Evde Kilo Verme Egzersizleri: Hızlı, Kolay ve Etkili! Resimli Anlatım

Evde Kilo Verme Egzersizleri: Hızlı, Kolay ve Etkili! Resimli Anlatım Tarifi

Hayalinizdeki Kiloya Kolayca Ulaşabilirsiniz!

Nasıl Mı?

Pek çok kişi kilo vermek için egzersizler yapar. Açık havada yapılan egzersizlerle vücudun ihtiyacı olan oksijen daha çok karşılanmış olur. Fakat bazı nedenlerden dolayı ev içinde de spor yapmak durumunda kalabilirsiniz. İş temposundan yorulduğunuz günlerde, spor salonuna gitme imkanı bulamadığınız dönemlerde, doğum sonrası minik bebeğinizi dışarı götüremediğiniz zamanlarda sizin için kilo verme egzersizleri evde daha uygun olacaktır. Belirli bir süreyi ayırıp ev içinde egzersiz yaparak fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

Fazla kilolardan kurtulmak, bölgesel olarak incelmek, daha küçük bedenlerde kıyafet giymek isteyenlere sevindirici bir haberimiz var. Şimdi sizlere sunacağımız hızlı kilo verme egzersizleri ile bu hayallerinize daha yakın olabilirsiniz. Egzersiz önerileri ve motivasyon bizden, ev içinde düzenli olarak spor yapması sizden olsun mu? Eğer hayalinizdeki kıyafetleri rahatça giymek istiyorsanız, her egzersiz örneğini düzenli olarak uygulamalısınız.

İşte en ekonomik ve etkili kilo verme egzersizleri resimli anlatımlarıyla!

Evde Kolay Kilo Verme Egzersizleri

1) Ev içinde egzersiz yapmaya başlamadan önce vücudunuzdaki kan dolaşımını harekete geçirmeniz gereklidir. Bunun için eğer evinizde pilates topu mevcutsa, bel boşluğunda topu tutarak birkaç dakika hareket edebilirsiniz. Isınmadan yapılan egzersizler, kasların yapısına zarar verebilir. Pilates topunu bel boşluğuna uygun şekilde yerleştirin ve sırtüstü uzanır gibi kendinizi topun üzerine hareket ettirin. 10 defa öne ve arkaya doğru giderecek vücudunuzu egzersizlere hazırlayabilirsiniz.

kilo verme egzersizleri

2) Kilo verme egzersizleri erkek ve kadınlar için, düzenli yapıldığında verimli sonuçlar verecektir. Sırtüstü yere uzanarak uygulayacağınız bu hareket, kol ve bacak kaslarını çalıştıracaktır. Bacaklar görselde olduğu gibi havada kalır ve parmak uçları ile ayak uçlarına değmeye çalışılır. Bu hareketi uygularken bacaklarınızın pozisyonu değişmemelidir. İleri ve geri giden tek bölge omuzlarla beraber kollar olacaktır. Uygulama esnasında karın kasları da gerileceği için bir süre sonra karın bölgesinde incelme görülebilir.

kilo vermek için egzersizler

3) Çömelme yani squat hareketi ile kalça bölgenizi sıkılaştırabilirsiniz. Bir ayna karşısına geçin. Sağ ve sol ayakları omuz hizasında açın. Derin bir nefes alarak setler halinde çömelip kalkın. Kalkış esnasında ayaklarınızı yerden kesmeyin. Egzersiz sırasında tüm ağırlığınızı ayaklarınıza vermeyi ihmal etmeyin. Sırtınızı da dik tutmalısınız. Eğilmemeye, çömelmeye özen göstermelisiniz. Her sette 15 defa squat hareketini yaparak, boş zamanlarınızı değerlendirebilirsiniz.

hızlı kilo verme egzersizleri

4) Görseldeki “V” hareketi ile karın kaslarını çalıştırıp sıkılaştırmanız çok kolay olacak. Öncelikle yere yüzüstü uzanın ve derin bir nefes alın. Elleriniz ve ayaklarınız yere temas ederken, bacaklarınızı yavaşça içe doğru çekin. Bu hareketi denerken kalça bölgesi yukarı doğru kalkacaktır. Her denemede 30 saniye bekleyin. Karın yağlarını eritebilen bu kilo verme egzersizleri kadın ve erkekler için uygun bir egzersiz olacaktır.

hızlı kilo verme egzersizleri

5) Superman adı verilen bu egzersiz ile karın, kalça ve sırt kaslarını harekete geçirmiş olacaksınız. Çok kolay şekilde uygulayabileceğiniz bu hareket için yere yüzüstü uzanmalısınız. Aynı anda kolları ve bacakları, havaya kaldırmaya çalışın. Kollar ve bacaklar havada iken 30 saniye kadar bekleyin. Daha sonra bu hareketi tekrar edin. Bir seansta 20 defa yapabilirsiniz. Kalçadan kilo verme egzersizleri denemek isteyenler için ideal bir hareket olacaktır. Düzenli uygulamada kalça bölgesinin sıkılaştığını görebilirsiniz.

doğum sonrası kilo verme egzersizleri

6) Çok kolay ve bol enerji yakan zıplama hareketini yaparken en sevdiğiniz müziği açabilirsiniz. Olduğunuz yerde zıplayarak kısa süre kalori yakmak için, öncelikle rahat bir kıyafet giymelisiniz. Zıplamanızı engelleyecek eşyaları çevrenizden uzaklaştırın. Yerinizde zıplarken iki elinizi havada birleştirip kol kaslarınızı da çalıştırabilirsiniz. Koldan ve bacaklardan kilo verme egzersizleri için oldukça etkili bir egzersiz olacaktır. 3 dakikalık zıplama setlerine 2 dakika dinlenme molası verip yeniden zıplamaya devam edebilirsiniz.

doğum sonrası kilo verme egzersizleri

7) Asker egzersizi olarak bilinse de, şınav çok fazla kalori yaktıran bir harekettir. Ev içinde denenmeye uygunluğu, evde spor yapmak isteyenler için iyi bir haber olacaktır. Şınav hareketini uygularken ayaklarınızın sabit kalması ve sadece omuz ve kolların hareket etmesi gereklidir. Üst bölge kasları için kurtarıcı bir öneri olan şınav, kas oranını artırdığı gibi yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Gün içinde 50 defa şınav uygularsanız, ortalama 100 kalori yakabilirsiniz.

kilo vermek için yapılan egzersizler

8) Ev içinde, balkonda, terasta veya bahçede ip atlayarak tüm vücut kaslarınızı çalıştırmak ister misiniz? İhtiyacınız olan sadece ip olacak. Hızlı veya yavaş tempoda ip atlamak hem üst hem de alt bölge kasları için etkili olmaktadır. Kalp sağlığını da koruyan ip atlama egzersizi, kısa sürede çok fazla kalori kaybettiriyor. Yaklaşık 10 dakika ip atladığınızda 140 kalori civarında bir kalori yakımını gerçekleştirebilirsiniz.

boy uzatma ve kilo verme egzersizleri

9) Halı üzerinde veya pilates minderi üzerinde uygulanan bu mekik hareketi, göbek bölgesindeki yağların yakımı için oldukça etkilidir. Karın ve göbek çevresinde toplanan yağları, kısa sürede içinde mekik çekerek yok edebilirsiniz. Eğer bu hareketi alışkanlık haline getirirseniz, 10 gün sonra karın bölgesindeki incelmeyi fark edebilirsiniz. Ayakların ve bacakların yere sabit kalmasına özen gösterin. Bacaklar yerde kalacak şekilde, başınızdan elinizle destek alıp karın bölgesini sıkıştırın.

kalçadan kilo verme egzersizleri

10) Karın bölgesindeki fazlalıklardan şikayetçi olan kişiler için etkili bir egzersiz daha sizlerle. Yerde görseldeki pozisyonu alın. Sırasıyla sağ bacak ve sol bacağı öne doğru açıp kapatın. Önce yavaş tempoda uygulayın birkaç dakika sonra ise hızınızı arttırın. Yerde bisiklet sürer gibi uygulanan bu hareket ile bacak kaslarınız güçlenecektir. Ayrıca karın kısmında bulunan yağların yakımı da hızlanacaktır. Ev içinde denemek için herhangi bir engel teşkil etmeyen bu hareketi düzenli olarak uygulamaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.

kilo verme egzersizleri evde

11) Şınav pozisyonunda ufak bir değişiklik ile yapılan bu hareket sizi adeta yerde koşturacaktır. Terleten ve kalori yakan bu hareketi denemek için yere uzanın ve şınav pozisyonunu alın. Sonrasında sağ diz sol sol dirseğe; sol siz ise sağ dirseğe denk gelecek şekilde sırayla temas ettirmeye çalışın. İlk denemelerde biraz zorlanabilirsiniz. Fakat sonrasında bedeniniz bu harekete uyum sağlayacaktır. Her sette 5 defa deneyebilirsiniz.

kilo vemek için egzersiz programı

12) Squat yaparak zıplama hareketi içeren bu egzersizi evde kolayca deneyebilirsiniz. İsterseniz halıdan halıya zıplayın isterseniz bir şal yardımı ile kendinize bölge çizin. Dik durmanız bu harekette önemlidir. İki ayağınız kapalı olacak şekilde bir bölgeden diğer bölgeye çömelerek zıplayın. Bu hareketin etkisini birkaç saniye sonra kalça ve bacaklarınızda hissedebilirsiniz.

bacaklardan kilo verme egzersizleri

13) Plank adı verilen bu harekette hedefiniz vücudunuzu oynatmadan sadece bacakları açmak olacaktır. İç bacak kasları için etkili olacak plank, dönüşümlü şekilde uygulanabilir. Önce sağ bacağı açmak için duruşunuzu alın. 15 defa denedikten sonra diğer bacak için uygulamaya geçebilirsiniz. Bu hareketi yerde halı üzerinde denemenizi öneririz. Koltukta veya yatak üzerinde denediğinizde kayma ve düşme ihtimaliniz olacaktır. Tüm bedeni sabit tutup bacaklarınızı açacağınızı unutmamalısınız.

kilo verme egzersizleri resimli

Kilo Vermenin Yolları: Diyetisyen Kaleminden Zayıflamanın 10 Sırrı

Hızlı Kilo Verme Yolları Çok Etkili 8 Yöntem

Hızlı Zayıflama: Kısa Sürede Kilo Verenlerin En Çok Yaptığı 8 Hata

Zayıflama Hikayeleri, Motivasyonunu Arttıracak 5 Gerçek Tecrübe

Karın Egzersizleri: Evde Kısa Sürede Karın Eritme Etkili 10 Kolay Hareket

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri: Vücudunuza Şekil Verecek 5 Hareket

Basen Eritme Yöntemleri: Egzersizler, Kür Tarifleri, Bitkisel Çözüm

Kalça Eritme Paket Programı! Hareketleri, Diyeti ve Kür Tarifleri

Bacak İnceltme Hareketleri, Evde 5 Kolay Yöntemle Daha İnce Bacaklar

Plank Hareketi Nedir? Evde Nasıl Yapılır? Faydaları, Ne İşe Yarar?

Squat Nedir? Faydaları, Resimli Squat Hareketleri, Kaç Kalori Yakar?

Yüz Yogası: 6 Hareketle Daha Genç ve Canlı Bir Cilde Ne Dersiniz?

Nefes Egzersizleri: Sizi Anında Sakinleştirecek 6 Nefes Alma Tekniği

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kilo Vermeyi Hızlandırıcı Tarifi

Kilo Vermeyi Hızlandırıcı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Lazanya Resimli Anlatım Tarifi

Lazanya Resimli Anlatım

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kilo Vermeye Yardımcı İçecek Tarifi

Kilo Vermeye Yardımcı İçecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Margarinsiz Kurabiye (Resimli Anlatım) Tarifi

Margarinsiz Kurabiye (Resimli Anlatım)

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Pazılı Börek ( Resimli Anlatım ) Tarifi

Pazılı Börek ( Resimli Anlatım )

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kilo Vermeye Yardımcı Yeşil Çorba Tarifi

Kilo Vermeye Yardımcı Yeşil Çorba

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri