Patates Kaç Dakikada, Nasıl Haşlanır? Püf Noktaları

Patates Kaç Dakikada, Nasıl Haşlanır? Püf Noktaları Tarifi

Patates En Çabuk Nasıl Haşlanır?

Patates, yapısında bolca nişasta barındıran C ve B vitamini açısından zengin olan bir yer bitkisidir. Mutfakta pek çok şekilde patatesle yemek yapılabilir. Sulu yemekler, salatalar, börek ya da tuzlu kekler, hatta çorbalar bile patates ile lezzetlenir. Her mevsim istisnasız mutfaklarda ve sebze alışverişlerinde yerini alır. Çocuklar tarafından kızartılarak sevilen patates, pek çok kişi tarafından nice yemeklere eklenir.

Tok tutan bir sebze olması, çok sevilmesinin de bir nedenidir aslında. Diyet beslenmelerinde, okul ya da iş ortamında atıştırmalıklarda tercih edilebilir. Patatesin değerlendiği ve lezzetlendiği bir pişirme yöntemi de haşlama olmaktadır. Haşlanan patates, herhangi bir yağ içermediği için daha sağlıklı kabul edilir. Şimdi sizlere en lezzetli ve kolay şekilde patates haşlama konusunda biraz sohbet edeceğiz.

Patates nasıl çabuk haşlanır diyorsanız, tüm pişirme sırları sizler için burada!

İlginizi çekebilir: Patates Yemekleri: Her Biri Favoriniz Olacak 32 Değişik Tarif

patates kaç dakikada haşlanır

Patates Kaç Dakikada Haşlanır?

Patates nasıl haşlanır pratik bilgiler başlıklı yazımızın bir diğer soru işareti de; patatesi haşlama süresinin ne kadar olduğudur. Patatesi haşlarken dikkat etmeniz süre ise şu şekilde olmaktadır:

Tencerede patates nasıl haşlanır ve ne kadar süre gerekir sorusunun cevabı soyulma ve doğrama biçimine göre değişkenlik gösterir:

  • Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterli olacaktır.
  • Küp küp doğranan ve daha ufak boyuta sahip olan patatesleri haşlamak için ise 15-20 dakika idealdir.
  • Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz gayet uygundur.
  • Peki, soyulmamış patates kaç dakikada haşlanır? Patatesleri kabuklarıyla beraber haşlayacaksanız, pişirme süresi biraz daha uzun oluyor. Bu durumda ise kontrol ederek 40 dakikada haşlayabilirsiniz.
  • Düdüklüde patates kaç dakikada haşlanır sorusunun cevabı tabii ki normal tencereye göre daha kısadır. Düdüklü tencerede patates haşlamak için ise; patatesleri 10 dakika kadar pişirmeniz önerilir.
  • Bebekleriniz için patates haşlamak ve püre yapmak isterseniz; tencere içinde haşlanan patateslerin suyuna kemik suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Kabuklu patates nasıl haşlanır diye düşünüyorsanız bütün şekilde de haşlamak mümkündür ama bu süreyi uzatır.
  • Kabuksuz patates haşlama kabukluya göre elbette daha kısa sürede gerçekleşir.
  • Kemik suyunda haşlanan patatesler ortalama 20 dakika içinde yumuşacık olacak ve bebeğiniz için doyurucu bir besin olacaktır.

İlginizi çekebilir: Haşlanmış Patates Kaç Kalori? Besin Değeri, Kilo Aldırır Mı?

Tarif için: Patates Püresi Tarifi

Patates Nasıl Haşlanır?

Kabuklu ya da soyulmuş patates nasıl haşlanır? Bu sorunun yanıtını merak edenlere adım adım patates haşlama tekniklerini açıklayalım:

  • Patatesleri haşlayarak tüketmek istediğinizde, öncelikle patateslerin güzel şekilde yıkanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Haşlama suyuna toz ve toprak karışmasını bu şekilde önleyebilirsiniz.
  • Eğer zamanınız çok kısıtlı ise patatesleri kabukları ile beraber ikiye bölüp haşlama tenceresine ekleyebilirsiniz.
  • Salatalar için garnitür şeklinde haşlamak istediğinizde ise; dilediğiniz boyutta kesip tencere içine aktarabilirsiniz.
  • Püre için kullanacağınız haşlama patatesin ise nasıl doğrandığının pek bir önemi olmayacaktır. Kabukları soyarak ve serbest şekilde doğrayarak haşlamaya geçebilirsiniz.
  • Tüm haşlamalar için haşlama suyunun patateslerden bir miktar fazla olması önemlidir. Buharlaşan su azalacaktır, bu nedenle patateslerden birkaç parmak yukarıda su ekleyebilirsiniz.
  • Haşlama esnasında patateslerin üzerinde bir tutam tuz gezdirebilirsiniz. Bu işlem patateslerin daha lezzetli şekilde haşlanmasını sağlar.
  • Ayrıca kabukları soyulan ve ufak parçalar halinde doğranan patateslerin haşlama süresi daha kısadır.
  • Tencere dibinde soğan ve salça kavurup üzerine patates ekleyip haşlamak isterseniz; tencerenizi seçmelisiniz öncelikle.
  • Eğer düdüklü tencere içinde soğan ve salça üzerinde patates ekleyip haşlamak isterseniz 15 dakika yeterli olacaktır.
  • Ancak normal kapaklı tencerede salçalı patates haşlamak istediğinizde bu süre biraz daha uzayabilir. Patatesleri küçük parçalar halinde tencereye atarsanız 25 dakika, çok büyük parça olarak haşlarsanız 35 dakikanızı alabilir.
  • Patateslerin üzerine sıcak su döktüğünüz takdirde haşlanma süresini de azaltmış olursunuz.
  • Soğuk suyla haşlanan patatesler daha uzun süre ocakta kalır.

Patates soğuk suda mı haşlanır sıcak suda mı haşlanmalı hangisi daha iyi sonuç verir derseniz iki yöntemin de artıları ve eksileri vardır. Sıcak suda haşlama süre kazandırsa da özellikle büyük ve bütün haşlanan patateslerin dışının çabuk haşlanıp dağılmasına neden olabilir. Soğuk suda haşlamak ise süreyi uzatır. Özetle patates büyükse ve bütün haşlanacaksa soğuk suda haşlama, dilimleyerek haşlanacaksa sıcak suda haşlama daha verimli olabilir.

Patatesin haşlandığını nasıl anlarız, iç kısım pişmiş mi nasıl kontrol ederiz diye düşünüyorsanız bir çatal ile test yapabilirsiniz. Çatal patatese kolay giriyorsa patates haşlanmış demektir.

patates kaç dakikada haşlanır

Patates Haşlarken Zaman Kazandıran Püf Noktaları

Mutfakta pratik olmak hem ekonomik açıdan iyi bir özelliktir hem de kendinize ayıracağınız daha çok vaktiniz olur. Daha az yorulup çok iş yapmak ise her aşçının isteğidir. Patates haşlarken de pratik olmanız gerekir. Diğer yemeklere ya da ev içindeki farklı işlerinize odaklanmanız için; sizlere zaman kazandıran püf noktalarını ifade etmenin tam zamanı!

  • Patateslerin kabuklarını soyarken bir yandan sıcak suyunuzu kaynatabilirsiniz. Kaynama suyunun sıcak olması, patateslerin daha hızlı haşlanmasını sağlar.
  • Kullanacağınız yemek türüne göre patatesleri doğrayabilirsiniz. Eğer salata için kullanacaksanız ufak boyutlarda keserek haşlamalısınız.
  • Lezzetli yemeklerin yanında eşlik edecek patates püresi için ise patateslerin daha ince ve küçük doğranması tavsiye edilir. Sonrasında blenderden geçirmek daha kolay olur.
  • Patates haşlarken suyuna tuz atılır mı diye merak ediyorsanız tuz ilavesinin özellikle zaman kazandırdığını belirtelim. Kaynamayı hızlandırmak için haşlama suyuna mutlaka bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tuz eklenen patates hem daha lezzetli haşlanır hem de kaynama süresini azaltır.

İlginizi çekebilir: Tatlı Patates Nerede Bulunur? Faydaları Nelerdir?

patates kaç dakikada haşlanır

Haşlanmış Patates Suyunun Faydaları Nelerdir?

Alışkanlık haline gelen bir şey vardır ki o da haşlanan sebzelerin suyunun dökülmesidir. Aslında bu alışkanlık çoğu zaman mutfakta yapılan büyük hatalardan biridir. Sebzelerin haşlandığı su, size çok faydalı olabilir. Bunlardan biri de patatesin haşlama suyudur.

Haşlanmış patates suyu ne işe yarar diye merak ediyorsanız, listemizi dikkatle okuyabilirsiniz! Kullanım öncesi lütfen doktor onayı alınız.

  • Patatesleri haşlarken kabuklarını soyarak haşladıysanız, bu haşlama suyunu yemeklerde ve çorbalarda kullanabilirsiniz. Nişasta içeren patates, haşlanırken suyuna vitamin ve mineral bırakır. Bu haşlama suyu ile çorbalarınızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Patates suyunun kas ve kemik gelişimine olan etkisi bilinmektedir. Besin değeri yüksek olduğu için ılık bir şekilde büyüme çağındaki çocuklara verilebilir.
  • Yüksek tansiyon hastalarına önerilen patates suyu, tansiyon dengeleyici özelliğe sahiptir.
  • Patates bazik özelliktedir. Vücudun pH dengesini haşlanmış patates suyu ile kontrol altına alabilirsiniz.
  • Haşlanmış patates suyunun cilde de faydası çoktur. Cildin arınmasını ve canlanmasını sağlar. Patatesleri haşladıktan sonra pamuk yardımı ile cildinizi temizleyebilirsiniz.
  • Saç maskelerinde de etkisini gösterecek olan haşlanmış patates suyu, saçların beslenmesini ve nem kazanmasını sağlar.
  • Ayrıca haşlanmış patates suyunu tüketerek bağırsak sağlığını da koruyabilirsiniz.
patates kaç dakikada haşlanır

Haşlanmış Patates ile 12 Nefis Tarif

Haşlanmış patatesi öğünlerde nasıl değerlendiririm diyorsanız, sizlere nefis tarif önerilerinde bulunuyoruz. Patatesler haşlanırken, tarifleri inceleyebilirsiniz.

1) Doyurucu Bir Kahvaltılık: Haşlanmış Patatesli Yumurta

Kahvaltı için ne hazırlasam diye düşünmeyin, haşladığınız patatesler ile nefis bir lezzeti kahvaltı sofranız için hazır edebilirsiniz. Haşlanmış patatesli yumurta ile doyurucu ve pratik bir tarif sizi bekliyor. Haşlanmış Patatesli Yumurta

Haşlanmış Patatesli Yumurta

2) Çıtır Lezzet: Haşlanmış Unlanmış Patates Kızartması

Patates kızartmasına kim hayır diyebilir ki? Bir de çıtır çıtır kızarmışsa tadına doyum olmaz. Tam da böyle bir tarifle karşınızdayız. Her öğünde afiyetle tüketilecek nefis bir haşlanmış patates kızartması sizlerle. Haşlanmış Unlanmış Patates Kızartması

Haşlanmış Unlanmış Patates Kızartması

3) Haşlama Patates Yoğurtlaması Mükemmel Lezzet!

Davet sofralarında ya da acıktığınız her anda, haşlanmış patatesin lezzetiyle kendinizden geçebilirsiniz. Yoğurt ve biberli yağ ile son dokunuşu ile görenlerin iştahını açan bir tarif burada. Gerekli malzemeler ve püf noktaları için tarife göz atabilirsiniz. Haşlanmış Patates Yoğurtlaması

Haşlanmış Patates Yoğurtlaması

4) Nefis Pratik Patates Köftesi Muhteşem Bir Lezzet!

Haşlanmış patates ile deneyebileceğiniz lezzetlere, nefis patates köftesini de ekleyebilirsiniz. Kokusu ile iştah açan, tadı ile yedikçe yedirten bir tarif öneriyoruz sizlere. Denediğiniz anda tadına hayran kalabileceğiniz patates köftesini her öğün için hazırlayabilirsiniz. Nefis Patates Köftesi

5) Köfte Lezzetinde Haşlanmış Patates Kızartması

Bu tarifi deneyerek köfte lezzetlerine farklılık katabilirsiniz. Nasıl olacak diyorsanız tarifi incelemek için daha fazla geç kalmayın. Haşla, karıştır ve kızart! Haşlanmış patates kızartması her yaştan çok sevilecek gibi görünüyor. Haşlanmış Patates Kızartması

Haşlanmış Patates Kızartması

6) Nefis Haşlanmış Patates Kavurması

Patates kavurmasını nasıl hazırlıyorsunuz? Bildiğiniz tariflere bir yenisi daha eklensin. Çok kolay ve leziz şekilde hazırlanan nefis haşlanmış patates kavurması, her saatte mideleri şenlendirecek lezzette. Hem doyurucu hem leziz. Denemek için tarifimiz burada sizlerle. Nefis Haşlanmış Patates Kavurması

Salçalı Patates Kavurması

7) Diyete Devam Edenlere: Patates Haşlama

Patates haşlama, yağ içermediği için diyet beslenmelerinde büyük önem taşır. Önerdiğimiz tarifte de farklı bir patates haşlama tekniği sunuluyor. Diyete devam ediyorsanız ve sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorsanız, en iyisi tarifimize tıklayıp göz atmalısınız. Patates Haşlama

Patates Haşlama

8) Poğaça ve Börekler İçin Haşlanmış Patates

Şimdi sizlere önerdiğimiz haşlanmış patates tarifini, börek ve poğaçalar için hazırlayabilirsiniz. Patates nasıl haşlanır, ne yapmam gerekir diyenler için çok kolay bir patates haşlama tarifi veriyoruz. Tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz. Haşlanmış Patates

Haşlanmış Patates

9) Karamelize Soğanlı Haşlama Patates Kızartması

Patates haşlamaya birkaç malzeme ile farklı bir tat veren tarifimizi, deneyince siz de çok seveceksiniz. Pazar kahvaltılarına yakışır bir lezzet olan karamelize soğanlı haşlama patates kızartması, kahvaltı keyfini ikiye katlayan bir tarif olarak bu linkte sizlerle. Karamelize Soğanlı Haşlama Patates Kızartması

Karamelize Soğanlı Haşlama Patates Kızartması

10) Tereyağlı Haşlanmış Patatesli Biberli Nefis Kahvaltılık

Sıcacık ekmekle beraber tüketebileceğiniz leziz mi leziz bir tarif daha sizlerle. Haşlanmış patatesin tereyağı ve biberle buluşması, bu tarifte doyumsuz bir kahvaltılığı hazırlıyor. Bir bardak çay, taze bir ekmek ve yeni demlenmiş çay ile uyum sağlayacak tarifi denemelisiniz. Tereyağlı Haşlanmış Patatesli Biberli Nefis Kahvaltılık

Tereyağlı Haşlanmış Patatesli Biberli Nefis Kahvaltılık

11) Sıcacık Nefis Lezzet: Haşlanmış Patates Köftesi

Haşlanmış patatesler karşısında nasıl bir yemek yapsam diye düşünenlere, pratik bir tarifile geldik. Her öğüne yakışan haşlanmış patates köftesinin tüm püf noktaları bu tarifte sizi bekliyor. Doyurucu ve çıtır bir lezzet için sizi linke alalım! Haşlanmış Patates Köftesi

Haşlanmış Patates Köftesi

12) Bugün Sofrada Şenlik Var! Haşlanmış Patates Kavurması

Acıkarak geldiğiniz yemek masasına, haşlanmış patates kavurmasını gördüğünüzde önce gözler doyacak sonra da mideler. Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan haşlanmış patates kavurması, bu tarifimiz ile daha da lezzetleniyor. Denemek için link sizleri bekliyor! Buyursunlar… Haşlanmış Patates Kavurması

Haşlanmış Patates Kavurması

Patatesin Faydaları Nelerdir?

Patates Püresiyle En Çok Yakışan 10 Ana Yemek

Patates Kaç Kalori? Salatası, Yemeği, Böreği, Püresi Kaç Kalori?

Patates Diyeti ile Zayıflama: 3 Günlük ve 7 Günlük Şok Diyet Listeleri

Patates Suyunun Faydaları, Zayıflatan Etkileri – Hiç Duymadıklarınız!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Kaynama hızını yükseltmek için haşlama suyuna mutlaka bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tuz eklenen patates hem daha lezzetli haşlanır hem de kaynama süresini azaltır.

    demişsiniz tamamen yanlış ve işkembeden sallama bilgi. Tuzlu suyun kaynama noktası daha fazladır. araştırın öyle yazın!

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yumuşacık Et Nasıl Haşlanır? (videolu) Tarifi

Yumuşacık Et Nasıl Haşlanır? (videolu)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Karnıyarık Püf Noktalarıyla Tarifi

Karnıyarık Püf Noktalarıyla

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sütlaç (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Sütlaç (Püf Noktalarıyla)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bamya (Püf Noktasıyla) Tarifi

Bamya (Püf Noktasıyla)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Dolmalık Beyaz Lahana Nasıl Haşlanır Tarifi

Dolmalık Beyaz Lahana Nasıl Haşlanır

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Trileçe (Püf Noktalarıyla)

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Püf Noktalarıyla Pilav Tarifi

Püf Noktalarıyla Pilav

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Revani (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Revani (Püf Noktalarıyla)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Arnavut Ciğeri (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Arnavut Ciğeri (Püf Noktalarıyla)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri