Diyet ve Fit Menülerin Vazgeçilmezi
Kepek Ekmeği Kaç Kalori?
Sizin de bildiğiniz gibi her öğün için önemli olan, bir o kadar da kilo kontrolü açısından birçok tartışmanın göbeğinde bulunan ekmek, birçok alternatif seçenekleriyle karşımıza çıkar. Bu alternatifler arasında, en çok bilinen ve en çok tercih edilen ise kepek ekmeğidir. Fakat bu kadar fazla tercih edilen kepek ekmeğinin kilo kontrolüne nasıl bir etkisi olduğunu bilmek gerekir. Ayrıca ihtiyacımız olan besin değerlerine sahip olup olmadığı da oldukça önemli noktalardır.

Kepekli Ekmek Kaç Kalori?
Beslenme düzeni ve içeriği hem sağlık açısından hem de ideal kiloda olmak açısından oldukça büyük önem taşır. Her öğün için önemli olan ekmeğin tüketimi ve sindirimi ise herkes için farklı sonuçlar verir. Kimi insan az ekmek yiyerek tokluğa ulaşır ya da ekmeği kolay sindirebilir. Fakat özellikle sindirim sorunu yaşayan insanlar daha sağlıklı olduğu düşünülen ve daha kolay sindirilen kepekli ekmeği tercih eder. Kepekli ekmek unun kepeklerinden ayrılmadan yapılmasıyla elde edilir.
Kepek ekmeği denince akla ilk gelen şey zayıflamaktır. Ancak fazla tüketildiğinde kepekli ekmeğin de kilo yapabileceği söylenir. Kepekli ekmek kalori değerleri:
- 1 ince dilim (25 gr) kepekli ekmek 54 kcal
- 1 dilim kepekli ekmek kaç kalori? 1 orta dilim (40 gr) kepekli ekmek 86 kcal
- 1 kalın dilim (50 gr) kepekli ekmek 108 kcal
- Yarım (150 gr) kepekli ekmek 324 kcal
- 1 adet bütün (300 gr) kepekli ekmek 648 kcal
- 100 gr kepekli ekmek 216 kcal
Kepekli ekmeğin kalorisi ile beyaz ekmeğin kalorisi arasında belirgin bir fark olmamasına rağmen toplumdaki genel algı kepekli ekmeğin kalorisinin daha düşük olduğu yönündedir. Kepekli ekmek lif açısından daha zengin olsa da kalori olarak beyaz ekmekle neredeyse aynı kaloridedir.
Ekmek Kaç Kalori? Çeşitlerine Göre 1 Dilim Ekmek Kaç Kalori?

Kepekli Ekmek Faydaları Nelerdir?
- Yaygın olarak bilinen bir gerçek olarak kepekli ekmeğin özellikle sindirim açısından beyaz ekmeğe göre daha rahatlatıcı olduğu söylenir.
- Bağırsakları çalıştırdığı için, bağırsak kanserine yakalanma riskini yarı yarıya azaltır.
- Kepekli ekmek kabızlık yapar mı kaygısına ise bu açıklama yeterli olacaktır. Yani metabolizmayı hızlandıran kepek ekmeği, kabızlık ve hemoroid gibi hastalıkları da önler.
- Safra kesesinde taş oluşması ihtimalini de azaltır.
- Ayrıca östrojen hormonunun dolaşımını da azaltan kepekli ekmek, kadınlarda göğüs ve rahim kanserini önleyici bir etkiye de sahiptir.
- Bol miktarda vitamin içeren bu ekmek türünün, kalp ve dolaşım hastalıklarına da iyi geldiği bilinir.
Ekmek Besin Değerleri Listesi: Sık Tüketilenler
Kepekli Ekmek Besin Değerleri
- Beyaz ekmekten daha besleyici olmasının en önemli sebebi içerdiği lif oranının daha zengin olmasıdır. Lif ise beslenmeye katkısını kalori artmadan gıdaya hacim katmasıyla sağlar. Böylece uzun süre tok kalmanıza olanak verir. Kepekli ekmeğin diyetlerde çok tercih edilmesinin sebebi de budur. 1 dilimdeki lif ise 1.5 gramdır.
- Ayrıca kepekli ekmek protein açısından da diğer ekmek türlerine oranla daha zengindir. Kepekli ekmek 100 gramında 8,64 gr protein bulundurur.
- Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bir diğer önemli besin kaynağı karbonhidrat açısından da ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi sağlar. Bir dilim kepek ekmeğindeki karbonhidrat miktarı ise 30 gramdır.
- Ancak kepek ekmeğindeki karbonhidratlar kilo vermenize yardımcı olur; çünkü kepekli ekmek glisemik indeksi oldukça düşüktür; bu yüzden kan şekerinizi diğer birçok karbonhidrat gibi hızlı bir şekilde artırmaz. Yani kepekli ekmek şeker oranı açısından bir tehlike olmadığı gibi, glisemik indeksi düşük gıdalar arasında yer almasından dolayı şeker hastalarına bile önerilir.
- Ancak kepekli ekmeğin her öğünde 2-3 dilim tüketildiğinde kilo aldırabileceği gibi, kepekli ekmek kansızlık yapar mı diye sorduğumuzda ise fazla tüketildiğinde demir eksikliğine ve kansızlığa yol açabileceği uzmanlar tarafından vurgulanır.
- Özetle kepekli ekmekte ihtiyacımız olan B, E vitaminleri, diğer mineral ve besin maddelerini içerir.
Mısır Ekmeği Kaç Kalori? Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?
Kepekli Ekmek Zayıflatır Mı? Kilo Aldırır Mı?
- Öncelikle bu sorunun cevabı beslenme tarzınızın dengeli olmasına bağlı olmakla beraber, ihtiyacınız olan tüm besin kaynaklarından faydalanmanız da önemlidir.
- Bununla birlikte, ideal kiloda olmak öncelikle sağlık açısından önem taşır. Daha önce de vurguladığımız gibi, kepekli ekmek barındırdığı zengin lif içeriğinden dolayı metabolizma hızlandırıcı ve uzun süre tok tutan bir etkiye sahiptir.
- Bu sebeple diyetlerde tercih edilir. Ancak kepek ekmeği diyette veya sağlıklı beslenme düzeni için hızlandırıcı bir faktördür. Kepek ekmeğinin ayrıca antioksidan etkisi yarattığı için de zayıflamaya yardımcıdır.
- Ancak anlatılmak istenen şey, yaktığınızdan çok kalori alıyorsanız kepek ekmeği tek başına bir şey ifade etmez.
- Genel beslenme düzeninizi kalori yakmaya veya sizin için günlük ideal kaloriden fazla almamaya yönelik olarak düzenlemelisiniz. Ayrıca her öğünde birkaç dilim kepek ekmeği alırsanız bu da kalori artışına neden olabilir.
- Tüm bu bilgiler araştırılıp sizlere ulaştırılsa bile, kepek ekmeğinin besin değerleri veya kilo kontrolü açısından etkileri ile ilgili daha net ve sağlıklı bilgiler edinmek için uzman bir diyetisyenden veya konunun uzmanı bir doktordan bilgi almanızı öneririz.
- Çünkü söz konusu beslenme ve sağlık olunca, mutlaka kendi vücudumuza ve verilerimize göre bir uzman tarafından yönlendirildikten sonra harekete geçmekte fayda vardır. Lütfen herhangi bir düzenli uygulamada bulunmadan önce uzman bir doktora başvurunuz.

Ev Yapımı 5 Nefis Kepekli Ekmek Tarifi
Dengeli ve sağlıklı beslenme için ihtiyacımız olan vitamin, mineral ve lif içeriklerine sahip kepekli ekmeği, paketli bir şekilde marketten alıp tüketmek yerine, kolayca evde kendimiz üretip, temizliğinden ve sağlıklı olduğundan daha emin bir şekilde tüketebiliriz. Evde her zaman bulunan, ucuz ve basit malzemelerle kısa sürede pişirip, tüketebilirsiniz. Böylece hiçbir katkı maddesi olmadığını bilerek, içiniz rahat bir şekilde tam sağlıklı bir beslenme deneyimi yaşayacaksınız.
1) Hazır Almaya Son! Tamamen Doğal Kepekli Ekmek Tarifi
Evinizde bulunan sadece birkaç temel malzeme ile kendi ellerinizle, katkısız ve doğal kepekli ekmeğinizi elde edebilirsiniz. Yarım saatten az bir sürede sofranıza, kendi fırınınızdan çıkan kepekli ekmeği sunabilirsiniz.

2) Lezzet Garantili, Katkısız! Ay Çekirdekli Kepekli Ekmek
Sütlü ve zeytinyağlı bu kepekli ekmek tarifi hem oldukça besleyici, hem de lezzetlidir. Hafif bir tadı olmasının yanında bir de çekirdek içi ile üstü süslendiğinde oldukça doğal ve sağlıklı görünür. Fırınınızda 170 derece ile pişirip, hem hafif hem de nefis lezzete ulaşabilirsiniz.

3) Hızlı ve Çok Pratik! Kepekli Ekmek Yapımı
Her öğün tüketebileceğiniz ve paket içindeki market ekmeklerinden daha uzun süre dayanabilecek bir tariftir. Hızlıca birkaç basit malzemeyle kolay kepekli ekmek ortaya çıkarabileceğiniz tarif aynı zamanda size daha sağlıklı bir sofra sunar. En fazla yarım saat sonunda sofrada yerini alabilecek bu doğal lezzet, her gün yapabileceğiniz basit bir tarif ile karşınızda.

4) Mis Kokulu Ev Yapımı Kepekli Ekmek Nasıl Yapılır?
Fırından çıktığında mis gibi kokan ve sizi çocukluğunuza götürecek bu nostaljik tada ulaşmak çok kolay. İçerisinde pekmez ve süt gibi doğal başka lezzetler de barındıran bu tarifi zahmetsiz bir şekilde uygulayabilirsiniz. Evinizdeki fırından mis gibi doğal kokusuyla çıkan ev yapımı kepekli ekmek, sofranıza sağlıkla ve doğal besleyici lezzetiyle uzanır.

5) Kuru Domatesle Zenginleştirilen Kepekli Ekmek Tarifi
Kepekli ekmeği evinizde güvenle yaparken, birçok farklı başka doğal tat da kullanabilirsiniz. Damak tadınıza ve almak istediğiniz besine göre seçebileceğiniz pek çok seçenek bu kepekli ekmeği farklı bir lezzete ulaştırabilir. Tüm doğallığıyla ve besleyiciliğiyle kepekli ekmeğe bir de Anadolu’nun yaygın lezzetlerinden kuru domatesi eklerseniz, alışılmadık ama benzersiz bir tatla karşı karşıya kalırsınız. Hem besleyici hem de damak tadı açısından oldukça zengin bir deneyim sunan bu tarifi, kolay malzemeler ile basit bir şekilde uygulayarak, yarım saatte bu zengin tada ulaşabilirsiniz.

Ekmek Tarifleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.
1 Dilim Ekmek Yerine Geçen Sağlıklı Besinler
Ekşi Mayalı Ekmek Yapmanın Püf Noktaları ve Faydaları
Ekmek Çeşitleri, İsimleri, Türk ve Dünya Mutfağından Ekmekler
Tam Buğday Ekmeği Kaç Kalori? Besin Değeri, Faydaları, Zayıflatır Mı?
--
5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Web sayfamızda kaç kalori sorunuza yanıt verebilecek, gıdaların kalori ve besin değerlerini kapsayan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride kalori miktarını merak ettiğiniz her türlü yiyecek, içecek, yemek, tatlı & tuzlu atıştırmalık için adet, gram ve porsiyonluk detaylı bilgiler yer almaktadır. Okurlarımızın faydalanabileceği kalori ve besin değerleri, kilo kontrolü sürecinde olanlar için ilgili ürünün zayıflama ya da kilo alma sürecindeki etkileri ve diyet menülerine uygun fit tarifler tek yazıda özel olarak bir araya getirilmiştir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Kalori miktarı ve besin değerleri hakkında araştırma yaparken en doğru, kesin bilgiler ve sağlığınız için beslenme uzmanına danışmanızı önemle tavsiye ederiz.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.