Mantının Yanında En İyi Giden Videolu 10 Fikir

Mantının Yanında En İyi Giden Videolu 10 Fikir Tarifi

Mantının Yanına Ne Yemek Yapabilirim?

Mantı, Eski Türk yemeklerinden biridir ve günümüzde pek çok şekilde hazırlanmaktadır. Türkiye’de Kayseri ili ile ünlenen mantı, Çerkez mutfağında patatesli şekilde servis edilir. Yöreden yöreye değişen ve her şekilde afiyetle tüketilen mantı yemeği, yüksek kalorili besinler arasında yer alır.

Mantının Yanında Ne Gider?

  • Mercimek Çorbası
  • Domates Çorbası
  • Gavurdağı Salatası
  • Brokoli Salatası
  • Fırında Patates
  • Fırında Mücver
  • TurÅŸu
  • Patlıcan Salatası
  • ZeytinyaÄŸlı Barbunya
  • Muhallebi

Özel olarak açılan hamurun arasında, minik kıyma parçaları eklendiğinde ortaya nefis bir tat çıkar. Dilerseniz kıyma yerine peynir veya haşlanmış patates de ekleyebilirsiniz. Akşama mantıyı nasıl hazırlamak istersiniz bilmiyoruz; ama lezzetli bir sofra kuracağınızdan eminiz.

Tarif için: Hazır Mantı Nasıl Yapılır? (Videolu)

Hazır Mantı Nasıl Yapılır? (Videolu)

Mantı için hazırlanan özel salçalı sos ve yoğurt da kişilerin damak zevkine göre çeşitlilik gösterebilir. Sarımsak sevenlerin bol sarımsaklı yediği mantı, yağsız beslenenler tarafından da yağsız şekilde tüketilir. Yemek telaşlarına başladıysanız mantının yanına ne yemek gider diye de planlar yapıyor olmalısınız.

Önce mantı nasıl servis edilir ve mantının yanında ne içilir sorularına değinelim. Mantıyı servis etmenin en klasik yolu mantıyı tabağa aldıktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek olur. Tercihe göre yağ kırmızı biber yakılıp ya da mantı suyunun bir kısmı salçayla açılıp yoğurdun üzerine ilave edilir. Bu karışıma sumak ve nane de eklenebilir. İçecek olarak ise mantı yanında gazlı içecekler genellikle tercih edilir.

Şimdi sizlere birbirinden leziz şekilde hazırlanan önerileri sunalım. Mantı tek başına bir ana yemek olduğu için sofranızda daha hafif yemeklere yer verebilirsiniz. Yoğurtsuz ya da yoğurtlu mantının yanına ne gider? Tatlı da yapılmalı, mantının yanına hangi tatlı gider? gibi tüm yemek telaşlarınızı bitirecek lezzetler şimdi sizinle!

Tarif için: Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mantının Yanında En İyi Giden Videolu 10 Fikir

1) Mercimek Çorbası

Mantının yanına ne yapılır diye düşünüyorsanız ve özellikle mantıyı fazla kaçırmaktan korkuyorsanız, yemek öncesi çorba içmek iyi bir fikir olacaktır. Hamur yemekleri arasında sevilen bir lezzet olan mantıyı sunmadan önce, hafif bir çorba ile yemeğe başlayabilirsiniz.

Mercimek çorbası tercih ederek hem kolay ve lezzetli bir çorba hazırlarsınız hem de mantıyı tüketeceklerin daha rahat yemek yemesini sağlarsınız. Kalorisi yüksek olan mantıdan önce B vitaminleri grubu açısından zengin olan mercimek çorbası oldukça hafif bir seçenek olabilir.

Tarif için: Mercimek Çorbası Tarifi (Videolu)

Mercimek Çorbası Tarifi (Videolu)

2) Domates Çorbası

Mantının yanına ne çorbası gider sorusuna domates çorbası güzel bir cevaptır. Mantının üzerine de domatesli sos yapıldığını bilirsiniz yani hafif domates tadı mantıyla uyumlu bir aromadır. Mantı yemeğine eşlik edecek bir çorba arıyorsanız domates çorbası bir fikir olabilir.

Mercimek çorbasını sevmeyenler için domates çorbası bir alternatif olarak aklınızda kalacaktır. Domates çorbası sindirimi kolay besinlerden biridir. Midede şişkinlik oluşturmaz ve nefis tatta olan mantıya iyi bir uyum sağlar.

Tarif için: Domates Çorbası (Videolu)

Domates Çorbası (Videolu)

3) Gavurdağı Salatası

Mantının yanında şöyle damağınızda ziyafet havası estirecek, iştah açıcı, aromatik bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Yoğurtlu ve hamurlu mantının yanında daha farklı tatlara sahip gavurdağı salatası, bol malzemesiyle sofrayı taçlandıracak türden!

Tarif için: Gavurdağı Salatası Tarifi (Videolu)

Gavurdağı Salatası Tarifi (Videolu)

4) Brokoli Salatası

Brokoli salatası, sindirimi kolay yiyecekler listesinde en sevilenler arasında yer alıyor. Mantı hazırlanan öğünlerde dakikalar içinde brokoli salatasını sunabilirsiniz. Sofrada bir çeşitlilik lazım, pratik şekilde hazırlanabilecek şekilde mantının yanına ne olur diyorsanız brokoli imdadınıza koşar. Haşlama yönteminden geçen brokoli salatası, etli ve hamurlu mantı ile kalori dengesini koruyacağa benziyor.

Tarif için: Brokoli Salatası Nasıl Yapılır? (Videolu)

Brokoli Salatası Nasıl Yapılır? (Videolu)

5) Fırında Patates

Fırında olan her yemek oldukça düşük kaloriye sahiptir. Mantıya eşlik edecek fırında patates de bu yemeklerden biridir. Yağ oranını en az seviyede tutarak öğünde alacağınız kaloriyi kontrol altına alabilirsiniz. Fırında patates, mantı yanında ikram edilebilecek hafif ve doyurucu bir lezzet.

Yoğurtlu mantının yanına ne gider diye düşünüyorsanız yoğurtlu her tarifle yakışan patatesi tercih edebilirsiniz. Mantının yanına ana yemek ne gider diye düşünüyorsanız her ne kadar mantı başlı başına bir ana yemek gibi olsa da fırında patatesi kıymalı yaparak ikinci bir ana yemeğe de dönüştürebilirsiniz.

Tarif için: Fırında Baharatlı Patates Tarifi (Videolu)

Fırında Baharatlı Patates Tarifi (Videolu)

6) Fırında Mücver

Mantının yanına ne gider yemek olarak ne yapılabilir, sofra nasıl zenginleşir mi diyorsunuz? Yemekte mantı varsa, ikinci bir yemek fırında mücver neden olmasın? Lif açısından zengin olan kabaklar, mücverde buluşuyor ve mantı yemeğinin olduğu sofrada damakları şenlendiren bir ikram olarak tabaklarda yer alıyor. Ocakta mantı pişerken, fırında da mücveri hazırlayabilirsiniz. Yoğurtlu mantının yanına ne yapılır diye düşünüyorsanız hazırladığınız yoğurtla da güzel gidecek mücver sofranızın lezzetini ikiye katlar.

Tarif için: Fırında Kabak Mücver Yapımı (Videolu)

Fırında Kabak Mücver Yapımı (Videolu)

7) TurÅŸu

Kolay ve pratik bir akşam yemeği düzenlemek istediğinizde mantının yanına turşu uyum sağlayabilir. Karışık bir turşu tabağı ile süslenen sofranız, mantının eşsiz lezzeti ile oldukça doyurucu hale gelecektir. Mantının yanına ne gider içecek olarak bir seçenek olabilir mi diye düşünüyorsanız turşu suyu sağlıklı bir tamamlayıcı olabilir. Sulu mantının yanına ne gider diye düşünenler hafif turşularla sofralarını tamamlayabilirler.

Tarif için: Karışık Turşu Tarifi (Videolu)

Karışık Turşu Tarifi (Videolu)

8) Patlıcan Salatası

Mantı yemeğine ek olarak farklı bir lezzet arıyorsanız, en iyisi patlıcan salatası hazırlamak. Patlıcan salatası hem kolay hem de doyurucu bir salata türüdür. Hazır közlenmiş patlıcanla da bu tadı elde edebilirsiniz. Özellikle yalancı değil de etli mantının yanına ne gider araştırması yapıyorsanız patlıcan salatası doğru bir seçenektir. Mantının yanına salata tarifleri arıyorsanız patlıcanları hazır edin!

Tarif için: Patlıcan Salatası (Videolu)

Patlıcan Salatası (Videolu)

9) Zeytinyağlı Barbunya

Mantının yanına yardımcı yemek arıyorsanız zeytinyağlı hafif ılık ve bol limonlu barbunya pilaki nefis fikir! Mantı hamurlu ve etli bir yemek olduğundan yanında zeytinyağlı, daha hafif ve proteinli bir yardımcı tercih edebilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm püf noktaları tarifte sizi bekliyor olacak.

Tarif için: Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Videolu)

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Videolu)

10) Muhallebi

Mantının yanına ne yakışır sorusuna seçeneklerimiz arasından bir cevap bulduğunuza eminiz, sıra mantıdan sonra ne yakışır sorusuna geldi! Mantı olan öğünden sonra bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, tercihinizi sütlü tatlılardan yana kullanabilirsiniz. Sütlü tatlıların sindirimi daha kolaydır. Limonlu muhallebi de bu önerilerden biri olarak menünüzde yerini alabilir.

Tarif için: Limonlu Muhallebi Tarifi (Videolu)

Limonlu Muhallebi Tarifi (Videolu)

Mantı Tarifleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Mantı Kaç Kalori?

Farklı ve Denenmiş Mantı Tarifleri

Hazır Mantı ile Pratik ve Leziz 13 Tarif

Pilavın Yanına Ne Gider? Sofralarınızı Şenlendirecek 10 Yemek Tarifi

Makarnanın Yanına Ne Gider? Lezzeti Tamamlayan 10 Farklı Alternatif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda yanında ne yenir, yanına ne pişirilir sorularınıza yanıt verebilecek menü fikirlerini kapsayan listeler genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çorbalar, farklı sebze ve et yemekleri, pilav - makarna - mantı çeşitleri için yanında servis edebileceğiniz tamamı denenmiş, birebir ölçülü ve lezzet garantili tarifler yer almaktadır. Damak zevkinize veya mevcut malzemelerinize göre, sunmuş olduğumuz tarif önerileri arasından dilediğinizi seçip uygulayabilirsiniz. Aklınızdaki yemeğin yanına ne yakışacağını düşünmekle vakit kaybetmeden resimli ve videolu tarif seçenekleri sayesinde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Ülkenin en zengin yemek arşivinde birbirinden lezzetli, güvenilir tarifler çorbasından salatasına, ana yemeğinden tatlısına menünüzü taçlandırmak için sizleri bekliyor!

8. Gün İftar Menüsü

Birbirinden değişik iftar menüleri tariflerinde 8. gün! Açılışı midenizi yumuşatacak lezzet garantili kolay şehriyeli un çorbası ile yapıyoruz. İftar yemekleri için değişik tarifler arayanlara tavuklu sultan kebabı, iftarın favorisi olacak soğan mezesi ve iftar tatlısı olarak kadayıflı sütlà ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Ä°yi Brownie Tarifi

En Ä°yi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En Ä°yi HaÅŸhaÅŸpare Tarifi

En Ä°yi HaÅŸhaÅŸpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En Ä°yi Profiterol Tarifi

En Ä°yi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En Ä°yi HaÅŸhaÅŸpare Tarifi

En Ä°yi HaÅŸhaÅŸpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Her Yemeğin Yanına Giden Köfte Tarifi

Her Yemeğin Yanına Giden Köfte Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Ä°yi Hamburger EkmeÄŸi Tarifi

En Ä°yi Hamburger EkmeÄŸi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En Ä°yi Katmer Gibi Kete Tarifi

En Ä°yi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen Ä°badet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: Ä°ftar Sofralarının BaÅŸ Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. Ä°ftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: Ä°ftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri