• TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 4-6 Kişilik
  • 20dk Hazırlık, 4 saat üzeri Pişirme

Çömlekte Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg sütçüden alınan süt
  • 2 kaşık Tikveşli Altın Kaymak Yoğurt
  • Toprak kap (çömlek) sırlanmamış olmalı aynı eski testiler gibi

Çömlekte Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır?

Bizim çocuklar büyürken sağolsun babaanneleri sevgili kayınvalidem bize her hafta yoğurt mayaladı yolladı. Çocuklar o yoğutla büyüdü ve ev yoğurdunu çok sevdiler. Artık mayalayamıyor :(((
Ben onun lezzetini yakalayamasam da hala devam ediyorum. Diğer yoğurtlar bize çok katı ve kireç gibi geliyor. Hazır yoğurtları pasta börekte kullanıyoruz.

Gelelim tarife

Ev yoğudu yemek isteyenler için isteyen diğer yoğurdu yiyebilir tercih meselesi.

  1. Sütü mahallenize gelen sütçüden alınız. Eve gelince tülbentten süzün. Ocağa koyun ve kaynatın.
  2. Kaynayan sütü ocaktan alıp çömleğe boşaltınız. Sütünüz parmağınızı yakmayacak seviyeye gelince Tikveşli yoğurttan maya için bir kaseye 2 kaşık yoğurt koyunuz ılınan sütünüzden de bir iki kaşık alarak kasede ki Tikveşli yoğurdunuzun içine koyunuz ki mayanız ılınsın.
  3. Şimdi ılınan çömlekteki süte kasedeki sütlü yoğurtlu ılık mayanızı boşaltınız. Kaşıkla nazikçe üstten 1-2 kere çok yavaş karıştırınız.
  4. Çömleğinizin ağzını bir kapak ile kapatınız (ben kapağını kırdım o nedenle küçük tabak ile kapatıyorum) çömleği mutfağınızda sıcak bir yere (balkon ya da cam dan gelen havadan etkilenmeyeceği) koyunuzve üstünü sıcak tutacak 1-2 mutfak havlusu ile örtünüz. Ben mayalanma için 6 saat bekletiyorum çok daha kısa tutanlar var tercihe kalmış (ben annemden böyle öğrendim)
  5. 6 saatin yani mayalanmasının bitiminde saati dolunca havlu bezi kaldırınız yoğurdunuzun ağzını açınız yerinde 5-10 dakika daha ağzı açık bekletiniz ve bu sürenin sonunda ağzı açık bir şekilde buzdolabına kaldırınız buzdolabında 5-6 saat ağzı açık bir şekilde bekletiniz sonra çömleğin ağzını örtünüz. Yoğurt hazır afiyet olsun.

Ben size hem cam da hem de çömlekte mayalanmış halini göstermek istedim aynı anda mayalandılar aynı sürede dolapta ağzı açık beklediler ikisinin farkını görün diye.

Biliyor musunuz çömlekte 3 hafta bile kalsa ne sulanıyor ne de ekşiyor ama cam dayanmıyor hem sulanıyor hemde 2 hafta da mutlaka ekşir. Bu nedenle ben çömlek kullanıyorum.

Tikveşli Altın kaymağa gelince her ne mayalık yoğurt kullandıysam( süt yoğurt haline gelince) yoğurdun uzamasını halledemedim (sütler eski süt değil :((() en sonunda sevgili Zehracım bu yoğurdu önerdi.

İlk seferi bu yoğurtla mayaladım çok az yine uzadı ama diğerlerine göre iyiydi. Sonraki ikinci mayalama da bir önceki kendi yoğurdumun mayasını kullanınca uzama bitti.

Eğer yoğurdunuz uzuyorsa ilk önce bununla mayalayın sonra maya olarak kendi yoğurdunuzu kullanın uzama bitiyor.

Sevgiler.

Çömlekte Ev Yoğurdu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Çömlekte Ev Yoğurdu 21.10.2014 18:41 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 15.05.2018 13:56 tarihinde güncellendi.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Ben de Yaptım
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
  • Derin Işık

    Ellerinize sağlık Canan hanım. Bende yoğurt tutturamayanlardanım. Hemde keçi sütüyle tutturamıyorum🙈 . Ancak sizin tariflerinizdeki incelikleri ve tecrübenizi bildiğim için bir de sizinkini deneyeceğim. Uzun zamandır yapmoyordum. İnşallah yapar, taş gibi tutturur (😉) , sizede fotolarını zevkle gönderirim . 😀 . Sağlıkla ve keyifle kalın .👋🏻👋🏻👋🏻

    • Canan Gunduz

      Merhabalar,
      İlk önce güzel yorumunuz için teşekkürler..size farklı bir yapış şekli daha anlatayım madem “yapamıyorum” diyorsunuz elinizde bir tarif daha bulunsun…bu olmazsa o olur…

      Sütü kaynatıyorsunuz kaynamış süt oda sıcaklığına gelince sütü üstü açık şekilde bir gece dolapta soğutuyorsunuz..ertesi gün sütün üstünden kaymağı süzgeç ile alıp kaymağı kahvaltıda afiyet ile yiyorsunuz…soğuk sütü mayalamak istediğiniz zaman mayalık olarak kullanacağınız yoğurdunuzu derin bir kaba alıp oda ısısına gelene kadar yani 10 dakika kadar bekletiyorsunuz …fırınınızı 50 derecede 5 dakika ısıtıyorsunuz….devamında soğuk sütü ocağa alıp tekrar kaynama noktasına gelince kadar ısıtıyorsunuz ..süt kaynadığı an 5 dakika kadar sütü tekrar kaynatıyorsunuz …süt biraz ılınınca sıcak sütten mayalık yoğurdun üstüne bir miktar koyup ikiliyi mixer ile çırpıyorsunuz devamında kalan sütü kaptaki ikilinin üstüne koyup tüm malzemeyi mixer ile tekrar çırpıyorsunuz….hazır olan mayalanacak bu malzemenin hepsini yoğurt mayalanacak cam şişelere dolduruyorsunuz…şişeleri ağzı açık şekilde ağızlarını kapatmadan sarıp sarmalamadan 5 dakika ısıttığınız fırına koyup fırının kapağını da kapatıp yoğurdunuzu bu şekilde 6-7 saat fırın kapağını açmadan mayalandırıyorsunuz…6-7 saat sonra şişeleri fırından nazikçe sarmadan alıp 10 -15 dakika kadar tezgahta bekletiyorsunuz daha sonra yine şişeleri ağzı açık şekilde buzdolabına alıp 1 gece ağzı açık şekilde dinlendiriyorsunuz…

      Ertsesi gün yoğurt şişeyi ters çevirseniz dahi düşmeyecek sertlikte olacaktır…
      Ben size uzuuuuun uzun yazsamda aslında teknik çok kolay bir teknik mutlaka bir deneyin derim…

      Hoşça kalın

      • Derin Işık

        Ayy Canan hanımcım inanın beni çok duygulandırdınız. Şahsıma özel tarif göndermişsiniz. Onur duymak bir yana bir de beni mahçup ettiniz. 🙈Allah razı olsun. 🙏🏻Hakkınız ödenmez valla. Çok çok teşekkür ederim.😊. Ömrünüzün sonuna kadar sevdiklerinizle mutlu yaşayın.😍❤️❤️❤️😍

      • Derin Işık

        Tabiki tarifin inceliklerine şu an bakamadım heyecandan.😃 Tabiki deneyip resim göndericem. Sevgiyle kalın. 😍💞

  • deniz anası

    merhaba herkese ben çömlekte yogurt işini tutturamadim. çömlegimi temileyemedim. kenarindaki beyazliklar hic gecmdi. ayrica yogurdum çok çabuk bozuldu . ekşidi

  • Profil fotoğrafı

    Peki yoğurdunuz bitince güvecinizi nasıl temizliyorsunuz? Beyazlıkları bir türlü gideremiyorum

  • Zafer Cetinkaya

    Canan hanım biz kırklarelinin tanınmış sütçüsüyüz haliyle yoğur yapımında uzmanlaştık sakın yanlış anlamayın size hiç bir küçümseme gibi bir tavrım kesinlikle yok yorumlarınızda okudum sütünüz sünüyor diye bunun sebebi yoğurt mayasından kaynaklanıyor hazır yoğurtların içinde bulunan katkı maddeleri sütün yapısını bozuyor bunun önüne geçmek için mayalamış olduğunuz yoğurttan bir miktar ayırıp bir sonraki mayalama da kullanmak çok çok işinize yarar. birde 2 litre süte yarım yemek kaşığı maya yetiyor ..saygılarımla..

    • Canan Gunduz

      Zafer bey merhaba, iyi niyet ile yapmış olduğunuz yorumunuzu okudum teşekkürler … siz de bir süt üreticisi olarak bilirsiniz ki ev yoğurdu ile sütü mayalarsınız ama maya bir kaç yapımdan sonra eskir ,ekşir işte o anda yeni bir mayaya ihtiyaç duyarsınız e şehir hayatında apartmanlar iş yeri olmuşken komşudan kendi hazırladığı yoğurt ya da mayasını bulmanız nerede ise imkansız …..işte tam yeni mayaya ihtiyaç duyduğunuz nokta da hazır yoğurt mayası imdadınıza yetişir…. benim ki de öyle bir paylaşımdı.. tarifimi okumuş olduğunuz varsayımından yola çıkarak tarifimin sonunda bu konuya açıklık getirdiğimi” ilk önce bunun ile mayalayın sonra maya olarak kendi yoğurdunuzu kullanın uzama bitiyor” yazdığımı da görmüş okumuş olmalısınz… mesajınız da süt üreticisi olduğunuzu yazmışsınız…. üzgünüm ama ben sütlerin de kesinlikle eski sütler olmadığını hile karıştırıldığını düşünüyorum sizi tenzi ederek yazıyorum …siz bir üretici olarak değil ama bir gözlemci olarak çevrenizdeki başka üreticilerin neler yaptığını sütte ne gibi hileler kullandıklarını benden daha iyi bilirsiniz…hatta sizin ile bu konuda sizin oralardan Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr.Mehmet Demirci’ nin bir uyarısını paylaşmak da isterim…………Prof.Demirci açık süte yapılan “tehlikeli hileler” konusunda da vatandaşları uyardı. Prof. Dr. Demirci, şunları söyledi: “Açık süt satanlardan bazıları sütün içine kesilmesini önlemek için saç boyalarında kullanılan hidrojen peroksit, evlerde lavabo açmaya yarayan kostik soda ve çamaşır sodası gibi çeşitli zararlı kimyasal maddeler katmakta. Bunlar insan sağlığına çeşitli zararları olan maddeler. Hidrojen peroksitin mutlaka bir enzimle nötralize edilmesi gerekiyor. Bu durumda süte su katılma hilesi çok masum kalmakta” tabii ki bu yorum ne sizi ne de namuslu hilesiz bir şekilde tüm süt satanları kapsamıyor sizleri tekrar tenzi ediyorum…..sizin gibi dürüst insanlar da var ama diğerlerinin süte yaptıkları da aşikar… dediğiniz gibi maya önemli bu fikrinize katılıyorum ama bence ana malzeme olan süt ve kalitesi çok çok daha önemli maya ikinci sırada gelir tabii ki, bu benim fikrim………sonuç da siz fikrinizi paylaşmışsınız ben de kendi fikirlerimi yazdım……size verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim…

      Hoşçakalın

  • sinem erişen

    ya ben birkac kez comlekte mayaladim ama comlegin kokusu yogurda siniyo yerken zorlaniyoruz desem yeridir bununla ilgili bir bilginiz varmi sizin yogurdunuzda da oluyor mu?

    • Canan Gunduz

      Sinem hanım merhabalar…evet hafif bir koku oluyor ama yenmeyecek kadar bir koku olmuyor kendine has hafif bir kokusu var tabii ki..güveç yaparken bile güveç kabı kendine has bir koku bırakır..toprak olmasından kaynaklanan bir şey normaldir…siz de kokudan rahatsız oluyorsunuz anladığım kadarı ile o zaman borcam da mayalamanızı tavsiye ederim ya da çelik tencere de…

      Hoşçakalın

  • Nursel

    Sünme (yogurdun uzamasi) diye tabir ettiğimiz olay yoğurdu oluşturan bakterilerin mayalanmayı tam gerçekleştirememesinden olur. Düşük sıcaklıkta mayalarsanız normalde 4 saatte tutan yoğurdunuz 8 saatte tam oluşur ama siz 4. saatte oldu diye açar ve soğumaya bırakırsanız yoğurt tam kıvamını alamaz. Dolaba da koyunca soğuktan bakteriler iyice işlevsiz kalır.

    • Canan Gunduz

      Nursel hanım merhaba,

      Özde size katılıyorum haklısınız.
      .Ama siz de takdir edersiniz ki süt de eski süt değil…. her şey de olduğu gibi süt de de bir çok hileye başvuruluyor.Su katılması ,soda katılması gibi..biz de bunları televizyonlardan görüyor seyrediyoruz..Ne sütler,ne etler,ne de tavuklar eskisi gibi değil…o eski lezzetleri bugün alamıyoruz…

      Söylediklerinizi dikkate almak gerektiğini düşünüyorum…

      Hoşçakalın…

  • Gurbetçi

    Canancım bilmiyorum nerde yasıyorsun avrupada baktadın kırmızı kutuda suzme yogurdu var bide onu dene derim tas gibi yogurdu oluyo benim mayaladıgım yogurdu cok severler ne sunme nede cıvık cok guzel tuturuyo bide yayla markası var ben gep bunlarla mayaliyorum eger kalmamıssa avrupada hic bisey naturel deyil malesef cocuklarımda kucuk bi koy kesfettik eltimle sutumuzu ordan alıp mayalıyoruz tereyagımızı patatesimizide hep ordan alırız comlekte bende istiyorum mayalamak ama cesaret edemiyorum mis gibi kokardır simdi ellerine saglık canım:)

    • Canan Gunduz

      Elif hanım merhaba,
      İlk önce içten samimi ve sıcak paylaşımınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
      Ben Türkiye de yaşıyorum.Büyük şehirlerde mayalamak için süt bulmak zor iş…. Şişe sütlerinden mayalanan yoğurt da çok başarılı olmuyor ancak küçük bebekler tüketiyor.
      Ben yoğutluk sütü mahallemize arabasıyla süt getiren bir sütçüden alıyorum.
      Burda yani Türkiye de ki sokak sütlerindeki genel bir durum mayalanınca sünmesi tabii ki küçük yerleşim yerlerinde çok kaliteli sütler bulmak mümkün ama büyük şehirlerde çok iyi kaliteli süt bulamıyorsunuz bulduğunuzda da mayalanınca sünme yapabiliyor.Ben Tikveşli ile bir nebze sorunu çözdüm o nedenle paylaştım.

      Bilgiler için tekrar teşekkürler.Çömlekte mayalamanızı tavsiye ederim.

      Hoşçakalın

    • Tenzile Derya

      Merhaba Elif hanım,
      Ben de kendimi bildim bileli sürekli yoğurdumu kendim mayalıyorum. Her nekadar çiftlik sütü olmasada (aldı) dan aldığım süt ve mayayla mayalıyorum. Her seferindede aynı peynir gibi kes al oluyor.

  • yemekelebegi

    Ben bi türlü yoğurt tutturamıyorum

    • Canan Gunduz

      Buse hanım ben de bir türlü evde sirke yapamıyorum hiç bir şekilde ekşitemiyorum.Olmuyor,her ne denediysem tutmuyor.Yani olmayınca olmuyor
      :((((((

      Tarif etiğim şekilde ölçüleri azaltarak küçük bir cam kavanozda deneyin çok ayrıntılı yazdım. Bu sefer belki olur kim bilir?

      Eğer memnun kalırsanız çömlek kullanmanızı tavsiye ederim.
      Sevgiler.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ev Tarhanası Videosu Tarifi

Ev Tarhanası Videosu

6-8 kişilik, 2 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Taş Gibi Ev Yoğurdu Yapımı Tarifi

Taş Gibi Ev Yoğurdu Yapımı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Ev Yoğurdu Tarifi

Ev Yoğurdu Tarifi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ev Tarhanası Tarifi

Ev Tarhanası Tarifi

6-8 kişilik, 2 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Evde Kefir Yapılışı Tarifi

Evde Kefir Yapılışı

1-2 kişilik, 4 saat üzeri Hazırlık, Pişirme yok
Evde Doğal Peynir Yapımı Tarifi

Evde Doğal Peynir Yapımı

4-6 kişilik, 4 saat ve üzeri Hazırlık, 20dk Pişirme
Evde Mayasız Beyaz Peynir Tarifi

Evde Mayasız Beyaz Peynir

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Püf Noktalarıyla Tam Kıvamında Ev Yoğurdu (Videolu) Tarifi

Püf Noktalarıyla Tam Kıvamında Ev Yoğurdu (Videolu)

2-4 kişilik, 4 saat ve üzeri Hazırlık, 15dk Pişirme
Ev Yapımı Peynir Tarifi

Ev Yapımı Peynir

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Yoğurdun Cildinizi Yenileyecek 8 Faydası Tarifi
Yoğurdun Cildinizi Yenileyecek 8 Faydası

Doğal Bakım Ürünü Yoğurdun Cilde Faydaları Yoğurtta yer alan protein, kalsiyum, D vitamini ve probiyotikler…

Yoğurdun Faydaları, Suyunun Faydaları, Yoğurt Yemenin Faydaları Tarifi
Yoğurdun Faydaları, Suyunun Faydaları, Yoğurt Yemenin Faydaları

Neden Daha Çok Yoğurt Tüketmeliyiz? Sizlere çok faydalı bir yazı ile geldik. Gün içinde bir…

Ev Yapımı Reçel Tarifleri Tarifi
Ev Yapımı Reçel Tarifleri

Ülkece kahvaltıya ne kadar düşkün olduğumuz malum. Yabancı milletlerin kahvaltı sofralarıyla kıyaslandığında bizimki fonda Mehter…

Sarımsaklı Sütün Faydaları: Evde Doğal Antibiyotik! Tarifi
Sarımsaklı Sütün Faydaları: Evde Doğal Antibiyotik!

Sarımsaklı Süt Neye İyi Gelir? Sarımsaklı süt astımdan kalp sorunlarına kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen…

Kamkat Nedir? Nerede Yetişir? Evde Bakımı Tarifi
Kamkat Nedir? Nerede Yetişir? Evde Bakımı

Turunçgillerin Küçük Kardeşi Kamkat vs Kumkat Adını sanını pek çok kişinin hiç duymadığı, duyduktan sonra…

Evde Dut Kurutmanın 2 Kolay Yolu Tarifi
Evde Dut Kurutmanın 2 Kolay Yolu

Evde Dut Kararmadan En İyi Nasıl Kurutulur? Beyaz dut nasıl kurutulur veya karadut nasıl kurutulur…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Tarifler Geri
Videolar Geri