Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Evde 10 Bitkisel Destek

Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Evde 10 Bitkisel Destek Tarifi

Kaşıntı Nasıl Geçer? Evde Doğal Yöntemler

Kaşıntı, pek çok kişinin yaşadığı cilt sorunlarından biridir. Kaşıntının nedenleri kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Bazen mevsim geçişlerinde bazen acı ya da baharat tüketimi sonrasında bazen de stresten kaşıntı oluşur. Kaşıntıyı gidermenin çeşitli yolları vardır. En doğru ve sağlıklı çözümler için doktor desteği almanız gerekmektedir.

Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

  • Limon Suyu & Soda
  • Aloe Vera
  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Karanfil Yağı
  • Yoğurt
  • Nane Yağı
  • Bal
  • Buz Küpü & Soğuk Kompres
  • Karbonatlı Su
  • Elma Sirkesi

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

kaşıntıya ne iyi gelir

Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Evde 10 Bitkisel Destek

Uygulama öncesi doktor onayı almanız önemle rica olunur…

1) Limon Suyu & Soda

Kaşıntıya ne iyi gelir doğal yöntemler nelerdir diyenler için çok kolay bir çözüm önerisinde bulunacağız. Kaşıntının olduğu bölgeyi rahatlatmak için sodayla limon suyunu karıştırmalısınız. Hazırlanan karışımı bir pamuk yardımıyla kaşınan bölgeye sürüp bekleyin.

İlginizi çekebilir: En İyi Maden Suyu Toniği ve Cilde Faydaları

limon soda

2) Aloe Vera

Aloe vera ciltte oluşan kaşıntıyı gideren bitkisel bir destektir. Aloe verayı kaşıntılı durumlarda kullanmak için jelini evinizde bulundurabilirsiniz. Şampuan içerisinde aloe vera jeli eklediğinizde, saçlardaki kaşıntıyı hafifletmiş olursunuz. Eğer ayaklarınızda sık sık kaşıntı oluyorsa bir miktar suyun içine aloe vera yağı ekleyerek bu suda ayaklarınızı bekletebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Aloe Vera Jeli Faydaları, Nasıl Saklanır, Kullanılır?

aloe vera

3) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağında bulunan E vitamini, cildin rahatlamasına yardım ederek kaşıntıyı önler. Kaşıntı sonucunda oluşan kızarıklara da engel olan bu yağı, cilde nazikçe uygulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Mucizevi Etkileri

hindistan cevizi yağı

4) Karanfil Yağı

Karanfil yağı cilt üzerinde meydana gelen tahrişlere iyi gelebilir. Kaşıntı için 2 damla karanfil yağını 1 çay kaşığı suyla karıştırın ve kaşınan bölgeye masaj yoluyla yedirin. Öncesinde alerji testi yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

karanfil yağı

5) Yoğurt

Kaşınan cildinizi rahatlatmak için bölgeye soğuk yoğurt sürmeniz önerilir. Yoğurt, cildi yormadan kaşıntıyı iyileştirecektir. Soğuk olduğunda ise kan dolaşımını dengeleyerek kaşıntının yayılmasına engel olacaktır.

İlginizi çekebilir: Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? 11 Maske Tarifi

yoğurt

6) Nane Yağı

Nane yağını, kaşınan bölgeye sürdüğünüzde mentolden dolayı ferahlama hissedebilirsiniz. Kaşınan cildin rahatlaması için masaj yoluyla nane yağını kullanmanız önerilir. Nane yağı ile kaşıntı atakları azaltılabilir aynı zamanda da ferahlatıcı nane kokusu sayesinde kendinizi daha iyi hissedersiniz.

İlginizi çekebilir: Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

nane yağı

7) Bal

Bal antioksidan bir besindir ve cilt hastalıkları meydana geldiğinde merhem niyetine kullanılabilir. Kaşıntı anında bölgenin büyüklüğüne göre bal sürmeniz, kaşıntıyı gidermeye yardımcı olabilir. Bal kaşıntıyı giderirken, ciltte oluşan tahrişi de önlemektedir. Bal alerjisi olanların bu yöntemi denemesi önerilmez.

İlginizi çekebilir: Balın Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, İyisi Nasıl Anlaşılır?

bal

8) Buz Küpü & Soğuk Kompres

Sinek ısırığı gibi hafif kaşıntılardan kurtulmak için hızlı bir çözüm olarak buz küpü ya da soğuk su torbası ile kompres yöntemi uygulanabilir. Cilde direkt temas değil bir bez ya da peçete üzerinden uygulanması daha sağlıklı olacaktır.

kaşıntı nasıl geçer

9) Karbonatlı Su

Ayaklarınızı karbonatlı suyla yıkamanız tavsiye edilir. Vücudunuzun herhangi bir noktasında oluşan kaşıntı için karbonatlı su hazırlayabilirsiniz. Küçük bölgeler için pamukla masaj yapmanız yeterli olacaktır. Göz çevresi için uygun değildir.

İlginizi çekebilir: Karbonatlı Su Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Karbonatlı Su Mucizesi

karbonat

10) Elma Sirkesi

Antioksidan özelliği olan elma sirkesi, kaşınan bölgeleri temizleyen bir bitkisel destek olabilir. Elma sirkesini bir miktar suyla karıştırıp cildinize sürebilirsiniz. Su ile seyreltilmeden kullanımı ciltte tahrişe neden olabilir.

İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanlır?

elma sirkesi

Kaşıntının Nedenleri Nelerdir?

Her insanda kaşıntı farklı nedenlerden dolayı oluşmaktadır. Şimdi bu başlık altında kaşıntının nedenlerini inceleyelim. Kaşıntı alerji gibi rahatsızlıklar nedeniyle oluşuyorsa kaşıntı alerji hapı gibi özel ilaçlarla tedavi edilmesi gereken bir duruma dönüşmüş olabilir.

Kaşıntı sürtünme, ufak çizikler ya da cilt kuruluğu gibi basit durumlarla ortaya çıkabildiği gibi kaşıntı belirtisi olan hastalıklar olduğu da unutulmamalıdır. Kaşıntının şiddeti ve ciltte normalde hiç olmayan değişimler ortaya çıkıyorsa vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna gidip uzman doktora görünmekte fayda vardır.

Eğer son günlerde sık sık vücudunuzda kaşınma hissediyorsanız; en kısa zamanda aile hekiminize başvurabilirsiniz.

  • Vücudun susuz kalması
  • Egzama
  • Stres
  • Besin alerjisi
  • Mevsimsel alerji
  • Polenler
  • Böcek ısırması
  • Uyuz hastalığı
  • Kıl kurdu
  • Tahriş edici kimyasal maddeler
  • Gebelik döneminde hormon değişimi
  • Cildin uzun süre kuru kalması
  • Terleme
  • Tozlu ortamda bulunma

Kaşıntıyı Anında Kesmek İçin Ne Yapılır?

Kaşıntıdan daha fazla rahatsız olmamak için anında soğuk masaj yapmanız önerilir. Ayrıca buzlu bez ya da soğuk havlu uygulaması da anlık bir çözüm olabilir. Ancak unutmamanız gereken bir şey vardır: Kaşıntı cilt altında meydana gelen rahatsızlıktan dolayı yaşanıyorsa soğuk uygulama kısa süreli çözüm olacaktır. Doktora gideceğiniz süreye kadar soğuk uygulama sayesinde kaşıntıyı hafifletebilirsiniz.

Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Pek çok kişi gece uyurken ya da uyku öncesinde kaşındığını dile getirmektedir. Bazı kaşıntılar sinirsel nedenlerden dolayı oluşabilir. Bu kaşıntıya önlem almak için her gece uyku öncesi duş alınması önerilir. Ayrıca her gece uyku için temiz kıyafet tercih edilmelidir. Battaniye ve yorgan gibi eşyaların temiz, tüysüz olmasına özen gösterilebilir. Geçmeyen gece kaşıntıları için doktor desteği alınız.

kaşıntı nasıl geçer

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Vitiligo Tedavisi: 10 Bitkisel Çözüm

Aşırı Terlemeye İyi Gelen 6 Doğal Tedavi

Romatizmaya İyi Gelen En Etkili 13 Besin

Alerjik Kaşıntıya İyi Gelen 9 Bitkisel Çözüm

Sinir Sıkışmasına İyi Gelen 7 Bitkisel Tedavi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri