İshali Ne Geçirir, Ne İyi Gelir? İshali Kesen 11 Yiyecek

İshali Ne Geçirir, Ne İyi Gelir? İshali Kesen 11 Yiyecek Tarifi

Evde İshali En Çabuk Kesen İlaçsız Çözümler

Enfeksiyondan veya yediğiniz yiyeceklerden hatta bazen de çok sıcak havaların etkisinden dolayı ishal durumunu yaşayabilirsiniz. İshal problemini gidermek için ise; biraz dinlenmek ve ishalde yenmesi gereken yiyecekler tüketerek bağırsaklarınızı eski sağlığına kavuşturabilirsiniz. Bağırsaklarınızın işleyişini normalde döndürmek için sizlere bu yazı çok yardım edecek. İshal olunca ne yenir, ishal olan nasıl beslenmeli şimdi sizler için açıklıyoruz!

İshali Ne Geçirir, Ne İyi Gelir?

  • Yağsız Pirinç Pilavı
  • Muz
  • Şeftali
  • Yoğurt
  • Haşlanmış Patates
  • Keçiboynuzu
  • Elma
  • Yağsız Makarna
  • Haşlanmış Et veya Tavuk
  • Izgara Köfte
  • Limonlu Kahve
ishali ne keser

Besin zehirlenmesi, bakteri ve parazitler, daha önce sık tüketilmeyen farklı yiyeceklerin tadılması, yoğun stres durumu, alerji, radyasyon ya da antibiyotik terapisi gibi nedenlerle oluşan ishali ne geçirir?

Doktor kontrolüne ek olarak tedaviyi destekleyebilecek bitkisel takviyeler, beslenme önerileri bu içeriğimizde size özel derlendi. Evde ishali ne keser, ishali en hızlı ne geçirir gibi sorularınıza yanıt bulabileceğiniz 10 tavsiye için bir sonraki alt başlığımıza ilerleyiniz.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

ishali ne keser

İshali Ne Geçirir? İshali Anında Kesen 11 Doğal Yiyecek

1) Yağsız Pirinç Pilavı

Düşük lifli gıdalar arasında yer alan pirinç, ishal anında etkili olmaktadır. Beyaz pirinç ile pilav veya lapa yaparak tercih edebilirsiniz. Bir süre suyun içinde bekletin nişastasını bırakınca bu pirinç suyunu için; bu çözüm de etkili olacaktır.

pirinç pilavı

2) Muz

Muz ishale iyi gelir mi? Potasyum bakımından zengin olan muz ishale iyi gelir. İshal günlerinin yol arkadaşı, kurtarıcı dostu muz; ishalden dolayı kaybedilen potasyumu dengeler. Aynı zamanda tokluk hissi sağlar, enerji verir. Midenize zarar verecek bakterilerin oluşumunu engeller, depresyon ve stres gibi duygu bozukluklarının da önüne geçer.

İlginizi çekebilir: Muzun Faydaları: Neden Düzenli Tüketmelisiniz?

muz

3) Şeftali

Mevsiminde bolca tüketebileceğiniz şeftali, ishal rahatsızlığı yaşadığınız dönemlerde imdadınıza koşacak! Potasyum zengini bu meyve sindirim sisteminizi düzenler. Kolesterol içermez ve düşük glisemik indekse sahiptir; kan şekerinizde ani yükselmeye neden olmaz.

İlginizi çekebilir: Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

şeftali

4) Yoğurt

Bağırsak iyileştiren yoğurt, ishal etkilerini de yok edecektir. Ev yapımı yoğurt ile daha kısa sürede ishali iyileştirebilirsiniz. Bağırsak florasını iyileştiren yoğurt aynı zamanda sindirim sistemini düzenler, bağışıklığınızı da güçlendirir.

İlginizi çekebilir: Yoğurdun Faydaları, Suyunun Faydaları, Yoğurt Yemenin Faydaları

yoğurt

5) Haşlanmış Patates

Düşük lifli besinlerden biri de patatestir. İshalden kurtulmak için patatesi haşlayarak ve tercihe göre biraz tuz atarak tüketmelisiniz. Dilerseniz haşlanmış patatesi püre haline getirerek de tüketebilirsiniz. Bu tarif bağırsaklarınıza iyi gelecektir.

haşlanmış patates

6) Keçiboynuzu

Yoğurt içine veya meyve üzerine eklenen keçiboynuzu özü, ishali vücudunuzdan atmak için harika bir yöntem olacaktır. Keçiboynuzu meyvesini de ishal problemi yaşadığınız günlerde güvenle tüketebilirsiniz. E vitamini ve kalsiyum deposudur.

İlginizi çekebilir: Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir?

keçiboynuzu

7) Elma

Elma içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde sindirim sistemi bozukluklarında en sık tercih edilen meyveler arasındadır.

İshalken tüketebileceğiniz elma aynı zamanda diş ve ağız sağlığınızı korur; bağışıklık sisteminizi güçlendirir; kolesterol değerlerini dengeler.

İlginizi çekebilir: Elmanın Faydaları: İlk Kez Duyacaksınız!

elma

8) Yağsız Makarna

İshal oldunuz, yiyecek doğru bir şeyler mi araştırıyorsunuz? Çözümü kolay! Sindirim sisteminize iyi gelecek, bağırsaklarınızı düzenleyecek yağsız haşlanmış makarna bu günlerde pratik kurtarıcınız olacak. Ekstra sos veya fazladan tuz ilavesi yapmadan sade makarna tercih etmelisiniz.

İlginizi çekebilir: Makarna Yemenin Sizi Şok Edecek 4 Faydası

makarna

9) Haşlanmış Et veya Tavuk

Kırmızı et veya tavuğu haşlayarak patates püresi ya da makarna ile afiyetle tüketebilirsiniz. İshal olduğunuz günlerde protein ve mineral ihtiyacınızı en sağlıklı yoldan karşılayabileceğiniz gibi etin haşlama suyu ile çorba da pişirebilirsiniz.

Tarif için: Terbiyeli Et Haşlama

10) Izgara Köfte

Az yağlı veya tercihen yağsız kıyma ile ızgara köfte hazırlayabilirsiniz. İshal problemi yaşanan günlerde bu menü oldukça ideal ve sağlıklı! Köftelerinizi az yağda pişirmeye özen gösterdiğiniz sürece oldukça besleyici bir tabak oluşturabilirsiniz. Yanında haşlanmış pirinç lapası da keyifli bir eşlikçi olacaktır.

Tarif için: Fırında Izgara Köfte (Videolu)

Fırında Izgara Köfte (Videolu)

11) Limonlu Kahve

İshale karşı limonlu kahve tüketimi halk arasında denenen bir yöntemdir. 1 tatlı kaşığı Türk kahvesine birkaç damla limon suyu sıkarak yemeyi deneyebilirsiniz.

limonlu kahve

İshal Olunca Ne Yemeli, Nasıl Beslenmeli?

Bol Sıvı Tüketin

İshal problemini yaşayan kişilerde sıvı kaybı yaşanmaktadır. Kaybedilen sıvıyı yenilemek için doktorlar bol su içmenizi önermektedir. Sindirimi zor olmayan gıdaların tüketilmesi ishali geçirecektir. Yine sıvı kaybı yaşandığından dolayı enerji kaybı da yaşayabilirsiniz. Vücudunuzun daha hızlı şekilde ishali iyileştirmesi için C vitamini ağırlıklı beslenmelisiniz. Eletrolit kaybının önüne geçebilmek için içeceğiniz suyun içine şeker ve tuz ilave edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Düzenli Su İçmenin Şaşırtıcı Faydaları

su

Kahvaltıda İyi Pişmiş Yumurta Yeyin

İshalde yumurta da tercih edilebilir. İshalde yumurta yenir mi, yumurta nasıl olmalıdır? Diyorsanız ishal günlerinde katı kıvamdaki yumurtaları yiyebilirsiniz. Özellikle de çocuklarda görülen ishal problemini, çok katı pişmiş yumurta ile giderebilirsiniz.

İlginiz çekebilir: Haşlanmış Yumurta Yemenin 9 Önemli Faydası

haşlanmış yumurta

Yağ Oranı Düşük Besinlere Yönelin

İshalde neler yenir sorusunun bir başka cevabı da; yağsız besinler olmalıdır. Kızarmış sebze ve etler yerine haşlama yöntemi ile pişen besinler tercih edilmelidir. Bol sıvı tüketerek ishalin önüne geçebilirsiniz. Su kaybeden hastaya bir veya 2 bardak tuzlu ayran verilirse hem tansiyon dengelenir hem de kaybedilen su yenilenir.

sebze

Muz İshale İyi Gelir Mi?

Muz yemek ishali geçirir mi? Sorunuzun yanıtı evet! İshal olduğunuz günlerde besin dengesini korumak ve enerjinizi toplamak için muz tüketebilirsiniz. Bu aşamada ölçülü olmanızda fayda var. Muzu püre ya da farklı formlar yerine katı olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Yüksek potasyum içeriği sayesinde muz, vücuttaki su kaybını önler ve mineral desteği sağlar.

muz ishale iyi gelir mi

İshalde Elma Yenir Mi?

Evet, ishalde elma yenir. Ancak kabuğunu soymalısınız. Çünkü kabuklu yenilen elma, sindirim sisteminizi hassas bir konuma getirebilir. Elma; bağırsaklarınızın normal dengede çalışmasını sağlar ve sindirim problemlerini ortadan kaldırır.

ishalde elma yenir mi

İshalde Karpuz Yenir Mi?

Bugünlerde kulaktan dolma bilgilere itibar etmemenizi öneririz. Zira ishalde karpuz yenir mi sorusu halk arasında ikilemde olan bir sorudur. Karpuz bol su içeren ve bağırsakları çalıştıran bir meyvedir. İshal anında yediğinizde sizi iyileştirmez, ishalin şiddetini daha da artırabilir.

karpuz

İshal Olunca Ne Yememeli?

İshalde ne yenir ne yenmez konusuna değindiğimiz bu yazıda, sizlerle tercih etmeniz gereken besinleri ve içecekleri paylaştık.

Şimdi sıra uzak durmanız gereken, ishal etkisini daha da gösterecek besinleri anlatalım. Kendinizi kötü hissettiğinizde ve bağırsaklarınız olması gerektiğinden daha çok çalıştığı günlerde şu besinlerden mutlaka uzak durmalısınız!

1) Rafine Şeker

İshal rahatsızlığını hissettiğiniz anda şekerli içeceklerden uzak durmalısınız. Paketlenmiş tatlı ve hazır gıda ürünlerinden kaçınmalısınız. Çikolata ve kakao içeren ürünler de bu süreçte iyileşmenizi yavaşlatacaktır.

şeker

2) Kafein

Kafeine bir süre ara vermelisiniz: Kahve ve çay vücudunuzdaki sıvının daha hızlı kaybolmasına neden olur. Ancak çiğ kahvenin ishale iyi geldiği de bilinmektedir. Kahveyi pişirmeden, az miktarda tüketebilirsiniz.

kafein

3) Lifli – Posalı Yiyecekler

Lifli besinleri tercih etmemelisiniz: Bol lif içeren besinler ishal etkisini tetikler ve bağırsaklarınız bir süre kendine gelemez. Fasulye, nohut, mercimek, bulgur gibi kuru baklagilleri bu süre zarfında tüketmemelisiniz. Meyveler de posa içerir: Armut, kayısı, incir ve karpuz mesela.

bakliyat

4) Hazır Meyve Suları, Asitli – Gazlı İçecekler

Kola gibi gazlı içecekler ishali iyileştirmez daha da kalıcı hale getirir. Hazır meyve suları da aşırı miktarda şeker ve katkı maddesi içerir; sağlıklı bir tercih olmayacaktır.

kola

5) Hamur İşleri

Hamur işleri, yağ ve karbonhidrat içerir. Bağırsakların çalışma dengesini olumsuz etkileyen poğaça, börek, beyaz unlu ekmek vb. yiyecekleri ishal olduğunuz süre içerisinde tüketmemeye özen göstermelisiniz.

hamur işi

6) Kuru Yemişler

Normal şartlarda gün içinde ara öğün olarak kuru yemiş tüketmenizde sakınca yok fakat ishal olduğunuz süre içerisinde yağ barındıran kuru yemişleri tüketmekten kaçınmalısınız. Ceviz, fındık, fıstık, kaju ve benzeri kuru yemişler ishal sürecini uzatır.

kuru yemişler

İshal Neden Olur?

  • Sindirim rahatsızlıkları,
  • Hijyenik koşullarda saklanmayan besinler ve sular,
  • Bağışıklık sisteminin güçlü olmaması,
  • Irritabl bağırsak sendromu,
  • Gıda intoleransı (gluten, laktoz),
  • Enfeksiyon hastalıkları,
  • Zararlı mikroorganizmalar ve virüsler,
  • Diyabetik nöropati,
  • Pankreas yetmezliği,
  • Hipertiroid,
  • Yetersiz ve dengesiz beslenme,
  • Gıda zehirlenmesi gibi sebeplerden ishal ortaya çıkabilir.
ishalin belirtileri

İshalin Belirtileri Nelerdir?

  • Karında ağrı ve kramp
  • Karın bölgesinde şişlik ve huzursuzluk hissi
  • Sulu ve gevşek dışkılama
  • Mide bulantısı
  • Ağrıyla birlikte aniden gelen tuvalete çıkma isteği
  • Dışkıda kan ve mukus
  • Günde üçten fazla dışkılama

Yaygın belirtilerdir. En doğru tanı ve teşhis için doktorunuzla görüşmelisiniz.

ishal belirtileri

İshal İçin Ne Zaman Doktora Gitmeli?

2 haftadan kısa süren rahatsızlık durumu akut, 4 haftadan uzun süren rahatsızlık durumu kronik (uzun süreli) ishal olarak tanımlanır. 2 haftadan uzun süren ishallerde mutlaka doktora görünmek gerekir.

Tehlikeli ishalin belirtileri arasında kanlı durumlar vardır. Dışkıda kan görülmesi, düşmeyen yüksek ateş gibi semptomlarda vakit kaybetmeden uzmana başvurmak elzemdir.

ishal belirtileri

İshali Birden Ne Keser? En Hızlı İshali Ne Keser?

İshali birden kesmek mümkün değildir. İshalin geçmesi için öncelikle sebep bilinmeli ve ona göre uygulamalar yapılmalıdır. Örneğin üşütmeden dolayı olan ishal daha uzun sürede geçerken, herhangi bir besine reaksiyon olarak gelişen ishal daha hızlı iyileşebilir.

Su Gibi İshal Ne İyi Gelir?

Patates püresi ve pirinç lapası ile yoğurt su gibi ishal için tüketilebilecek uygun yiyeceklerdir. Yoğurdun güvenilir bir sütten evde yapılması olumlu etkiyi yoğunlaştırabilir.

Su Gibi İshal Neden Olur?

Virüsler, bakteriler ve parazitler su gibi ishalin öncelikli nedenleri arasındadır.

Yetişkinlerde İshal İçin Ne Yapılmalı?

İshalin öncelikle sebebi saptanmalı ve ona göre yiyecekler tüketilmelidir. Basit bir hastalıktan ya da midenize dokunan bir besinden ishal olduysanız bol sıvı tüketip bağırsak florasını düzenleyici gıdalarla rahatlayabilirsiniz. İshal genel olarak vücudu yorduğu için dinlenmek de önemlidir.

Geçmeyen İshale Ne İyi Gelir?

4 haftadan uzun süren ishal yaşıyorsanız altta yatan ciddi bir sebep olabilir, doktora başvurmanız gerekir. Bağırsak yapınızda bir bozulma olduğu yüksek ihtimaldir bunun için ev yapımı yoğurt ve kefir faydalı olabilir.

ishal belirtileri

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

İshale Ne İyi Gelir?

İshal Yapan 10 Yiyecek ve İçecek: En Hızlı Çözüm!

Kabızlığa Anında Çözüm! Bağırsaklarınızı Yumuşatacak 10 Yiyecek

Bağırsakları Ne Çalıştırır? Anında Etki Eden 10 Doğal Yiyecek ve İçecek

Probiyotik Gıdalar Kış Mevsiminde Neden Önemli? Diyetisyen Cevapladı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (4)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri