Kurban Eti Nasıl Pişirilir? En İyi 7 Püf Noktası

Kurban Eti Nasıl Pişirilir? En İyi 7 Püf Noktası Tarifi

Kurban Eti En Lezzetli Nasıl Pişirilir?

Kurban Bayramında kurban etinin bir miktarı komşuya, ihtiyaç sahiplerine ve yakınlara dağıtılır. Geriye kalanı ise afiyetle tüketilir. Ancak yumuşacık lokum gibi et pişirmek için doğru yöntemleri bilmeniz gerekir. Eti istediğiniz yumuşaklıkta pişirmek için pişirme tekniği oldukça önemlidir. Bununla birlikte pişirme süresini yapacağınız et yemeğine göre iyi ayarlamanızda yarar vardır. Peki, kurban eti nasıl pişirilir?

  • Kurban etini dinlendirmelisiniz.
  • Kendi yağıyla pişirmelisiniz.
  • Doğru sıcaklıkta pişirmelisiniz.
  • Aromatik sebzeler ekleyebilirsiniz.
  • Tuz, baharat pişmeye yakın eklenmelidir.
  • Pişirme sırasında etleri delmemelisiniz.
  • Eti piştikten sonra dinlendirmelisiniz.
kurban eti nasıl pişirilir

Hem sağlığınız hem de lezzetli yemekler için taze kurban eti nasıl pişirilir sorusunun yanıtını iyi bilmeniz gerekir. Kurban eti nasıl pişirilir Nefis Yemek Tarifleri mutfağından detaylı bir şekilde püf noktalarıyla birlikte öğrenebilirsiniz. Ayrıca kemikli kurban eti nasıl pişirilir ve kurbanlık dana eti nasıl pişirilir sorularına da hızlıca yanıt bulabilirsiniz. İşte, kurban etinin nasıl pişirildiği ile ilgili ayrıntılı bilgiler!

İlginizi çekebilir: Kurban Eti Nasıl Saklanır? En Pratik Çözümler

kurban eti nasıl pişirilir

Kurban Eti Nasıl Pişirilir? En İyi 7 Nefis Püf Noktası

1) Kurban Kesilir Kesilmez Etini Tüketmemelisiniz

Kurban eti kesilir kesilmez tüketildiğinde sağlığınıza zarar verebilirsiniz. Bunun için eti 1 gün dinlendirmeniz gerekir. Çünkü kurban kesim sırasında kurbanın eti sertleşir. Dinlendikçe et yumuşayacaktır. Ayrıca dinlendirdiğiniz yerin güneş görmeyen serin bir yer olmasına özen göstermelisiniz.

kurban eti nasıl pişirilir

2) Etin Kendi Yağını Kullanmalısınız

Kurban eti lezzetli ve sağlıklı olması için etin kendi yağını kullanmalısınız. Fazladan yağ kullandığınızda bu durum çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilir. Yağ kullanmak istiyorsanız çok az kullanmalısınız. Zeytinyağı ve tereyağı kullanılabilir.

kurban eti nasıl pişirilir

3) Doğru Sıcaklıkta Pişirmeye Özen Göstermelisiniz

Harlı ateş kullanmamalısınız. Ancak ilk başta mühürlemek için yüksek ateşte pişirmenizde sakınca yoktur. Ardından kısık ateşte etinizi iyice pişirebilirsiniz. Etin aşırı pişmesi sağlık açısından da zararlıdır. İlk başta tencereyi ısıtmakla işe başlayabilirsiniz. Etin yağlarını tencereye aktarabilirsiniz. Daha sonra da eti ekleyebilirsiniz.

kurban eti nasıl pişirilir

4) İçerisine Aroma Veren Sebzeler Ekleyebilirsiniz

Pişirmeye başladıktan sonra içerisine soğan, sarımsak, havuç ve biber gibi sebzeler ekleyebilirsiniz. Bu sebzeler etin lezzetini ikiye katlamanızı sağlayacaktır. Bunun yanında domates de ekleyebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur. Ancak en çok soğan ve sarımsak ile lezzetli olmaktadır.

kurban eti nasıl pişirilir

5) Baharat ve Tuz Pişmeye Yakın Eklenmelidir

Baharat ve tuz pişmeye yakın eklenmelidir. Baharatı ve tuzu eğer eti tamamen pişirdikten sonra eklerseniz, etkili bir tadı olmayacaktır. Baharatları önden eklemek de yanmasına neden olur. Bu nedenle pişmeye yakın ekleyerek etkili bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca içerisine çok tuz eklememelisiniz. Fazla tuz etin sertleşmesine neden olabilir.

kurban eti nasıl pişirilir

6) Izgarada Pişirirken Etlerinizi Delmemelisiniz

Eti delerek pişirirseniz, etin proteinlerinin azalmasına ve sert olmasına neden olursunuz. Ayrıca ızgarada pişirirken eti maşa ya da spatula yardımı ile çevirebilirsiniz. Etin suyu da oldukça lezzetlidir. Eğer eti çatalla delerek pişirirseniz, bu etin suyunun ızgaraya dökülmesine neden olacaktır.

kurban eti nasıl pişirilir

7) Eti Pişirdikten Sonra Dinlendirmelisiniz

Eti pişirdikten sonra birkaç dakika dinlendirmenizde yarar vardır. Eğer eti dinlendirirseniz, daha lezzetli ve sulu olacaktır. Yaklaşık olarak 3-4 dakika boyunca bekletmeniz yeterlidir. Dinlendirme dakikasını iyi ayarlamanızda fayda vardır.

kurban eti nasıl pişirilir

Kemikli Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Kemikli eti pişirmek için yarım saat suda bekletmeniz gerekir. Bu sayede kanı çıkacaktır. Suyunu süzdükten sonra bir tencereye aktarıp haşlayabilirsiniz. Tencerede haşlama süresi 1 ya da 1,5 saat olabilir. Kemikli eti haşlarken üzerinde tortu, köpük oluşabilmektedir. Bunları kaşık yardımıyla alabilirsiniz. Kemikli etin kızartmasını da yapabilirsiniz.

Tarif için: Kemik Suyu Nasıl Yapılır? (Videolu)

Kemik Suyu Nasıl Yapılır? (Videolu)

Kurban Eti Düdüklüde Nasıl Pişirilir?

Düdüklüde kurban etini pişirirken çok az yağ eklemelisiniz. Isıttıktan sonra etleri içerisine aktarabilirsiniz. İçerisine dilediğiniz sebzeyi eklemelisiniz. Havuç, soğan, sarımsak gibi sebzeler olabilir. Baharat ve suyunu ilave ettikten sonra pişmeye bırakabilirsiniz. Kısık ateşte uzun pişirmenizi tavsiye ederiz. Piştikten sonra dinlenmesini sağlamalısınız.

Tarif için: Ev Yapımı Kuzu Tandır Tarifi (Videolu)

Ev Yapımı Kuzu Tandır Tarifi (Videolu)

Kurban Eti Mangalda Nasıl Pişirilir?

Mangal için yumuşak etleri tercih etmenizde yarar vardır. Yumuşak eti seçtikten sonra mangalın ısı derecesini fazla yüksek ayarlamamalısınız. Yüksek ısı kanserojen gibi hastalıkların oluşmasına neden olabilir. Bunun yanında etin vitaminini öldürebilir. Eti yakmamalısınız. Etin yanması protein ve minerallerin azalmasına neden olacaktır. Et ile ateş arasında belirli bir mesafe olmasına özen göstermelisiniz.

Tarif için: Mangal Lezzetinde Köfte Tarifi (Videolu)

Mangal Lezzetinde Köfte Tarifi (Videolu)

Fırında Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Fırında kurban eti nasıl pişirilir sorusunun cevabı da birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Fırında dana, koyun ve keçi etini kolayca pişirebilirsiniz. Eti fırın kabına almalısınız. Üzerine baharat ve tuz eklemelisiniz. Folyo ile kapatmalısınız. Folyo ile 30 ila 50 dakika 200 derece fırında pişirebilirsiniz. Pişmesine son 10 dakika kala üzerini açabilirsiniz.

Tarif için: 10 Dakikada Fırında Sar Pişir Kebabı (Videolu)

10 Dakikada Fırında Sar Pişir Kebabı (Videolu)

Kurban Eti Tavada Nasıl Pişirilir?

İlk olarak pişireceğiniz eti kuşbaşı şeklinde doğramalısınız. Ardından orta büyüklükte bir tavaya etleri alabilirsiniz. Hiçbir şey ilave etmeden etleri pişirmelisiniz. Etler suyunu salmaya başlayınca minik bir miktar yağ ilavesi yapabilirsiniz. Sarımsak ve soğan eklemelisiniz. Etler suyunu çekene kadar tüm malzemeleri iyice pişirmelisiniz. Etler lokum kıvamına gelince baharatını ve tuzunu ilave edebilirsiniz. Ardından ocaktan alabilirsiniz.

Tarif için: Çökertme Kebabı Tarifi (Videolu)

Çökertme Kebabı Tarifi (Videolu)

Kurban Eti Nasıl Çabuk Pişer?

Kurban etinin çabuk pişmesi için ilk başta pişireceğiniz tencere veya tavayı iyice ısıtmalısınız. Etleri kuşbaşı şeklinde doğramaya özen göstermelisiniz. Daha sonra eti karıştırmalısınız ve pişmeye bırakmalısınız. Pişirirken tencerenin veya tavanın kapağını kapatmalısınız. Son olarak lokum kıvamında olduktan sonra ocaktan almalısınız.

Tarif için: Fırında Kuzu Kaburga (Videolu)

Fırında Kuzu Kaburga (Videolu)

Buzluktan Çıkan Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Dondurucudan çıkarılan eti çözülmeden pişirmemelisiniz. İlk başta pişireceğiniz kurban etini buzluktan bir-iki saat önce çıkarmalısınız. Oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Çözüldükten sonra ister normal tencerede ister düdüklü tencerede kısık ateşte etinizi pişirebilirsiniz.

Tarif için: Sade Kavurma Tarifi

Buzlukta Et Nasıl, Ne Kadar Süre Saklanır?

Kurban Bayramını Kilo Almadan Nasıl Geçirebiliriz?

Kurban Eti Nasıl Dinlendirilir, Saklanır? Yıkanır Mı?

Kurban Kavurması Nasıl Yumuşak Olur? 5 Püf Noktası

Kemik Suyu Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, Ne Zaman İçilmeli?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Hindi En Kolay Nasıl Pişirilir? Tarifi

Hindi En Kolay Nasıl Pişirilir?

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Kurban Etinden Et Yemeği Tarifi

Kurban Etinden Et Yemeği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kurban Eti Kavurması Tarifi

Kurban Eti Kavurması

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Acur Oymanın Püf Noktası Tarifi

Acur Oymanın Püf Noktası

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir? Tarifi

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir? Tarifi

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ev Yapımı Et Döner (Kurban Etinden) Tarifi

Ev Yapımı Et Döner (Kurban Etinden)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri