Arabaşı Çorbası ve Hamuru Tarifi

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 6-8 Kişilik
  • 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

Çorba için:

  • 1 küçük tavuk göğüs eti (ben tavuksuz pişirdim)
  • 5-6 su bardağı su (çorba koyu olursa artırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • Tuz
  • Arzuya göre karabiber

Hamuru için:

  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

Annemden öğrendiğim küçüklüğümden beri tadına doyamadığım nefis bir çorba. Yapımı yöreye göre değişebilir…

Hamuru için, tüm malzemeler karıştırılır ve ocağa alınır. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaştıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alınır ve bir tepsiye dökülür. Soğumaya bırakılır.

Çorbası için, tavuk eti ve su tencereye alınır. Tavuk eti haşlanana kadar pişirilir. Tavuk eti haşlanınca ocağın altı kapatılır. Ve tavuk elde ufak ufak parçalanır. Tavuk suyunu atmayın, kullanacağız. Ayrı bir tencerede tereyağı ve salça kavrulur. Üzerine kırmızı toz biber eklenir. Ardından tavuk suyu eklenir. Kaynayınca altı kısılarak 10-15 dakika kaynatmaya devam edilir. Ayrı bir kasede mısır unu hafif sulandırılır. Kaynamakta olan çorbaya karıştırarak eklenir. Hemen arkasından didiklenmiş tavuklar ve tuzu eklenir. Kısık ateşte 12-15 dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır.

10 dakika dinlendikten sonra hamuru ile birlikte servis yapılır…

Arabaşı çorbası ile ilgili kısa bir bilgiyi de sizinle paylaşmak istedim.
(Alıntıdır)
Arabaşı Çorbası, Türk mutfağından bir çorbadır. Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir. Sanıldığı gibi Arap’larla ilgili bir yemek değildir. Öğün arasında yenildiğinden “Ara aşı” denilmiş ve bu isim zamanla değişerek “arabaşı” halini almıştır.
Arabaşı, yaygın olarak İç Anadolu Bölgesi’inde görülür. Türkiye’de Ankara, Antalya, Burdur,Denizli,Muğla,Niğde Sivas, Konya, Aksaray, Afyonkarahisar, Mersin, Eskişehir, Karaman, Kütahya, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Isparta, ve Kayseri’nin Türkmen ağırlıklı ilçelerinde bilinir. Özellikle Yozgat başta olmak üzere Konya, Kayseri, Niğde, Mersin, illerinin genelinde daha da yoğun bir şekilde yapılır.
İlk örnekleri keklik etiyle, sonraki örnekleri horoz etiyle yapılan bu çorba, soğuk geçen kış akşamlarında misafirle birlikte yenmekte, yalnızca un, su ve biraz da tuz eklenerek pişirilen hamur, çorbayla yutularak tüketilmektedir. Maliyeti çok düşüktür. Bu sebeple de diğer Anadolu yemeklerinde de olduğu, gibi Arabaşı da bir zamanların yoksul Anadolu halkının pratik zekasını temsil eder. Çorba, tavuk, hindi, tavşan veya av kuşlarının eti, tereyağ, un, salça ile bol acılı yapılır, piştikten sonra limon, kırmızı biber veya karabiber eklenir. Soğuk gecelerin vazgeçilmezidir.

..::Afiyet Olsun::..

Arabaşı Çorbası ve Hamuru TarifiArabaşı Çorbası ve Hamuru TarifiArabaşı Çorbası ve Hamuru TarifiArabaşı Çorbası ve Hamuru TarifiArabaşı Çorbası ve Hamuru Tarifi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Tarifi 26.03.2013 11:44 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 19.03.2013 22:45 tarihinde güncellendi.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Ben de Yaptım
Yorumlar (33)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    tereyağlisini açıkçası bu yıl memlekete yedim ve hiç hoşuma gitmedi oysa ben tam bir arabası delisiyim Ama mısır ununu deneyeceğim bi ara :) tekler pınar hanım ellerinie sağlık

  • Profil fotoğrafı

    az önce denedim süper oldu, Ellerinize sağlık elif hanımcım :) Yalnız bu tarife bizde Kaçamak diyorlar ;)

  • Profil fotoğrafı

    bende Yozgatliyim vede bizde cok yapariz hatta yarin de corbasini yapacaktim kavrulmus unla , bizim oralarda erkekler aralarinda yaris bile yaparlar kim daha buyuk hamur yutacak diye , kasigin boyunca yutanlar bile oluyor

  • Nilay Elif Sancaktaroğlu

    demin beri yorumları okuyorum da gerçekten komik geliyor.en sinir olduğum laf da “bu böyle yapılmaz” denmesi…:) pınarın dediği gibi sanki tarifi kendiniz çıkardınız… bu arada ellerine sağlık canım.bana da bu çorbayı ilk kez okul yıllarımda konya ereğlili bi arkdaşım yedirmişti tadını hiç unutmadım en kısa zamanda inş. ben de yapıcam…

    • Pınar Özen Ç.

      Teşekkür ederim Nilay’cım güzel yorumuna.. Artık komik deyip geçmek zorundayım bende.. çünkü anlamayanlar anlamıyor işte yapacak bir şey yok, sen ne yaparsan yap.. :)
      Tekrar teşekkürler canım,, Afiyet Olsun.

  • Rümeysamutfakta

    Bir de yerken hamurlari corbanin içine mi atiyoruz yoksa ayri tabakta mi tutuyoruz hic yemedik de :-)

    • Pınar Özen Ç.

      Rümeysa’cım bu aslında köylerimizde şu şekilde yenir. Aile dostları toplanır. Kocaman bir siniye hamuru yapılır ve dökülür. Sininin ortası boş bırakılır. Sonra sininin ortasına çukurca bir tabağa çorba koyulur. Ve herkes yere oturur siniden tam önünden birer lokmalık hamur parçaları alır kaşığına. Sonra kaşığını daldırır çorbaya . :) İşte böyle :) O yüzden bende o şekilde yapmaya çalışıyorum. Bende köyümün insanını aratmamak adına dikdörtgen küçük bir borcama döktüğüm hamuru çorbayla birlikte servis yapıyorum. Ve tabir-i caizse bandırıp bandırıp yiyoruz :):)
      Senin için küçük bir anı olmuş, “metrodaki amca ve arabaşı çorbası” :):):)
      Yaptıktan sonra yorumlarını bekliyorum canım, bu arada sınavlarında başarılar dilerim Rümeysa’cım, kendine iyi bak.

  • Rümeysamutfakta

    Gecen senenin yazindan beri bu corbanin adini ariyorum. Metroda bir amca bana yöresel bir corbalari olduğunu ve hamurunu çiğnemeden yuttukarini anlatmisti, ben de çok garipsemistim Allah Allah yutarken birşey olmuyor mu diye, o da yok yok kaymak gibi iniyor demisti :-) ama ne adini ne de tarifini verdi :-) sanirim o çorba bu çorba, snav haftam bitince denemek istiyorum ben de :-) ellerine saglik pinar abla :-)

  • Profil fotoğrafı

    o zaman arabası demeyın yaptıgınıza sızde arabası neymıs arastırınbıde oyle yazın tarıfınızı

    • Pınar Özen Ç.

      Size artık bir şey diyemiyorum; çünkü başkalarının yöresel tariflerine ve emeklerine saygı göstermeyen, kendi tarifinden başkasının doğruluğunu kabullenemeyen bir insan sanıyorum yemek yapmak ne demektir onu da bilmiyor.
      Madem benim çorbamı beğenmiyorsunuz girip bakmayın efendim ve yorum da yapmayın.
      Ben de kendi yaptığım tariflerimi çok farklı halleriyle farklı yapım tarzlarıyla görüyor ve beğeniyorum. Çünkü yemek işi her yerde herkeste değişkenlik gösterir. Bu da yemek yapmayı bir sanata dönüştürür. Herkes istediği gibi yemek yapar istediği isimle, fotoğrafla ve yapım şekliyle bize aktarır. Dileyen beğenir dileyen beğenmez. Kimsenin o ismi o yöreyi yargılamaya hakkı yoktur.

  • Pınar Özen Ç.

    Sibel hanım bu çorbayı ezelden siz mi çıkardınız acaba sorabilir miyim. Burada aslı budur demek yanlış olur. Yozgat yöresinde farklıdır bizim yörede farklıdır, lütfen tarifimde yazdıklarımı ve yorumları iyi okuyunuz.
    “BU TARİF BİZİM YÖREDE MISIR UNUYLA YAPILIYOR”
    Bu konunun bu kadar uzatılmasının bir anlamı yok artık…
    Mısır unu veya un, tereyağı veya sıvı yağ her neyse… siz öyle yapıyorsunuz ben böyle yapıyorum. Afiyet Olsun.

  • Profil fotoğrafı

    mısır unyla yapılmaz bu ya normal unla yapılır aslı budur yozgata aıtır teryagıda kullanılmaz

  • Profil fotoğrafı

    Sevim Hanım,
    Canada’ya Selamlar…
    İmkanınız olur, yolunuz düşerse Niagara Şelalesi’ni gezin bizim yerimize de…
    Pınar Hanım’ın ellerine, emeğine sağlık.
    Bu güzel lezzeti bizlerle paylaştığı için.

  • Profil fotoğrafı

    Paylaşım icin teşekkürler evet il den ile değişir biz yozgatliyiz ama canada da kalıyoruz ve her kıs soğuk akşamlarda herkes toplanır arabası yenilir ama biz normal un ile yaparız gelicek sefer birde Mısır un ile denicem insa Allah şimdiden paylaşım icin tesekur ederim
    Sevim

  • Profil fotoğrafı

    Yok böyle bir kültür, böyle bir zenginlik…

    Muğla’da da tattım Arabaşı’nı. Muğla ve çevresindeki illerde mısırunu, Konya ve çevresindeki illerde bildiğimiz un ile yapılıyor genellikle.

    Bundan dolayı;
    İl il gezmek, yöresinde tatmak gerek Türk Mutfağı’nın güzelim lezzetlerini…

  • Profil fotoğrafı

    mısır unuyla yapıpta malzemenizi çöpe atmayınız .bunun lezzetini veren undur.

    • Pınar Özen Ç.

      Meral hanım yaptığınız yorum çok saygısızca.. Ne demek çöpe atmayınız. Ben tariflerimi bu siteye bu güzel nimetler çöp olsun diye göndermiyorum. Denediniz mi ki lezzetinin kötü olduğunu düşünüyorsunuz. Ha denerseniz ve beğenmezseniz de uygun bir dille beğenmediğinizi dile getirir ve yapanlara saygınızı göstermiş olursunuz. Küçüklüğümden beri şehrimin bulunduğum kesiminde ve köyümüzde hep bu şekilde yapılır ve bilinir. Ama şehrimin başka kesimlerinde un ile yapanlar bile var. Yukarıda
      “YAPIMI YÖREYE GÖRE DEĞİŞEBİLİR” diye boşuna yazmamışız herhalde… Lütfen emeğe saygı.

  • Profil fotoğrafı

    kayseriliyim yıllardır da arabaşı yaparız ama kesinlikle mısır unu kullanmayız. ayrıca çorbasına lezzeti veren meyanesidir. meyane: unu yeterli miktarda yağla güzelce kavurduktan sonra salça eklenir. topaklanmasın diye biraz suyla aılır ve üzerine tavuk suyu dökülür. normal çorbadan biraz fazla kaynatılır. ve kaynamaya başlamadan içine kurutulmuş çok acı biberler atılır. acısı tamamen çıkmadan alınmaz. karabiber kullanılmaz asıl acı tadını kurutulmuş biberden alır. hamur daha farklı. 1 ölçü una 6 ölçü su katılır ve topak bırakmadan sürekli karıştırılarak kaynatılır. kaynayınca tuzu eklenir. çok kaynamaması gerekiyor. yoksa tepsiye döküldükten sonra hamurun üzeri çatlayabiliyor. kaynadıktan sonraki kıvamı koyu boza kıvamı gibi olmalı. bu şekilde daha lezzetli olduğundan emin olabilirsiniz.

  • Profil fotoğrafı

    biz de kayseride uzun yıllar kaldık ve ordan öğrendik arabaşını,süperdir.kış günleri her akşam yani geceye doğru yapıyorum,eşim kahramanmaraşlı ona da alıştırdım,löp löp yutuyo valla :) ancak biz normal un kullanıyoruz,çorbada da hamurunda da.mısır unu nasıl olur onu bilemedim.ellerinize sağlıkk

  • Profil fotoğrafı

    pardo nerelisiniz geçen de batır mayı yayınladınız pek blen yok da bu tarifleri ben karaman tarafındanım da merak ettim

  • Mine Yalcin Budak

    bende haftasonu yapmıştım ve fotoğraflamıştım
    mısırunuyla yapıldığını ilk defa gördüm
    elinize sağlık pınar hanım

  • Profil fotoğrafı

    İl il gezmek, yöresinde tatmak gerek Türk Mutfağı’nın güzelim lezzetlerini…
    Yok böyle bir kültür, böyle bir zenginlik…
    Konya denince; Etli ekmek, Tirit veee Arabaşı (İlk Konya’da tattığım için)…

    Hem tarif hem de bilgi paylaşımınız için çok çok teşekkürler…

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Topalak Çorbası Tarifi

Topalak Çorbası

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Hanımağa Çorbası Tarifi

Hanımağa Çorbası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Helle Çorbası (Un Çorbası) (Videolu) Tarifi

Helle Çorbası (Un Çorbası) (Videolu)

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Hedik Çorbası Tarifi

Hedik Çorbası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Sıkıcık Çorbası Tarifi

Sıkıcık Çorbası

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tek Tava Mantı Makarna Tarifi

Tek Tava Mantı Makarna

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tavuk Tantuni Tarifi

Tavuk Tantuni

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Çilekli Baton Pasta Tarifi

Çilekli Baton Pasta

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Erişteli Pancar Salatası Tarifi

Erişteli Pancar Salatası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yoğurt Pastası Tarifi

Yoğurt Pastası

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kahvaltılık Hamur İşleri: Kolay ve Değişik 30 Tarif Tarifi
Kahvaltılık Hamur İşleri: Kolay ve Değişik 30 Tarif

Günün en mutlu anı kahvaltı için hamur işi tarifleri listemiz sizi tıka basa doyuracak! Pratik…

Kolay Hamur İşleri 20 Pratik ve Lezzetli Tarif Tarifi
Kolay Hamur İşleri 20 Pratik ve Lezzetli Tarif

Çoğumuzun hamur işleri ile arası pek bir iyi. Bu kategoriye giren tüm tariflerin, çay saatlerine…

Enfes Hamur İşleri Tarifleri ile: Hamur Nasıl Yapılır?
Enfes Hamur İşleri Tarifleri ile: Hamur Nasıl Yapılır?

Hanımlar Toplanın Karbonhidrat Partisi Yapıyoruz: Hamur İşleri Unun, su ve başka nemli gıdalarla, içerisine hava…

Şeker Hamuru Nasıl Yapılır, Açılır?
Şeker Hamuru Nasıl Yapılır, Açılır?

Şeker Hamuru: Pasta ve Kurabiyelerin Süslü Hali Doğum günü, sevgililer günü gibi özel günlerde sevdiklerinize hazır…

Ekonomik ve Kolay Öğrenci Yemekleri Tarifi
Ekonomik ve Kolay Öğrenci Yemekleri

Öğrenciliğin eğlenceli, tatlı zorluklarının yanında kendi başına hayatını sürdürebilme yetisi kazanmaya çalışmak biraz zahmetli olabilir.…

İspanya Yemekleri ve Mutfak Kültürü Tarifi
İspanya Yemekleri ve Mutfak Kültürü

İspanyol Mutfağına Dair İspanya Akdeniz iklimine sahip bir ülkedir. Avrupa ile Afrika arasında önemli ve…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Tarifler Geri
Videolar Geri