Yulaf Ezmesi Nasıl Tüketilmelidir?
Sağlıklı beslenmek için kendine bu pazartesi söz verenler, diyete uzun süredir devam edenler ve sporu hayatının en önemli noktası yapanlar yulaf ezmesi kelimesine çok da yabancı değillerdir. Evet fit ve sağlıklı menülerde olmazsa olmaz yulaf ezmesini inceliyoruz bugün.
Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?
- Yulaf Lapası
- Yulaf Ezmeli Meyveli Yoğurt
- Yulaflı Kurabiye
- Yulaflı Puding
- Yulaflı Krep
- Yulaflı Omlet
İşte, yulaf ezmesi nasıl tüketilir diyenlere birbirinden leziz seçenekleri sıraladık! İçerisinde tamı tamına 8 farklı aminoasit bulunan, kalp ve beyin dostu yulaf ezmesi! Pek çok kişinin evinde bulunan; fakat bir türlü değerlendirilmeyen yulaf ezmesi ile neler yapılacağını bir düşünsenize… Yulaf ezmesi tarif araştırması yapmaya başlamalıyım diyorsanız, çoktan doğru yere gelmişsiniz bile!
Şimdi sizlerle zayıflamak için yulaf ezmesi nasıl yenir konusunu derinlemesine inceleyeceğiz. Ayrıca sade yulaf ezmesi nasıl yenir diye merak edenler için de sağlıklı önerilerde bulunacağız. Bağırsakları çalıştırıp metabolizmanıza dans ettirmek istiyorsanız, başlıyoruz. Yulaf ezmesi ile fit ve formda olmak çok kolay! 1 çorba kaşığı yani ortalama 10 gram yulaf ezmesi kalorisi sadece 37 kcal’dir.
Yulaf ezmesi nasıl yapılır? Kahvaltıda, diyette yulaf ezmesi nasıl yenir? Farklı ve iştah açan tarifler eşliğinde yulaf ezmesi nasıl pişirilir? Meyve ve kuru yemişlerle zenginleştirebilceğiniz yulaf ezmesi yoğurtla nasıl yenir?
Tüm sorularınızın cevabına tek yazı içinde ulaşabilirsiniz! Kilo kontrolü sürecinde olanlar, yulaf ezmesi tüketmek istiyor; fakat yulaf ezmesi nasıl yenirse zayıflatır merak mı ediyorsunuz? İşte sizler için derlediğimiz pratik ve nefis ipuçları!
Diyette Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?
Ekmeksiz yemek yemeyenler, yulaf ezmesi ile tanıştıktan sonra ekmeğin nasıl bir gıda olduğunu unutmuş durumdalar. Çünkü yulaf ezmesi ekmek kadar tok tutan ve lezzetli bir tahıl ürünüdür. Diyet yapanların tatlı kaçamaklarında, salatalarında, yoğurtlu menülerinde ve atıştırmalıklarında mutlaka yulaf ezmesi yer almaktadır. Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Yulaf ezmesi nasıl yenir diyet için nasıl hazırlanabilir mi diyorsunuz? Pişirme yöntemi olarak en sağlıklı şekilde çiğ yulafı 1 gece limonlu suda bekletip süzmeden yiyebilir ya da hızlı bir yöntemle sütle pişirme de yapabilirsiniz. Huzurlu ve ödemsiz bir güne başlamak için yulaf ezmesini kahvaltıda tüketebilirsiniz.
Öğle vakitlerine doğru karnınızdan açlık alarmları geldiğinde ise bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini içiniz rahat yiyebilirsiniz. Yulaf ezmesi akşam yenir mi derseniz elbette yenir. Gece acıkmalarında veya akşam çay keyiflerinde canınız tatlı mı çekiyor? İşte yulaf ezmesi sizi bu kaçamaklardan kurtarmak için geldi. Biraz pekmez, bir yumurta ve bir miktar yulaf ezmesi ile şu güne kadar yediğiniz en hafif kurabiyeyi yapabilirsiniz.
Kendinize verdiğiniz diyet sözü devam ediyorsa, yulaf ezmesi ile bir krep yapıp kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Yulaf ezmesi sizi şişkinlikten ve kilo almaktan koruyacak ve size daha sağlıklı bir beden sunacaktır. Tabii tüm öğünlerinize dikkat etmeniz koşuluyla!
Yulaf ezmesi büyüme çağındaki çocuklar için de uygundur çünkü içindeki yoğun protein sayesinde yulaf ezmesi boy uzatır mı sorusuna evet cevabının verilmesini sağlar. Piyasada pek çok markada yulaf ezmesi görebilirsiniz. Bu nedenle lifalif yulaf ezmesi nasıl yenir sorunuza da cevap verdiğimizi düşünüyoruz. İhtiyacınız olan tek şey; kaliteli bir şekilde tüketeceğiniz yulaf ezmesidir. Afiyetle!
Yulaf Ezmesi Sütle Nasıl Yenir?
1) Yulaf Lapası Nasıl Hazırlanır?
1 orta boy kase veya 1 porsiyon için:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt veya su
- 3 yemek kaşığı yulaf
Hazırlanışı:
- Sütü bir cezveye veya sos tenceresine dökün.
- Sütün içine 3 tepeleme yemek kaşığı yulaf ezmesini ilave edin.
- Birkaç dakika kaynatın ve lapa elde edin.
Bu yulaf lapası sizi gün boyu enerjik tutacak lezzette. Lapa kıvamına gelen yulaf ezmesini bir kaseye alın. İsterseniz sade şekilde tüketebilirsiniz. Ama metabolizmaya biraz daha canlılık katmak için bir tutam tarçın ve bir yemek kaşığı kuru yemiş eklemek de iyi bir fikir olabilir. Kahvaltıda yulaf ezmesi nasıl yenir diyenlere sağlıklı leziz yulaf içeriğiyle mutluluklar dileriz! Dilerseniz taze ya da kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.
Tarif için: Aşırı Tok Tutan Porridge (Yulaf Lapası) Diyete Uygun
2) Soğuk Yulaf Lapası Nasıl Hazırlanır?
Yaz sıcaklarında da diyet devam ediyor değil mi? Aman kaçamak olmasın. Yaz günlerinde içinizi ferahlatacak sağlıklı bir şey yemek istediğinizde yulaf lapasını soğuk tüketebilirsiniz. Nasıl mı? Soğuk sütle yulaf lapası nasıl yapılır diye merak edenlere pratik bir tarifimiz var.
1 orta boy kase veya 1 porsiyon için:
Malzemeler:
- 1,5 çay bardağı süt veya su
- 3 – 4 yemek kaşığı tepeleme yulaf ezmesi
Hazırlanışı:
- Bir kaseye süt ve yulaf ezmesini ilave edin.
- İki malzemeyi karıştırın ve geceden dolaba kaldırın.
- Sabah uyandığınızda süt içindeki yulaf ezmesi şişmiş olacaktır.
- En sağlıklı sütlaç olarak da görebilirsiniz.
- Kan şekerini dengelemesi ve bağırsakları rahatlatması adına yerken üzerine tarçın ya da kakao eklemenizi tavsiye edebiliriz.
- Yulaf ezmesini sütle beraber lapa yaptığınız durumda, üzerine mevsim meyvelerini eklemeyi unutmayın.
- Özellikle de yaz mevsimindeyseniz mutlaka çilek dilimlerini yulaf lapasında kullanın.
- Çilek düşük kalorili ve doyurucu bir besin olduğundan dolayı, yulaf lapanızın lezzetini ikiye katlayacaktır.
Yulaf ezmesini sütle pişirip tüketmek isteyenlere serinleten bir önerimiz olacak:
- Pişen ve şişen yulaf ezmesini blender ile güzelce ezerek püre kıvamına getirebilirsiniz.
- Bu şekilde dilediğiniz bir kabın içine güzelce yayın ve birkaç saat boyunca dolapta dinlenmesini sağlayın.
- Tatlı tabağına soğuyan yulaf ezmesini ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
- Bu yöntem size adeta bir pasta yemiş hissi verecek.
- Üzerini yine düşük kalori seçeneklerle süsleyebilirsiniz.
Yulaf Ezmesi Yoğurtla Nasıl Yenir?
Yoğurt bağırsak dostu bir besindir. Özellikle de ev yapımı yoğurt ise daha sağlıklı bir besin düşünemiyoruz. Eğer diyetteyseniz yarım yağlı light yoğurt tercih edebilirsiniz.
1) Yulaf Ezmeli Meyveli Yoğurt
Malzemeler:
- 1 kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı yulaf
- Mevsim meyveleri (dilediğiniz kadar)
Hazırlanışı:
- 1 kase yoğurt içinde 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini güzelce karıştırın.
- Görselliğe ve damak zevkine önem veriyorsanız, böğürtlen, muz, çilek, elma, üzüm veya şeftali gibi mevsim meyveleri ile yulaf ezmesi tabağınızı süsleyebilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı balı üzerinde gezdirirseniz vücut direncinizi de korumuş olursunuz.
2) Metabolizma Hızlandırıcı Yoğurtlu Yulaf Ezmesi
Malzemeler:
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı yulaf
- Elma veya ananas
Hazırlanışı:
- Bağırsak tembelliği yaşayanlardansanız, bir kase yoğurt ile 4 yemek kaşığı yulaf ezmesini 10 dakika bekletin.
- Bu 10 dakika içinde yulaf ezmesi şişecek ve tam bir bağırsak dostu olacaktır.
- Metabolizma canlandıran meyvelerden ananas ve elmayı küp küp doğrayın.
- Yulaf ezmesi ile karıştırın.
- Tarçını da ilave edip karıştırın.
- Bu karışımı yedikten kısa bir süre sonra ödem problemini ortadan kaldırıp bağırsaklarınızı mutlu edebilirsiniz.
- Yoğurtla beraber çilek tüketmek isterseniz; yoğurdun yüzeyini süslemeyi unutmayın.
- Çiğ kuru yemiş parçaları, kuru meyve parçaları, yaş meyve dilimleriyle süslenen yoğurtlu yulaf kilo vermenizi kolaylaştıracak bir yiyecek olacaktır.
Yulaf Ezmesi Nasıl Pişirilir?
1) Yulafla Kurabiye
Muzu ezerek içine bir miktar yulaf ezmesi eklenir ve kurabiye parçaları oluşturulur. Fırında kısa süre kaldıktan sonra yulaf ezmeli nefis kurabiyeler elde edilir.
Tarif için: Yulaflı Diyet Kurabiye
2) Yulaflı Puding
Sıcak süt ile hazırladığınız yulaf lapasına bir miktar bitter çikolata ilave edilir. Bitter çikolata en sağlıklı çikolata türüdür. Tüm malzemeler karıştırılıp dolapta 2 saat bekletilir ve sağlıklı puding afiyetle tüketilir.
Tarif için: Yulaflı Meyveli Puding (Şekersiz)
3) Kahvaltılara Yulaflı Krep
Yulaf ezmesini rondodan geçirerek toz haline getirebilirsiniz. Toz haline gelen yulaf ezmesi krep malzemeleri ile karıştırılıp nefis bir krep haline gelebilir.
Tarif için: Diyet Yulaflı Krep
4) Yulaflı Omlet
Her sabah yumurta ve baharatlar ile omlet yapıyorsanız, bu sabah malzemelere 2 kaşık yulaf ezmesi ekleyebilirsiniz. Evet yulaf ezmesi eklenerek yapılan omletler daha fazla tok tutar ve omleti daha sağlıklı hale getirir.
Tarif için: Yulaflı Diyet Omlet
5) Yulaf Lapası
1 çay bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini bir tencerede birkaç dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra yulaf ezmesi hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Pişirirken karıştırmayı unutmayın ;)
Tarif için: Muzlu Kakaolu Yulaf Lapası (Tatlı Niyetine)
Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir Body ve Fitness İçin Tavsiyeler
Yulaf ezmesi ne işe yarar dendiği zaman sporseverlerin yüzünde hemen bir gülümseme oluşur. Fitness yapanların arasında bazı anahtar besinler vardır. Haşlanmış yumurta, pirinç lapası ve yulaf ezmesi. Yulaf ezmesinin, fitness ve body alanında ne kadar değerli olduğunu ifade etmek için şu listemiz yeterli olacaktır:
- Öncelikle yulaf fitness yapma zamanlarından önce de sonra da yenebilir. Yine de spor hocanızla bu konu hakkında görüşme yapabilirsiniz.
- Yulaf ezmesi lif açısından zengin bir yapıya sahiptir. Lif içeren besinler bir sporcunun tüketmesi önerilen besinlerdendir.
- Yulaf ezmesinin içinde “beta glukan” adında bir lif bulunur. Bu lif kasları besler ve kas oluşumunu destekler.
- Lifler, midede jel bir kıvam alır ve tokluk hissi oluşturur. Bu sayede spor yapan kişi uzun süre acıkmaz.
- Sinir sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlayan yağ kaynaklarına sahiptir.
- Yulaf ezmesi tüketen bir sporcunun, sinir sistemi daha aktif çalışacağı için daha dinamik bir yapıya sahip olur.
- Kas oranını artırmak için yulaf ezmesini düzenli tüketmeye özen göstermelisiniz. Düzenli tüketirken, ölçüyü kaçırmamaya dikkat ediniz.
- Yulaf ezmesinden tam verim almak için doğal ve organik yulaf ezmesi kullanmaya dikkat ediniz. Doğal olmayan yulaf ezmelerinin içinde koruyucu ve katkı maddesi yer alacağı için hem fitness sürecini hem de diyet sürecini olumsuz yönde etkileyebilir.
- Lezzetli ve sağlıklı tabaklar için ürünlerin organik olduğundan emin olmaya çalışabilirsiniz.
Yulaf Ezmesi Faydaları Nelerdir?
Gün içinde tüketeceğiniz yulaf ezmesi:
- Kas oluşumunu destekler.
- Bağırsakları çalıştırır.
- Kabızlığı önler.
- Enerji verir.
- Metabolizma hızlandırır.
- Kalp ve beyin sağlığını korur.
- Karaciğeri temizler.
- Kan şekerini dengeler.
- Kemik erimesini önlediği gibi tiroid hastalıklarını da önler.
Yulaf ezmesinin faydaları sayesinde hem sağlıklı hem fit bir vücuda kavuşmak çok kolay! Tadı ve besleyici içeriği dışında yulaf ezmesi cilde faydaları da olan bir tahıl ürünüdür. Faydaları saymakla bitmeyen bu tahıl ürününün maske olarak da kullanıldığını eklemeden geçmeyelim. Özellikle sivilce sorununuz varsa limonlu yulaf ezmeli maske denemesi yapabilirsiniz.
Detaylı bilgi için: Yulaf Ezmesi Faydaları Nelerdir?
Yulaf Ezmesi ile Hazırlanan 8 Diyet Tarif
Kendinize söz verdiniz ve bugünden itibaren daha sağlıklı besleneceksiniz değil mi? O halde bu sağlıklı yolda sizlere destek olacak yulaf ezmeli diyet tarifler, aradığınız anda bu sayfada olacak. Denemeniz için bir tık yeterlidir!
1) Az Kalorili Diyet Krep Yulaf Ezmesi ile Lezzetleniyor
Diyet denildiğinde düşük kalorili besinler akla gelir. Kilo aldırmayan fakat tok tutan. İşte bu tarifimiz tam da bu kriterlerde. Dilerseniz kahvaltıda dilerseniz öğle öğünlerinde tüketebileceğiniz bu diyet krep yulaf ezmesi ile hazırlandı. Kahvaltıda yulaf ezmesi nasıl yenir diye düşünüyorsanız krep hazırlamak için kolları sıvayabilirsiniz. Denemek isterseniz, sizi tarifimizde görmek isteriz. Az Kalorili Diyet Krep (Yulaf Ezmesi ile)
2) Yulaf Ezmesi Diyet Yapanlar İçin Favori Lezzet!
Fazla olan kilolara güle güle demek için ve vücudu forma sokmak için yulaf ezmesi harika bir fikir olacak. Her öğünde ayrı lezzette tüketebileceğiniz yulaf ezmesi ile sizi daha sağlıklı günler bekliyor olacak. Sağlıklı günlere bir tık daha yaklaşmak için tarifimize göz atın! Diyet Yulaf Ezmesi
3) Puding Kıvamında Elmalı Yulaf Ezmesi
Diyet yaparken tatlılardan kaçıyor musunuz? Puding lezzetindeki yulaf ezmesi ile tanıştıktan sonra fikriniz değişebilir. Tatlı kaçamaklarını en sağlıklı hale getiren bu tarifimiz, adeta diyet kurtarıcısı! Yulaf ezmesi kalori açısından uygun değerde olduğu için diyetteyken de tatlı yiyip tatlı konuşmaya devam edebilirsiniz. Lezzetini denemek için tarifimiz burada. Puding Kıvamında Elmalı Yulaf Ezmesi
4) Metabolizma Hızlandıran Meyveli Yulaf Ezmesi
Tembelliğe bu nefis tarifimiz ile son veriyoruz. Durgun metabolizma ile asla kilo veremezsiniz. İhtiyacınız olan lezzet sırrını sizinle burada paylaşıyoruz. Meyve ve yulaf ezmesi aynı tabakta tek bir amaçla buluşuyor: Bay bay kilolar! Metabolizma Hızlandıran Meyveli Yulaf Ezmesi
5) Ara Öğünler Renkleniyor: Muzlu Yulaf Ezmesi
Gün içinde acıktığınız her anda gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bir lezzetle geldik. Sağlıklı ve formda bir beden için; baklava veya börek gibi besinler bir köşede kalıyor, muzlu yulaf ezmesi gündeme geliyor. Düzenli tüketimde etkisini görünce inanamayacaksınız. Muzlu Yulaf Ezmesi
6) Yaz Mevsimine Özel Az Kalorili Doyurucu Yulaf Ezmesi
Yaz meyveleri ile süslenmiş yulaf ezmesi önce gözü sonra da mideyi doyuruyor. Çilek ve kivinin mükemmel uyumu yulaf ezmesi ile burada buluşuyor. Ortaya çıkan lezzeti siz tahmin edin. Haydi bu yaz da diyetler devam etsin ve fit günler sizinle olsun! Az Kalorili Doyurucu Yulaf Ezmesi
7) Muzlu Yulaf Ezmesi Unsuz Şekersiz Yağsız Daha Sağlıklı
Spor öncesi veya sonrasında iştahla tüketebileceğiniz nefis bir yulaf ezmesi önerisi ile geldik. Muzlu yulaf ezmesi ile kan şekerinizi dengede tutabilirsiniz. Ayrıca un, şeker ve yağ olmadan da beslenmenin mümkün olduğunu bu tarifle görebilirsiniz. Nasıl olur? dediğinizde tarif linkine tıklayın. Muzlu Yulaf Ezmesi (Unsuz, Şekersiz, Yağsız)
8) Sağlıklı Bir Seçim İçin: Frambuaz ve Kakaolu Yulaf Ezmesi
Tatlıya son vermek istiyorsunuz fakat bir türlü kendinize hakim olamıyor musunuz? Sizlere frambuaz ve kakaolu tarifimizi önersek? Puding lezzetinde ve kıvamındaki bu tarif, dilediğiniz her öğünde damaklarınıza ve sağlığınıza layık. Kaçamaksız diyetler için tarifimizi deneyin! Frambuaz ve Kakaolu Yulaf Ezmesi
Yulaf Ezmesi 1 Günde Ne Kadar Tüketilmeli?
Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Bu miktardan az ya da çok yulaf ezmesi tüketmek tercihe bağlıdır. Dengeli beslenmek için olabildiğince çeşitli içeriklere sahip gıdaların tüketilmesi önerilir. Miktarını beslenme uzmanı ile kendi bünyenize paralel olarak belirlemenizde fayda vardır.
Her Sabah Yulaf Yersek Ne Olur?
Yulaf ezmesi özellikle sabahları düzenli şekilde tüketilirse, belli bir süreden sonra tekrar acıkma süresi git gide uzayabilmektedir.
Zayıflamak İçin Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?
Diyette yulaf ezmesi tüketmek istiyorsanız az yağlı süt ya da yoğurtla ve kalorisi düşük meyvelerle leziz tabaklar hazırlayabilirsiniz.
Lif Kaynağı Yulaf Kepeğinin 5 Faydası
Yulaf Ezmesi ile Pratik ve Sağlıklı 18 Tarif
Yulaf Unu Faydaları, Kalori ve Besin Değeri, Kullanımı
Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır? Diyetisyen Onaylı Zayıflatan Diyet Listesi
Yaa muhteşemsiniz emeğinize sağlık. Ne güzel anlatmışsınız. 🙏
Ben denedim kesinlikle tavsiye ederim ♥️
bunu deneyeceğim emeğinize sağlık
Cok teşekkürler yapbilirsem ne mutlu bana
Harikasınız..
yulaf kaç kalori