Bir Osmanlı Yemeği ( Kul Aşı)

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 6-8 Kişilik
  • 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme

Bir Osmanlı Yemeği ( Kul Aşı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4  su bardağı kadar kuşbaşı dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz ( tuz sizde)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon ( çok çok az 1-2 tutam)
  • 1 yemek kaşığı un ( nişastalı sosu yapmayacaksanız 2 yemek kaşığı un kullanmalısınız)
  • Normal tarifte aşağıda ki  nişastalı sos yok ama bence nişastalı sos yemeğin suyuna çok güzel bir kıvam veriyor isterseniz aşağıda ki nişastalı sosu yapabilirsiniz isterseniz de yemeğe ilk başlarda  eklenen 1 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı un olarak ekleyebilirsiniz….tercih sizin…ben yemeği nişastalı sosa göre anlatacağım…

Sosu :

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası ( silme )
  • 1 çay bardağı ( oda ısısında ) su ile açılıp bir sos hazırlanacak.

Bir Osmanlı Yemeği ( Kul Aşı) Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Rivayet odur ki ;

Osmanlının Macaristanı kuşattığı sıralarda Fatih Sultan Mehmet Hanın askerleri güç kazansın ,güçlü olsun diye  kazanlar da pişirttiği  (asker karavanası) yemeğin adı  ” Kul aşı” imiş..Osmanlının ” Kul aşı” yemeği zaman içinde Macarların geleneksel yemeği “Gulaş” a dönüşmüş…..

Gulaş  ( Gulash) Macaristanın  geleneksel yemeklerinden biridir ve   dünyaca ünlüdür…Gulaş Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir…diyelim ve hadi başlayalım…

Başlamadan önce şunu özellikle belirtmek isterim bu yemek dana eti ile pişiyor ama biz parça et olarak kuzu seviyoruz o nedenle tarifte kuzu eti kullandım…..hoş kuzu etinin de handikapı kuzu eti pişince lif lif dağılabiliyor dana eti daha ise kuzuya göre daha  tok lif lif ayrılmamış oluyor….tercih sizin … yemeği dana eti yapımına göre anlatacağım…

Yemeği yapmaya başlamadan önce yemekte kullanacağınız etinizi 1-2 saat (çeşme suyunda) su da bekletin devamında da eti süzgeç ile iyice süzün..

Yemeği pişireceğiniz zaman ilk  iş 1 silme yemek  kaşığı mısır nişastasını  1 çay bardağı oda ısısında ki  su ile açın..açtığınız nişastalı suyu  bir köşede bekletin ..nişastalı su  sırasının gelmesini  beklesin…(sakın nişastayı sıcak su ile açmaya çalışmayın açamazsınız nişasta top top toplanır kalır.. nişastayı ya soğuk yada oda ısısında ki su ile açmalısınız)

Tencerede tereyağınızı eritin,tencerenizi kızdırın..kızmış tencereye suyu süzülmüş etleri ekleyin..etleri 3-4 dakika harlı ateşte çevirin…şimdi tencereye 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın kısığa yakın orta ateşte etler ilk önce sularını  versin sonra da  sularını  çeksin..etler sularını çekerek hafiften yağına kaldı ( resimleri inceleyebilirsiniz)şimdi tencerenize yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanları ve tam bölünmemiş sarımsakları ekleyin tüm malzemeyi harmanlayın şimdi yine tencerenin kapağını kapatın soğanlar sarımsaklar  tencerenin içinde yemeğin buharı ile yumuşasınlar…

Soğanlar yumuşadı şimdi tencereye 1 yemek kaşığı un ekleyin ( nişastalı sos yapmayacaksanız 2 yemek kaşığı un ekleyin)  ve tencerede ki  tüm malzemeyi karıştırın..unu çok  kısık ateşte karıştırarak ete yedirin unu etle beraber biraz kavurun bu aşamada un tencerenin  dibine hafiften yapışacak ( resimlere bakabilirsiniz) bu olması gereken bir şey bu yemeğin suyuna kıvam verecek un yandı sanmayın ama bu aşamada kısık ateş kullanmayı da sakın unutmayın….sıra salçalarda yemeğe salçalarını ekleyin ve yine tüm malzemeyi harmanlayın..defne yapraklarını,baharatları sirkeyi yemeğe ekleyin ve yemeğin pişeceği sıcak kaynar suyu yemeğe  verin…( DİKKAT !!!! yemeğe pişmesi için mutlaka kaynar su ekleyin yemeğe sakın soğuk su eklemeyin soğuk su eklerseniz etler sertleşir, sıkışır kalır)..

Ateşin altını açın yemeği kaynatın ..yemek kaynayana kadar sizde kaşıkla tencerenin dibini hafif hafif  kazıyarak yemeği  karıştırın….yemeğin  suyu kaynadı şimdi ateşin altını iyice kısın..yemek kısık ateşte uzun süre içli içli yavaş yavaş  pişsin ( en az 2 saat)…. son aşamalara yaklaşırken yemek tarifinin ilk başında su ile açtığımız nişastayı yemeğe ekleyelim…. nişastayı yemeğe ekledikten sonra yemeğin suyu kıvam alana kadar bir süre daha yemeği pişirin ..nişasta yemeğin suyunu hafiften koyulaştırdıysa  işlem tamam…

NOT : Bu nişastalı karışım yemeğin suyuna kıvam verecek yemeğin suyu akıcı kıvamlı çorba gibi yada nasıl diyeyim  hafif sulu jöle gibi olacak…

Yemek pişerken arada sırada yemeği mutlaka karıştırmalısınız ki yemek dibine tutmasın…

Yemeğiniz pişti ..pişen yemeğin içinden sarımsakları ve defne yapraklarını çıkartın.. yemeğiniz sunum için hazır…yemeğinizi bir 10 dakika kadar dinlendirip, demlendirip öyle sunum yapın…

Pişen yemeği püre yada pirinç pilavı eşiliğinde sunum yapmanızı öneririm..pürenin üstüne birazcık da yemeğin jölemsi suyundan eklerseniz  çok daha şahane olur…

Afiyetler olsun…

NOT : Yemek pişerken siz pürenizin hazırlıklarını yapabilir ikiliyi sıcak sıcak birlikte sunum yapabilirsiniz…

Püreye tabakta ortası boş kase şekli verdim eti pürenin ortasına yerleştirdim..pürenin üstüne  yanlarına da  yemeğin sosundan gezdirerek sunum yaptım….. Biz püreyi bebek maması kıvamında el blenderi ile yapılmış şekilde sevmiyoruz siz seviyorsanız sıvı püreden yatak yapıp yemeği püre yatağı üstünde de sunum yapabilirsiniz…tercih sizin…

Daha öncede belirttiğim gibi yemeğin orjinali dana eti ile yapılıyor ….

Yemeği kuzu eti ile yapmak isteyenler, onlar da yemeği aynı şekilde pişirebilirler..kuzu eti kullananların yemeği daha kolay  pişecek daha yumuşak olacaktır…

Çok nadir olsa da bazıları yemeği  tabakta alınca  yemeğin üstüne  krema veya süzme yoğurt ekleyip üstüne maydanoz serpiştirerek de servis ediyorlar..tercih sizin…

Unutmayın yemeği çok  kısık ateşte ve uzun süre içli içli  pişirmelisiniz…

Eğer yemek pişerken yemeğin suyu az gelirse ve sizin yemeğe  ekstra su eklemeniz gerekirse yemeğe sıcak su ekleyebilirsiniz..Yemeğin suyunun pişme kıvamını siz belirlemelisiniz  bu yemek çok duru sulu olmamalı…yemeğin suyu koyu ama akışkan çorba gibi olmalı…

Resimleri incelerseniz yemeğin ilk başta ki ve nişastalı sos eklendikten sonra ki ( suyunun) halini gösteren resimlerden ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz…

Yemek pişerken yemeğe eklenecek sıcak  su miktarı etlerin  2-3  parmak üstüne çıkacak kadar olmalıdır… eğer nişastalı sos yemeğin suyunu  çok koyulaştırır ve siz bundan hoşlanmazsanız yemeğin suyunu tekrar sıcak su ile inceltebilir açabilir 5-6 taşım kaynatıp ocağın altını kapatabilirsiniz….

Ayrıca Macar Dana Gulaş içine  kırmızı ve yeşil biber,domates,patates konularak da pişirilebilir…benim tarifini verdiğim yemek bizim “Kul Aşı ” yani kısaca Osmanlı et yahnisi  :))))) 

Hoşça kalın

Bir Osmanlı Yemeği ( Kul Aşı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Bir Osmanlı Yemeği ( Kul Aşı) 14.11.2016 10:29 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 14.11.2016 10:29 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Yorumlar (49)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    o kadar uzun yazmışsınız ki… vakit kaybı olacağı için kaydetmeden çıkıyorum., 🥴 hayırlı günler.

  • Profil fotoğrafı

    Çok severek ve begenerek yapıyorum elinize sağlık

  • Profil fotoğrafı

    Tarif çok güzel ama bu kadar detaylı ve uzun olması, sanki çook zor bir yemekmiş hissi veriyor.Biraz daha kısa yazarsanız daha iyi olur. Lütfen yanlış anlamayın. Tarif için teşekkürler 🤗

  • Profil fotoğrafı

    hayirli aksamlar canan hanim. öncelikle tarifiniz icin cok tesekkür ediyorum ellerinize saglik. kul asi ne zamandir tarif defterimde ekli ama bi türlü yapmaya firsatim olmamisti. bi kac hafta önce ilk defa kizim icin yaptim. kizim bu arada anaokuluna yeni basladi ve ögle yemegini orda yiyor. et veya tavuk olan günler menüde olan yemeklere benzer seyler yapip gönderiyorum. almanyada yasiyoruz ve ana okulundaki etler helal kesim olmadigi icin o günler kizima özel yemek gönderiyorum. öylelikle kul asini yaptim tabiki evdede yedik esimle. gercekten cok muhtesem et okadar yumusacik olduki. zahmetli bir yemek bana göre ama keyif alarak yaptim. sirf bana yaği biraz fazla geldi.o gün midem mi hassasti ondan mi öyle oldu bilemiyorum.ama bir daha yaparsam yagini biraz azaltarak denemek istiyorum. tekrar tarif icin tesekkürler ve ellerinize saglik :))

  • Profil fotoğrafı

    gerçekten mükemmel bir tarif çok begendim ellerinize emeğinize sağlık 🤗 fotoğrafta paylaşırım inşallah bu 2. yapışım

  • Profil fotoğrafı

    Canan hanım süpersiniz ‍♂️ peki bu yemeğin yanına ne yapabilirim

  • Zeynep'in Annesi

    Superrr oldu sahaneee lezzetli

  • Feride topuz

    m erhabalar güzel insan tariflerini her zman güvenerek yaptigimi ve harika olduğunu tekrar söylemek isterim. :**** bu yemeğinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum harika oldu fotoğraf gönderdim sürekli yapacağım artık bu arada nisastanin yemeğe kattığı fark gerçekten ortada yoğunluğu tadı ekmek banilacak kıvamda. sizi gormesem de tanimasam da yazdiklariniz bana samimi geliyor ve sizi tebrik ediyorum bunca emek sarf edip ayrıntılı yazdığınız için. yemek yapamayan yumurtayi kabuguyla kırıp pişiren ve binlerce böyle arkadaşımız var ve bizde annemizin karnında ogrenmedik acili tuzlu yagli binlerce yemegim oldu ve açıkçası uzun yazılmış die bir insana bu kadar yuklenilmez size böyle yorumlar yapılması çok farklı geliyor bana . Neyse harikasiniz binlerce kişiye yardiminiz oluyor benim kac tane arkadaşım var bunu samimiyetle söylüyorum sitede iyi yemek yapan hangisi diyolar sadece sizi söylüyorum . pasta yapan kim semiray ergun diyorum. eee kurabiye yapan kim canan talay diyorum zaten elif hanim ve yasemin hanımı tüm türkiye biliyor :))) size uzun uzadıya gerçekleri yazdım sevgiler gönderiyorum :))

    • Canan Gunduz

      Genç ,becerikli ,açık sözlü, yiğit arkadaşım merhabalar :)))))

      Tatlım ilk önce bana güvenerek yemeği denediğin için sana çooooook teşekkür ederim…itiraf etmeliyim ki senin yemeğin benimkinden çok çok güzel olmuş tabakta şahane görünüyor ellerine sağlık…sonrada güzel sözlerin ve övgülerin en önemlisi de farkı fark edebildiğin için teşekkür ederim… tam senin yolladığın fotoğrafa bakıyordum ki yanıma eşim geldi gözlerini bilgisayardan alamayarak gözlerini kocaman kocaman açarak “sen böyle bir yemek mi yaptın :))) ” dedi bende ” yok gördüğün resmi ben yapmadım o benim tarifini yapan genç becerikli bir arkadaş bu onun tabağı ” dedim “” oooo şahane yapmış o zaman” dedi :)))))) biz akşam 17.00- 18.00 gibi akşam yemeği yediğimiz için belli ki karnı da acıkmış….akşam yemeğinde kıymalı lahana dolması , ezo gelin çorba yemiş olan eşimin senin et-püre ve pilav üçlemesini görünce aklı başından gitti :)))))))))) dedim ya şahane olmuş tekrar ellerine sağlık…test edildi onaylandı :)))))))

      Uzun yazma konusunda ise “meyve veren ağacı taşlarlar” şekerim …… ayrıca o kişilere amiyane tabirle ” nazar etme ne olur çalış seninde olur” diyorum hahhahhahhhhhhhhhhh..gülüp geçiyorum ama bazen tepem atmıyor da değil özellikle seviyesiz üslup takınanlara hele hele bilgisi olmadan fikir sahibi olanlara ön yargıları tavan yapanlara ,ego patlaması yaşayanlara katlanamıyorum..onlar benim bu sitede kendime belirlediğim misyonumu anlayamıyorlar ve anlamayacaklar bu konuda da onlar için bir şey yapamayacağım üzgünüm …

      Şekerim sana,ailene ve arkadaşlarına çoook güzel bir hafta sonu diliyorum…

      Hoşça kal

  • Ayşe sucu

    Elinize sağlık ama osmanlı da salça yok o zamanlarda bildiğim kadarıyla

    • Canan Gunduz

      Ayşe hanım merhabalar,
      Bu konuda yorumlarda bir kaç şey yazmıştım ama tekrar yazayım…

      Haklısınız ve doğru biliyorsunuz….. Osmanlı domates,patates ve patlıcanı bilmiyordu domates ve patates Amerikanın fethi ile ilk Avrupa’ya oradan da bize geldi…… dolayısı ile domates Osmanlıya 18 yy sonunda geldiği için o zamanlardan önce yapılan yemekler tabii ki domateste salçada yoktu …. ama bugün var ve onlarsız yemek ne yazık ki pek yapmıyoruz o nedenle bu o zaman yapılan yemeğin bugünkü versiyonu diyebiliriz…
      ( yemeklerin domates yada salça ile yapılması bizim damak tadımıza daha uygun) diyelim ve domates hakkında birazcık bilgi verelim….

      Domatesin Anavatanı Amerika domates tohumları Kristop Kollomb’ un Amerikayı keşfiyle İspanyol gemileriyle Avrupa ya gönderilmiş ilk başlarda zehirli sanıldığı için yenilmemiş 1500 yıllarda zehirsiz olduğu anlaşıldığı için tüketilmeye başlanmış ..sayenizde bunu da paylaşmış oldum teşekkürler…

      Hoşça kalın

  • ☆Sacide'nin mutfağı☆

    canan hanım genel olarak tarifleriniz başarılı dikkatimi çekiyor ama neden aynı şeyi tekrar tekrar yazıyorsunuz daha öz ve kısa yazsanız bence çok daha iyi olur nacizane fikrim umarım anlayışla karsilarsiniz :)

    • Canan Gunduz

      Sacide hanım merhabalar,

      Tekrarlarımın nedenini sormuşsunuz sizi sadece şu kadarını söyleyebilirim bu kadar uzun ve ayrıntılı sizin deyişinizle “tekrar tekrar yazılmış ” tariflere gelen yorumların bazılarını görseniz hepsini okusanız çok şaşırırsınız …tarifleri çok ayrıntı bir şekilde yazdığım halde aynı sorulara defalarca tek tek cevapladığım halde bir çok şey anlaşılamayabiliyor ve bana tekrar tekrar soruluyor…( ki bu benim için hiç sorun değil ben o kişilerin sorularını yanıtlamayı çok seviyorum onlar sorsunlar ben elimden geldiğince yanıtlayayım yeter ki beğendikleri tarifimi güzelce başarılı bir şekilde yapabilsinler ). yani herkes mutfakta sizin gibi çok deneyimli değil …sizin gibi bilenlerin zaten tarifi okumasına yorulmasına da gerek yok zaten sizler biliyorsunuz sizler tarifin malzemelerine resimlere bakıp ne olduğu nasıl yapıldığını anlayabilirsiniz…..benim ayrıntılı sizin” çok tekrar “dediğiniz tariflerim yemek yapmayı hiç ama hiç bilmeyenlere,yeni gelinlere,başka ilde okumak zorunda kalan öğrencilere,yemek konusunda çok başarılı olamayıp öğrenip ailesini,eşini mutlu etmek isteyenlere,eşinden ayrıldığı için çocuğunu sadece hafta sonu gören o gördüğü günde de çocuğuna yemek yapmak onunla bire bir vakit geçirmek isteyen ebeveynlere,eşi hasta olup yatağa düşmüş ona bakan ve yemek yapmak zorunda kalan yaşlı amcalara,kızı yumurta yiyemediği için o uzun yumurtasız tarifi yapıp mutlu olan annelere hitaben yazılmış tarifler ve ben onların bu uzun tarifleri okuyup yemeği yapıp başarmanın mutluluğu ile bana geri dönüş yapmalarına beni taçlandırmalarına bayılıyorum …yani Sacide hanımcım kısaca bu bana ait olan benim ifade şeklim , bu benim tarzım ..insanların tercihleri kaderlerini belirler bu bağlamda bu sitede ki yazma şeklimde ki tercihim de bu sitede benim kaderimi belirliyor yani ben böyle yorumlara açığım o nedenle hiç çekinmeden medeni bir şekilde fikirinizi söylemeniz benim hoşuma gider :)))) bana uzun yazıyorsunuz diyenlerden daha çok ” tarifi tüm ayrıntısı ile yazdığınız için çok teşekkür ederim ilk defa bu çorbayı yaptım ama şahane oldu ” yada ” sizin tariflerinizi artık korka korka yapıyorum çünkü bana kalmıyor” ” sizin sayenizde eşim artık yaptığım yemeklere bayılıyor iyi ki varsınız” diye gelen mesajlar o kadar fazla ki ve benim için o kadar değerli ki diğer seviyesizce yazılmış mesajların ( sizi tenzi ederim sizin mesajınızın o mesjlarla alakası yok) benim gözümde kıymeti harbiyesi yok .sizin bana bu mesajı yazmanızda benim tercihimin sonucu yani kaderim….. bu şekilde tarif paylaşmam bunu tercih etmem bu sitede benim kendime belirlediğim misyonum ayrıca sitede çok daha kısa,öz yazan arkadaşlar oldukça fazla okumaktan sıkılanlara onları okumalarını öneriyorum ama onlar yindede uzun dedikleri tariflerimi okuyup negatif yorum yapmayı seviyorlar yani tercihlerinin sonucunu yaşıyorlar oysaki öz benlikleri ile okumamayı da tercih edebilirler ama ne yazık ki durum bundan ibaret… dediğim gibi bu benim tarzım ve hep böyle olacak benim için gerisi lafı güzaf…

      Hoşça kalın

      • ☆Sacide'nin mutfağı☆

        yazmayı çok seviyorsunuz belli verdiğiniz cevaptan dediğiniz gibi bende sizin tariflrinizi malzemeye ve fotoya bakıp değerlendiriyorum ama emin olun bu kadar uzun yazmanız caydırıcı oluyor tabiki sizinde dediğiniz gibi tercih meselesi hayırlı günler :)

      • Canan Gunduz

        Sacide hanımcım inanın fikrinize tüm kalbimle saygı duyuyorum..kişiler kesinlikle fikirlerini özgürce ama medenice ifade etmeli …. ama son tahlilde bu benim tarzım..tariflerimi tercih edenler okusun gerisi hiç okumasın..tarifleimi kaç kişi okumuş kaç kişi eklemiş inanın benim için bunlar hiç ama hiç önemli değil bir tek kişi bile benim tarifimden bir şey öğrendiyse mutlu olup “Allah razı olsun dediyse” bu bana büyük mutluluk…. yeter beni mutlu eder…yine tekrarlayacağım ( bilirsiniz tekrarları severim) :))))) bu benim tarzım,misyonum, sosyal sorumluluk projem ve en önemlisi bilgi paylaşımı bizim inanışımıza göre bir tür sadakadır..ben böyle düşünüp paylaşım yapıyorum dedimya gerisi benim için lafı güzaf….

        Hoşça kalın

      • ☆Sacide'nin mutfağı☆

        saygılar :) ama keşke karşınızdaki insanlarında anlama kapasitesi olduğunu dusunebilseniz :)))

      • Canan Gunduz

        Sacide hanım bu konu çok gereksiz uzadı o nedenle bu size son mesajım ..10 kere söyledim sitede aynı tarifleri yazan paylaşan yüzlerce arkadaş var beni tercih etmeyenler çok bilenler onları okusun…. benim stilim tarzım ortada ben uzun yazıyorum bunun neden olduğunu da defalarca söyledim….benim tarifimin uzun olduğundan sıkıldığını söyleyen ama her ne hikmetse okuyan sonra bana “neden uzun yazıyorsun” diyemez…”işte Halep işte arşın” ayrıca benim nasıl yazacağıma ben karar veririm ve ben hep bu şekilde yazacağım bu hiç kimseyi ilgilendirmez kimse bana “şöyle yaz, böyle yaz” diyemez ben insanlar sizin deyişinizle ” kapatisesiz” olduğu için uzun yazmıyorum onlara birazcık daha yararlı olmak için ayrıntıları ile atlamadan yazmaya çalışıyorum böyle uzun yazmak sizin sandığınız kadar kolay da değil emek istiyor yani bu boş emek değil…. tekrar söylüyorum istemeyen okumasın ayrıca bana böyle yazmam gerektiğini sadece önerebilirsiniz benim nasıl düşünmem gerektiğini dikte edemezsiniz ayrıca benim okuyanlar anlamadığı yada kapatisesiz olduğunu için yazdığımı söyleyemezsiniz bu sizi ilgilendirmez ne yapacağıma ben karar veririm siz ancak okumayı tercih eder yada etmezsiniz o kadar nokta ….

        Hoşça kalın

  • Hicran özge

    coookk leziz görünüyor. ellerinize emeginize saglik canan hanim.

    ama bu tarifi denemeyelim diye mi paylaştınız :D.
    aman allahim ne kadar uzun anlatim.
    elbette baya uğraşlı.

  • Ayşe'nin mutfağı

    Cananım,, Allah güzel yüreğine göre versin inşallah… herkesle bu kadar ayrı ayrı ilgilenip uzun uzun yazıp vakit ayırıyorsunuz,, maşallah sana bitanem. Kocaman öptüm seni,, hayırlı güzel günler diliyorum ❤️❤️

  • Profil fotoğrafı

    Mrhb ellerinize sağlık. Dar vakitlerde düdüklü de pisirsek lezzet yine tutar mı yoksa uzun uzun tencere de pişmemiz illaki şart mı

    • Canan Gunduz

      Mehtap hanım olabilir neden olmasın kıvmı ayarlayabilirseniz sorun yok..en fazla düdüklüde pişirip düdüklünün kapağını açıp nişastalı sosu o anda koyarsınız bir kaç taşım kaynatıp yemeğin suyunu kapağı açık şekilde ayarlarsınız…benim tariflerimde yer alan ” Tas kebap ” tarifi de buna benziyor ve ben o tarifi düdüklüde yapıyorum..oda güzel tariftir size bir sır vereyim mi:)))) bence ben en güzel et yemeklerini yapıyorum :)))) ..o tarifede bir göz atıp son kararınızı verin isterseniz…

      Hoşça kalın

  • Şeyda'nin mutfağı

    ellerinize sağlık harika olmuş gerçekten afiyet şeker olsun sevgiler selamlar..

    • Canan Gunduz

      Benim bu siteye üye olduğumda tanıştığım genç , başarılı,hamarat arkadaşım çok teşekkür ederim…sizinle çok yazışamasak da ben sizi çok sık anıyorum duymasanızda çikolatalı tart kek yaptığımda size teşekkür ediyorum :)))))))…çikolatalı tart kek benim çok sık yaptığım ve kişilerin çooooook severek yedikleri ,tarifini isteyip kendilerininde yaptıkları vazgeçemeyeceğimiz bir lezzet oldu ve bu sizin sayenizde oldu :)))) size o güzel tarifi paylaşarak bana öğrettiğiniz için minnettarım….size çok güzel bir gün diliyorum…

      Hoşça kalın

      • Şeyda'nin mutfağı

        çok teşekkür ederim inanın yorumunuz beni çok mutlu etti:) tarifleriniz ve sunumlarinizla sizi sürekli takip ediyorum her ince ayrıntısına kadar anlatmanizda farkınizi ortaya koyuyor bıkmadan usanmadan her detayı yazıyorsunuz.. ellerinize sağlık kendinize çok iyi bakın…
        hoscakalin:)

  • mehtap Turan ♨

    ellerine sağlık canan hanım yemeğin şahane olmuş afiyet şifa olsun :)

  • Ayşe'nin mutfağı

    Canancığım,, eline sağlık. Gulaş yemeğini severek yapıp yerim,, ama Osmanlı’da kul aşı olduğunu bilmiyordum,, bu güzel tarif ve bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar,, çok öpüyorum

    • Canan Gunduz

      Sıcak kanlı güzel yürekli hamarat Ayşecim çok teşekkür ederim..tatlım büyük ihtimalle o zamanlarda Osmanlıda domates ve salça olmadığı için onlar yemekte salça kulanmıyorlardı ama şu anda domates ve salça çok kullanılan malzemeler olduğu için yemeğin yorumlanmış günümüze uyarlanmış güncel hali diyelim :))))) seninde ellerine sağlık..

      Hoşça kal

    • Canan Gunduz

      Ayşecim mesajında ” Osmanlıda Kul aşı olduğunu bilmiyorum” demişsin ya ayrıca mesaja şunu da eklemek isterim .Atalarımız Altay dan yola çıkıp Anadolu ya geldiklerinde yemek kültürleri daha çok buğdaya ve koyun etine dayalı imiş…Anadolu da yaşamış Hitit,Roma,Bizans uygarlıklarının sofra kültürleri, yemekleri de ister istemez Osmanlı Mutfağına yansımış…tabii bunlar Osmanlının zengin yaratıcı katkısı ,yorumlaması ile müthiş bir etki yaratmış ve sonuçta muhteşem Osmanlı Mutfağı oluşmuş….bu bağlamda Osmanlıda Macar mutfağına katkı sağlamış olabilir..ayrıca bence macarların Kul Aşından yaptıkları alıntı Macar mutfağında ki dünyaca ünlü yemekleri Gulascha gölge düşürmez… yani Kul Aşı nın Macarlara Gulash olarak yansıması böyle yansımalar olması bence gayet normal ve bence bu rivayet gerçektir…hani bizde yan komşumuzdan bilmediğimiz yöresel bir yemeği öğrenip nasıl kendi küçük mutfağımıza alıyoruz mutfağımızı zenginleştiriyoruz aynen öyle bu da bunun büyük yansıması…Kul Aşı olmuş size Macarların Gulashı :))))))) seni kocaman öpüyor sana güzel bir gün diliyorum…

      Hoşça kal

  • Elizan

    Yemeğiniz çok iştah açıcı görünüyor,ellerinize saglık..sevgiler..iyi akşamlar..

  • Nermin Mutfakta

    Canan hanım ellerinize sağlık çok nefis olmuş:) afiyet şifa olsun sevgilerimle:)❤❤

  • Melekce Lezzetler

    Canan hanım ellerine sağlık nefis olmuş.hayırlı günler..

  • Nilüfer Baran Seval

    ellerinize sağlık. en kısa zamanda yapacağım.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karnıyarık Yemeği Videosu Tarifi

Karnıyarık Yemeği Videosu

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi

Kıymalı Közlenmiş Patlıcan Yemeği

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Sandal Patates (Tam Bir Misafir Yemeği) Tarifi

Sandal Patates (Tam Bir Misafir Yemeği)

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kayseri Yağlanması (Enfes Bir Lezzet) Tarifi

Kayseri Yağlanması (Enfes Bir Lezzet)

4-6 kişilik, 45dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Fırında Kızartmadan Karnıyarık Yemeği Tarifi

Fırında Kızartmadan Karnıyarık Yemeği

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Sebzeli Et Yemeği Tarifi

Sebzeli Et Yemeği

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 2 saat Pişirme
Et Yemeği Tarifi

Et Yemeği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Kıymalı Saksı Kebabı Tarifi

Kıymalı Saksı Kebabı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kıymalı Pratik Börek Tarifi

Kıymalı Pratik Börek

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Elmalı İstiridye Kurabiye (Kalıpsız) Tarifi

Elmalı İstiridye Kurabiye (Kalıpsız)

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kivi Rüyası Tarifi

Kivi Rüyası

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Osmanlı Mutfağı Yemekleri ve Tatlıları Tarifi
Osmanlı Mutfağı Yemekleri ve Tatlıları

İmparatorluğun İhtişamlı Mutfağı: Osmanlı Mutfağı Neredeyse 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Osmanlı mutfak kültürü…

Osmanlı Yemekleri: Saray Mutfağından Çıkmış 27 Tarif Tarifi
Osmanlı Yemekleri: Saray Mutfağından Çıkmış 27 Tarif

Yüzyıllar boyunca farklı coğrafyalarda hüküm sürmüş Osmanlı medeniyetinin mutfağı da oldukça çeşitli! Kırmızı et yemeklerinden…

Osmanlı İftar Yemekleri: Saray Mutfağından 16 Vazgeçilmez Tarif Tarifi
Osmanlı İftar Yemekleri: Saray Mutfağından 16 Vazgeçilmez Tarif

Osmanlı geleneksel ramazan yemekleri ile iftar sofralarınızı saray şölenine dönüştürmeye hazır mısınız? Tasarruf, nefse hakim…

Girit Yemekleri: Otlarıyla Meşhur Bir Mutfak Tarifi
Girit Yemekleri: Otlarıyla Meşhur Bir Mutfak

Radika, ısırgan, ebe gümeci, arapsaçı, kuşkonmaz ve çok daha fazlası! Farklı otların çeşit çeşit tariflerde…

Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi Menü Fiyatları Tarifi
Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi Menü Fiyatları

Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi Fiyat Listesi Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi menü zenginliğiyle ilgi gören mekanlardan biri olmaktadır.…

Osmanlı’dan Günümüze 10 Ramazan Geleneği Tarifi
Osmanlı’dan Günümüze 10 Ramazan Geleneği

Ramazan ve Oruçla İlgili Eski Geleneklerimiz Senenin en güzel, en huzurlu ayı sonunda kapıda. Oruç…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Tarifler Geri
Videolar Geri