Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür? 10 Bitkisel Tedavi

Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür? 10 Bitkisel Tedavi Tarifi

Bağırsak Kurduna Doğal Çözüm: Ne İyi Gelir?

Bağırsak kurdu, kıl kurdu olarak bilinen Tenya adıyla tıbbi şekilde ifade edilen bir tür bağırsak enfeksiyonudur. Tıpta enterobiasis olarak bilinir. Bağırsak kurduna her sene binlerce kişi yakalanabilir. Çünkü bu durumun yaşanması oldukça kolaydır. Hijyene dikkat edilmediğinde ve ortak eşya kullanımı yaygınlaştığında bağırsak kurdu hastalığı yaşanır. Bağırsak kurdu doğal tedavi yöntemleriyle iyileştirilebilen bir durumdur. Bu rahatsızlıktan bir an önce kurtulmak için gerekli tıbbi ve yardımcı bitkisel tedavi yapılmalıdır.

Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür?

  • Zerdeçal
  • Kekik
  • Papatya Çayı
  • Yeşil Çay
  • Sarımsak
  • Zencefil
  • Portakal Kabuğu
  • Nar Suyu
  • Ananas
  • Kabak Çekirdeği
bağırsak kurdu nasıl düşer

Bağırsak kurdu bitkisel tedavi Saraçoğlu tarafından sık sık gündeme gelmiştir. Ortak çarşaf kullanımı, sebze ve meyvelerin temizlenmemesi, hava yoluyla bulaşma ve toplu kullanım alanları bu hastalığı tetikler. Bağırsak kurdundan uzak kalmak için sık sık ellerin yıkanması, çamaşırların değişmesi ve yiyeceklerin özenle yıkanması tavsiye edilir. Aksi takdirde kaşınma ve ishal gibi etkileri meydana gelecektir. Daha sağlıklı bir bağırsak sistemine ve bedene sahip olmak için bu sayfada bağırsak kurdu bitkisel tedavisi hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür? 10 Bitkisel Tedavi

1) Zerdeçal

Son günlerde karın bölgesinde kaşıntı ve kızarıklık şikayetiniz varsa bağırsak kurdu oluşma ihtimalini düşünebilirsiniz. Bağırsak kurdunu kısa sürede vücudunuzdan atmak için antibiyotik etkili zerdeçal tüketmelisiniz.

Bağırsak parazitlerine hangi bitki iyi gelir diye düşünenlerin denediği bitkiler arasında olan zerdeçalı baharat formunda yemeklere ekleyebilirsiniz. Zerdeçalı besinlerin üzerine serpiştirerek ya da suyun içinde tüketmeniz önerilir.

İlginizi çekebilir: Zerdeçalın Faydaları: Az Bilinen 11 Özelliği

zerdeçal

2) Kekik

Kekik vücudu arındıran ve bağırsak kurtlarından temizleyen bir bitkidir. İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir.

Bağırsak kurdu nasıl dökülür doğal yolla hızlı çözüm arıyorum diyorsanız Saraçoğlu tavsiyesini deneyebilirsiniz. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.

İlginizi çekebilir: Kekik Faydaları Nelerdir?

kekik

3) Papatya Çayı

Bağırsak kurdunu ne temizler sorusunun bir bitkisel cevabı da papatya çayıdır. Papatya çayı bağırsak kurtlarını kısa sürede bağırsaktan atan bir bitkisel destektir. Antioksidan etkiye sahip olan papatya çayı, bağırsaklarda meydana gelen kurtları temizleyecektir. Sabah ve akşam 1 fincan içilen papatya çayı sayesinde, vücudunuzu bu rahatsız edici durumdan arındırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Papatya Çayının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

papatya çayı

4) Yeşil Çay

Bağırsak kurdu nasıl düşürülür diyenler vücudun temizlenmesini kolaylaştıran bitki çaylarından faydalanabilirler. Yeşil çay, sık sık idrara çıkaran vücuttaki zararlı maddelerin atılımını kolaylaştıran bir bitkisel içecektir.

Karın ağrısı ve kaşıntı şikayetiniz şiddetlendiğinde yeşil çay içiniz. Kısa zamanda vücudu rahatlatacak ve bağırsak kurtlarının dökülmesine yardım edecektir.

İlginizi çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

yeşil çay

5) Sarımsak

Sarımsak, vücudu enfeksiyona karşı koruyan faydalı bir besindir. Gün içinde mutlaka tüketmeniz önerilir. Bağırsak parazitlerinin yaşandığı durumlarda çiğ sarımsak tüketmeniz size iyi gelebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirip bağırsak kurtlarının yayılmasına engel olabilir.

İlginizi çekebilir: Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Yutmanın Faydaları

sarımsak

6) Zencefil

Vücudu zararlı maddelerden temizleyen bir diğer bitkisel destek zencefildir. Zencefili suya katıp ya da yoğurtla beraber tüketip bağırsak kurtlarından kurtulabilirsiniz. Zencefili gün içinde çeşitli şekillerde almanız sağlığınıza yarar olacaktır. Bağırsak kurtlarını kısa sürede vücuttan atmak için toz ve yaş haliyle tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Zencefil Faydaları, Çayından Macununa Mucize Etkileri

zencefil

7) Portakal Kabuğu

Bağırsak kurdu portakal kabuğu sayesinde vücuttan temizlenebilir. Portakal kabuğunu rendeleyip kuruttuktan sonra suyla beraber tüketmeniz önerilir. Antioksidan etkilere sahip olan portakal kabuğunu suyla karıştırıp içtiğinizde, bağırsaklarda oluşan hasarlar onarılabilir ve kurtların yayılması önlenebilir. Toz haline getirip tüketmeniz de mümkündür.

Evde portakal kabuğu tozu tarifi için: Portakal Kabuğu Tozu Yapımı

8) Nar Suyu

Bağırsak kurtlarından kurtulmak için detoks içeceklere ihtiyacınız olacak. Bu içeceklerden biri de nar suyudur. Nar suyunu 7 gün boyunca günde 1 defa 1 fincan şeklinde tüketiniz. Nar suyu bağırsakların temizlenmesini ve kurtların dökülmesini hızlandıracaktır.

İlginizi çekebilir: Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

nar suyu

9) Ananas

Kaşıntı, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle meydana gelen bağırsak kurtlarından kurtulmak için antioksidan meyvelere ihtiyacınız olacak. Bu meyvelerin başında ananas da yer alıyor. Ananas dilimlerini tüketerek ya da çayını içerek bağırsak kurtlarının dökülmesine destek olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Vitamin Deposu Tropikal Ananasın 10 Faydası

ananas

10) Kabak Çekirdeği

Kıl kurdunu döken yiyecekler arasında lezzetli bir atıştırmalık olan kabak çekirdeği de vardır. Bağırsak kurdu kabak çekirdeği tedavisi ile vücuttan atılmaktadır. Bunun için kabak çekirdeğini taze şekilde tüketmeniz gerekir.

Kabak çekirdeği bağırsakları aktif hale getirir ve kurtların vücuttan atılması için metabolizmayı çalıştırır. 7 gün boyunca günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bağırsak kurtlarından kolayca kurtulabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Her Gün 1 Avuç Kabak Çekirdeği Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri

kabak çekirdeği

Bağırsak Kurdu Neden Olur?

Bağırsak kurdu genelde hijyen problemleri ile birlikte oluşmaktadır. Bağırsak kurdunun vücutta tutunup olumsuz etkiler oluşturma sürecine girmesi ise bağışıklık sisteminin ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak değişebilmektedir.

Nedenler arasında:

  • İyi temizlenmemiş gıdaların tüketilmesi,
  • Kirli su içilmesi,
  • Çamaşır ve çarşafların sık değiştirilmemesi,
  • Ortak havlu kullanımı,
  • Ortak kullanımın olduğu yerlerde yeterli hijyenik koşulların sağlanmaması sayılabilir.
bağırsak kurdu

Bağırsak Kurdu Belirtileri Nelerdir?

Karında kurt olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bağırsak kurdu belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte şöyle sıralanabilir:

  • Halsizlik
  • Uykusuzluk
  • Huzursuzluk
  • Mide bulantısı
  • Karın ağrısı
  • Kusma
  • İshal
  • Kilo kaybetme
  • Gece ağızda salya olması
  • Burun kaşıntısı
  • Anüste kaşıntı
bağırsak kurdu nedir

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Bağırsak Tembelliğine İyi Gelen 10 Doğal Çözüm

Bağırsak Enfeksiyonuna İyi Gelen 10 Bitkisel Tedavi

Huzursuz Bağırsak Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Evde 5 Doğal Bağırsak Temizleme Kürüyle Toksinlerden Hemen Arının

Bağırsakları Ne Çalıştırır? Anında Etki Eden 10 Doğal Yiyecek ve İçecek

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bağırsak Temizleyici Tarifi

Bağırsak Temizleyici

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tembel Bağırsak Marmelatı Tarifi

Tembel Bağırsak Marmelatı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Zeytinyağlı Pırasa (Bağırsak Temizleyen) Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa (Bağırsak Temizleyen)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Bağırsak Çalıştıran Sebze Çorbası Tarifi

Bağırsak Çalıştıran Sebze Çorbası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri