Ramazanda Nasıl Kilo Verilir? Diyetisyen Tavsiyeleri

Ramazanda Nasıl Kilo Verilir? Diyetisyen Tavsiyeleri Tarifi

Ramazanda Kilo Vermek İçin Ne Yapmalı?

Ramazan kilo almaya en müsait olduğumuz dönemlerden bir tanesidir. Öğün sayısının ve fiziksel aktivitenin azalması, uzun süreli açlık sebebi ile metabolizma hızının yavaşlaması, sahur ve iftarda yanlış besin seçimi, ramazan sonunda tartıda fazladan birkaç kilo görmemize neden olabilir.

Ramazanda Nasıl Kilo Verilir?

  • Sahura Mutlaka Uyanın
  • Öğün Sayınızı Ara Öğünlerle Destekleyin
  • Porsiyonlarınızda Ölçüyü Kontrol Edin
  • Bolca Su Tüketmeye Özen Gösterin
  • Yemeklerde Yağ Kullanımına Dikkat Edin
  • İftar Menünüzde Salata Bulunmalı
  • Yavaş Çiğnemeye Dikkat Edin
  • Alışverişe Tok Karnına Çıkın
  • Tartılarla Vedalaşın
  • Fiziksel Aktivitenizi Artırın
  • Dengeli Beslenin
  • İftardan Sonra Yürüyüş Yapın
  • Çorbaya Yulaf Ekleyin
  • Meyve ve Sebzeye Yönelin
  • Sahur Sonrası Hemen Uyumayın
  • Lifli Gıdalarla Beslenin
  • Protein Dengesini Sağlayın
  • Aşırı Şeker ve Tuzdan Kaçının
  • İftarda Et ve Sebze Dengesini Koruyun
  • Probiyotikle Bağırsakları Destekleyin
ramazanda kilo vermek

Bunların yanında ramazanda 8 kilo verdim ya da ramazanda 20 kilo verdim gibi iddialı cümleler de duyarız. Yalnız hızlı ve kontrolsüz verilen kiloların çoğunun da aynı hızda alındığını da birkaç ay sonra duymak da artık neredeyse doğal oldu diyebiliriz. Önemli olan doğru adımlarla az ama kalıcı şekilde kilo verebilmektir.

Peki, 1 ay oruç tutarak kaç kilo verilir? Bu sorunun cevabı kişiye ve uygulanan diyete göre değişir. Uzmanlar uygun diyet ve sporlar ayda ortalama vücut ağırlığının %5-10’u arası verilmesinin sağlıklı olduğunu söylemektedir. “Ramazan diyeti 1 haftada 5 kilo” gibi şok diyetlere temkinli yaklaşmakta fayda vardır.

Aslında ramazan ayı kilo almak bir yana kilo verebilmek daha doğrusu ideal kiloya erişmek için de güzel bir fırsattır. Elbette bunun için ramazanda nasıl zayıflanır sorusunun cevaplarına göre dikkatli ilerlemek gerekir. Özellikle sağlıklı bir kişi olarak oruç tutuyorsanız ramazan ayında nasıl kilo verilir sorunuza cevaben iyi bir adım atıyorsunuz diyebiliriz.

Oruç tutarak hem manevi olarak hem de fiziksel olarak güçlenirsiniz. Oruç sayesinde tüm yıl yorulan sindirim sistemi dinlenir ve böylece sonrasında daha verimli çalışabilir. Tabii ki bunun olabilmesi için uzun süren açlıktan sonra yenen yemeklerin de hafif ve sağlıklı olması gerekir.

Peki, ramazanda kilo vermek için diyet yapmalı mıyız? Ramazanda nasıl kilo verilir diyet listesi nasıl oluşturulur? Ramazanda kilo vermek için ne yapmalı, ramazanda nasıl kilo verilir? Bu yazıda sizler için bunlardan bahsedeceğiz. Siz de uygulayacağınız bu 20 adım sayesinde ramazanı daha hafif geçirebilirsiniz.

ramazanda nasıl kilo verilir

Ramazanda Nasıl Kilo Verilir? Diyetisyenden 20 Sağlıklı Tavsiye

Ramazanda kilo vermek için ne yapmalı diye kara kara düşünmeyin! Ramazanda oruçluyken nasıl kilo verilir sorusuna cevaben en önemli ipuçlarını paylaşıyoruz. Gün boyu süren açlık sebebiyle düşen metabolizma hızınızı yeniden yükselterek ve iftarda, sahurda sağlıklı besinlere yönelerek ramazanda kilo vermek mümkün.

Aslında özetle ramazanda kilo vermek için yapılması gereken heyecanla fazla yememek ve yemeklerin de aşırı kalorili olmasından kaçınmaktır. İşte, sizler için diyetisyen kaleminden özel olarak hazırlanan ramazanda kilo vermenin püf noktaları ve hiçbir yerde olmayan etkili tavsiyeler!

1) Sahura Mutlaka Uyanın

“Ben zaten açlığa dayanıyorum, sahur yapmama gerek yok. Ne kadar az yersem o kadar kolay zayıflarım.” Diye düşünmeyin. Ramazan ayında nasıl kilo verilir diyorsanız sahur menüsü sizin için normal diyetlerdeki kahvaltı menüsüne benzer olmalıdır.

Ramazanın en önemli olan öğünü sahurdur. Ramazanın gelmesi ile birlikte zaten az olan öğün sayısı sahurun da atlanması ile birlikte daha fazla azalır. Bu durum da metabolizmanızın yavaşlamasına sebep olur.  Bunun için ramazan boyunca mutlaka sahur yapmaya özen gösterin. Ramazanda nasıl zayıflanır diyorsanız sahur ve iftarda dengeyi kurabilmenizin çok önemli olduğunu unutmayın.

İlginizi çekebilir: Sahurda Ne Yememeli? Diyetisyen Uyardı

sahur

2) Öğün Sayınızı Ara Öğünlerle Destekleyin

Ramazanda nasıl kilo verilir diye merak edenler için öğünlerini sahur ve iftarda yemekleri zamana yayarak yemenin yardımcı olacağını söyleyebiliriz. Metabolizmanızın yavaşlamasını engelleyebilmek için öğün sayınızı artırın.

Sahur vakti ve iftar saati olmak üzere 2 öğün tüketmektense öğün sayınızı çoğaltabilirsiniz. Bunun için iftarınızı 15 dakika ara olacak şekilde ikiye bölün. İftardan sonra hafif bir ara öğün yapın.

Sahurunuzu biraz daha erkene alarak ezan okunmadan yarım saat önce son bir ara öğün daha yaparak günü kapatın. Bu sayede ramazan boyunca 5 öğün olacak şekilde beslenip metabolizma hızınıza katkıda bulunun. Öğün sayınızı artırmanız sayesinde tek öğünde fazla yemek yemekten kaçınıp ramazan boyunca mide rahatsızlıklarının da önüne geçmiş olacaksınız.

ara öğün

3) Porsiyonlarınızda Ölçüyü Kontrol Edin

Oruç diyeti yapmak istiyorsanız her diyette olduğu gibi porsiyonlarınızı küçülterek işe başlamalısınız. Hele iştah kabartan Ramazan tatlıları söz konusu olduğunda bu biraz zor olabilir ama sonuca değecektir. Şahane iftar sofralarına bakınca ramazanda nasıl zayıflanır diyor olabilirsiniz. Leziz yemeklerin tadına bakarken porsiyonlarınızı abartmamanız önemlidir.

Özellikle iftarda uzun süreli açlığın vermiş olduğu hisle porsiyon kontrolü yapmak zorlaşabilir. Bu noktada sofrada kendinize ait bir tabak bulundurmanız porsiyon kontrolünde size yarar sağlayacaktır. Yiyeceğiniz kadar miktarları tabağınıza alın ve tabağınız bittikten sonra sofradan kalkın. Tabağınızı küçük tercih ederek tabağın daha dolu gözükmesini sağlayıp midenizle birlikte göz doygunluğu da yakalayarak sofradan daha tok kalkabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Sahurda Susatmayan Yiyecekler: Ne Yersek Susamayız?

ramazanda nasıl kilo verilir

4) Bolca Su Tüketmeye Özen Gösterin

Şimdiye kadarki maddeler size biraz zorlayıcı gelmiş olabilir, haydi şimdi basit ama etkili bir öneriye geçelim. Ramazanda nasıl zayıflanır sorusunun en basit cevaplarından biri su tüketimine dikkat etmektir. Ramazanda kilo vermek için yediğiniz besinleri vücudunuzun verimli şekilde kullanması da önemlidir, sindirim için de su tüketimi ihmal edilmemelidir.

Su, metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur. Bunun için ramazanda da su tüketimini ihmal etmeyin. İftarla birlikte birden suya yüklenmek yerine su tüketiminizi iftar ve sahur arasına yayın. En az 2-2.5 litre su tükettiğinizden emin olun.

ramazanda zayıflamak

5) Yemeklerde Yağ Kullanımına Dikkat Edin

Ramazanda nasıl hızlı kilo verilir, ramazanda nasıl kolay kilo verilir diyorsanız cevap yememekte değil yediklerini doğru şekilde seçmekte saklıdır. Aşırı yağlı besinlerin tüketiminden kaçının. Yemeklerinizi pişirmek için kızartma yerine haşlama, ızgara ve buğulama gibi pişirme yöntemlerini kullanın.

Yemeklere koyduğunuz yağ miktarına da dikkat edin. 1 kg sebze yemeği için 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 su bardağı pilav, makarna, kuru baklagil için 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Et, tavuk, balık pişirirken ise ilave yağ kullanmadan kendi yağı ile pişirmeye özen gösterin.

Ramazan ayında nasıl kilo verilir diyenler için olduğu kadar yağ kullanımı konusu ramazandan sonra nasıl kilo verilir diyenler için de önemli bir etkendir. Salatalarınıza ekleyeceğiniz yağ miktarını ise max 2 tatlı kaşığı ile sınırlı tutun.

zeytinyağı

6) İftar Menünüzde Salata Bulunmalı

Ramazanda nasıl diyet yapılır denince akla her tür diyette olduğu gibi başrolü kapan salatalar gelir! Salata özelikle düşük kalorili oluşu ve yüksek lif içeriği sayesinde daha fazla tokluk hissetmenize sebep olacaktır. Bunun için ana öğüne geçmeden açılışı salatanız ile yapabilir; salatanızın yarısını önden tüketerek daha az kalori ile sofradan kalkabilirsiniz. Ancak salatalarınızı hazırlarken yüksek kalorili salata soslarından uzak durmanız gerektiğini de unutmayın. Salatalarınıza baharat, keten tohumu, sirke ve limon ekleyerek metabolizma hızınıza katkıda bulunun.

salata

7) Yavaş Çiğnemeye Dikkat Edin

Hızlı yemek yediğiniz zaman aslında doyduğunuzu fark edene kadar besin tüketimine devam edersiniz. Bunun sebebi tokluk sinyallerinin beyine geç ulaşmasıdır. Bunun için öğün sürenizi olabildiğince uzun tutmaya çalışın.

Ağzınıza aldığınız lokmaları en az 20 kez çiğneyin ve her lokmadan sonra çatal ve kaşığınızı masaya bırakın. Aslında önemli olan ramazanda kilo verilir mi sorusunu değil ramazanda kalıcı kilo nasıl verilir sorusunun cevabını doğru vermektir. Bunun için de yavaş yeme alışkanlığını edinebilmek adına ramazan ayı çok güzel bir fırsattır.

Yavaş yiyebilmek için zamanın da kısıtlı olmaması gerekir. Özellikle sahur saatleri konusunda özenli hareket ederek ezandan 1-2 saat önce uyanırsanız hem sofra kurmak hem de sakin sakin yemek yemek için daha bol vaktiniz olur.

İlginizi çekebilir: Ramazan Diyeti Listeleri: 6 Sağlıklı Menü

ramazanda nasıl kilo verilir

8) Alışverişe Tok Karnına Çıkın

Aç karnına gidilen alışverişlerde sepetinizi farkında olmadan gerekli gereksiz bir sürü şeyle doldurabilirsiniz. Akşam eve geldiğinizde de eliniz sağlıklı atıştırmalıklar yerine aldığınız zararlı yiyeceklere gider. Bunun için alışverişe tok karnına çıkmaya özen gösterin.

İftar sofrası kurmadan 1-2 saat önce çıkılan alışverişlerde en kalorili seçeneklere yönelim en yoğun şekilde olur. Ramazanda nasıl zayıflarım diyorsanız iftar alışverişlerinize sahur yemeklerinin tokluğu duruyorken sabah saatlerinde çıkabilirsiniz.

market alışverişi

9) Tartılarla Vedalaşın

Ramazanda kilo verilir mi alınır mı konusunu sürekli düşünüp her gün tartılırsanız bunun hem fiziksel hem zihinsel sağlığınız için faydası olmayacaktır. Ramazanı “Kilo aldım, alacağım.” düşünceleri ile geçirip kendinizi strese sokmayın.

Özellikle sık sık tartılanlar bu stres ile daha çok baş etmek durumunda kalabilirler. Bu konuyu ne kadar çok takıntı haline getirirseniz salgılayacağınız stres hormonu sebebi ile kilo vermeniz zorlaşır. Kilonuzun gün içinde bile farklılık göstereceğini unutmayın.

Bunun için haftada 1 kez aç karnına tartılın ve diğer günler tartı ile vedalaşın. Ramazan ayı oruç tutarak nefsi terbiye etmek, sabrı deneyimlemek, maneviyatı güçlendirmek içindir; bunun bilinciyle bu ayı kilo vermeyi takıntı yaparak geçirmemek gerekir.

tartı

10) Fiziksel Aktivitenizi Artırın

Havaların ısınması ve gün boyu aç olunması sebebiyle ramazanda fiziksel aktivitemiz genellikle azalır. Bu durum kilo problemi ile karşı karşıya kalmanıza sebep olabilir. Bunun için iftardan sonra yapacağınız 30-45 dakikalık bir yürüyüş ile fiziksel aktivitenizi artırmaya özen gösterin.

En önemli maddelerden biri budur çünkü eğer ramazanda zayıflamak istiyorsanız en önemlisi ramazanda sağlıklı nasıl kilo verilir diyerek yola çıkmaktır. Sağlıklı şekilde verilen kiloları tekrar geri almazsınız. Ramazanda nasıl kolay kilo verilir diyenlere özellikle önerilen spor tabii ki ramazan ayı sonrasında da yapılmalı hatta yaşam biçimine dahil edilmelidir.

egzersiz

11) Dengeli Beslenin

Ramazan ayı boyunca hem iftarda hem sahurda karbonhidrat, protein, yağ dengesi gözetilmelidir. Kızarmış yiyeceklerden kaçınmanız iyi olur. Özellikle sahurda ağır beslenmek gün boyu bünyeyi zorlayacaktır.

dengeli beslenme

12) İftardan Sonra Yürüyüş Yapın

İftarlardan sonra 30 dakikalık yürüyüş yapmak yemeğin yakılmasını kolaylaştırır. Yürüyüş yerine hafif antrenman da yapabilirsiniz. Ramazanda düzenli spor yapanların kilo vermesi daha kolaydır.

yürüyüş

13) Çorbaya Yulaf Ekleyin

Çorbaya eklenen yulaf bağırsak çalışmasını kolaylaştırır. Sağlıklı bir boşaltım sistemi kilo vermeyi destekler. Yulaf yerine chia tohumu da kullanılabilir.

yulaf ezmesi

14) Meyve ve Sebzeye Yönelin

Her zaman olduğu gibi ramazanda da kilo vermenin bir yolu da meyve ve sebzeleri öğünlere dahil etmekten geçer. Meyvelerin şeker oranı düşük olanlarını tercih etmek ramazanda daha uygundur. Sebzeler de zeytinyağlı yemek olarak tüketilebilir, salata yapılabilir ya da buharda pişirme gibi sağlıklı yöntemlerle hazırlanabilir.

meyve sebze

15) Sahur Sonrası Hemen Uyumayın

Sahur sonrası hemen uzanmak öncelikle reflü riskini artırdığı için tehlikelidir. Sahurdan sonra hemen uyumak kilo vermeyi de zorlaştırabilir. Sahur bittikten en az 40 dakika sonra uyumakta fayda vardır.

sahur

16) Lifli Gıdalarla Beslenin

Ramazanda hazmı kolay yiyecekleri tercih etmeniz sindirim sistemi sağlığa açısından önemlidir. Sindirimi destekleyen lifli gıdalar sayesinde kilo verme süreci hızlanabilir. Lifli gıdalar bağırsaklarda uzun süre kalarak vücudun fazlalıklardan arınmasını kolaylaştırır.

lifli gıdalar

17) Protein Dengesini Sağlayın

Protein zengini besinlerin kilo verme sürecinde en önemli faydası uzun süre tok kalmayı sağlamalarıdır. Protein kaynakları arasında özellikle yumurta sahurda tercih edilebilir. İftarda ise et gibi hayvansal veya mercimek gibi bitkisel protein kaynaklarına yönelebilirsiniz.

protein

18) Aşırı Şeker ve Tuzdan Kaçının

Şekerli gıdalar açlıkla direkt yöneldiğimiz gıdalar olsalar da aslında açlığı katlayabile gıdalardır. Sadece ramazanda değil herhangi bir zamanda kilo vermek istediğinizde şekerden uzak durmanız gerekir. Tuzun fazlası da kilo verme döneminde ödem tutulmasına sebep olabilir.

tuz şeker

19) İftarda Et ve Sebze Dengesini Koruyun

Dengeli beslenmek için et ve sebze miktarlarını ayarlamak faydalı olabilir. İftarda et ve sebzeyi birlikte tüketmek daha kolaydır. Sahurda bir gün sebze ağırlıklı bir gün et ağırlıklı beslenerek denge kurmayı deneyebilirsiniz.

et ve sebze

20) Probiyotikle Bağırsakları Destekleyin

Probiyotikler bağırsak tembelliğiyle savaşırlar. İyi çalışan bağırsaklar kilo vermeyi kolaylaştırır. Probiyotik içeren gıdaların başında yoğurt ve kefir gelir.

probiyotik

Ramazan Ayında Zayıflanır mı? Ramazanda Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım?

20 maddelik listemize dikkat ederek ve uzman önerisiyle size uygun diyeti yaparak ramazanda kilo verebilirsiniz.

Ramazanda Neden Kilo Verilmez?

Ramazanda uzun süreli açlıklar sonrası vücut kendini korumaya aldığı için kilo vermek zorlaşabilmektedir.

Ramazanda 10 Kilo Verilir Mi?

Ramazanda 10 kilo verilebilir ancak bunun sağlıklı olup olmayacağı kişinin vücut yapısına, uygulayacağı diyete göre değişir.

Ramazanda Nasıl Kilo Alınır?

Ramazanda kilo almak için birkaç püf noktası sayılabilir. Sahurda pilav, makarna, et yemek; iftarda yemeğin yanında meyve suyu içmek bunlar arasında sayılabilir.

ramazanda kilo nasıl verilir

Diyetisyen Betül ANAMAS

Tarifleri için: Diyetisyen Betül Anamas

Instagram: @dyt.betulanamas

Facebook: Diyetisyen Betül Anamas

Sahur İçin Yumurtalı Tok Tutan 25 Tarif

Ramazanda Sağlıklı Beslenmenin 10 Püf Noktası

Sahurda Ne Yenir? En Sağlıklı Diyetisyen Menüleri

Videolu Sahur Yemekleri: Pratik Tok Tutan Tarifler

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri