Bacak İnceltme Hareketleri, Evde 5 Kolay Yöntemle Daha İnce Bacaklar

Bacak İnceltme Hareketleri, Evde 5 Kolay Yöntemle Daha İnce Bacaklar Tarifi

Fazla Zahmet Yok, Ekstra Ekipman Yok!

İşte, Bacak İncelten En Etkili 5 Hareket!

Hareketsiz yaşamın üzücü sonuçlarından biri de kalın bacaklara sahip olmaktır. İş veya okul temposundan dolayı spor yapmaya vakit bulamadığınız anlar birikir ve bacaklarınızda yağlanma meydana gelir. Bu süre içinde sağlıksız beslendiyseniz, işiniz biraz daha zor olacaktır. Hemen hemen pek çok insan orantılı vücuda sahip olmak ister. Giyilen kıyafetlerin daha şık durması birçok kişinin hayalidir. Sağlıklı bir beden için de ideal kilo sağlanmalıdır. Eğer bedeninizde fazla kilolar bacak bölgesinde toplanmış ise; derdinize derman olacak bacaklarınızı inceltecek bir yazı ile karşınızdayız.

Bu yazımızda sizler için bacak inceltme ve sıkılaştırma bilgilerine değindik. Sağlıklı beslenme programını uygulayarak bacak inceltme diyetini önerdik. Ev içinde kolayca uygulanabilecek bacak inceltme egzersizleri de eklemeyi ihmal etmedik. Tüm bu çabamız dileyenlerin daha ince bacaklara sahip olması ve sağlıklı bir yaşama devam etmesi için. O halde “tempooo” diyoruz ve bacakların daha ince olması için harekete geçiyoruz!

Bacak İnceltme Hareketleri

1) Pistol squat adı verilen bu hareket ile daha ince bacaklara kavuşabilirsiniz. Öncelikle dik bir konuma gelin. Kollarınızı yere paralel olacak şekilde kaldırın. Bu esnada sağ bacağınızı da paralel olacak durumda kaldırın. Bu hareket ile eğilebildiğiniz kadar eğilmeye çalışın. Bacak kaslarını ve kalça kaslarını çalıştıran bu hareketi istediğiniz an deneyebilirsiniz. Sürekli uygulamada bacaklarınızın inceldiğini, pantolon denerken fark edebilirsiniz.

bacak inceltme hareketleri

2) Uygulaması çok kolay olan bu üst bacak inceltme hareketi için yere uzanın. Bacaklarınızı birleşik olacak şekilde havaya kaldırın. Havada kaldığı her saniye derin nefes alın. Belirli bir süre tutun ve sonrasında bacakları yere indirin. Her kaldırmada 10 saniye havada tutup setler halinde deneyebilirsiniz. Sabah uyandığınızda, akşam yatmadan önce uygulayarak zamanla etkisini görebilirsiniz.

iç bacak inceltme hareketleri

3) Köprü hareketi ile bacaklarınızı inceltmek için yere uzanın. Bu şekilde pozisyon alın ve ellerinizi yerde sabitleyin. Gücünü ayaklarınızdan ve elinizden alarak vücudunuzu kaldırmaya çalışın. Tam tepeye geldiğinizde kalça kaslarını sıkıp bırakın. Bu hareketi 3 set halinde tekrarlayın. Düzenli olarak köprü hareketini uyguladığınızda iç ve dış bacakları inceltebilirsiniz. Bu sırada kalçanız da şekillenecektir. Daha orantılı bir vücut için denemelisiniz.

iç bacak eritme hareketleri

4) Gün içinde yürüyüş yaparak dış ve iç bacak inceltme hareketleri uygulayabilirsiniz. Çok değil sadece 45 dakika kadar yürüyüş yapmak bacak kaslarını harekete geçirecektir. Yürüyüş öncesinde içilen kahve ile metabolizmanızı hızlandırıp bacak bölgesindeki yağların yakılmasını daha kısa süreye indirebilirsiniz.

üst bacak inceltme hareketleri

5) Yerde görseldeki pozisyonu alın. Bacak inceltme pilates hareketleri türlerinden biri olan bu V- stretch hareketi ile bacak kaslarınızı hiç olmadığı kadar çalıştıracaksınız. Yerde bu konuma geldiyseniz şimdi sıra ayak uçlarına doğru kapanmada. Mümkün olduğu kadar bacaklarınızı esnetin ve üst gövdenizi ayaklarınıza yaklaştırmaya çalışın. Her eğilmede 10 saniye kadar bekleyin. Sonrasında diğer bacağa kapanmaya çalışın.

alt bacak inceltme hareketleri

Bacak İnceltme Diyeti Nasıl Yapılır? Diyet Listesi

Bacaklarınızda oluşan yağlanmalardan şikayetçiyseniz, şimdi sizlere vereceğimiz diyet listesini buzdolabına asabilirsiniz. Çünkü bu beslenme listesindeki öğünler, yağ yakım hızını artırıp bacaklar başta olmak üzere vücudunuzdaki yağlanmayı ortadan kaldıracak. Sabredip daha ince bacaklara sahip olmak için uymanız gereken Ender Saraç önerisi olan diyet listesi şu şekilde olacaktır:

Sabah:

  • 1 bardak şeker ilavesiz yeşil çay
  • İnce dilim kızarmış çavdar ekmeği
  • 2 küçük acı biber
  • 4 parmak ince ve yağsız dil peyniri
  • 4 adet saplı maydanoz

Ara öğün:

  • Yeşil çaylı, biberiyeli, funda yapraklı zencefilli bir fincan bitki çayı

Öğlen:

  • Ton balıklı ya da peynirli yeşil salata
  • 1 kase kremasız sebze çorbası

Ara öğün:

  • Yeşil çaylı, biberiyeli, funda yapraklı zencefilli bir fincan bitki çayı

Akşam yemeği:

  • 4 kaşık bulgur pilavı veya 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği
  • 1 tabak zeytinyağlı fasulye
  • 1 kase bol limonlu salata

Ara öğün:

  • Yarım çay bardağı leblebi
  • 1 fincan zencefilli yağsız süt

Diyeti uygularken az önce verdiğimiz egzersizleri gün içinde yapmaya özen göstermelisiniz. Besinlerin etkisini görmek için vücudunuzun hareket halinde olması gereklidir.

iç ve dış bacak inceltme hareketleri

Bacak İnceltme Kürü Tarifleri

Bacak inceltmek için bitkisel çözüm desteği alabilirsiniz. Bu desteği doğanın size sunduğu ve hiçbir karşılık beklemediği mucizelerle dolu bitkilerde bulabilirsiniz. Bacak bölgesindeki yağlanmaları ortadan kaldırmak ve daha ince bacaklara sahip olmak için bacak inceltme çayı tarifini deneyebilirsiniz:

Bacakları İncelten Çay Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı yeşil çay
  • 1 tutam biberiye
  • 1 tutam funda yaprağı
  • 1 tutam mısır püskülü
  • 1 tutam rendelenmiş zencefil
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 büyük bardak içme suyu

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir cezvede kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan bitki çayını süzerek her akşam tüketin. Gün içinde 2 defa tüketildiğinde ve hareket halinde olduğunuzda bacaklarınızdaki incelmeyi fark edebilirsiniz.

Bacak Eriten Peynirli Kür

Malzemeler:

  • 50 gram yağsız lor peyniri
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biberi
  • Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırın ve 7 gün boyunca akşam yemeğini çok az yiyerek bu kürü tüketin. Metabolizmayı hızlandıran ve bacaklardaki yağlanmayı yok eden bu kür ile daha ince bacaklara kavuşabilirsiniz.

bacak inceltme hareketleri

Bacak İnceltme Ameliyatı Fiyatı, Operasyon Sonrası, Etkileri

Pek çok kişi bacak inceltme programları deneyip başarısız olmuş olabilir. Yaşam temposundan dolayı spora vakit ayıramamış da olabilir. Eğer bacaklarınızdaki yağlanma çok ciddi boyuta geldiyse ve doktorunuz size bacak inceltme estetiği öneriyorsa, bir defa cesaret edip cerrahi müdahale ile bacaklarınızı inceltebilirsiniz. Hafif yağlanmaları ise spor ve beslenme ile telafi edebilirsiniz. Cerrahi müdahale obezite durumlarında etkili olmaktadır. İç bacak ve üst bacak için uygulanabilen bu ameliyat, yaklaşık 2 saat sürmektedir. 15 yaş sonrasında hastaya gerekli ise ameliyat yapılabilir. 18 yaşına kadar sağlığı tehdit eden durumlarda ailenin onayı ile yapılmaktadır.

Bazı durumlarda yürüme bozukluğu meydana gelmektedir. Bacak inceltme ameliyatı bu durumda etkili olacaktır. Bu ameliyat sonrasında bacaklarda herhangi bir kesik veya dikiş izi kalmamaktadır. Son derece profesyonel imkanlarda yapılan bacak inceltme ameliyatları, kısa bir süre sonra iyileşmektedir.

Bacakların daha ince görünmesi için olmak istediğiniz bacak inceltme estetiğine yaklaşık olarak 10.000 TL ayırmalısınız. Bu noktada karar sizin olacaktır. Sağlıksız beslenip kilo almaya devam mı? Yoksa sporu ve sağlıklı beslenmeyi hayat felsefesi haline getirip mutlu bir şekilde yaşamak mı? Karanızı verdiyseniz en eğlenceli şekilde bacak inceltme aleti ile bacaklarınızı inceltebilirsiniz. Bu aletlerden biri bisiklet olacaktır diğeri de atlama ipi. İki alet ile eğlenerek ve kalori yakarak bacaklarınızı daha ince bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Göbek Eriten Kür Tarifleri

En Etkili Göbek Eritme Yolları, Hareketleri, Diyeti

En Etkili Zayıflama Yöntemleri, Yağ Yakan 8 Kür Tarifi

Maydanoz Limon Kürü Yapılışı ve Faydaları, Yağ Yakan, Zayıflatan Kür

Zayıflama Hikayeleri, Motivasyonunu Arttıracak 5 Gerçek Tecrübe

Karın Egzersizleri: Evde Kısa Sürede Karın Eritme Etkili 10 Kolay Hareket

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri: Vücudunuza Şekil Verecek 5 Hareket

Kalça Eritme Paket Programı! Hareketleri, Diyeti ve Kür Tarifleri

Basen Eritme Yöntemleri: Egzersizler, Kür Tarifleri, Bitkisel Çözüm

Plank Hareketi Nedir? Evde Nasıl Yapılır? Faydaları, Ne İşe Yarar?

Squat Nedir? Faydaları, Resimli Squat Hareketleri, Kaç Kalori Yakar?

Evde Kilo Verme Egzersizleri: Hızlı, Kolay ve Etkili! Resimli Anlatım

Yüz Yogası: 6 Hareketle Daha Genç ve Canlı Bir Cilde Ne Dersiniz?

Nefes Egzersizleri: Sizi Anında Sakinleştirecek 6 Nefes Alma Tekniği

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Keçi Bacağı Tarifi

Keçi Bacağı

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kahvaltida Sıcacık Keçi Bacağı Tarifi

Kahvaltida Sıcacık Keçi Bacağı

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Keçi Bacağı Sodalı Pişi Tarifi

Keçi Bacağı Sodalı Pişi

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Eti Burçak Kurabi (Orjinalinden Daha İyi) Tarifi

Eti Burçak Kurabi (Orjinalinden Daha İyi)

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı Tarifi

5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yeşillik Saklama Yöntemi Tarifi

Yeşillik Saklama Yöntemi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri