Tavuk bagetlerimiz haşlanmak üzere tencereye alınır ve üzerine geçecek miktarda su ile kaynatılır.
Yufkacımızdan alınan yufkalarımız 3 parmak genişliğinde rulo haline getirilerek 3 4 eşit parçaya bölünür. ( Fotoğraflarda mevcut ) Eğer etrafinızda yufkacı yoksa marketlerde satılan lavaşlar ile de aynı işlem yapılabilir fakat biraz sert kalabilir.
Ayrı bir tava içersinde tereyağımız eritilir güzelce kızdırılır.
Haşlanan tavuklarımız didiklenir ve soğumaya bırakılır.
Tavuk suyumuz içesine tuz ve karabiber eklenerek kaynatılır ve altı kısık ayarda bandumamız yaparken sürekli kaynaması gerekir.
Sıra geldi bandumayı dizmeye :
Bandumalik kesilen yufkalar kaynamakta olan tavuk suyuna ardından kızarmış tereyağımıza tek tek batırılır bu sırada aman parmaklara dikkat yanmayaıim.
Servis yapacağımız tepsi yada tabak içerine yufkalarımız üst üste dizilir aralarına ceviz serpilir.
Yufkalarımız bu şekilde devamlı olarak kişi sayısınca göz kararı olarak dizilir ve en üst bölümüne didiklenen tavuk etleri ilave edilir.
Not: Banduma her yöreye göre değişiklik gösterebilir karabük yöresi genelde ceviz serpmezken kastamonu yöresi içerine bol ceviz ilave eder. Daha öncelerden yapmış olduğum fotoğraflar mevcut olacaktır o zaman daha iyi anlaşılır.
Bandırmamız eskilerden köylerde beslenen kaz, tavşan, hindi gibi hayvanların etlerini kaynatarak yapılırmış fakat şehir insanı için bunlar pek mümkün değil
Bandumamızı yaparken yağa az batırırsak yufkalarımız birbirine yapışabilir ve hoş görüntü olmaz. Bu yüzden yufkalarımızı yağa batırmamazlık yapmıyoruz.
Deneyeceklere ve önceden denemiş olanlara afiyet olsun🤗
Banduma (karabük Kastamonu Yöresine Özgü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?
Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.
Süper.. Bende Bı karabuklu olarak elinize saglık 😄
Teşekkürler Hatice Hanim 😊😊