Ekşi Mayalı Ekmek Yapmanın Püf Noktaları, Faydaları

Ekşi Mayalı Ekmek Yapmanın Püf Noktaları, Faydaları Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek: 5000 Yıllık Geleneğin Ürünü

İnsanlık tarihi kadar eski olan ekmek, yerleşik hayata geçerek tarımsal faaliyetlere başlayan ilk insanlardan beri tüm toplumların en çok tükettiği besinlerden biridir. Un ve su ile birleşerek ekmeğe asıl lezzetini veren ekşi maya doğal oluşumu ve sağlığa faydaları ile ön plandadır.

Bir tür mantar çeşidi olan maya, tek hücreli bir organizmadır. 5000 yıldır bilinen bir yöntem olan ekşi maya ise iklim ve coğrafyalara göre değişiklik gösterir. Yabani bir mantar türünden ürediği düşünülen ekşi maya, binlerce yıllık geleneğin bir ürünüdür.

Ekşi Maya Nasıl Yapılır? Püf Noktalı Tarifler

ekşi mayalı ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek Nedir?

  • Buğday tanesinde bulunan glüten ile birleşerek kabarmayı sağlayan ekşi maya, uygun nem ve sıcaklıklarda şeker ile birleşir ve karbondioksit gazı ve alkol oluştur.
  • Un ve su ile birleştiğinde glütenin elastik yapısı içine sıkışan gaz kabarcıkları şişerek süngerimsi bir yapı oluşturur.
  • Gaz kabarcıkları sayesinde yoğurulan hamur bekledikçe neredeyse iki katı hacme sahip olur.
  • Ekşi mayalı hamur sıcağa maruz kaldığında içindeki alkol uçar, kabuğu sertleşir ve glüten yapı elastikiyetini kaybederek sertleşip ekmeğin kabarık halini korumasını sağlar.
  • Ekşi mayalı ekmekler en doğal ve en lezzetli ekmek çeşitleri arasındadır.

Ekşi Mayalı Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

  • Ekşi mayalı ekmek yapımı için en önemli noktalardan biri kullanılan kaşığın tahta olmasıdır ve hatasız yapmak için gramlar önemlidir. Ekşi mayalı ekmek yapmaya başlamadan önce bir tartı ve tahta kaşık edinmeniz büyük önem taşır.
  • Hamurun hazırlanacağı kabın cam bir kap olması ve hamur yoğurma işleminin elle yapılması gerekir. İlk başta oldukça cıvık olan ekşi maya hamuru, birçok kez katlanarak kıvamlı bir hale gelir.
  • Kullanılan mayanın bozulup bozulmadığını anlamak için bir bardak suyun içine mayadan bir miktar atılır. Eğer maya suyun dibine çökerse maya bozuk, su yüzeyine çıkarsa maya tazeliğini koruyor anlamına gelir.
  • Hazırlanan hamurun kurumaması için streç film ile kaplanması önemlidir. Mayalanma işlemindeki hamurun balkon ya da pencere gibi hava alan yerlere konulmaması gerekir. Güneş görmeyen ortamlarda üzeri sıkıca sarılarak bekletilmelidir.
  • Mayalanma işleminden sonra 12 saat buzdolabında bekletilmesi ekmeğin daha sağlam dokulu ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Fırına verilmek üzere hazırlanan hamurun üzerine jilet yardımıyla çizik atılması hamurun görüntüsünü ve kabarıklığını korumasına yardımcı olur.
  • Pişen ekmeğin bir gece dinlendirilip ertesi gün dilimlenmesi hamur olmasını engeller.
  • Ekmeğin ekşi ya da tatlı olması tamamen mayalı halde bekletilme süresine göre değişir. Mayalanma işlemi yapılan ve hacmi 3 kata çıkan mayalı hamur, ne kadar çok bekletilirse o kadar ekşi lezzete sahip olur.

Tarif için: 1 Günde Ekşi Maya ve Ekşi Mayalı Köy (Ev) Ekmeği

1 Günde Ekşi Maya ve Ekşi Mayalı Köy (Ev) Ekmeği

Ekşi Mayalı Ekmeğin Faydaları Nelerdir?

  • Ekşi maya ile hazırlanan ekmek diğer ekmek çeşitlerine oranla daha geç bayatlar.
  • İçeriğindeki sağlığa yararlı bakteriler ve mantarlar ekmeğin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Elde edilen maya, doğal ve saftır. Hiçbir kimyasal içermediğinden dolayı organik bir besindir.
  • Sindirimi kolay olan ekşi mayalı ekmek, özellikle sindirim problemi yaşayanların tüketmesine uygundur. Şişkinlik yapmaz.
  • Glisemik indeksi düşük olan ekşi mayalı ekmek, mideyi geç terk ederek kan şekerini yavaş yavaş yükseltir. Özellikle tam buğday, çavdar ve kepek unu kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı ekmek çeşitleri yüksek lif içerikleri nedeniyle uzun süre tok tutar. Ayrıca bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlığı önler.
  • Vitamin ve mineral açısından zengin bir besin olan ekşi mayalı ekmek, bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı vücudu korur.
  • Uzun süre mayalanma işlemine maruz kaldığından dolayı herhangi bir alerjen madde içermez. Özellikle glüten alerjisi olanların da kullanıma uygun olması nedeniyle tercih edilir.

Ekşi Mayalı Ekmek Kalori ve Besin Değeri

  • Ekşi mayalı ekmek kalori içeriği ve besleyici değeri yüksek bir besindir.
  • Doğru bir biçimde yapılan mayalandırma yöntemiyle hazırlanan ekşi mayalı ekmek; yüksek oranda protein, B vitaminleri, selenyum, magnezyum, çinko, demir ve maltaz içerir.
  • Peki, ekşi maya ekmek kaç kalori içerir?
  • 1 orta dilimi yaklaşık 60 gram ağırlığa sahip olan ekşi mayalı ekmek, 193 kalori ve yaklaşık 5 gram lif içerir.
  • Kalsiyum, potasyum ve sodyum açısından da zengin bir kaynak olan ekşi mayalı ekmek, içerdiği beta glukagon ile de değerli bir besin maddesidir.

Ekşi Mayalı Ekmek Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

  • Ekşi maya ekmek faydası ile ön plana çıkan bir ekmek çeşididir ve mahalle fırınlarından, büyük alışveriş merkezlerinden, organik ürün satışı yapan mağazalardan ve internet üzerinden online satış yapan organik ürün firmalarından satın alınabilir.
  • Ortalama 700 ila 900 gramlık bir adet ekşi maya ekmeği fiyatı, 20-30 TL arasında değişiklik gösterir.
  • Ekşi mayalı ekmek fiyatları kullanılan mayanın doğallığı ve ekmeğin miktarı ile doğru orantılıdır.

Tarif için: Yoğurttan Ekşi Maya Yapımı

Yoğurttan Ekşi Maya Yapımı

Ekşi Mayalı Ekmekle Neler Yapılabilir?

Pek çok kişinin severek tükettiği ekşi mayalı ekmek, kahvaltıdan ara öğünlere kadar tabaklarınıza konuk olur. Ekşi mayalı ekmeğin lezzetiyle bir kez tanışanlar, bir daha beyaz ekmek yemek istemiyor. Bu lezzetli ekmeği nasıl tüketebilirim diyorsanız; sizlere bazı öğün önerilerimiz olacak:

  • Kahvaltıda ince bir dilim tüketerek kahvaltı tabağının kalori dengesini sağlayabilirsiniz.
  • Acıktığınız anda ara öğünlerde ince bir dilim üzerine fıstık ezmesi sürüp tüketebilirsiniz.
  • Ekşi mayalı ekmek üzerine sarımsak, zeytinyağı ve baharat sosu sürerek fırına verip kıtır ekmekler elde edebilirsiniz.
  • Çorba içerken siz eşlik edecektir. Çorbayla enfes bir tat oluşturur.
  • İnce dilimli ekşi mayalı ekmeklerle lezzetli tostlar yapabilirsiniz.
  • Ekşi mayalı ekmek hamurunu sağlıklı poğaçalara dönüştürebilirsiniz.
  • Evde hazırladığınız ev yapımı ekşi mayalı ekmekleri parmak dilimleri halinde keserek fırında biraz daha bekleterek atıştırmalık gevrekler elde edebilirsiniz.

Ekşi Mayalı Ekmek Çeşitleri ve Tarifleri

1) Hem Sağlıklı Hem Lezzetli: Ekşi Mayalı Ekmek

Un, tuz, şeker, ekşi maya, su ve zeytinyağı kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı ekmek, sağlığa faydaları ve lezzeti ile her öğüne tat katar. Yüksek vitamin ve mineral içeriği ile özellikle büyüme ve gelişme dönemindeki çocukların enerji gereksinimlerini karşılayan ekşi mayalı ekmeği kolayca yapabilirsiniz. Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek

2) Tadı Damağınızda Kalacak: Ekşi Mayalı Ekmek

Enfes tadı, mis kokusu ve yumuşacık yapısı ile sofralarda yerini alan ekşi mayalı ekmek, lezzetli ve pratik yapımı ile dikkat çeker. Siz de doğal ekşi maya ile yapılan ekmeği kolayca hazırlayabilir ve sağlığı ve lezzeti bir araya getirebilirsiniz. Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek

3) Doğallıktan Gelen Lezzet: Karabuğdaylı Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi maya, un, tuz ve yağ kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı ekmek doğallıktan gelen lezzeti ile sofralarınızı şenlendirir. Her öğünün vazgeçilmez lezzeti olmaya aday olan ekşi mayalı ekmeği kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilir sofralarınıza sağlık ve lezzet katabilirsiniz. Karabuğdaylı Ekmek (Ekşi Mayalı)

Karabuğdaylı Ekmek (Ekşi Mayalı)

4) Geleneksel Lezzet: Nohutlu Ekşi Mayalı Ekmek

Haşlanmış nohut, su, ekşi maya, tuz ve un kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı ekmek, geleneksel lezzeti ile sofranıza sağlık ve lezzet getirir. Siz de bu muhteşem ekşi mayalı ekmek tarifi ile sevdikleriniz ve kendiniz için doğal ve lezzetli ekmek yapabilirsiniz. Nohutlu Ekşi Mayalı Ekmek

Nohutlu Ekşi Mayalı Ekmek

5) Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Doğal Ekmek

Tam buğday unu, zeytinyağı, ekşi maya, su, tuz ve şeker kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı tam buğday unlu ekmek, hem bağırsak hareketlerini arttırır hem de içerdiği vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirir. Lezzeti ve sağlığı bir araya getiren ekmek çeşidini kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilir, her öğünde rahatça tüketebilirsiniz. Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Ekmek

Ekşi Mayalı Tam Buğday Unlu Ekmek

6) Çeşitlendirin, Lezzetlendirin!: Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek

İç malzemeleriyle hazırlanabilmesi nedeniyle tercih edilen ekşi mayalı ekmek, doğallığı ve lezzeti ile sofralarınıza sağlık getirir. Kahvaltıdan akşam yemeğine ara öğünden atıştırmalıklara kadar her öğünün lezzetine lezzet katan cevizli ekşi mayalı ekmeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek

7) Özel Sunumu ve Estetik Şekliyle: Ekşi Mayalı Ekmek

Buğday ve tam buğday unu, ekşi maya, kaya tuzu ve su kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı tahıllı ekmek, uzun süre tok tutucu özelliğinden dolayı zayıflama diyetlerinin vazgeçilmezidir. Yüksek mineral ve vitamin içeriği nedeniyle tercih edilen ürün, bağırsak hareketlerini artırır ve şeker hastaları için de önerilir. Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek

8) Tarifi Hiç Şaşmayan Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi maya, tuz, su, tam buğday ve buğday unu kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı ekmek, yumuşacık lezzeti ve sağlığa faydaları ile sofraların vazgeçilmezidir. Kendine has lezzeti ekşi maya ile taçlandıran ekşi mayalı ekmek, içerdiği yüksek vitamin ve mineraller ile özellikle yetişme çağındaki çocukların enerji gereksinimini karşılamaya yardımcı olur. Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek

9) Ekşi Mayalı Cevizli Ev Yapımı Baget Ekmek

Ekşi maya, su,  tuz ve un kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı baget ekmek; ağızda dağılan lezzeti ve yumuşak yapısı ile damaklarda kalıcı lezzet bırakır. Oldukça pratik ve kolay bir şekilde yapılan ekmek, özellikle sabah kahvaltılarının ve sandviçlerin vazgeçilmezidir. Baget Ekmek Ekşi Mayalı

Baget Ekmek Ekşi Mayalı

10) Tereyağı ve Kepek Unu ile Ekşi Mayalı Kepekli Ekmek

Tereyağı, kepekli un, tuz, şeker, ekşi maya ve su kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı kepekli ekmek; bağırsak hareketlerin arttırarak kabızlık problemini önler. Ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre mideyi terk etmeyen ekmek çeşidi, kilo problemi olanların ve şeker hastalarının tercih ettiği ürünler arasındadır. Ekşi Mayalı Kepekli Ekmek

Ekşi Mayalı Kepekli Ekmek

11) Sofraların Vazgeçilmezi Olacak: Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek

Ekşi maya, zerdeçal, tam buğday ve beyaz un, tuz ve su kullanılarak hazırlanan ekşi mayalı zerdeçallı ekmek; her öğüne sağlık ve lezzet getirir. Kendine özgü aroması ile sofraların vazgeçilmezi olan ekmek çeşidi içeriğindeki vitamin ve mineral değerleri ile beğeni kazanır. Zerdeçallı Ekşi Mayalı Ekmek (Gerçek Yapılış)

Zerdeçallı Ekşi Mayalı Ekmek (Gerçek Yapılış)

12) Tüm Püf Noktalarıyla Ekşi Mayalı Ekmek Yapımı

Ekşi maya, un, tuz, şeker, su ve sıvı yağ kullanılarak hazırlanan ekşi ekmek; yüksek lif ve protein içeriği ile sağlıklı öğünler yaratır. Yapımı oldukça basit ve pratik olan ekmeği hem kendiniz hem de sevdikleriniz için hazırlayabilirsiniz. Tüm Püf Noktalarıyla Ekşi Mayalı Ekmek Yapımı (Videolu)

Tüm Püf Noktalarıyla Ekşi Mayalı Ekmek Yapımı (Videolu)

Ekmek Tarifleri kategorisini ziyaret ederek tamamı denenmiş ev yapımı enfes çeşitlere ulaşabilirsiniz!

Ekmek Yaparken Kullanabileceğiniz 5 Çeşit Maya

Maya Çeşitleri, Kullanımı ve Aralarındaki Farklar

Ekmeklik Un Çeşitleri ile Karışım Nasıl Hazırlanır?

Ekmek Yapma Makinesi ile Hazırlayabileceğiniz 5 Nefis Öneri

Ekmek Çeşitleri İsimleri, Türk ve Dünya Mutfağından Ekmekler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Kek Yapmanın Püf Noktaları Tarifi

Kek Yapmanın Püf Noktaları

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek

8-10 kişilik, 4 saat ve üzeri Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 55dk Pişirme
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ekşi Mayalı Ekmeğim Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmeğim

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek

6-8 kişilik, 4 saat ve üzeri Hazırlık, 1 saat Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri