Pilavın Yanına En İyi Gidecek 12 Videolu Tarif

Pilavın Yanına En İyi Gidecek 12 Videolu Tarif Tarifi

Pilavın Yanına En Güzel Ne Yapılır?

Pirinç pilavı kültürümüzde neredeyse her yemekle uyum sağlayabilen en favori lezzetlerden biridir. Hatta tek başına bile bir öğün için yeterli olan pilav daha çok pirinç pilavı olarak düşünülür ama bulgur ve şehriye pilavları da çokça tüketilmektedir. Yemeklerimizin genelinin de et yani protein ağırlıklı olduğunu düşünürsek karbonhidrat – protein uyumu açısından pilavın sevilmesine şaşırmamak gerekir.

Pilavın Yanına Ne Gider?

  • Etli Kuru Fasulye
  • Nohut Yemeği
  • Türlü
  • Patlıcan Musakka
  • Bezelye
  • Tavuk Sote
  • Zeytinyağlı Barbunya
  • Kuru Köfte
  • Zeytinyağlı Taze Fasulye
  • Tavuk Haşlama
  • Ciğer
  • Tas Kebabı

Peki hem pratik hem de birçok alternatife sahip pilavın yanına ne gider kolay hazırlanabilen yemekler nelerdir, pilav yanına tarifler neler olabilir? Merak ediyorsanız fazla düşünmeden sizin hazırladığımız listeye bir göz atın!

Tarif için: Pirinç Pilavı

Pilavın Yanına Ne Gider? En İyi 12 Nefis Tarif

1) Etli Kuru Fasulye

Pirinç pilavının yanında etli kuru fasulyeye kim hayır diyebilir ki! Sadece pirinç pilavıyla da değil bulgur pilavının yanında ne gider denilince de akla direk etli kuru fasulye gelebilir. Hem protein bakımın zengin hem de pilavın yanına en iyi eşlik edecek kuru fasulyeyi hazırlamak için tarifimiz hazır! Beyaz pilavın yanına ne gider sorusunun en leziz cevabı olan etli kuru fasulyeyi bu tarifler yaparsanız lezzet patlaması yaşamaya hazır olun.

Tarif için: Etli Kuru Fasulye Yemeği (Videolu)

Etli Kuru Fasulye

2) Nohut Yemeği

Pilav yanına ne gider diye düşününce akla hemen nohut gelir. Hatta nohut ve pilav aslında tek bir yemekmiş gibi sıkça birlikte anılırlar. Bakliyatların baş tacı nohut sofraları şenlendirdiği an yanına eşlik edecek bir lezzet arar. Bunun içinde pilav direkt imdada yetişir. Bize de hem pirinç hem de bulgur pilavıyla yakışan bu lezzetli nohut yemeği tarifini vermek düşer! Her denemede enfes sonuçlar alabileceğiniz yumuşacık nohut yemeği tarifi linkte sizleri bekliyor.

Tarif için: Nohut Yemeği (Videolu)

Nohut Yemeği

3) Türlü

Nohutlu pilavın yanına ne gider deyince insanın gözünüzün önüne hemen enfes bir türlü yemeği geliyor. Birçok sebzeden hazırlanabilen türlü, hem vitamin hem de lezzet bakımından pilavı tamamlar. O zaman en vitaminli kolay türlü yemeği tarifini sizler için verelim! Sofrayı kuruyorsunuz pilav cacık hazır, peki pilav cacık yanına ne gider? Tabii ki türlü.

Tarif için: Türlü (Videolu)

Patlıcanlı Türlü Yemeği

4) Patlıcan Musakka

Kıymanın patlıcanla en güzel buluştuğu yemeklerden biri olan musakka pilavın her çeşidiyle güzel gitse de şehriye pilavı yanına ne gider sorusunun en favori cevabıdır. Şehriye genellikle pirinç pilavı ile birlikte kullanılır ama tek başına bile musakka yemeğinin lezzetiyle bütünleşmeye yeter. Biz de şehriyenin yanına gidecek en ideal musakka tarifini sizin için hazırladık! Pilavın yanına gidecek yemekler arasında favoriler arasında olan patlıcan musakka ile lezzeti ikiye katlamaya hazır olun.

Tarif için: Patlıcan Musakka Yapılışı (Videolu)

Patlıcan Musakka Yapılışı

5) Patatesli Havuçlu Bezelye

Genellikle etli yemeklerle pilav yakıştırılsa da tavuklu pilav diye de bir şey var! Öyleyse tavuklu pilavın yanına ne gider sorusuna artık son veriyoruz; çünkü patatesle ve havuçla süslenmiş enfes bir bezelye yemeği tarifimiz var! Mevsim sebzeleriyle de zenginleştirebileceğiniz bu tarif çok hoşunuza gidecek! Pilavın yanına ne gider basit bir şekilde hazırlayabileceğim sebzeli bir tarif olsa keşke diyenleri buraya alalım.

Tarif için: Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği (Videolu)

Bezelye Yemeği

6) Tavuk Sote

Pilavın yanına en güzel ne gider diye araştırırken kuşkusuz karşınıza tavuklu tarifler çıkar. Karbonhidrat zengini pilavın yanına en iyi gidecek lezzetlerden biri de şüphesiz protein deposu tavuktur. Hele ki içinde en vitaminli sebzelerin bulunduğu tavuk soteyle pilav bir araya gelirse bu lezzet tadından yenmez. Öyleyse enfes tavuk sote tarifimize bir göz atın!

Tarif için: Tavuk Sote (Videolu)

Tavuk Sote

7) Zeytinyağlı Barbunya

Bazı lezzetler vardır ki pilavla bir araya gelince farklı bir boyut kazanır. İşte barbunya bunun en iyi örneklerinden biridir. Özellikle zeytinyağı ile pişmiş yumuşacık barbunya pilavla birlikte damakta bütünleştirir. Lezzetli bir barbunya yemeğinin incelikleri de tarifimizde gizli! Pilavın yanına ne gider meze gibi ne hazırlayabilirim diyorsanız zeytinyağlı barbunyayı deneyebilirsiniz.

Tarif için: Zeytinyağlı Barbunya Yemeği (Videolu)

8) Kuru Köfte

Pilavın yanına ne iyi gider araştırması yaparken kuru köfteyi de asla es geçemeyiz. Pilav sadece sulu yemeklerin değil kuru yemeklerinin de baş tacıdır. Özellikle ızgara da ya da tavada pişen kuru köftenin yanında pilav adeta bir lezzet patlaması yaratır. Pilavınızın yanına yakışacak en lezzetli kuru köfte için tarifimiz hazır! Özellikle domatesli pilavın yanına ne gider diye spesifik bir araştırmaya girdiyseniz kuru köfteyi mutlaka denemelisiniz.

Tarif için: Kuru Köfte (Videolu)

Köfte Tarifi

9) Zeytinyağlı Taze Fasulye

Özellikle yaz aylarında soframızı zenginleştiren, buharı üstünde taze fasulyenin yanına eşlik edebilecek ilk lezzet pilavdır. Genellikle taze fasulyenin yanına pirinç pilavı düşünülse de bulgur pilavı da oldukça yakışmaktadır. Pilav tercihiniz ne olursa olsun taze fasulye tarifiniz bizden! Pilavın yanına ne gider kolay hazırlayabileceğim sağlıklı bir seçenek olsa keşke mi diyorsunuz, taze fasulye imdadınıza koşuyor.

Tarif için: Zeytinyağlı Taze Fasulye (Videolu)

Zeytinyağlı Taze Fasulye

10) Sebzeli Tavuk Haşlama

Pilavın yanına ne yakışır dediğimizde gözümüzün önüne iyi haşlanmış bir tavuk gelmesi olasıdır. Tane tane dökülen kıvamında pişmiş pilavınızın yanına tavuk haşlamaya ne dersiniz? Sebzeli, protein deposu tavuk haşlama ve doyurucu pilavın bir araya geldiği menü şimdiden ağız sulandırdı bile!

Öyleyse yiyenin bir daha isteyeceği sebzeli tavuk haşlama tarifimize bir göz atın deriz! Badem ve tavuk tat açısından iyi bir uyum yakalar bu yüzden bademli pilavın yanına ne gider diye düşünenler de sebzeli tavuk tarifimizi deneyebilirler.

Tarif için: Tavuk Haşlama (Videolu)

Tavuk Haşlama

11) Dana Ciğer Sote

Pilavın yanına ne yemek yapsam diye düşünenlere şöyle lokum gibi ağızda dağılan dana ciğer tarifimizle geldik! Besleyici ve çok lezzetli dana ciğer sote tarifini deneyenler müdavimi oldu; sevmeyenlerin de fikrini değiştirdiğini şimdiden belirtelim… Yumuşacık ipuçları, adım adım detaylı tüm yapılışı ile en beğenilen dana ciğer sote tarifi pilavın yanına çok yakışacak!

Tarif için: Dana Ciğer Sote Nasıl Yapılır? (Videolu)

Dana Ciğer Sote Nasıl Yapılır? (Videolu)

12) Tas Kebabı

Lokantalarda yediğiniz o orijinal lezzette tas kebabını kendi mutfağınızda pekala pişirebilirsiniz! Lokum gibi eti ve patatesleri ile pirinç pilavının yanına çok yakışacak tas kebabı tarifi videolu anlatımıyla Nefis Yemek Tarifleri mutfağının en gözde kebapları arasında. Pirinç pilavının yanına kebap arayanlara evde pratik çözüm!

Tarif için: Tas Kebabı (Videolu)

Tas Kebabı (Videolu)

Pilavın Yanına En Kolay Ne Gider?

Eğer pilavınız varsa ve dakikalar içinde bir yardımcı yemek hazırlamak istiyorsanız; soslu tavuk alıp tavada pişirebilirsiniz. Kolay bir yemek olsun diyorsanız dondurucuda köfte kullanarak pilaya uyumlu bir menü çıkarabilirsiniz. Hiç zamanınız olmadığı günlerde cacıkla ya da mevsim salatasıyla pilavınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Pilavın Yanına Hangi Salatalar Yapılır?

Pilav bulgurla ya da pirinçle yapıldığında oldukça doyurucu ana yemek haline gelir. Sebze taratorlarını pilavla sunma imkanınız olduğu gibi yoğurtlu servisler de yapabilirsiniz. Patlıcan közleme, sebze söğüş ya da havuç taratorla pilavı lezzetlendirebilirsiniz.

Etli Pilavın Yanına Ne Gider?

Etli pilav menüsü hazırladığınızda, masada diğer servislerde et kullanmak zorunda değilsiniz. Sindirimi daha kolay salata çeşitleri, sebze çorbaları, kırmızı mercimek çorbası ya da kebapçı salatası gibi lezzetli dokunuşlar yapabilirsiniz.

Tarif için: Şehriyeli Pirinç Pilavı (Videolu)

Şehriyeli Pirinç Pilavı (Videolu)

Pilav Tarifleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Leziz Pilavların Sırrı: Baldo Pirinç

Perde Pilavının Yanına Videolu 10 Leziz Tarif

Özbek Pilavının Yanına 10 Nefis Resimli Tarif

Pirinç Pilavı Püf Noktaları – Lezzeti Uçuracak Tam Kıvamında 10 İpucu

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda yanında ne yenir, yanına ne pişirilir sorularınıza yanıt verebilecek menü fikirlerini kapsayan listeler genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çorbalar, farklı sebze ve et yemekleri, pilav - makarna - mantı çeşitleri için yanında servis edebileceğiniz tamamı denenmiş, birebir ölçülü ve lezzet garantili tarifler yer almaktadır. Damak zevkinize veya mevcut malzemelerinize göre, sunmuş olduğumuz tarif önerileri arasından dilediğinizi seçip uygulayabilirsiniz. Aklınızdaki yemeğin yanına ne yakışacağını düşünmekle vakit kaybetmeden resimli ve videolu tarif seçenekleri sayesinde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Ülkenin en zengin yemek arşivinde birbirinden lezzetli, güvenilir tarifler çorbasından salatasına, ana yemeğinden tatlısına menünüzü taçlandırmak için sizleri bekliyor!

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İnce Bulgur Pilavı Tarifi

İnce Bulgur Pilavı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
En Muhteşem Pilav Sebzeli Pilav Tarifi

En Muhteşem Pilav Sebzeli Pilav

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Çayın Yanına Güzel Gidecek havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Çayın Yanına Güzel Gidecek havuçlu Cevizli Kek

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Özbek Pilavı (En Pratiğinden) Tarifi

Özbek Pilavı (En Pratiğinden)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri