Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür? 10 Bitkisel Tedavi

Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür? 10 Bitkisel Tedavi Tarifi

Bağırsak Kurduna Doğal Çözüm: Ne İyi Gelir?

Bağırsak kurdu, kıl kurdu olarak bilinen Tenya adıyla tıbbi şekilde ifade edilen bir tür bağırsak enfeksiyonudur. Tıpta enterobiasis olarak bilinir. Bağırsak kurduna her sene binlerce kişi yakalanabilir. Çünkü bu durumun yaşanması oldukça kolaydır. Hijyene dikkat edilmediğinde ve ortak eşya kullanımı yaygınlaştığında bağırsak kurdu hastalığı yaşanır. Bağırsak kurdu doğal tedavi yöntemleriyle iyileştirilebilen bir durumdur. Bu rahatsızlıktan bir an önce kurtulmak için gerekli tıbbi ve yardımcı bitkisel tedavi yapılmalıdır.

Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür?

  • Zerdeçal
  • Kekik
  • Papatya Çayı
  • Yeşil Çay
  • Sarımsak
  • Zencefil
  • Portakal Kabuğu
  • Nar Suyu
  • Ananas
  • Kabak Çekirdeği
bağırsak kurdu nasıl düşer

Bağırsak kurdu bitkisel tedavi Saraçoğlu tarafından sık sık gündeme gelmiştir. Ortak çarşaf kullanımı, sebze ve meyvelerin temizlenmemesi, hava yoluyla bulaşma ve toplu kullanım alanları bu hastalığı tetikler. Bağırsak kurdundan uzak kalmak için sık sık ellerin yıkanması, çamaşırların değişmesi ve yiyeceklerin özenle yıkanması tavsiye edilir. Aksi takdirde kaşınma ve ishal gibi etkileri meydana gelecektir. Daha sağlıklı bir bağırsak sistemine ve bedene sahip olmak için bu sayfada bağırsak kurdu bitkisel tedavisi hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür? 10 Bitkisel Tedavi

1) Zerdeçal

Son günlerde karın bölgesinde kaşıntı ve kızarıklık şikayetiniz varsa bağırsak kurdu oluşma ihtimalini düşünebilirsiniz. Bağırsak kurdunu kısa sürede vücudunuzdan atmak için antibiyotik etkili zerdeçal tüketmelisiniz.

Bağırsak parazitlerine hangi bitki iyi gelir diye düşünenlerin denediği bitkiler arasında olan zerdeçalı baharat formunda yemeklere ekleyebilirsiniz. Zerdeçalı besinlerin üzerine serpiştirerek ya da suyun içinde tüketmeniz önerilir.

İlginizi çekebilir: Zerdeçalın Faydaları: Az Bilinen 11 Özelliği

zerdeçal

2) Kekik

Kekik vücudu arındıran ve bağırsak kurtlarından temizleyen bir bitkidir. İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir.

Bağırsak kurdu nasıl dökülür doğal yolla hızlı çözüm arıyorum diyorsanız Saraçoğlu tavsiyesini deneyebilirsiniz. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.

İlginizi çekebilir: Kekik Faydaları Nelerdir?

kekik

3) Papatya Çayı

Bağırsak kurdunu ne temizler sorusunun bir bitkisel cevabı da papatya çayıdır. Papatya çayı bağırsak kurtlarını kısa sürede bağırsaktan atan bir bitkisel destektir. Antioksidan etkiye sahip olan papatya çayı, bağırsaklarda meydana gelen kurtları temizleyecektir. Sabah ve akşam 1 fincan içilen papatya çayı sayesinde, vücudunuzu bu rahatsız edici durumdan arındırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Papatya Çayının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

papatya çayı

4) Yeşil Çay

Bağırsak kurdu nasıl düşürülür diyenler vücudun temizlenmesini kolaylaştıran bitki çaylarından faydalanabilirler. Yeşil çay, sık sık idrara çıkaran vücuttaki zararlı maddelerin atılımını kolaylaştıran bir bitkisel içecektir.

Karın ağrısı ve kaşıntı şikayetiniz şiddetlendiğinde yeşil çay içiniz. Kısa zamanda vücudu rahatlatacak ve bağırsak kurtlarının dökülmesine yardım edecektir.

İlginizi çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

yeşil çay

5) Sarımsak

Sarımsak, vücudu enfeksiyona karşı koruyan faydalı bir besindir. Gün içinde mutlaka tüketmeniz önerilir. Bağırsak parazitlerinin yaşandığı durumlarda çiğ sarımsak tüketmeniz size iyi gelebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirip bağırsak kurtlarının yayılmasına engel olabilir.

İlginizi çekebilir: Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Yutmanın Faydaları

sarımsak

6) Zencefil

Vücudu zararlı maddelerden temizleyen bir diğer bitkisel destek zencefildir. Zencefili suya katıp ya da yoğurtla beraber tüketip bağırsak kurtlarından kurtulabilirsiniz. Zencefili gün içinde çeşitli şekillerde almanız sağlığınıza yarar olacaktır. Bağırsak kurtlarını kısa sürede vücuttan atmak için toz ve yaş haliyle tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Zencefil Faydaları, Çayından Macununa Mucize Etkileri

zencefil

7) Portakal Kabuğu

Bağırsak kurdu portakal kabuğu sayesinde vücuttan temizlenebilir. Portakal kabuğunu rendeleyip kuruttuktan sonra suyla beraber tüketmeniz önerilir. Antioksidan etkilere sahip olan portakal kabuğunu suyla karıştırıp içtiğinizde, bağırsaklarda oluşan hasarlar onarılabilir ve kurtların yayılması önlenebilir. Toz haline getirip tüketmeniz de mümkündür.

Evde portakal kabuğu tozu tarifi için: Portakal Kabuğu Tozu Yapımı

8) Nar Suyu

Bağırsak kurtlarından kurtulmak için detoks içeceklere ihtiyacınız olacak. Bu içeceklerden biri de nar suyudur. Nar suyunu 7 gün boyunca günde 1 defa 1 fincan şeklinde tüketiniz. Nar suyu bağırsakların temizlenmesini ve kurtların dökülmesini hızlandıracaktır.

İlginizi çekebilir: Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

nar suyu

9) Ananas

Kaşıntı, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle meydana gelen bağırsak kurtlarından kurtulmak için antioksidan meyvelere ihtiyacınız olacak. Bu meyvelerin başında ananas da yer alıyor. Ananas dilimlerini tüketerek ya da çayını içerek bağırsak kurtlarının dökülmesine destek olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Vitamin Deposu Tropikal Ananasın 10 Faydası

ananas

10) Kabak Çekirdeği

Kıl kurdunu döken yiyecekler arasında lezzetli bir atıştırmalık olan kabak çekirdeği de vardır. Bağırsak kurdu kabak çekirdeği tedavisi ile vücuttan atılmaktadır. Bunun için kabak çekirdeğini taze şekilde tüketmeniz gerekir.

Kabak çekirdeği bağırsakları aktif hale getirir ve kurtların vücuttan atılması için metabolizmayı çalıştırır. 7 gün boyunca günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bağırsak kurtlarından kolayca kurtulabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Her Gün 1 Avuç Kabak Çekirdeği Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri

kabak çekirdeği

Bağırsak Kurdu Neden Olur?

Bağırsak kurdu genelde hijyen problemleri ile birlikte oluşmaktadır. Bağırsak kurdunun vücutta tutunup olumsuz etkiler oluşturma sürecine girmesi ise bağışıklık sisteminin ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak değişebilmektedir.

Nedenler arasında:

  • İyi temizlenmemiş gıdaların tüketilmesi,
  • Kirli su içilmesi,
  • Çamaşır ve çarşafların sık değiştirilmemesi,
  • Ortak havlu kullanımı,
  • Ortak kullanımın olduğu yerlerde yeterli hijyenik koşulların sağlanmaması sayılabilir.
bağırsak kurdu

Bağırsak Kurdu Belirtileri Nelerdir?

Karında kurt olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bağırsak kurdu belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte şöyle sıralanabilir:

  • Halsizlik
  • Uykusuzluk
  • Huzursuzluk
  • Mide bulantısı
  • Karın ağrısı
  • Kusma
  • İshal
  • Kilo kaybetme
  • Gece ağızda salya olması
  • Burun kaşıntısı
  • Anüste kaşıntı
bağırsak kurdu nedir

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Bağırsak Tembelliğine İyi Gelen 10 Doğal Çözüm

Bağırsak Enfeksiyonuna İyi Gelen 10 Bitkisel Tedavi

Huzursuz Bağırsak Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Evde 5 Doğal Bağırsak Temizleme Kürüyle Toksinlerden Hemen Arının

Bağırsakları Ne Çalıştırır? Anında Etki Eden 10 Doğal Yiyecek ve İçecek

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bağırsak Temizleyici Tarifi

Bağırsak Temizleyici

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bağırsak Dostu İçeçek Tarifi

Bağırsak Dostu İçeçek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tembel Bağırsak Marmelatı Tarifi

Tembel Bağırsak Marmelatı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Bağırsak Çalıştıran Sebze Çorbası Tarifi

Bağırsak Çalıştıran Sebze Çorbası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Zeytinyağlı Pırasa (Bağırsak Temizleyen) Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa (Bağırsak Temizleyen)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri