Ramazanda Metabolizma Hızlandırmanın 5 Yolu

Ramazanda Metabolizma Hızlandırmanın 5 Yolu Tarifi

Ramazanda Metabolizma Hızlandıran Tavsiyeler

Ramazan ayında oruç tutarken uzun süreli açlık durumundan metabolizma yavaşlar ve vücut kilo almaya müsait olur. Bu dönemde az ve sık beslenmek hem sindirim sistemini rahatlatacak hem de kilo kontrolü sağlayacaktır. Bu yüzden ramazan ayında beslenme çok çok önemlidir.

Ramazanda Metabolizma Nasıl Hızlandırılır?

  • Su
  • Mineral Takviyesi
  • Meyve
  • Egzersiz
  • Porsiyon Kontrolü
ramazanda metabolizma hızlandırma

Uzun saatler oruç tutulan ramazanda metabolizma nasıl hızlandırılır? İftar sonrası, sahur vaktine kadar geçen süreçte vücudunuzu yeniden canlandırmak, yak yakımını yeniden harekete geçirmek ramazanda metabolizma hızlandırma püf noktaları ile mümkün!

Ramazanda metabolizma hızlandırma için neler yapılmalı sizler için sahur ve iftar vakti olmak üzere 2 farklı başlıkta açıklandı:

Ramazanda Metabolizma Hızlandırmanın 5 Yolu

Ramazan döneminde uzun süreli açlık yaşandığı için bu dönemde dikkat edilmesi gerekenleri ihmal ettiğimizde metabolizma çok yavaşlar ve metabolizma yavaşladığı için ramazan ayı sonrasındaki dönemde normal beslenme rutinine geçildiği zaman kişiler kilo almaya başlar.

Ortalama 12-14 saat kadar süren oruç süresi içinde metabolizma yavaşlayacaktır. Ancak iftarda ve sahurda tükettikleriniz sayesinde, bir sonraki iftara ve sahura kadar metabolizmanızı aktif tutabilirsiniz. Sadece sağlıklı seçimler yaparak ramazan ayını en iyi şekilde geçirebilirsiniz.

Metabolizma hızlandırma önerileri, ramazanda diyet yapanlar nasıl beslenmeli sorusuna da cevap niteliğindedir diyebiliriz. Ramazanda iftarları biraz abartma sonrasında ramazan sonrası diyet yapma durumunda da kalmış olabilirsiniz. Bunun için de vereceğimiz maddeler işinize yarayabilir.

Bu yüzden ramazan döneminde oruç tutarken metabolizmayı yavaşlatmamak çok önemli. Dikkat edilmesi gerekenleri sıralayacak olursak:

İlginizi çekebilir: Sahur Nedir? Sahur Vakti Ne Zaman Başlar, Biter?

1) Su

Gün boyu yetersiz su tüketimi olursa vücut işleyişi zorlaşır, dolayısıyla metabolizma yavaşlar. Sabah metabolizma nasıl çalışır sorusunun bir cevabı su içmekte saklıdır.

Oruçluyken su içemeyeceğiniz için sabah öğünün sahur olarak düşünüp sahurda yeterli sıvı almaya özen göstermek gerekir. Sahurda 1 litre, iftarda en az 1,5 – 2 litre su tüketilmeli. Çay, kahve, bitki çayları vs buna dahil değildir.

su

2) Mineral Takviyesi

Vücut işleyişinde minerallerin desteği çok önemli. Dolayısıyla metabolizmanın hızlanmasında da oldukça etkili. Gün boyunca bir şey tüketemediğimiz için iftardan sonra içeceğiniz bir bardak maden suyu mineral desteği olarak, metabolizmanın hızlanması olarak, su kaybını önlemek olarak oldukça faydalıdır.

Yüksek tansiyon hastaları, ödem şikayeti olanlar tuz oranı (Etikette Na diye belirtilir) düşük doğal maden su markaları tercih edebilirler.

Metabolizmayı nasıl hızlandırabilirim diyenler özellikle mineral olarak demir, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin gıdalar tüketebilir ve tahlillerde eksiklik çıkıyorsa takviye de alabilir.

maden suyu

3) Meyve

Mineral takviyesinden bahsederken meyveyi de atlamamak gerek. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsak sağlığımız için destekleyici, içeriğindeki vitamin ve mineral sayesinde vücut işleyişine destek olduğu için metabolizmayı da hızlandırıyor.

Her şeyin dengesi sağlıklı olduğu için meyvede de porsiyon kontrolü çok önemli. Az karar çoğu zarar hesabı. Sahurda ne yenir, iftar sofrası nasıl renklendirilir diyenlere hem metabolizmayı hızlandırmak hem de ağızları tatlandırmak için küçük meyve tabaklarını öneriyoruz.

meyve

4) Egzersiz

Metabolizmamızı nasıl hızlandırırız sorusunun bilinen en yaygın cevaplarından biri hareket halinde olmaktır. Gün boyunca açlık hissiyle sürekli dinlenme halinde olmak metabolizmayı yavaşlatır. Gün içinde düşük tempolu yürüyüşler, pilates, ev işleri gibi aktiviteler yapılabilir. İftardan en az 2 saat sonra ağır egzersizler, yürüyüşler yapılabilir.

İftar sofrasından kalktıktan sonra bir süre beklemeniz ve dinlenmeniz önerilir. Hemen spor için harekete geçerseniz; yediklerinizin etkisiyle mideniz ve kalbiniz sıkışabilir. İftardan 45 dakika sonra yürüyüş yaparak midenizi rahatlatabilirsiniz. Eğer düzenli olarak her iftar sonrasında yürüyüş yaparsanız metabolizmanız aktif şekilde çalışır ve kilo alımı önlenir.

ramazanda sağlıklı beslenme

5) Porsiyon Kontrolü

Uzun açlık süresinden sonra iftarda önümüze ne gelirse yememeliyiz. “Nasıl olsa saatlerdir bir şey yemiyorum bunları hak ettim.“ diye düşünmeyelim. Sonrasında tartıda üzücü rakamlarla karşılaşabilirsiniz hatta daha kötüsü sağlığınızdan olabilirsiniz. Porsiyon kontrolü için yemekleri yavaş yavaş yemeliyiz, kendi tabağımıza yiyeceğimiz kadar ayarlayıp masadakilere dokunmamalıyız.

Yemekten önce masaya tencereler, fırın tepsileri gelmemeli. Olduğu zaman rahatlıkla ikinci tabak yeniliyor. Gereğinden fazla yememek için bu dönemde iftariyelikle oruç açıldıktan sonra mutlaka 1 kase çorba içilmeli. 10-15 dakika ara verilmeli. Hem böylelikle sindirim daha rahat olacak sizler de şişkinlik vs gibi mide sorunlar yaşamayacaksınız.

Ana yemeğe başlamadan önce de mutlaka salata tüketimi olsun ki midede ana yemeğe az yer kalsın. Böylelikle siz az kalori alarak çok tok olacaksınız. Ramazan bayramı tatili başlayınca da vücudun dengesini koruyabilmek adına porsiyon kontrolünün devam etmesi gerekir. Sonuçta sadece oruç boyunca sağlıklı olmayı hedeflemiyoruz. Unutmayın bu dönem nefsimizi kontrol edebilme dönemi. Huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ramazan geçirmeniz dileğiyle…

porsiyon kontrolü

Metabolizmayı Hızlandırmak İçin Sahurda Ne Yemeli?

Orucu daha sağlıklı ve rahat tutmak için mutlaka sahur yapılmalı. Sofranızda protein, lif, sağlıklı yağ, sağlıklı karbonhidrat içeren besinler olmalı. Tuz ve yağ oranı düşük olmalı. Sahurda kahvaltılık veya zeytinyağlı sebze yemekleri tercih edilebilir. Yediklerinizin sindirilmesi ve kilo alımının önlenmesi için metabolizmanızı ramazanda hızlandırmalısınız.

Eğer durgun bir metabolizmayla ramazan ayını bitirirseniz; bayram günlerinde tartıya çıktığınızda yükselen rakamları görebilirsiniz. Bunun için bazı besinleri mutlaka sahurda tüketmelisiniz. Oruçluyken metabolizma nasıl hızlanır diyorsanız sahurda iyi beslenmeye ve bazı özel gıdaları yemeye özen göstermelisiniz.

Yumurta

Sahurda favori besinimiz “yumurta”dır. Çünkü yumurta, anne sütünden sonra protein kalitesi en iyi olan besindir. İçeriğindeki yüksek protein sayesinde sizi gün boyunca daha tok tutacaktır. Aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandıracaktır.

yumurta

Tam Tahıllı Ekmek

Sahurda beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih edilmeli. Tam buğday ekmeği hem içeriğindeki lif sayesinde sizi uzun süre tok tutacaktır hem de bağırsak hareketlerine yardımcı olacaktır.

tam tahıllı ekmek

Süt ve Süt Ürünleri

Süt ürünlerinin içeriğindeki protein sizi uzun süre tok tutacaktır; aynı zamanda içeriğindeki kalsiyum yağ yakımını artıracaktır. Ayran, yoğurt, kefir, peynir, süt tüketebilirsiniz.

süt ürünleri

Salata ve Taze Sebze

Lif oranı yüksek salata veya taze sebzeler gibi besinler sizin tokluk sürenizi uzatacaktır. Aynı zamanda bağırsakların çalışmasına olumlu yönde katkıda bulunacaktır. Bağırsaklarımız ne kadar iyi çalışırsa o kadar metabolizmamız hızlanır. Unutmayın, bağırsaklar bizim 2. beynimiz, ona ne kadar iyi bakarsak o kadar hızlı metabolizmaya sahip oluruz. Salata ve taze sebze diyetteyken sahurda ne yenir diyenlerin de mutlaka tüketmesi gereken besinler arasındadır.

salata

Su

Sıcaklıkların da arttığı bu dönemde su tüketimine önem vermeliyiz. Günde en az 2-2,5 litre (10-12 su bardağı) su içmeliyiz. Çay, kahve, bazı bitki çayları bunlara dahil değildir. Bunlar vücutta olan suyun atılmasına neden olur dolayısıyla ödem oluşur. Gün içinde susuzluğu azaltmak için su içeriği yüksek besinler tüketilmeli.

Örneğin karpuz, salatalık gibi besinler su içeriği çok yüksektir. Suyun tadını sevmiyorsak aromalı hale getirebiliriz. (İçine sevdiğimiz meyve doğrayabilir, tarçın ekleyebiliriz.)

içme suyu

Metabolizma Hızlandıran Örnek Sahur Menüsü

  • 2 adet yumurta
  • 1 dilim tuzu azaltılmış peynir (30 gram) veya 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 3 adet tam ceviz veya 10 adet badem veya 10 adet fındık (çiğ olacak)
  • Salatalık, domates, yeşillik
  • 2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdarlı ekmek veya 2 avuç içi tam buğdaydan yapılmış pide

İlginizi çekebilir: Sahurda Ne Yememeli? Diyetisyen Uyardı!

sağlıklı sahur menüsü

Metabolizmayı Hızlandırmak İçin İftarda Ne Yemeli?

İftar nedir denince akla tüm gün açlıktan sonra yemeklerle hasret gidermek geliyor olsa da sofrada hızlı hareket etmek pek doğru değil. İftarda oruç açarken önce çorba veya hurma ile açılıp 10-20 dakika dinlendikten sonra ana yemeğe geçilmeli.

Ana yemek olarak çok yağlı, hamur işi, kızartmalı yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemeği, ızgara köfte, tavuk, etli sebze yemekleri vb. tercih etmelisiniz. Böylece daha az kalori almış olursunuz. Ana yemeklerin yanında mutlaka salata veya yoğurt olmalı. Bu sizin hem fazla yemek yemenizi önleyecek hem de içeriğindeki lif sayesinde bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırıp metabolizmanızı hızlandıracak. Servis tabağımız mümkün olduğunca küçük olsun ki gözümüze yiyeceklerimiz çok görünsün.

Gün boyunca hareketsiz, sürekli yatma durumunda metabolizma oldukça yavaşlar, bu sefer az yenilse bile kilo almaya sebep olur. İftardan 1,5 saat sonra yapılacak yürüyüş hem mideyi rahatlatır hem de metabolizmayı hızlandırır. Yürüyüşten yarım saat-1 saat öncesinde kafein alırsak yağ yakımı hızlanır. Bunun için şekersiz Türk kahvesi veya yeşil çay tüketebiliriz.

Aktif yaşam sadece diyetin değil hayatın vazgeçilmez parçasıdır. Kolesterol, konstipasyon (kabızlık), osteoporoz (kemik erimesi), meme kanseri, depresyon belirtileri, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, glikoz intoleransı, tip2 diyabet gibi riskleri azaltır; ayrıca endorfin seviyesi artar bu da vücudun doğal ağrı kesici ve mutluluk maddesidir.

Ramazan denince iftarda yenen ramazan tatlıları olmazsa olmazlar arasındadır. Tüm gün aç kaldıktan sonra insanın canı en çok da tatlı çeker. Nefsi terbiye etmek önemlidir tabii ama iftarda kendimizi ödüllendirmek de güzeldir. Tatlı yemek istiyorsanız çok kalorili olan şerbetli ve hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli. (Diyet tatlı tariflerimden yararlanabilirsiniz.) İftardan 1-1,5 saat sonra tatlınızı tüketebilirsiniz. Böylelikle fazla kalori almadan kendinizi çok kısıtlamadan bir beslenme şekli oluşturmuş olursunuz.

Her gün 1 şişe sade maden suyu mineral ve vitamin takviyesi için yararlıdır. (İçine limon sıkılabilir.) Vitamin ve mineraller, metabolizmanın sağlıklı çalışmasında katkıda bulunur.

Kilo vermeyi hızlandırmak için yeşil çay tüketilebilir fakat en fazla 2 fincan ve iftardan sonra tüketilecek şekilde olmalı. 1 avuç pide 1 dilim ekmeğe eş değer, porsiyonlarınızı buna göre ayarlayabilirsiniz. Pidenin sıcak tüketilmesi kan şekerinde ani yükselişine neden olur. Dolaysıyla sizi daha çabuk acıktırır.

Meyve miktarına özen gösterelim. Çünkü tüketilen fazla miktarda meyve göbek yağlanması yapar. Yemek pişirme yöntemi ızgara, fırında veya haşlama olmalıdır. Unutmayalım, ev dışında yediğimiz yemekler olması gerekenden çok fazla yağ içerir ve uygun olmayan koşullarda pişirilir. Bu yüzde evinizde yaptığınız yemeklerin daha sağlıklı olduğunun bilincinde olun ve mutfağınıza önem verin.

İlginizi çekebilir: Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

ramazanda sağlıklı iftar

Ramazanda En Çok Metabolizmayı Ne Hızlandırır?

Metabolizmayı sağlıklı ve hızlı şekilde hızlandıracak en basit şey su içmektir.

Ramazanda Kilo Vermeyi Ne Hızlandırır?

Ramazanda metabolizmanızı hızlı tutmak, ölçülü beslenmek, hafif egzersiz yapmak kolay kilo verilmesine yardımcı olan temel unsurlardır.

Oruç Tutmak Metabolizmayı Yavaşlatır mı?

Uzun süre aç kalmak metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilir.

Ramazanda Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?

Son yıllarda yükselen bir trend olan aralıklı beslenme ramazan ayında oruç tutulurken bir nevi uygulanan bir yöntemdir. Aralıklı beslenme türlerinden biri 16 saat aç kalmak ve 8 saat yemek yemekle karakterizedir. Aralıklı beslenme diyeti ile orucun farkı, aralıklı beslenmede aç kalınan sürede su, bitki çayı, kahve tüketilebilmesidir denebilir.

ramazanda metabolizma hızlandırma

Diyetisyen Esengül IŞIK

Tarifleri için: Diyetisyenden Lezzetli Tarifler

Instagram: @diyetisyenesengul

Ramazan Diyeti Listeleri: 6 Sağlıklı Menü

Ramazanda Nasıl Kilo Verilir? 10 Sağlıklı Yol

Gluten Diyeti Yapanlar Ramazanda Nasıl Beslenmeli?

Reflü ve Gastriti Olanlar Ramazanda Nasıl Beslenmeli?

Sahurda Susatmayan Yiyecekler: Ne Yersek Susamayız?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Metabolizma Hızlandır Tarifi

Metabolizma Hızlandır

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Metabolizmayı Hızlandıran Karışım Tarifi

Metabolizmayı Hızlandıran Karışım

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Metabolizma Hız Kürü Tarifi

Metabolizma Hız Kürü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Metabolizma Hızlandıran Kabak Çorbası Tarifi

Metabolizma Hızlandıran Kabak Çorbası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Nar Ayıklamanın Pratik Yolu Tarifi

Nar Ayıklamanın Pratik Yolu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri