyarbakır’ın en işlek yerlerinden biri olan Tarihi Hasan Paşa Hanı, dillere destan kahvaltı hazırlayan bir mekana daha ev sahipliği yapıyor. Han Kapısı Kahvaltı ve Yemek Sarayı sayesinde bu civarda olanlar unutulmaz bir kahvaltı yapıyor. Hem göze hem de mideye hitap eden çok özel lezzetleri hazırlayan bu mekana davetlisiniz. Uzun uzun kahvaltı yapmak için mutlaka denemelisiniz!

Adres: Dabanoğlu, Marangoz Sokak No: 5 Sur – Diyarbakır

Diyarbakır’da Ne Yenir? 11 Meşhur Lezzet Durağı

han kapısı kahvaltı

4) Meşhur Kahvaltıcı Kadri

Meşhur Kahvaltıcı Kadri, adına yakışır bir kahvaltı masasıyla Diyarbakır’da ünlenmiş bir mekandır. Cacık, kavurmalı omlet, çıtır çıtır börekler ve pek çok kahvaltılık ürünler sizi burada bekliyor. Doğal ve organik yiyeceklerle dolu bir kahvaltı için mutlaka Meşhur Kahvaltıcı Kadri’ye uğramalısınız. Kahvaltının tadı burada çıkıyor!

Adres: Diclekent Villaları 252. Sokak No: 44 (Diclekent Bulvarı) Kayapınar – Diyarbakır

İletişim: 0412 257 03 04

meşhur kahvaltıcı kadri

5) Sanat Kavurma Kahvaltı

Organik köy ürünlerini kullanarak nefis bir serpme kahvaltı keyfi yaşatan Sanat Kavurma Kahvaltı, Diyarbakır’da kahvaltıya doyabileceğiniz bir mekandır. Samimi ve içten personeller, sıcacık kahvaltı servisi sizin memnuniyetiniz için burada olacak. Sevdiklerinizle beraber dolgun bir serpme kahvaltı için adresiniz Sanat Kavurma Kahvaltı!

Adres: Rızvanağa Caddesi Bahar Sokak Aksi Apartman Altı (Rizvanağa) Diyarbakır

sanat kavurma kahvaltı

6) İçkale Kahvaltı & Cafe

Dinlendirici fon müzikleri ve otantik bir müzik eşliğinde kahvaltıya hayır diyebilir misiniz? Özenle hazırlanan Diyarbakır kahvaltısını, İçkale Kahvaltı ve Cafe’de keyifle yapabilirsiniz. Çocuklu ailelerin konforunu düşünen İçkale Kahvaltı Cafe, sizleri de en kısa zamanda mekanda görmek istiyor. Bu kahvaltı evinin müptelası olabilirsiniz!

Adres: Cevatpaşa Mahallesi Kozlu Sokak No: 15 Saraykapı Sur – Diyarbakır

içkale kahvaltı kafe

7) Zinciriye Konağı

Diyarbakır’ın en popüler tarihi mekanlarından biri olan Zinciriye Konağı, kahvaltı sevenler için işletmeye açılmış ve bu bölgedeki leziz kahvaltıların adresi haline gelmiştir. Kalabalıktan kaçıp biraz sakinlikle buluşmak isteyenlerin sık sık uğradığı Zinciriye Konağı, nefis kahvaltı sofralarını sizin için hazırlayacak!

Adres: Camikebir Mahallesi (Ulu Cami Arkasi) Diyarbakır

İletişim: 0537 891 76 48

zinciriye konağı

8) Mahabad Kahvaltı & Cafe

Diyarbakır Sur’da işletmeye açılan Mahabad Kahvaltı, buram buram tarih kokan bir mekan. Kullanılan servis ürünlerinin otantik olması, hazırlanan kahvaltıların organik seçilmesi kahvaltı sevenleri mutlu eden detaylardan. İç ve dış mekanda dilediğiniz gibi kahvaltı keyfini çıkarabilirsiniz.

Adres: Tarihi Diyarbakır Evi Liluz Hotel Yanı Emek Sineması Arkası (Gazi Caddesi)

İletişim: 0538 488 13 66

mahabad kahvaltı

9) Kahvaltıcı Rıza Gültekin

Bir kahvaltı sofrasından beklenen lezzetlerin hemen hemen pek çoğunu sunan Kahvaltıcı Rıza Gültekin, masanızı renklendirmeye devam ediyor. İştah açan sunumları, damaklarda iz bırakan özel lezzetleri Kahvaltıcı Rıza Gültekin’de bulabilirsiniz. Özenli ve doyurucu mekanın adı Kahvaltıcı Rıza Gültekin!

Adres: 71/A, Mezopotamya Mahallesi Mahabad Bulvarı 75 Metrelik Yol Üstü Azel Çetin Durmaz Rezidansları 2.etap Kayapınar

İletişim: 0533 334 26 34

kahvaltıcı rıza gültekin

10) Pîya Mutfak Cafe

İştah açan sunumlarıyla Diyarbakır’ın ünlü bir kahvaltı merkezi olan Piya Mutfak Cafe, sizi yeşille buluşturan bir yerdir. İç mekanın buram buram sanat ve huzur koktuğunu girdiğiniz anda fark edebilirsiniz. Kahvaltı sofrasında yer alan özel lezzetleri ise sadece bu mekanda görebilirsiniz. Yerinizi ayırın ve kahvaltının tadını çıkarın!

Adres: Diclekent Mahallesi 249. Sokak No: 25 Dublex Konutlar (Diclekent Bulvarı) Kayapınar

İletişim: 0412 229 51 05

piya mutfak

11) Firuze Kahve Lab

Sevdiklerinizle beraber özenli ve lezzetli şekilde hazırlanan kahvaltı sofrasında buluşmak için Firuze Kahve Lab’ı tercih edebilirsiniz. Hem kahvaltı hem de kahve durağı olan Firuze Kahve Lab, Diyarbakır’ın yöresel ve meşhur ürünlerini kahvaltı sofrasından eksik etmiyor. Denemek için geç kalmayınız!

Adres: Peyas, 248. Sokak No:10, Kayapınar / Diyarbakır

İletişim: 0412 257 21 65

firue kahve lab

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Afyon’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak 10 Lezzet Durağı

Gaziantep’te Ne Yenir? Kesinlikle Tatmanız Gereken 10 Yöresel Lezzet

Hatay’da Nerede Ne Yenir? Gitmeniz Gereken 11 Meşhur Lezzet Durağı

Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

Adana’da Ne Yenir? Nereye Gidilir? Kebap Cennetinde En İyi 10 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Meşhur Diyarbakır Çöreği Tarifi

Meşhur Diyarbakır Çöreği

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Meşhur Diyarbakır Güveç Tarifi

Meşhur Diyarbakır Güveç

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 2 saat 30dk Pişirme
Diyarbakırın En Güzel Yemeklerinden Kabak Meftune Tarifi

Diyarbakırın En Güzel Yemeklerinden Kabak Meftune

4-6 kişilik, 40dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Diyarbakır Çöreği Tarifi

Diyarbakır Çöreği

6-8 kişilik, 2 saat Hazırlık, 35dk Pişirme
Diyarbakır Tırşıkı Tarifi

Diyarbakır Tırşıkı

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Diyarbakır Çöreği Tarifi

Diyarbakır Çöreği

10-12 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri