Halsizlik Neden Olur? Evde İlaçsız Nasıl Geçer?

Halsizlik Neden Olur? Evde İlaçsız Nasıl Geçer? Tarifi

Halsizlik ve Yorgunluk En Çabuk Nasıl Geçer?

Sabah erkenden işe veya okula gitmeyi kim önerdiyse, o kişiye karşı herkesin ufak da olsa bir öfkesi vardır değil mi? Gün daha aydınlanmadan, horozlar bile uyanmadan insanlar hayat telaşına çoktan başlamıştır. Yavrucaklar ise gözleri mahmur, akılları sıcacık yatağında kalmış vaziyette ilk derse geç kalmamak için tatlı telaşa düşmüşlerdir.

Huysuzca başlayan günlerin ilerleyen saatlerinde, arkadaşların da verdiği enerjiyle beraber bir çekidüzen verme ihtiyacını herkes hissetmiştir. Peki sizde olmayıp arkadaşlarınızda bolca olan bu enerjinin sırrı nedir? Siz yorgun ve halsiz şekilde güneşi selamlarken onların bu pozitifliği nereden gelmektedir? Hiç düşündünüz mü? Halsizlik neden olur ve tabii ki halsizlik nasıl geçer?

Yorgunluğunuzun, hayata karşı huysuzluğunuzun, gözlerinizden uyku akmasının tek bir sebebi var: Kronik halsizlik! Evet, içimize öyle işlemiş ki kronik hale gelmiş adeta.

halsizlik neden olur

Yeme bozukluğundan, uyku düzenine kadar bizi sarsan, çok önemli görmediğimiz hatta -bir gün evden çıkmasam vallahi kendime gelirim- dediğiniz bu sorunun altında aslında göründüğü gibi basit şeyler olmayabilir. Evrensel hastalık haline gelen halsizliği siz siz olun küçük görmeyin, uzun bir süre sizden kopamadıysa mutlaka bazı durumları gözden geçirmekte fayda var.

Halsizlik yorgunluk gibi basit şekilde fiziki veya zihinsel bol aktivite nedeniyle olabileceği gibi perde arkasında birçok farklı nedenle de ortaya çıkabilmektedir.

halsizlik

Halsizlik Neden Olur?

  • Sabah erkenden yapılacak bir plan yoksa hemen hemen herkes yatarken telefonu sessize alıp yastıklardan uzak bir yere koyar, öyle değil mi? Kesintisiz ve sağlıklı bir uyku için gerekli ne varsa hemen sağlanır. Çünkü uyku sağlıklı ve dinç bir bedenin kapısını açacak tek anahtardır.
  • Alkol alışkanlıklarınız varsa dinç sabahlara uyanmak için ya en aza indirmenizi tavsiye ederiz ya da tamamen bırakmanızı. Alkol uyku etkisi getiriyor diye düşünseniz de bölünmüş ve yorgun uykular ne kadar sağlıklı olabilir? Enerji eksikliğine sebep olan alkol kullanımı bedeninizi yorduğu kadar beyninizi de yoracaktır. Unutmayın bedenin dinlenmesi için kesintisiz 2 saat uyku yeterli iken beynin dinlenmesi için 6 saatlik bir uykuya ihtiyacınız vardır.
  • Sağlıklı ve neşeli sabahların sırrı ideal bir kahvaltıdır. Düzenli kahvaltı alışkanlığı edinenlerin gün içinde daha enerjili ve pozitif davranış sergiledikleri araştırmalar sonucunda da ispatlanmıştır. Çalışma ve yemek düzeninizi, sizin için en uygun şekilde ayarladığınız takdirde; bedeniniz ve ruhunuz enerjiyle güne merhaba diyecektir.
  • Her işin başı sağlık derken, sağlığın başı da sudur diye ekleyelim. Gün içinde harcadığınız enerjiyi hiçbir tatlı geri getirmez. Kaybettiğiniz su miktarı ise hiçbir gazlı içecekte yoktur. Medet umacağınız tek sağlıklı şey sudur. Yetişkin bir bireyin günde ortalama 2-3 litre olacak şekilde su tüketmesi önerilir. Su tüketimi size gün içinde enerji vereceği gibi, olası hastalıklardan da koruyacaktır. Susuz kalan bir beden; baş ağrısı, halsizlik yorgunluk, kas ağrısı gibi alarm verecektir.
  • Öğünlerinizde tabaklarınızı ne kadar bilinçli dolduruyorsunuz? Haydi bir gözden geçirelim. Yaygınlaşan açık büfe servislerde sanki hiç doymayacakmışız gibi yemek alıp neden kendimizi yoruyoruz ki? Ne kadar çok yemek yersek; bedenimiz o kadar yorulacak ve gün içinde yapacağımız işleri o denli etkileyecektir. Ağır, yağlı, hamurlu yemekler bedeninizi yoracağı gibi size kilo olarak da dönecektir. Aman dikkat diyelim…
  • Yaşam enerjinizi sünger gibi çeken şeyler arasında stres en başında geliyor, öyle değil mi? Stresle nereye kadar ayakta kalabilirsiniz ki? Bunalımların, günlerce süren uykuların, iştah bozukluklarının, asosyal davranışların tek sebebi: stres değil mi? Hayatı sevmeniz için, etrafınıza neşe ve gülücük dağıtmak için onca sebep varken neden bu bunalım halleri? Mutlu olduğunuz işlerle uğraştığınızda saçınızdan tırnağınıza kadar enerji içinde olacağınızı unutmayın. Halsizlik devamlı uyuma isteği ile birlikte ortaya çıkıyorsa ve bunların yanında genel olarak yaşam enerjiniz çok düşükse altta yatan sebebin psikolojik çözümleme gerektirebileceğini de unutmayın.
  • Sağlıklı beslenme alışkanlığınız yoksa sebze ve meyve tüketimine önem vermiyorsanız bedeniniz gün içinde harcayacak enerji bulamaz ve sizi bitap hale getirecektir. Beslenme önemli! Siz hala halsizlik neden oluşur diye düşünüp dururken bizler size sebeplerini sunmaya devam edelim :)
  • Kan değerlerinizi en son ne zaman kontrol ettirdiniz? Vitamin eksikliği yaşayan bedenlerde halsizlik kronik hale gelmiş bulunmaktadır. Hızlı ve yorucu iş yaşamına sahip olanlarda bu durum daha da yoğun gözlenmektedir. Kendini işe verip beslenmesinden ödün veren bedenler her zaman daha yorgun ve neşesiz hale gelmektedir. Vücudun ihtiyaç duyduğu A, C, D, B12 vitaminleri ve mineralleri almadığınız durumlarda halsizlik sizin için kronik hale gelip psikolojik ve biyolojik hastalık olarak sizinle kalacaktır.
  • Ramazan günlerinde oruçluyken halsizlik çok sık yaşanan ve olağan bir durumdur. Uzun süre aç kalan bünye bir yere kadar ayakta durabilir ve enerji sarf edebilir. Ramazan günlerini daha dinç geçirmek için iftar ve sahur vakitlerinde kuru yemiş, meyve ve sebze tüketimi önerilir.
  • Hareketsiz bedenler, sürekli oturmaya ve halsizliğe alıştığından, uzun yürüyüşlerde veya aktif geçen günlerde kemik ağrısı çekerek pes edip yorgun düşecektir. Vücudun bu durumlara alışması için gün içinde 30 dakika da olsa tempolu yürüyüş önerilmektedir. Kas ve ruh sağlığı için temiz havada yapılan sporlar, neşenizi yerine getireceği gibi vücudunuzu da toplayarak sizi daha iyi hissettirecektir.
  • Halsizlik nedenleri arasında elbette bazı hastalıklar da olabilir. Grip, nezle gibi basit rahatsızlıklar vücut mikroplarla savaş evresine girdiği için halsizliğe de neden olabilmekte ve halsizlik ateş ile birlikte ortaya çıkabilmektedir. Aslında bu durum vücudun hastalıkla mücadele etmekten yorgun düşmesiyle ve toparlanmak için kişinin olabildiğince dinlenmesi için sinyal vermesiyle ilgilidir.
  • Halsizlik covid durumunda da yaşanabilen bir semptomdur. Özellikle halsizlik çarpıntı ile birlikte uzun süre devam ediyorsa kalp ile ilgili olumsuz durumlar olabileceğinden uzman kontrolünden geçilmesinde fayda vardır.

Halsizlik Nasıl Geçer?

  • Geleneğimizdir, ne hikmetse çareyi önce evimizde ararız her dertte olduğu gibi halsizlik için de aramaktayız. Alışkanlıklarınızı değiştirip kendinize inandıktan sonra doktora gitmeden bile halsizliği üzerinizden atabilirsiniz. Mutfakta birkaç değişim ile daha sağlıklı beslenip kan değerinizi yükseltmek bunlardan biri olabilir.
  • Spor alışkanlığı kazanmak için spor videoları izleyip hayatınıza renk katabilirsiniz. Odalarınızı daha ferah ve güneş görür hale getirdikten sonra, kaybolan enerjiniz çok kısa süre içinde yeniden size gelecektir. Yapmanız gereken ilk şey: Harekete geçmek!
  • Halsizlik için dua da okuyabilir esmaların faziletinden yararlanabilirsiniz. Din alimleri “Allah daima diri olan, her şeye can verendir.” anlamında olan Hayy esmasının kişinin daha dinç hissetmesine katkı sağladığını vurgulamaktadır. Halsizliğin dış etkilerle bağlantılı olduğu düşünülüyorsa Felak ve Nas surelerinin de manevi bir koruma sağladığı söylenmektedir.

Halsizlik İçin Şifalı Bitkiler

Doğanın gizemli bitkileri her derde deva olmaya devam ediyor. Aktara gittiğinizde envaiçeşit baharat, kuru meyveler ve çaylar görmüşsünüzdür. Her hastalığa faydalı olduğu gibi halsizlik için bitki çayları da şifasıyla mutfağınızda yerini almıştır. İşte günün tüm yorgunluğunu alacak, enerjinizi tazeleyecek ve sizi zinde tutacak bitki çayı önerileri:

Detaylı bilgi için: Halsizliğe Ne İyi Gelir? Halsizliği Anında Geçiren 7 Şifalı Bitki

Ginseng

  • Enerji veren, bağışıklık düzenleyen, böbreklerin daha hızlı çalışmasını sağlayan bu bitki aynı zamanda stresi de zamanla yok eder.
  • Bildiğiniz gibi; halsizlik iştahsızlık yaptığından dolayı iştahınız da yerine gelecektir.

Ginseng Nedir? Faydaları Nelerdir?

ginseng

Arı Poleni

  • Alerjisi olmayanlar için oldukça iyi bir enerji kaynağı kabul edilir.
  • Eczanelerde ve aktarlarda da bulabileceğiniz arı poleni; enerji verirken hücre de yeniler.

Polen Nedir? Mucizevi Faydaları Bakın Nelere İyi Geliyor!

polen

Kuru Üzüm

  • Kansızlığın sebep olduğu halsizlik üşüme gibi belirtiyle de kendini gösterir.
  • Her gün bir avuç kuru üzüm yemek hem yorgunluğunuzu alacaktır hem de kansızlık gibi sorunlarınızı ortadan kaldıracaktır.

Kuru Üzüm Faydaları Nelerdir?

kuru üzüm

Türk Kahvesi

  • Gün içinde aşırıya kaçmamakla beraber tüketilen kahve içerdiği kafein sayesinde uyku halini ortadan kaldıran, enerji veren bir içecektir.
  • Fazla tüketimde kalp çarpıntısı gibi sorunlara yol açabilir. Aman dikkat diyelim.

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir? Türk Kahvesi Çeşitleri ve Özellikleri

türk kahvesi

Limonlu Su

  • Suya eklediğiniz limon dilimleri içerisindeki C vitaminleri sayesinde halsizlik için vitamin desteği ile size zindelik katacaktır.

Limonlu Suyun Faydaları Nelerdir?

limonlu su

Karanfil

Çayınızı demlerken ekleyeceğiniz karanfil keskin kokusuyla sizi canlandıracaktır. Ufak bir halsizlik çaresi olarak akıllarda kalsın.

Karanfilin Faydaları Nelerdir? Antidiyabetik, Gaz Giderici, Ağrı Kesici

karanfil

Biberiye

  • Çay olarak da tüketebileceğiniz biberiye yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelen bitkiler arasında kendini göstermektedir.

Biberiye Nedir? Faydaları Nelerdir?

biberiye

Halsizliğe Evde İlaçsız Çözümler

Doktora gitmek için ciddi anlamda vaktiniz yoksa, evde birkaç aşama ile halsizliği üzerinizden atıp güneşli günlerin tadını alabilirsiniz. Zira halsizlik tedavi değilse de ciddi özen isteyen bir rahatsızlıktır. Tabi hemen sonuç beklemeyin bu süreçte. Biraz zamana ve azme ihtiyacınız olabilir. Tıpkı kilo verme sürecinde olduğu gibi enerjiyi yeniden kazanmak için de sabırla yola çıkmanız gerekir.

Düzenli Uyku

  • Öncelikle uyku düzeninizi belirlemekte fayda var: Haftanın her gününde farklı saatlerde uyuyorsanız bu saati 7 gün için de uygulamanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Biyolojik saatiniz sizi uykunuz geldiğinde hemen yatağa gönderecektir.
  • Uykusuz günlerin sabahında doğal olarak yorgun ve halsiz uyanacaksınız; çünkü halsizlik ve uyku birbirini etkileyen faktörlerdir.
  • Rahatsız uykuların sabahında sizi uyandıran halsizlik sırt ağrısı ile gün boyunca size eşlik edecektir.
  • Bedeniniz için yeterli miktarda uyuduğunuzda daha dinç ve daha neşeli günlere merhaba diyebilirsiniz.
uyku

Enerjisi Yüksek Yaşam Alanı

  • Evinizde size fazla gelen, enerjinizi aldığını düşündüğünüz ne varsa bir köşeye kaldırın.
  • Fazla eşya göz yorduğu gibi dikkat dağınıklığını da meydana getirir. Tıpkı halsizlik isteksizlik getirdiği gibi…
  • Daha güneşli ve ferah yaşam alanları düzenleyin.
  • Eğer ki alerjiniz yoksa evinizde çiçeklere yer açın.
  • Çiçekler size huzur ve enerji verecektir.
  • Mobilyalarınızda ise ufak da olsa sıcak renklere yer vermeniz size psikolojik açıdan destek olabilir.
  • Odalarınızı düzenli olarak havalandırdığınız takdirde temiz havanın da etkisiyle üzerinizdeki yorgunluk gidecek ve tazelik hissi gelecektir.

Dengeli Beslenme

  • Beslenme alışkanlıklarınız değiştirin: Ağır ve yağlı yiyecekler tüketen biri iseniz daha sağlıklı daha hafif ama doyurucu lezzetlerle tanışmanız sizin için oldukça sağlıklı olacaktır.
  • Yedikleriniz vücudunuza ağırlık yaparak olan enerjinizi de söndürebilir.
  • Gün içinde gerekli enerjiyi alabileceğiniz bol vitaminli özellikle de C vitamini içeren gıdalar tüketmeniz sizi daha dinç tutacaktır.
beslenme

Her Gün Mutlaka: Kahvaltı

  • Kahvaltı alışkanlığınız yok ise bir an önce kahvaltı ile güne başlamanın zevkini almalısınız.
  • Uzun süren halsizlik mide bulantısı ile yan etkisini gösterir ve mide rahatsızlıklarına sebep olacaktır. Sağlıklı bir beden ve ruh sağlığı için kahvaltı alışkanlığı muhakkak olmalıdır.
  • Aç kalan bedende kronik hala gelen halsizlik çabuk yorulma hissi verdiğinden enerji veren gıdalar tercih edilmelidir.
  • Güne bir bardak portakal suyu ile başlamak iyi fikir aslında!
kahvaltı

Ayrıca:

  • Toplu taşıt ve özel araçlardan biraz ödün vererek hayatınıza hareketlilik katabilirsiniz.
  • Düzenli şekilde hareket halinde olan beden uzun zamandır üzerinde olan yorgunluğu kısa sürede atıp daha dinç hale gelecektir. Uzun süreli halsizlik kas ağrısı gibi sıkıntıları hissettirebilir.
  • Bunun için spor salonlarına da gidebilirsiniz. Bu hem sizin sosyalleşmeniz açısından olumlu olacaktır hem de düzenli spor alışkanlığı kazanmanız için.
  • Spor salonuna gidemem başka bir seçenek isterim diyorsanız gün içinde 30 dakikalık yürüyüşler sizi halsizlikten uzaklaştıracaktır.
  • Halsizlik giderici bu basit yöntemler birçok kişide olumlu sonuçlar verir.
  • Evde uyguladığınız yöntemlerden sonuç alamadıysanız lütfen doktor danışmanlığında bir yola çıkın.
  • Aşırı halsizlik durumunun altında anemi rahatsızlığı da olabilir. Kan değerlerinin idealin altında olması sizi ne kadar iyi beslenseniz de yorgun düşürebilir. Gözle görülmeyen sebepler kan değerinizdeki eksiklerden kaynaklanabilir.
  • Doktor tavsiyesi üzerine uygulayacağınız çözümler sizi daha sağlıklı günlere götürecektir.
  • Merak edilen bir nokta var ki halsizlik için hangi bölüme gidilir düşüncesidir.
  • Kan değerlerinizden kaynaklanan bir sorun olabileceği için öncelikle dahiliye bölümüne gidip kan değerlerinizi doktora göstermeniz gerekmektedir.
  • Doktorunuzun uygun gördüğü halsizlik ilaçları ile gerekli ilaçlı tedaviye başlayabilirsiniz.
halsizlik nasıl geçer

Halsizlik Belirtileri Nelerdir?

  • Güneşi görmeden uyan, işe/okula git, eve gel, yemek yap/ye derken fark edemediğimiz derecede enerji harcarız.
  • Düşen enerjiden kaynaklanan bir yorgunluk der geçeriz, başımızı yastığa koyduğumuzda. Oysaki işin aslı öyle değildir.
  • Sinirler biraz gerildiyse, hafif baş ağrısı varsa, göz kapaklarınız düştü düşecekse, ağzınızın tadı da kalmadıysa sizin bir an önce dinlenmeniz ve kendinizi iyi hissettiğinizde tansiyon dengeleyecek gıdalar tüketmeniz gerekmektedir.
  • Aksi halde kan şekerinizin de düşmesinin verdiği etkiyle bayılma gibi kısa süreli sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.
  • Bu gibi durumları önlemek amacıyla yediklerinize ve neşenize özen göstermeniz gerekir.
halsizlik yorgunluk

Kışın Hastalıktan Koruyan Beslenme İpuçları

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyecekler Listesi

D Vitamini Nelerde Var? Vitamin Kaynağı 7 Doğal Besin

Kış Meyveleri Nelerdir? Vitamin Deposu 10 Besleyici Meyve

Sonbaharda Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Mucize: Propolis

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Fırında Büyük Balık Nasıl Olur? Tarifi

Fırında Büyük Balık Nasıl Olur?

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yoğurtsuz Mantı Yemeği Nasıl Mı Olur? Tarifi

Yoğurtsuz Mantı Yemeği Nasıl Mı Olur?

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Mantı Dediğin Böyle Olur Tarifi

Mantı Dediğin Böyle Olur

4-6 kişilik, 1 saat Hazırlık, 10dk Pişirme
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Pişmaniye Kurabiye (Denemeyen Pişman Olur) Tarifi

Pişmaniye Kurabiye (Denemeyen Pişman Olur)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri