Geniz Akıntısına Ne İyi Gelir? 12 Bitkisel Çözüm

Geniz Akıntısına Ne İyi Gelir? 12 Bitkisel Çözüm Tarifi

Evde Geniz Akıntısı Nasıl Geçer?

Burun ve sinüsler, sağlıklı düzeyde nefes almanız için vardır. Eğer çevresel faktörlerden etkilenen hassas bir yapınız varsa ve sağlıklı bir yaşam şekline sahip değilseniz burun ve sinüsler çevrenizden zarar görebilir. Bu zararlar sonucunda da çeşitli hastalıklar oluşur.

Geniz Akıntısına Ne İyi Gelir?

  • Sarımsak
  • Limon Suyu
  • Portakal Suyu
  • Elma Sirkesi
  • Ananas Suyu
  • Nane Yağı
  • Lavanta Yağı
  • Zencefil
  • Bal
  • Yeşil Çay
  • Adaçayı
  • Zerdeçal

Sağlığın ve düzenli doktor kontrollerinin ihmale gelmeyeceğini hatırlatarak, doğanın sizlere sunduğu bitkisel tedavi yöntemlerinin de iyi gelebileceğini vurgulamak isteriz. Eğer burun ve sinüslerde bir geniz akıntısı yaşıyorsanız aklınızdaki geniz akıntısı çözüm önerileri nelerdir sorusuna doğru yanıtları burada bulabilirsiniz.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Geniz Akıntısı Nedir?

Bazı zamanlarda boğazınızda balgam varmış hissine kapılabilirsiniz. Özellikle de uyuduğunuz anlarda ve yatar pozisyonda dinlendiğiniz durumlarda bunu fark edersiniz. Boğazın tıkanmasına neden olan geniz akıntısı, burun ve sinüs kanalından boğaza doğru ilerleyen bir sıvının adıdır. Bu akıntı durumu, geniz akıntısı olarak ifade edilir.

Boğaz yolunda mukusun birikmesi, pek çok kişide yaşanabilir. Bu rahatsızlığın ise tedavisi vardır. Geniz akıntısı İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından bitkisel tedavilerle giderilmiştir. Şimdi sizlere en ekonomik ve kolay yöntemlerle, geniz akıntısı bitkisel çözüm önerilerini sunalım. Ancak hiçbir tavsiyenin doktor görüşü yerini tutmayacağını belirtmek isteriz.

Geniz Akıntısına Ne İyi Gelir? Evde 12 Bitkisel Çözüm

Bilgiler reçete niteliği taşımaz. Uygulama öncesi doktor görüşü alınız.

1) Sarımsak

Geniz akıntısı nasıl durdurulur dediğinizde bu süreçte bolca sarımsak yemenizi önereceğiz. Sarımsak doğal bir antibiyotiktir ve geniz akıntısına neden olan durumları ortadan kaldırır. Vücudun savunma mekanizmasını canlandırır ve sinüslerin açılmasını sağlar.

Sarımsak gün içinde çiğ olarak veya yemeklere eklenerek tüketilebilir. Geniz akıntısına ne iyi gelir doğal olarak bu sorunu nasıl çözerim diyorsanız aslında bu durumu sık yaşamamanız adına bağışıklık güçlendirici olarak da sarımsak tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Yutmanın Faydaları

sarımsak

2) Limon Suyu

Geniz akıntısına neden olan şeyler içinde bağışıklığın düşmesi de vardır ve vücut direncini toparlamak için bol C vitamini almak gerekir. Geniz akıntısı yaşadığınız günlerde C vitamini kaynağı limon suyu tüketebilirsiniz.

Dilerseniz limon suyuyla gargara yapıp sinüslerin açılmasını hızlandırabilirsiniz. Antioksidan ve C vitamini kaynağı limon, mukusların hızlıca atılmasını kolaylaştırmaktadır. Limon suyunun taze limondan sıkılması da etkisini artıracaktır.

İlginizi çekebilir: Limonlu Suyun Hiç Duymadığınız 15 Faydası

limon suyu

3) Portakal Suyu

Geniz akıntısı her mevsim yaşanabilir. Şayet kış günlerinde yaşanırsa bu durum daha da yorucu ve stresli geçebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek adına tüketilen portakal, geniz akıntısı sürecinde meyve suyu haliyle de tüketilebilir.

Portakal suyu C vitamini içerdiği için vücuttan mikrop ve bakteri atılımını kolaylaştırır. Taze portakal suyu içerek geniz akıntısını doğal yöntemlerle giderebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Portakal Suyunun Hiç Duymadığınız 7 Faydası

portakal suyu

4) Elma Sirkesi

Geniz akıntısına ne iyi gelir evde hızlıca ne yapabilirim diyorsanız ve doğal elma sirkeniz varsa şanslısınız! Elma sirkesi de antibiyotik etkili besinlerden biridir ve geniz akıntısına iyi gelir. 1 bardak suyun içine 1 kaşık elma sirkesi ilave ederek tükettiğinizde, geniz akıntısını temizlemiş olacaksınız.

Solunum yolunu açmaya yardım eden elma sirkesi, daha rahat uyumanızı ve nefes almanızı sağlayacaktır. Elma sirkesinin tadı acı gelirse, biraz bal ekleyerek yumuşatabilirsiniz. Su ile seyreltmeden tüketmemenizi öneririz.

İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

elma sirkesi

5) Ananas Suyu

Ananas güçlü antioksidan meyvelerden biridir. Geniz akıntısı durumunda tercih edebilirsiniz. Antibakteriyel etkiye sahip olan ananas suyu sayesinde vücudunuzu mikroplara karşı korumuş olacaksınız. Ananas suyunu tüketirken taze ve organik olanlardan seçmenizi öneririz.

İlginizi çekebilir: Vitamin Deposu Tropikal Ananasın 10 Faydası

ananas suyu

6) Nane Yağı

Geniz akıntısı nasıl geçer diye düşünüyorsanız en ferahlatıcı seçeneklerden biri nanedir. Geniz akıntısında nefesi açmanın bir yolu da nane yağı kullanmaktır. Nane yağı ferahlatıcı etkiye sahiptir ve burundan rahatça nefes almanızı sağlar.

Uyuyacağınız odada nane yağı bulundurduğunuz durumda, uyku esnasında geniz akıntısı oluşma riskini de en aza indirebilirsiniz. Dilerseniz 1 damla nane yağı ile 1 bardak suyu karıştırıp içebilirsiniz.

Nane yağı, geniz akıntısı için önerilen doğal çözümlerden biridir. Geçmeyen geniz akıntısı neden olur sorusunun cevaplarından biri alerjik nedenlerdir.  Nane yağı koklamak alerjik geniz akıntısına ne iyi gelir diyenler için de alternatif bir yöntemdir. Sıcak suya nane yağı damlatıp dumanı soluyabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

nane yağı

7) Lavanta Yağı

Geniz akıntısına ne iyi gelir bitkisel kaynaklı yağlardan faydalanabilir miyim diyorsanız lavanta yağı mis gibi kokusuyla imdadınıza yetişecektir. Balgam ve geniz akıntısına ne iyi gelir diye düşünüyorsanız ferahlatıcı lavanta yağından faydalanabilirsiniz.

Lavanta yağı, tıpkı nane yağı gibi keskin kokusuyla geniz yolunu rahatlatır. Geniz akıntısından meydana gelen balgamların atılımını hızlandıran lavanta yağı, nefes alımını da kolaylaştırmaktadır.

Doğal tedavi yöntemleri arasında çok kez adı geçen lavanta yağı, şimdi de geniz akıntısına çare olmaktadır. Lavanta yağını biraz suyla karıştırıp soluduğunuzda dahi geniz akıntısını giderebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Lavanta Yağı Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

lavanta yağı

8) Zencefil

Geniz akıntısına ne iyi gelir evde ne yapabilirim diyorsanız en iyi çözümlerden biri zencefildir. Bakteri ve enfeksiyonu gideren zencefil, geniz akıntısında meydana gelen rahatsızlıkları da yok eder. Vücudun direncini yükselten zencefil, kan dolaşımını hızlandırır ve sinüslerin tıkanmasına neden olan sıvıları dışarı atar.

Geniz akıntısı öksürüğüne ne iyi gelir diye düşünüyorsanız buhar banyosundan da yararlanabilirsiniz. Zencefilli çay, zencefil buharı, zencefilli su geniz akıntısından kurtulmanızı kolaylaştırır. Zencefil, tarçın, bal, limon karışımı da geniz akıntısı için önerilen karışımlar arasındadır. Şayet geniz akıntınız yeni başladıysa, çok fazla ilerlemeden zencefili tüketerek bu hastalığı durdurabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Zencefil Bal Karışımının 13 Faydası, Neye İyi Gelir?

zencefil

9) Bal

Bal, vücut direncini koruyan faydalı besinlerden biridir. Balı pek çok besinle karıştırıp tüketerek geniz akıntısını önleyebilirsiniz. Ballı bitki çayları içebilirsiniz. Ayrıca geniz akıntısı zeytinyağı ve bal karışımıyla da giderilebilir.

Balın organik olması, hastalığın iyileşmesini hızlandırmaktadır. Geniz akıntısı nasıl yok edilir diyenler balı zencefil, tarçın, limon ile karıştırıp güçlü bir macun elde edip tüketebilirler.

İlginizi çekebilir: Balın Az Bilinen 14 Faydası: Şifa Kaynağı!

bal

10) Yeşil Çay

Antioksidan etkili yeşil çay, geniz akıntısı şikayeti olanların fincanlarından eksik olmuyor. İltihapları temizleme konusunda güçlü etkileri olan yeşil çay, vücudu arındırır ve akıntının durmasını sağlar. Yeşil çayı günde 2 defa içerek sinüslerin temizlenmesine yardım edebilirsiniz. Dilerseniz yeşil çay demleyip buharını da soluyarak doğal bir tedavi uygulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları, Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

yeşil çay

11) Adaçayı

Geniz akıntısına ne iyi gelir Saraçoğlu tarafından da masaya yatırılmış bir sorudur ve İbrahim Saraçoğlu adaçayını önermektedir. Adaçayını 10 dakika kadar demledikten sonra süzerek içebilirsiniz. Adaçayını demlerken süre önemlidir; çünkü bitki çok fazla sıcak suda kaldığında zararlı maddeler ortaya çıkabilmekte ve çayın tadı acılaşmaktadır.

İlginizi çekebilir: Adaçayı Nasıl Demlenir? Faydaları, Neye İyi Gelir?

adaçayı

12) Zerdeçal

Zerdeçal geniz akıntısı için iyi gelir mi sorusunun cevabı evettir. 1 çay kaşığı toz zerdeçalı süt ve balla karıştırıp içebilirsiniz. Süt tüketimi yapmak istemiyorsanız sadece ballı karışım da deneyebilirsiniz. Zerdeçal yoğun tadı, aroması ve güçlü içeriğiyle genzi açıcı bir etki yaratır.

zerdeçal

Geniz Akıntısı Nasıl Önlenir?

  • Ev ve yaşam alanlarınızda havanın temiz ve nemli olmasına özen gösterin.
  • Dışarıda özellikle kış aylarında soğuk, rüzgarlı ve kuru hava şartlarında fazla kalmayın; mümkünse atkı kullanın.
  • Gün içinde vücudun nem dengesini korumak için bolca içme suyu tüketin.
  • Sigara içilen mekanlarda bulunmayın; sigara tüketiminizi sınırlandırın veya tamamen bırakın.
  • Gündüz evden çıkarken ve akşam eve geldiğinizde deniz suyu içeren spreyle burnunuzu temizleyin.
  • Kahve, çay ve alkol diüretik özellik taşır; yani vücuda sıvı kaybettirir. Bu gibi içecekleri sınırlandırın veya kullanmayın.
geniz akıntısına ne iyi gelir

Geniz Akıntısı Neden Olur?

  • Geniz akıntısı genellikle mevsim değişimlerinde meydana gelir.
  • Değişen havanın hassas bünyelerde oluşturduğu bu durum, bazen ilaç kullanımından da kaynaklanabilir.
  • Sinüzit, geniz akıntısını tetikler.
  • Bazı gebeler, hamilelik sürecinde geniz akıntısı yaşayabilir.
  • Baharata ya da farklı yiyeceklere olan alerji de geniz akıntısını meydana getirebilir.
  • Keskin kokular parfüm ve yemek kokuları da bu hastalığı oluşturabilir.
  • Tozlu ve açık ortamda çalışmak geniz akıntısının birer nedenidir.
  • Burun içi madde kullanımı geniz akıntısına neden olur.
  • Burun içindeki tüylerin azalması ve iç dokunun hasar görmesi geniz akıntısına neden olur.
  • Beyin ve omurilik sıvısı kaçakları geniz akıntısına neden olabilir.
  • Çalışma ortamından kaynaklanan nedenler geniz akıntısına davetiye çıkarabilir.
geniz akıntısı nasıl geçer

Geniz Akıntısı Belirtileri, Nasıl Anlaşılır?

Geniz akıntısının bazı belirtileri vardır. Listemizdeki belirtiler sizde de yaşanıyorsa, doktora gitme zamanınız gelmiştir!

  • Baş ağrısı
  • Sık sık hapşırma
  • Gözlerin sulanması
  • Zor nefes alma
  • Boğazda kaşıntı hissi ve yanma
  • Sürekli balgam olduğunu hissetme
  • Gece artan öksürükler
  • Kulak enfeksiyonları
  • Tükürme isteği
geniz akıntısı belirtileri

Geniz Akıntısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Geniz akıntısı medikal destekle iyileştirilebilir. Bunun için “Kulak Burun Boğaz Hastalıkları” doktoru ile görüşmeniz gerekir. Size sunacağı tedavi yöntemleri ise şöyle olacaktır:

  • Doktorunuz sinüs kanallarının açılması için size ilaç ve gargara verebilir.
  • İlaçların düzenli şekilde kullanılması, ilaç bitiminde doktorunuza yeniden gitmeniz önerilir.
  • Yapılan muayene sonucunda sinüs kanallarının durumu tespit edilir.
  • Tedavi sürecinde bulunduğunuz ortamın oldukça hijyenik ve havadar olmasına dikkat ediniz.
  • Kullanacağınız ilaçlar mukus yumuşatan ve burun tıkanıklığını gideren ilaçlardır. Bu ilaçların düzenli kullanımı hastalığı tedavi edecektir.
  • Bu süreçte bolca su içmeniz de eklenir. Su, mukusun incelmesini sağlar ve daha rahat şekilde atılmasını sağlar.
  • Su içerek hem ilaçların etkisini desteklersiniz hem de vücudun nem dengesini koruyarak geniz akıntısının kesilmesini sağlarsınız.
geniz akıntısı

Geniz Akıntısı Zararları Nelerdir?

Geniz akıntısı tedavi edilmezse pek çok sağlık sorununu ortaya çıkarabilir. Bazı kişilerde geniz akıntısının akciğere zararı olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle rahatsızlığın ilk gününde doktora gidilmesi gerekir. Geniz akıntısının oluşabilecek zararları şöyledir:

  • Sık sık tükürme isteği olacağı için ağız içi sağlığını etkiler.
  • Tedavi edilmediğinde kronik bir hal alabilir.
  • Orta kulak iltihabına da neden olacağı için duyma yetisini yavaşlatabilir.
  • Boğazın şişmesine neden açan geniz akıntısı, kronik hastalıkları oluşturabilir.
geniz akıntısı zararları

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Geniz Tıkanıklığına Ne İyi Gelir, Nasıl Açılır?

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir? Evde İlaçsız 10 Bitkisel Çözüm

Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Tedavisi, Şifalı Doğal Şuruplar

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? Evde Anında Etkili 6 Doğal Çözüm

Evde Kendi Burun Spreyinizi Kolayca Hazırlayın! En Etkili 5 Doğal Tarif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Ayfer Kuğu

    Deneyeceğim 👍

    • Profil fotoğrafı

      Geniz akıntısında kullanılacak bitkileri yazıyorsunuz. Fakat bunların ne kadar kullanılacağını, kaç gün kullanılacağını, kullanılma saatlerini yazmıyorsunuz. Örneğin sarımsak için (bol sarımsak kullanın) deniyor. Bu belirsiz bir ölçü. Bir diş, bir baş, bir kilogram olabilir mi? Bunlar bilimsel olarak araştırılmış mı? Bunların sonuçlarını da bildirmek gerekir. Saygılarımla.

      • Selen Paça

        Tahsin Bey merhabalar, ilginiz için teşekkür ederiz. Genel kitleye hitap eden içeriklerde kesin bir talimat ya da reçete vermeyi uygun bulmuyoruz; ayrıca bilgiler reçete niteliği taşımadığı ve bünyeye göre değişiklik gösterebileceği için size uygun prosedürü uzmana danışmanızda fayda görüyoruz. Sunduğumuz doğal bitki ve besinlerin faydalı özellikleri halihazırda zaten bilinmektedir. Keza adaçayı, lavanta, zencefil gibi listelediğimiz pek çok bitki tıbbi aromatik bitkiler arasında yer almaktadır. Sağlıklı günler dileriz.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Pankek +12 Tarifi

Pankek +12

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Tatlı Krizine Çözüm Tarifi

Tatlı Krizine Çözüm

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri