Üşütmeye Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal Çözüm

Üşütmeye Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal Çözüm Tarifi

Üşütme Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Tedavi

Mevsim geçişleri, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde olumsuz etki bırakmaktadır. Bu etkilerden biri de üşütme adı verilen soğuk algınlığı hastalığıdır. Üşütme pek çok kişinin soğuklarla beraber yaşadığı durumdur. Genellikle karın ağrısı, mide bulantısı, nezle ve grip olarak belirtilerle kendini gösterir. Böbreklerde, midede ve idrar yollarında görülen üşütme kişinin günlük yaşamını etkileyecek kadar hissedilir.

Üşütmeye Ne İyi Gelir?

  • Nane Limon
  • Ballı Süt
  • Soğan
  • Lahana
  • Rezene Çayı
  • Ihlamur
  • Ekinezya
  • Zencefil Tarçın
  • Tavuk ve Paça Çorbası
  • Ahmet Maranki Kürü
üşütmeye ne iyi gelir

Daha sağlıklı bir hayat yaşamanız adına “Soğuk algınlığı üşütmeye ne iyi gelir?” sorunuza yanıt alacağınız, çok sağlıklı ve pek faydalı bir yazı hazırladık. Bu sayfadan öğreneceğiniz bilgiler ile bu kışı daha dinç geçirebilirsiniz.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

Üşütmeye Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal Çözüm

1) Nane Limon

Limon C vitamini kaynaklarından biridir. Üşütmeye ne iyi gelir bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir dediğinizde hemen akıllara gelir. Üşütme gibi durumlarda evinizde kolayca temin edebileceğiniz en ekonomik ve etkili ilaçtır. Boğaz ağrısında sıcacık çorbaya sıkıp tüketebilirsiniz. Mide üşütmelerinde ılık suyun içinde de limonu kullanabilirsiniz.

Nane ve limonu kaynamış suda bekleterek çay yapabilirsiniz. Kuru naneleri kaynamış suda dinlendirebilirsiniz. Dilerseniz hem hastalık günlerinde hem de diğer günlerde gün içinde limonlu su içebilirsiniz. Limon antioksidan bir besin olduğu için, vücudunuzda gezen mikropları yok ederek sizi kısa sürede iyileştirecektir. Soğuk algınlığına ne iyi gelir evde ne tüketebilirim diyorsanız c vitamini içerek meyveler iyi gelecektir.

Detaylı bilgi için: Nane Limon Çayının Her Derde Deva 10 Faydası

nane limon

2) Ballı Süt

Mideyi üşütmeye ne iyi gelir sorunuza bal ile cevap vereceğiz. Çünkü bal muhteşem bir antibiyotiktir. Tabi bal tüketirken hakiki bal olmasına dikkat etmek gereklidir. Piyasada pek çok türde bal bulunmaktadır. Üşütmeyi ortadan kaldırmak ve sağlığınıza kavuşmak için doğal balı bulmaya çalışmalısınız.

Balı kahvaltıda bağışıklık sisteminiz için, hastalık günlerinde de bir an önce toparlanmak için tüketebilirsiniz. Ballı süt ve ballı çay iyi fikir olacaktır. Ek olarak, ballı soğan suyu kürünü de, üşütmeye ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu bu konuda öneride bulunmuş mudur diyenler için listemize eklemiş olalım.

Detaylı bilgi için: Ballı Süt İçmenin Az Bilinen 7 Faydası

ballı süt

3) Soğan

Ayaktan üşütmeye ne iyi gelir, idrar yollarını üşütmeye ne iyi gelir dediğinizde size enfeksiyon kırıcı besinler önerilecektir. Bu besinler arasında herkesin elinin altında kolayca bulunan soğan dikkat çeker. Soğan hem antibiyotik hem de mikrop düşmanı olması nedeniyle, vücudunuzu üşüttüğünüz günlerde etkili olacaktır. Soğanın içinde bir kaşık balı bir süre bekletin ve bu balı tüketin. İki mucize çok geçmeden sizi iyileştirecektir.

Detaylı bilgi için: Soğan Kürü Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

soğan

4) Lahana

Böbrek üşütmesine ne iyi gelir diye araştırma yapıyorsanız işte size yanıt: Lahana. Evet, lahana ile böbrek ağrılarını dindirebilirsiniz. Lahanada bulunan maddeler antioksidan maddelerdir ve ağrıyı kısa süre içinde yok edici özelliğe sahiptir. Böbrek üşütmesini geçirmek için; lahananın geniş yapraklarını kaynatın. Vücuda temasa uygun sıcaklığa gelince, böbreklerin çevresine lahana yapraklarını koyun. Soğuyan yaprakları yenisi ile değiştirerek bu uygulamayı 20 dakika kadar tekrar edin.

Detaylı bilgi için: Lahana Suyu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne İşe Yarar?

lahana

5) Rezene Çayı

Rezene mideyi rahatlatan şifalı bitkiler arasında yer alıyor. Üşütme gibi durumlarda da anında imdada koşuyor. Çünkü üşütme, öncelikle mideyi rahatsız eden bir rahatsızlıktır. Çok soğukta kaldıysanız, karnınız şişebilir. Bu durumun sonucunda bazen kabızlık bazen de ishal yaşanabilir. Bedeninizi üşütmeden korumak ve daha iyi hissetmek için gün içinde 1 fincan rezene çayı içmek sağlıklı bir fikir olabilir.

Detaylı bilgi için: Rezene Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Zayıflatır Mı? Nasıl Demlenir?

rezene çayı

6) Ihlamur

Üşüten bir insan ne yapmalı dendiği zaman birçok hastalığa derman olan ıhlamur da mutlaka akla gelir. Ihlamur bitki çayları arasında hem mis gibi kokusu hem de çoğu insana hitap eden tadıyla en çok tercih edilenler arasındadır. Ihlamur çayı boğazı yumuşatır, terlemeyi destekleyerek ateşin düşmesine yardımcı olur, gerginliği azaltarak vücudun daha kolay dinlenip iyileşmesine katkı sağlar.

Tarif için: Ihlamur Hakkında Genel Bilgiler

Ihlamur Hakkında Genel Bilgiler

7) Ekinezya

Üşütmeye ve özellikle üşütme ağrısına ne iyi gelir diyenler ekinezya çayını deneyebilirler. Ekinezya çayının ağrı kesici özelliğinden geçmişten günümüze faydalanılmaktadır. En ağır ağrıdır denen diş ağrısı için bile ekinezya önerilmektedir. Enfeksiyonları önleyebilen ekinezya soğuk algınlığının ilerlemesinin önüne bariyer çekebilir ve iyileşme hızınızı artırabilir. Boğaz ağrısına ve üşütmeye ne iyi gelir diye düşünüyorsanız sıcacık bitki çayınızla boğazınızı ve vücudunuzu rahatlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir? Ekinezyanın Az Bilinen Faydaları

ekinezya çayı

8) Zencefil Tarçın

Üşütmeye ne iyi gelir evde ne yapabilirim diye düşünüyorsanız mutfakta baharat bölümünüze rotanızı çevirmek iyi bir fikir olabilir. Zencefil, tarçın ve limon ekleyeceğiniz bal ile bir şifa şurubu hazırlayabilirsiniz. Bu karışım ter yoluyla zararlı mikroorganizmaları vücudunuzdan atmanızı destekleyecektir.

Detaylı bilgi için: Zencefil Bal Karışımının 13 Faydası, Neye İyi Gelir?

zencefil bal tarçın

9) Tavuk Suyu ve Paça Çorbası

En iyi soğuk algınlığı ilacı nedir diyorsanız sıcacık bir çorbanın sizi hızlıca ayağa kaldırabileceği müjdesini verelim. Özellikle tavuk suyuna yapılan çorbanın soğuk algınlığına iyi geldiği halk arasında herkesin bildiği bir öneridir. Aynı şekilde paça çorbası da vücut direncini artıran bir çorbadır.

Tarif için: Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası

Tariflerin devamı için: Şifalı Çorbalar: Hastalıktan Koruyan 27 Tarif

10) Ahmet Maranki Kürü

Üşütmeye ne iyi gelir Ahmet Maranki tarafından da cevaplanıyor. Ahmet Maranki; soğuk algınlığına, gribe ve mide üşütmelerine oldukça etkili olan bir kür öneriyor. Bu kürde ihtiyaç duyulan malzemeler ise şu şekilde:

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı keten tohumu
  • 1 çorba kaşığı hatmi kökü
  • 1 tutam adaçayı
  • 1 tane limon
  • 1 bardak su
  • 4 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı:

  • Tüm malzemeleri içme suyu ile kaynatın ve ılımaya bırakın.
  • Elde ettiğiniz şifa kaynağını gün içinde 3 öğün olmak üzere; 1 yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Adaçayı Nasıl Demlenir? Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

adaçayı

Üşütme Belirtileri Nelerdir?

Üşütme ve halsizliğe ne iyi gelir sorusuna cevaplar vermeden önce üşüttüğünüzü nasıl anlarsınız sorusunu cevaplayalım. Üşütme eğer bağışıklık sisteminiz güçlüyse hafif atlatabileceğiniz bir rahatsızlıktır. Sağlıklı beslenerek, kendinize iyi bakarsanız ortalama 1 haftada iyileşebilirsiniz. Üşütme kaç gün sonra çıkar yani belirtiler ne zaman başlar derseniz 1-2 günlük bir süreçte belirtilerin görüldüğünü söyleyebiliriz.

Yaygın üşütme belirtilerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Burun tıkanıklığı
  • Burun akıntısı
  • Öksürük
  • Hapşırık
  • Boğaz ağrısı
  • Halsizlik
  • Hafif ateş

Soğuktan üşütme belirtileri şiddetlenirse mutlaka hastaneye gidilmelidir. Ateşin uzun süre 38.5 üzerinde seyretmesi, öksürüğün nefes darlığına dönüşmesi gibi ağırlaşan durumlarda doktora gitmek gerekir. Çocuklarda hastalığın seyri daha özenle gözlenmeli semptomlar şiddetlenirse hemen uzmana başvurulmalıdır.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

üşütme belirtileri

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Öksürük En Hızlı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen 10 Bitkisel Tedavi

Öksürük Otu: Solunum Yolu Enfeksiyonuna İlaç

Mide Üşütmesine Ne İyi Gelir? Belirtileri, Evde 10 Çözüm

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri